Evlilik düşündüğüm kızla görüşlerimiz farklı sıkıntı olur mu

Kodla Büyü
muamma25' Alıntı:
adalim' Alıntı:
mnn' Alıntı:
salla hocam... bu dünyada tek o vatandaş mı kaldı da kem küm ediyorsun.. tecrübeyle sabit görüş farklılığı çok problem olur... olanda çocuğuna olur..

Senin aşktan haberin yok hocam.

Bir siyasi partiye oy vermiş diye; bu aynen şuna benzer: Bu kız pembe rengi çok sevdiği için kıyafetlerini pembe seçiyor. Oysa ben laciverti seviyorum. Kız tvde film izlemeyi çok seviyor ben ise haber izlemeyi seviyorum.

SONUÇ
Boş ver hocam başka kız mı kalmadı. Öylemi?

Saçmalamayın Allah aşkına..
renkle siyasi görüş aynı şey mi ya. siyasi görüş ve duruş çok önemlidir.
bana göre evlilikte siyasi görüş, dünyaya bakış açısı, muhabbet uyumu ve fiziki beğenme oldumu gerisi çok sorun değil. ama bu saydıklarımda sıkıntı varsa yeni bir sayfa gerekir

Hangi siyasi partidensin bilmiyorum ama tek bildiğim şey karşı siyasi görüşü düşman olarak gördüğündür. Yahudi görüş yapısına çok uygun..

adalim' Alıntı:
muamma25' Alıntı:
adalim' Alıntı:
mnn' Alıntı:
salla hocam... bu dünyada tek o vatandaş mı kaldı da kem küm ediyorsun.. tecrübeyle sabit görüş farklılığı çok problem olur... olanda çocuğuna olur..

Senin aşktan haberin yok hocam.

Bir siyasi partiye oy vermiş diye; bu aynen şuna benzer: Bu kız pembe rengi çok sevdiği için kıyafetlerini pembe seçiyor. Oysa ben laciverti seviyorum. Kız tvde film izlemeyi çok seviyor ben ise haber izlemeyi seviyorum.

SONUÇ
Boş ver hocam başka kız mı kalmadı. Öylemi?

Saçmalamayın Allah aşkına..
renkle siyasi görüş aynı şey mi ya. siyasi görüş ve duruş çok önemlidir.
bana göre evlilikte siyasi görüş, dünyaya bakış açısı, muhabbet uyumu ve fiziki beğenme oldumu gerisi çok sorun değil. ama bu saydıklarımda sıkıntı varsa yeni bir sayfa gerekir

Hangi siyasi partidensin bilmiyorum ama tek bildiğim şey karşı siyasi görüşü düşman olarak gördüğündür. Yahudi görüş yapısına çok uygun..
karşı siyasi görüşü düşman görmem. sadece sevmem. sevmek zorunda da değilimdir. farklı düşünen insanların bir arada yaşaması zordur. ki bu evlilik yani. bence müslümana yahudi yakıştırması yapan biri olarak tövbe etmen gerekir. şimdi diyeceksin ki ben yahudi demedim onlara benzettim. dinde kural şaibeli şeylerden de uzak durmaktır. işte bazı zihniyetler evleniyor aradan birkaç yıl geçiyor yok anlaşamıyoruz boşanalım vs vs. sonrada toplumda aile yapısı bozuluyor. ben bir öğretmen olarak dikkat ediyorum sorunlu çocuklar geneli itibariyle ayrılan eşlerin çocukları.
sana da tavsiyem biraz dünya görüşünü geliştir. ben naçizane yorumumu fikrimi söyledim. seni hedef almamıştım. ama sen beni hedef almışsın. yani insanlarla uğraşan bir yapın var. insanlarla değil fikirlerle ilgilen. yanlış düşünüyorsamda yanlışımı söyleyebilme yeteneğine sahip ol ki ben de öyle birşey varsa farkına varabileyim. senin gibiler yüzünden toplum kutuplaşıyor.

Hocam cevap vermeyecektim ama cümlenin sonundaki "senin gibiler yüzünden toplum kutuplaşıyor" sözü beni çok etkiledi. :) Ben üstteki yorumlarımda da insanları siyasi görüş ile değerlendirilmemesi gerektiğini vurguluyorum. Oysa sen tam tersini, karşı siyasi görüşten uzak durmak gerektiğini savunuyorsun. Kutuplaştıran kim?

evlenme kardeşim evlenme!!! Açık ve net söylüyorum. evlenceğin kişiye ait bir tane bile şüphe varsa evlenme. sonra çok pişman olursun... demedi deme.:))

adalim' Alıntı:
Hocam cevap vermeyecektim ama cümlenin sonundaki "senin gibiler yüzünden toplum kutuplaşıyor" sözü beni çok etkiledi. :) Ben üstteki yorumlarımda da insanları siyasi görüş ile değerlendirilmemesi gerektiğini vurguluyorum. Oysa sen tam tersini, karşı siyasi görüşten uzak durmak gerektiğini savunuyorsun. Kutuplaştıran kim?
senin yerinde olsam bende o cümlelere cevap veremezdim. çünkü yalanlarla yaşanmaz gerçeklerle yaşanır. ben gerçeklerden bahsediyorum. kutuplaştıran senin gibiler. bir de gülücük atmış çok önemli bir açık yakalamış gibi. demekki anlayamamışsın. benzer insanlar benzer insanlarla evlenir ötekilerle iyi geçinir. benimde çevremde benimle zıt düşünen arkadaşlarım var. iyi geçinirim iyi arkadaş olurum ama mesele evlilikse evlenmem. bilmem anlatabildimmi. açık açık yazdım yoksa soru soruyorsun
ha bir de bende insanları siyasi kişiliğine göre çok değerlendirmem. dediğim gibi insan bir siyasi düşünceyi niye destekler. seviyordur mantıklı geliyordur o yüzden. zıttını sevse zaten onu desteklerdi. bende bunu yapıyorum. sadece elimden Allah hidayet versin demek ve uygun bir dille anlatmak geliyor.

permanganat' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar evlılık düşündüğüm kız hükümet yanlısı ben ise sol görüşllüyüm o bilmiyor görüşümü sizce sıkıntı olur mu evlilikte

permanganat' Alıntı:
Ben çok anlayışlıyımda Kars'ı taraf öğrenırse sıkıntı olur mu o Yüzden görüşümü yansıtmıyorum ailesi vermeyebılır

Hocam çok anlayışlıylıysanız karşı tarafın düşünceleri sizi neden bu kadar çok korkutuyor :P

Kardeşim, ailesini bilmem ama sizinle yaşacak olan eşinizin bu konudaki düşüncelerini bilmeye hakkı var. Sonuçta ne kadar saklayacaksınız ki durumu! İkinizde uçlardaysanız bu ilişki bir yerde fire verecek eninde sonunda. İkinizde uç değilseniz arada zıt fikirler (siyasi) iyi sohbet konusu olur. Mesela bizim ailede farklı siyasi görüşler mevcut. Zaman zaman tv izlerken konular üzerinde bayağı tartıştığımız olmuştur ama tv kapandığında olay son buluyor. Birbirimize karşı sevigimizde gram eksilmiyor.

Evlilik öncesinde bu tür konular masaya yatırılmalı. Özellikle eşinizin muhafazakar olduğunu düşünürsek (içki, sigara, namaz, yazın tatil, deniz vb.. konulardaki beklentileriniz, onun beklentileri kesinlikle konuşulmalı.)

Allah (c.c) ikiniz hakkında da hayırlısını nasip etsin.

Şu malum süreçte ! insanlar boşanırken fikren ayrı düştüğü için sen bi dene istersen.

Geri