Evlilik düşündüğüm kızla görüşlerimiz farklı sıkıntı olur mu

Kodla Büyü

permanganat

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar evlılık düşündüğüm kız hükümet yanlısı ben ise sol görüşllüyüm o bilmiyor görüşümü sizce sıkıntı olur mu evlilikte

Re: Ynt: Evlilik düşündüğüm kızla görüşlerimiz farklı sıkıntı ol

Kesinlikle olmaz.
Benim ailem ve tanıdığım komşum olan birçok eş, rengârenk bir Mozaik gibi.Kimse fanatik değil, buna inan.
Hepimiz bu toprağın insanıyız.

Evli insanlar illaki her konuda aynı fikirde olacak diye bir kural yok. Ancak verdiğiniz örnekten anladığım kadarıyla dünya görüşleriniz farklı. Önemli olan bu farklılıkların boyutu. Sonuçta ileride çocuk yetiştireceksiniz. Birinizin ak dediğine diğeri kara derse sıkıntı yaşarsınız.

Ben çok anlayışlıyımda Kars'ı taraf öğrenırse sıkıntı olur mu o Yüzden görüşümü yansıtmıyorum ailesi vermeyebılır

Hatun dediğin güzel olacak.Çünkü Erkeğin ziynetidir.

BEN GÜZEL GOZLÜ KADINLARI SEVERIM

Ben güzel gozlü kadinlari severim
Bir de küçük ayaklıları, uzun boyluları
Hem nasıl severim, öyle severim işte
Terler avuçları, kesilir solukları.

Ben mahzun kadınları severim,
Yavru ceylanca kadınları, ürkekçe,
Hem nasıl severim, öyle severim işte.
Bilemezsin ne güzeldirler öpüştükçe,

Ben akıllı kadınları severim,
Düşünen, az konuşan, çok bilen,
Her yerde her zaman nazı çekilen,
Hem nasıl severim, öyle severim işte.
İçimde büyük, sonsuz ateşler yanmalı
Ölümüm bile o kadın yüzünden olmalı

ÜMIT YASAR OGUZCAN

permanganat' Alıntı:
Ben çok anlayışlıyımda Kars'ı taraf öğrenırse sıkıntı olur mu o Yüzden görüşümü yansıtmıyorum ailesi vermeyebılır
Evlilik bu ne kadar gizleyeceksiniz kendinizi ki. Açıkça yazmadığınız için farklılıkları bilemiyorum sadece varsayımsal olarak konuşuyorum. Diyelim ki ramazanda kızın ailesinin evine gittiniz ramazanda oruç tutarmış gibi mi yapacaksınız. Tekrar dediğim gibi varsayımsal olarak konuşuyorum. Yoksa benim 5 vakit namaz kılan sol görüşlü tanıdığımda var bi karış eteğiyle hükümet yanlısı olanda.

Görüşünü, ne düşündüğünü, neyi ne şekilde yorumladığını, dünya görüşünü, dini, yaşam tarzını, sınırlarını kırmızı çizgilerini bilmeden, öğrenmeden, vereceğin ödünleri hesap etmeden neye dayanarak evleneceğim kız diyorsun yada nasıl evlenmeye karar veriyorsun anlamıyorum açıkçası. Evlilik bu kadar kolay bir şey değil hocam.

Görüşünü söyle hocam.
Problem etmeyecekse sen de etme bence.
Siyasi görüş yüzünden arkadaşım ya da eşim olacaksa hiç olmasın, bu da benim çizgim.
Ayrıca eşin olacak insandan birşey saklama hocam, güvenmek istiyorsan önce kendin güvenilir ol.

Fazla hesaplayanlar, genellikle evde kalıyorlar hocam.Sevdiğin zaman, hesap biter.Kaçan balık, şu kısa ömrünce iç geçireceğin bir ukte olur.

Hocam o da seviyorsa sıkıntı yok açık konusulmayan hersey sıkıntı ama biraz yol aldıysanız kendinizi surekli yaninda gizlemeyin sonra demesin bana evlenmeden boyle dememistin

permanganat' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar evlılık düşündüğüm kız hükümet yanlısı ben ise sol görüşllüyüm o bilmiyor görüşümü sizce sıkıntı olur mu evlilikte
Hükümet yanlısı olmayan mı var hocam:) Türkiyede genelde kadınlar sağ görüşe yatkındır. O yüzden fazla seçenek de yok bu gerçeğe göre hareket et.
Yani solcuyum diyen kadınlar bile sağcı kadınlar gibi yaşar genelde. Huzurlu bir yuvam olsun, çocuklarım olsun, kocam dizimin dibinden ayrılmasın vs gibi istekler ortak isteklerdir.
Hatta tavsiyem özellikle sağcı bir kadınla evlen. Solcu kadınlar yorar adamı. Her şeyi sorgular, herşeye itiraz eder:) Feminist de olurlar biraz iyice çekilmez olurlar:) Özgür yaşamak da isterler. Sıkıntı yaşarsın:)

Tabi sen solcusun. Seküler bir yaşam tarzın vardır. Düşündüğünüz kişinin gelenekleri görenekleri sizi zorlar mı? Mesela arasıra bir kadeh içki canın çeker se o buna ne diyecek. Ekranda hükümetten birini görünce onun yanında küfür etmeden durabilecek misin:) En azından içinden edebilecek misin:)
Bu konuda en büyük sıkıntı Ramazan ayında olur. Ramazan ayını sıkıntısız atlatırsanız bişey olmaz. O oruç tutarken sen tutmayacaksın. O namaz kılacak sense içki içmek isteyeceksin. Ancak karşılıklı yaşam tarzlarına saygı ve hoşgörü ile bakılabirse sorun olmaz.
Bunları baştan konuş. Emin olduğum bir şey var ki o da bir kadın bir erkeği severse solcu da olur radikal islamcı da. Evlendikten sonra yavaş yavaş sana benzemeye başlar merak etme. Bence kadınların iiyasi görüşü çok önemli değil. Sana bağlılığı çok önemlidir. Takma kafana dostum. Kadın kadındır:)

Merak ediyorum solcu olmak için namaz kılmamak oruç tutmamak mı lazım? Yada her oruç tutmayan namaz kılmayan solcu mudur? Size göre solculuk bunları yapmamak herhalde

OZOGUL' Alıntı:
Merak ediyorum solcu olmak için namaz kılmamak oruç tutmamak mı lazım? Yada her oruç tutmayan namaz kılmayan solcu mudur? Size göre solculuk bunları yapmamak herhalde
Beni güldürdünüz:)
Ben yaşam tarzı bakımından baktım. Tabiki her solcu içki içmez. Her içen de solcu değildir. Ancak benim tanıdığım solcuların %99 u seküler yaşıyor. Bir kere içki içmek sağlığa zararlı. Buna dikkat eden içmez zaten. Ancak bir solcunun yaşam tarsı ile muhafazakarın yaşam tarzı aynı olmayabilir.
Sol kavramı ne zaman çıktı ve neden çıktı. Solcudan solcuya fark var. Sosyalisti var, ateisti var. komunisti var, gelenekçi solcular var.
Kısaca ben bazı olası uyumsuzluklardan bahsetmek istedim. Evlenmeyi düşünen arkadaş belki zaten içmiyordur. Ramazanda da oruç tutuyorsa sıkıntı olmaz.

sibilim_ogretmeni' Alıntı:
OZOGUL' Alıntı:
Beni güldürdünüz:)
Ben yaşam tarzı bakımından baktım. Tabiki her solcu içki içmez. Her içen de solcu değildir. Ancak benim tanıdığım solcuların %99 u seküler yaşıyor. Bir kere içki içmek sağlığa zararlı. Buna dikkat eden içmez zaten. Ancak bir solcunun yaşam tarsı ile muhafazakarın yaşam tarzı aynı olmayabilir.
Sol kavramı ne zaman çıktı ve neden çıktı. Solcudan solcuya fark var. Sosyalisti var, ateisti var. komunisti var, gelenekçi solcular var.
Kısaca ben bazı olası uyumsuzluklardan bahsetmek istedim. Evlenmeyi düşünen arkadaş belki zaten içmiyordur. Ramazanda da oruç tutuyorsa sıkıntı olmaz.
Şu mübarek günde - ayda tebessüm ettirebildiysem sevindim :)

COBOL' Alıntı:
Kesinlikle olmaz.
Benim ailem ve tanıdığım komşum olan birçok eş, rengârenk bir Mozaik gibi.Kimse fanatik değil, buna inan.
Hepimiz bu toprağın insanıyız.

:alkis:
hocam düşünce güzel ama ben sizin kadar iyimser değilim, dünya görüşü önemli bence, evlilikten 1-2 yıl sonra o ilk günkü heyecan kalmıyor. Karşı tarafın eskiden skıntı olmayan davranışları artık sorun olabiliyor. Bence kişi dünya görüşü doğrultusunda evlenmeli. İki tarafında hayatı zehir olmamalı.

Paradiso
2 yılmı dedin:-P
25 yıl oldu, bak hiç sorun olmadı.Birbirimizle ne tatlı kavgalar ederdik.Şimdi ise hayat monotonlaştı.Ne o beni değiştirebildi, nede ben onu.
Çocuklar ise orta yolcu oldular.Gerçi şimdiki gençlikte, hepsi face çi.Boşver işte yıllar gelip geçti. Dede olmak istiyoruz.Oğlumuz da 23 ü devirdi, çekingenmidir nedir? Henüz erken diyor.

COBOL' Alıntı:
Paradiso
25 yıl oldu, bak hiç sorun olmadı.Birbirimizle ne tatlı kavgalar ederdik.Şimdi ise hayat monotonlaştı.Ne o beni değiştirebildi, nede ben onu.
Çocuklar ise orta yolcu oldular.Gerçi şimdiki gençlikte, hepsi face çi.Boşver işte yıllar gelip geçti. Dede olmak istiyoruz.Oğlumuz da 23 ü devirdi, çekingenmidir nedir? Henüz erken diyor.

maşallah hocam herkes sizin gibi olamaz :++: benim daha 1 yıl oldu, biz de de sıkıntı yok şükür ama ben face ciler için söylüyorum :-P Şaka bir yana herşeye rağmen sevmek güzel şey : )

COBOL' Alıntı:
Paradiso
ilk bilişimci dede olarak tarihe geçersin yakında☺

Sağolun hocam
Sizlerden biri öğretmeniydi ama ben sınıf öğretmeniyim.Kariyerdi, askerlik derken yolunu kendisi çizer sanırım.

Hocam hani bir laf var "iki gönül bir oldu mu samanlık seyran olur" diye. Bu laf geçmişte kalmış artık bir geçerliliği yok. Siyasi görüş meselesinden ziyade dünya görüşleriniz uyuşuyor mu bu çok önemli. Ayrıca tutumlu temizlik seven ve az çok yemekten anlayan en önemlisi sabahları uyandığında kahvaltısız güne başlamayan bir kız olması çok çok önemli anlayan anlamıştır:) Ya para kazanmanın ne demek olduğunu bilmeli ya da parasının kıymetini bilmeli malını hor kullanmamalı. İnat kesinlikle olmamalı. Yanlış bildiği bir şeyi yanlış olduğunu bile bile doğru olarak kabul ettirmeye çalışmamalı. Mütevazi siyaset her zaman iyidir evde muhabbetiniz olur :) Ancak bu kesinlikle körü körüne fanatizm modunda partizanlık olmamalı. "Evlilik karı koca arasındaki denge siyaseti birbirlerini alttan alma sanatıdır" Benim diyeceklerim bu kadar :) Allah hayırlısını nasip etsin.

salla hocam... bu dünyada tek o vatandaş mı kaldı da kem küm ediyorsun.. tecrübeyle sabit görüş farklılığı çok problem olur... olanda çocuğuna olur..

mnn' Alıntı:
salla hocam... bu dünyada tek o vatandaş mı kaldı da kem küm ediyorsun.. tecrübeyle sabit görüş farklılığı çok problem olur... olanda çocuğuna olur..

Senin aşktan haberin yok hocam.

Bir siyasi partiye oy vermiş diye; bu aynen şuna benzer: Bu kız pembe rengi çok sevdiği için kıyafetlerini pembe seçiyor. Oysa ben laciverti seviyorum. Kız tvde film izlemeyi çok seviyor ben ise haber izlemeyi seviyorum.

SONUÇ
Boş ver hocam başka kız mı kalmadı. Öylemi?

Saçmalamayın Allah aşkına..

Çok fanatikmişsiniz.
Siyasi görüş
Dünya görüşü
Sokaktaki çakıl yada havadaki toz gibi.Değil evlilikte, arkadaş seçerken bile dikkat etmem.Yoook eğer kendisi fanatik ise, güle güle.
Hayret birşey yani, komşunuzu yada çocuğunuzun öğretmenini yada varsa kiracınızı da seçin oldu olacak.
Farklı bir ülkedemiyim anlamadım.Üyelerin hiçbirini tanımam ama, yani siyasal mezunu gibi hepsi.
Bırakın bu işleri, hepimiz Müslümanız ve Türküz.Neyi ayırıp, seçiyorsunuz?

Hocam bence kendi durumunuza göre karar verin. Yani siz görüşünüzde ne kadar fanatiksiniz. Size göre eşinizin AKP'li olması (özellikle bunu yazdım, farklı siyasi görüş yazmadım, çünkü AKP'li olmak ayrı birşey) ne kadar olumsuz. Yani onun bu görüşünü hoşgörebiliyor musunuz bu önemli.

Arada bir TV seyrederken yapılan torpillere, adam kayırmalara, kaytan bıyıklı adamların yaptığı abuk sabuk işleri gördüğünüzde bu camiaya komple yüklenecekseniz bu eşinizi haliyle üzer. Ama bunların yaptıkları sizi ilgilendirmiyorsa, "amaaaan boşver" modundaysanız o zaman bu birliktelikte hiçbir sorun olmaz.

adalim' Alıntı:
mnn' Alıntı:

Senin aşktan haberin yok hocam.

Bir siyasi partiye oy vermiş diye; bu aynen şuna benzer: Bu kız pembe rengi çok sevdiği için kıyafetlerini pembe seçiyor. Oysa ben laciverti seviyorum. Kız tvde film izlemeyi çok seviyor ben ise haber izlemeyi seviyorum.

SONUÇ
Boş ver hocam başka kız mı kalmadı. Öylemi?

Saçmalamayın Allah aşkına..
renkle siyasi görüş aynı şey mi ya. siyasi görüş ve duruş çok önemlidir.
bana göre evlilikte siyasi görüş, dünyaya bakış açısı, muhabbet uyumu ve fiziki beğenme oldumu gerisi çok sorun değil. ama bu saydıklarımda sıkıntı varsa yeni bir sayfa gerekir

Geri