fare görünüyor ekran yok ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan jazemin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

jazemin

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 2 tane bilgisayarımda sorun var. 1 tanesi çalışır durumdayken ekranda renkli tuhaf çizgiler belirmeye başladı. Kasanın içini açıp temizledim. (Bu arada exper bilgisayarlar kullanıyoruz) Diğeri de gayet düzgün çalışıyordu. Sabah gelip öğrenci açınca ekranda sadece fare göründü. Koyu renkli bir ekran var,fareyi oynatınca filan sadece farenin görüntüsü var, başka bişey yok. Yardımcı olur musunuz? Zaten dün şu bayan halimle ne diye bilgisayar öğretmeni oldum diye lanet ettim.Hergün bir bilgisayarda sorun çıkıyor,diğer öğretmenler teneffüste öğretmenler odasında keyif yaparken bilgisayarı açayım, bakayım derken kan ter içinde koşturup duruyorum. donanımsal problemleri çözmede zorlanıyorum bayağı..Dert yanar gibi oldum:)teşekkürler

ctrl+alt+delete yapın görev yöneticisinden dosyadan yeni görev deyip explorer.exe yazıp tamam a basın sadece farenın göründüğü bilgisayar düzelecektir

hocam aynı sorunla ben de dün karşılaştım. Çok yoğundum ve başka çözümü vardır belki ama çözüm arayacak vaktim ve de sabrım olmadığı için format attım ve sorun çözüldü....

aynı sorun bende de var. görev yöneticisi gelmiyor ekrana. imajdan geri yükleme yapmayı düşünüyordum, bakalım çözüm gelirse önce onu deneyeceğim. bir bilgisi olan arkadaş var mı??

Ben geçen hafta 4 farklı bilgisayarda yaşadım. 1'i okul 2'si öğretmen laptopları biride okulla hiç alakalı olmayan komşumun bilgisayarında. Bir tür virüs olduğu kesin. Ama ne tür bulamadım. Görev yöneticisi, güvenli kip falan çalışmıyor. İnanılmaz vakit darlığından dolayı sadece format atıp bıraktım hatta diğer programları da kendilerinin yüklemelerini istedim.
İnternette kısa bir arama yaptım ama herhangibirşey bulamadım.
Tahminimce bu virüsü önümüzdeki günlerde daha fazla görmeye başlayacağız.

Bu arada öğrenci bilgisayarlarında mutlaka DeepFreze ya da türevlerini bulundurun. Değilse çok daha fazla yorulursunuz.

eğer ctrl alt delete çalışmıyorsa harddiski başka bilgisayara takıp düzeltebilirsiniz

imajı yüklemek ondan daha kolay hocam. bende öyle yaptım ve sorun çözüldü

Eğer pc güvenli modda açılıyorsa güvenli moddan başlatın sorunu gidermek için sistem geri yüklemeyi kullanabilirsin.
@berrin24 hocam söylediği şekilde de masaüstüne ulaşabilir.

aynı sorun bir arkdaşın bilgisayarında da belirdi.Hiçbir yöntem işe yaramadı:(

ERD commander cd si bulun. cd den açılış yapın, sistem geri yükleme yapın. bir sorun kalmıyor.

bende böle bir sorun yaşamıştım ve ctrl alt delete yapınca görev yöneticisi devre dışı gibi birşey diyordu. güvenli modda tarama yaptım diye hatırlıyorum..

bende gecen hafta müdür bilgisayarında aynı problemi yaşadım. sitenin birindeyken güncelleme yapılıyor deyip herşey gitmiş görev yöneticisi de çalışmıyordu bende format attım düzeldi. bugün başka bi okulda müdür yardımcısının pc si yine bi siteden sonra kapanmış. ordada aynı problem. format atalım dedim dosyalrım var olmaz dedi. birine götürecekmiş. fdiskle düzeltir dedi. başka nasıl düzelebilir??

bu problemii bende yaşadım, en kesin ve güvenli çözümü hiren's boot v 10. sistem geri yükleme ve virüs taraması yaptırırsanız düzelir. birde bu aralar özellikle ağdaki tüm bilgisayarları etkilenyen bazı spy ve trojanlara karşı da spyware doctor çok etkili kresinlikle tavsiye ederim.

Sorun yaşayan arkadaşlar. Halloldu mu acaba?
Hallettiyseniz nasıl? Bizde de aynı sorun var da şu anda.. :(

Arkadaşlar, 4 hafta önce piyasaya yeni bi virüs salındı. Bu virüs pclerin görev yöneticlerini kitliyor ve açılışta ekranı açmıyor. Yani explorer.exe dosyasını imha ediyor.
Virüs xp işletim sisteminde aktif oluoyr, vistada henüz karşılaşmadım.
Önlem olarak explorer 8 i kurmanızı tavsiye ederim çünkü ie7 ve düşük sürümlerinde görülüyor bu vakalar. ie8 de henüz görülmedi.
kurtulmanın tek yolu ise format.
kurtarmanız gereken belgeleeriniz var ise hiren's boot cd yi kullanarak belgelerinizi kurtarabilirsnz.
belge kurtarmaya gerek yoksa normal formatınızı atın.

bizde de bir bt sınıfında, bir kütüphanede, bir de rehberlikte aynı sorun var. ağ yoluyla bulaştığını düşünüyorum. yazılanların hepsini denemiştim. tek çaresi imaj yüklemek oldu.

Akadaşlar cd den acılıpta geri yükleme yapabilecegimiz bi boot cd si varmı acaba bilen varmı?
İMSİYAT hocam ERD commander cd si demişssin ama bu cd ile actıgımızda geri yükleme yapabiliomuyuz acaba?
Eğer yapabiliosak bu cd veya buna benzar başka bi cd ye nasıl ulaşabiliriz acaba.. tşkler..

( Bu problem beni basımada geldi format atarak cözdük malesef:( daha basit yollar lasım.. )

Virüsün ismi Almanahe B!inf. Çok hızlı yayılıyor ve Windowsu "Sistem Geri Yükleme Noktası"ndan vuruyor. Geçen hafta bu virüsler ilgili bb'de çok konu açıldı tüm çözüm önerileri tartışıldı. Ben hem bu forumdan hem de diğer bulduğum forumlardan derleme çözümleri birleştirerek durumu çözdüm. Elime gelen arızaları bu yöntemlerle hızlı biçimde çözdüm. Ayrıca şöyle bir dokümanı da paylaşmıştım kendi mail grubumuzdan arkadaşlarla. Sizinle de paylaşayım hocam yararı olacaktır.
http://www.symantec.com/security_respon ... 02-1338-99
adresinde virüsün ne olduğu ve nortonun gücüyle nasıl temizleneceği yazıyor.

Aşağısı da mail grubuna yazdığım metinden alıntı.
Erd Commander boot CD ile son günlerin meşhur virüsünün etkilediği W32.Almanahe.B isimli (ben domuz gribi diyorum) virüsün yaşattığı sorunu çözmek için birebir ilaç. Eğer bilgisayarlar açılırken “hoş geldiniz” ekranı gelmiyor siyah ekran kalıyor fakat fareniz çalışıyorsa o zaman bilgisayarınız domuz gribi olmuş demektir! Virüsün kulladığı bölge Windows’un “sistem geri yükleme noktası”. Erd Commander boot CD ile makineyi açıp başlat menüsünden “sytem restore” tıklayın, önceki bir tarihe geri yükleyin. Sorun muhtemelen kalmayacaktır. Ben denedim çalışıyor.
Ayrıca Erd Commander sayesinde çöken bilgisayarın içindeki verileri kurtarabilirsiniz. Hepsinin yedeğini alabilirsiniz. Bilgisayara sistem bakımı yapabilirsiniz. Ağ üzerinden başka bilgisayara dosyalarınızı aktarabilirsiniz. Bu cd ilaç gibi geliyor bazen. Bu cd tek değil aslında kendi alanında. Benzerlerinin de isimlerini yazıyayım dilerseniz onları bulup kullanabilirsiniz. Hiren boot cd, MiniPe örnekleri.
Erd Commander Boot CD kalıbını nero ile cd’ye yazdırın, bilgisayar açılırken takın. Güle güle kullanın.
(Not : Eğer bilgisayar açılırken boot sıralamasında CDROM önde değilse ilk sıraya alınmalıdır. Yoksa CD’den boot-açılış gerçekleşmeyecektir.)
İndirmek için : http://www.4shared.com/file/144326815/d ... ander.html

http://www.avira.com/en/company_news/rescue_cd_.html
adresinden avira'nın rescue (kurtarma) boot cd'sini indirin cd'ye yazdırın ve bilgisayar açılırken takın temizlik yapın.
Eğer virüs henüz bulaşmamışsa ya da aktif olmamışsa
http://support.microsoft.com/kb/306084
adresinde anlatıldığı gibi sistem geri yükleme özelliğini bir süreliğine kapatın.

SON NOT : Lisansı olmayan ordan burdan ilaç arayıp da lüzumsuz yere kendiizi riske atacak antivirüs yazılımları kullanmayın. Avira ya da Avast'ın free sürümlerini kullanın.

Geçmiş olsun.

hirens boot cd den sistem geri yükleme yapabiliyormuyuz arkadaşlar
mini windowstan açıpmı sistem geri yükleme yapıyoruz yoksa içinde ek bir programı mı var?

xapex' Alıntı:
hirens boot cd den sistem geri yükleme yapabiliyormuyuz arkadaşlar
mini windowstan açıpmı sistem geri yükleme yapıyoruz yoksa içinde ek bir programı mı var?
hiren boot cd ile system restore (sistem geri yükleme) yapabilirsiniz.

büyük ihtimalle zarar görmüş tema. o yüzden temayı bir şekilde değiştirebilirseniz sorun muhtemelen çözülür.

Geri