Erd Commander boot CD ile son günlerin meşhur virüsünün etkilediği W32.Almanahe.B isimli (ben domuz gribi diyorum) virüsün yaşattığı sorunu çözmek için birebir ilaç. Eğer bilgisayarlar açılırken “hoş geldiniz” ekranı gelmiyor siyah ekran kalıyor fakat fareniz çalışıyorsa o zaman bilgisayarınız domuz gribi olmuş demektir! Virüsün kulladığı bölge Windows’un “sistem geri yükleme noktası”. Erd Commander boot CD ile makineyi açıp başlat menüsünden “sytem restore” tıklayın, önceki bir tarihe geri yükleyin. Sorun muhtemelen kalmayacaktır. Ben denedim çalışıyor.
Ayrıca Erd Commander sayesinde çöken bilgisayarın içindeki verileri kurtarabilirsiniz. Hepsinin yedeğini alabilirsiniz. Bilgisayara sistem bakımı yapabilirsiniz. Ağ üzerinden başka bilgisayara dosyalarınızı aktarabilirsiniz. Bu cd ilaç gibi geliyor bazen. Bu cd tek değil aslında kendi alanında. Benzerlerinin de isimlerini yazıyayım dilerseniz onları bulup kullanabilirsiniz. Hiren boot cd, MiniPe örnekleri.
Erd Commander Boot CD kalıbını nero ile cd’ye yazdırın, bilgisayar açılırken takın. Güle güle kullanın.
(Not : Eğer bilgisayar açılırken boot sıralamasında CDROM önde değilse ilk sıraya alınmalıdır. Yoksa CD’den boot-açılış gerçekleşmeyecektir.)
İndirmek için :
http://www.4shared.com/file/144326815/d ... ander.html