FATİH Projesi ihalesi sonuçlandı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eko9
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eko9

Aktif Üye
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 9. sınıf öğretmen ve öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtıcağı Fatih Projesi için düzenlenen ihaleyi 409 milyon lira ile en düşük teklifi veren Telpa Telekom kazandı.
Milli Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK Genel Müdürlüğü binasında yapılan ihalede Data Teknik-Pasifik Grup Yayıncılık, Casper-Exper-Probil, Vestel, Samsung Elektronik ve Hewlett Packard ile Telpa Telekom ve C5 Elektronik yarıştı.

Dokuzuncu sınıf öğrenci ve öğretmenlerine dağıtılmak üzere 675 bin adet tablet bilgisayar, 550 bin adet kılıf ve 125 bin adet klavye alım ihalesi en rekabetçi teklifi veren Telpa'nın oldu.

ahmet necdet sezer zamanında cumhurbaşkanlığı 29 ekim resepsiyonunda içkiye akan paralar şimdi buraya akıyor

ilyas33' Alıntı:
ahmet necdet sezer zamanında cumhurbaşkanlığı 29 ekim resepsiyonunda içkiye akan paralar şimdi buraya akıyor
Ne içki içmişler arkadaş, binlerce tablet alınıyormuş o paralarla, bilememişler demek ki:) Fatih altyapı çalışmalarının 5 Eylül'de tamamen teslim edilmiş olması gerekiyordu, aksi halde tazminat ödemekle yükümlü firmadan 5 kuruş çıkmış mıdır ki? Tazminatla şerbet, ayran falan alırlar.

ilyas33 hocam(öncelikle öğretmenmisiniz bilmiyorum) gerçekleri biraz araştır. ondan sonra burada konuş. bak bakalım hangi dönemde örtülü ödenek kullanımı daha fazla. senin o beğenmediğin dönemde
"
Görev süresince bir cumhurbaşkanına tanınan yasal ayrıcalıkları minimum düzeyde kullanan, geleneksel olarak tanınan ayrıcalıkların ise (kırmızı ışıkta beklemek, hastanede kuyruğa girmek, annesinin cenaze törenine sivil plakalı araçla ve benzin parasını kendi cebinden ödeyerek gitmek gibi) neredeyse tümünü reddeden Sezer, Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde 7 yıllık tasarruf tablosunu da ilan etti. Sezer, 7 yılda Çankaya Köşkü’ne verilen ödenekten toplam 46 milyon YTL (46 trilyon lira) tasarruf ettirdi ve bu parayı Maliye’ye iade etti.
"
sanırım yeter.

ilyas33' Alıntı:
Şimdi de koyunlara tuzu yalatıyorlar onu ne yapacağız?

270482.jpg

270484.jpg

bu arada resim linklerine dikkat et. nereden aldığım önemli

general mobile'nin yeni sahibi telpa telekom umarız ki gm discovery telefonu gibi yapmaz tahtaları...

ya arkadaş şu forumda şukadar bilgisayarcıyız, güçleri birleştirip gireydik şu ihaleye, cukka yabancıya gitmezdi...

Şartnameye bakmadım ama çıkamadım işin içinden

675000 tablet
550000kılıf
125000klavye hadi hepsinden 675bin tane aldık diyelim. 409milyon/675bin=605 lira yapar bir takımın fiyatı ? ipad mi dağıtacaklar öğrencilere????

the_korsan' Alıntı:
general mobile'nin yeni sahibi telpa telekom umarız ki gm discovery telefonu gibi yapmaz tahtaları...
Discovery nin neyi varmış ki? Ben kullanıyorum ve gayet memnunum. Hele bir internet hızı var gayet iyi. 42 Mbps ye kadar. 600 liraya bu özelliklerde kimse vermiyor malesef.

akyildiz41' Alıntı:
ilyas33 hocam(öncelikle öğretmenmisiniz bilmiyorum) gerçekleri biraz araştır. ondan sonra burada konuş. bak bakalım hangi dönemde örtülü ödenek kullanımı daha fazla. senin o beğenmediğin dönemde
"
Görev süresince bir cumhurbaşkanına tanınan yasal ayrıcalıkları minimum düzeyde kullanan, geleneksel olarak tanınan ayrıcalıkların ise (kırmızı ışıkta beklemek, hastanede kuyruğa girmek, annesinin cenaze törenine sivil plakalı araçla ve benzin parasını kendi cebinden ödeyerek gitmek gibi) neredeyse tümünü reddeden Sezer, Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde 7 yıllık tasarruf tablosunu da ilan etti. Sezer, 7 yılda Çankaya Köşkü’ne verilen ödenekten toplam 46 milyon YTL (46 trilyon lira) tasarruf ettirdi ve bu parayı Maliye’ye iade etti.
"
sanırım yeter.
buradaki yazımdan öğretmen olmadığım izlenimini nasıl çıkardın bilmiyorum ama söyliyeyim öğretmenim.araştırmayı bu ülkede ayyaş kafalar yapmıyor sadece.bende araştırıyorum okuyorum izliyorum.ama senle farklı kaynaklar okuyoruz ayrı mesele.bide ben olayları ayık kafa ile değerlendiriyorum ondan da haberin olsun.kırmızı ışkta bekleyen cenazeye özel araçla giden vs... yolsuzluk yapmaz lüzumsuz para harcamaz değil bu da diğer bir konu.para arttırnış olması köşkte 29 ekim resepsiyonlarunda içki partisi düzenlemediği anlamına gelmez.abdullah gül reisi cumhur olduğunda ehli dalaletin en çok üzüldüğü nokta artık 29 ekim resepsiyonunda içki içemeyeceğiz olmuştu bunu kendi gazeteleri de dillendirmişti.bu yazdıklarım doğrultusunda sanırım araştırma yapması gereken sensin

ilyas33 arkadaş git bu düşüncelerini (ki konuyla hiç ilgisi yok) kendi açacağın konuda yaz sana oradan cevap versin herkes
gelip burada 409 milyon Y-TL lik içki içiliyordu deyip olayı saçma boyutlara taşıma lütfen

ilyas 33 hocam bence de arkadaşlar haklı. Sende de haklılık payı olabilir ama bu konu ile senin haklı olduğun konu çok farklı. Burada şuan yapılan hatadan bahsediyoruz. Geçmişe çok takılı kalarak bugünü ve geleceği yanlış değerlendiriyorsunuz...

ilyas33' Alıntı:
akyildiz41' Alıntı:
"
"
sanırım yeter.
buradaki yazımdan öğretmen olmadığım izlenimini nasıl çıkardın bilmiyorum ama söyliyeyim öğretmenim.araştırmayı bu ülkede ayyaş kafalar yapmıyor sadece.bende araştırıyorum okuyorum izliyorum.ama senle farklı kaynaklar okuyoruz ayrı mesele.bide ben olayları ayık kafa ile değerlendiriyorum ondan da haberin olsun.kırmızı ışkta bekleyen cenazeye özel araçla giden vs... yolsuzluk yapmaz lüzumsuz para harcamaz değil bu da diğer bir konu.para arttırnış olması köşkte 29 ekim resepsiyonlarunda içki partisi düzenlemediği anlamına gelmez.abdullah gül reisi cumhur olduğunda ehli dalaletin en çok üzüldüğü nokta artık 29 ekim resepsiyonunda içki içemeyeceğiz olmuştu bunu kendi gazeteleri de dillendirmişti.bu yazdıklarım doğrultusunda sanırım araştırma yapması gereken sensin
İşin özeti içki içilmesin de ne olursa olsun mu? Fatih projesi baştan aşağı yanlışlarla dolu bir projedir. Sınıflarda etkileşimli tahta kullanılmalıdır, e-içerik geliştirilmelidir ancak bu çalışmalar altyapı ister. Getir duvara tak ( iki beyaz tahta istemiştik, bir beyaz bir yeşil geldi, muhtemelen vestel ihaleyi almadan önce üretti nasıl olsa ihale bizim diyerek) bozulursa sorumluluk bizde değil altyapı işi yapılmalı de bas git. Altyapı işi için birileri atsın tutsun işe başladıktan sonra 15 gün içerisinde geceleri çalışarak bitireceğiz desin. Yaz tatili dahil 3 ayda bitiremesin. Meb'in hazırladığı e-içerik yalnızca kitapların pdf hali olsun. 2 yıl eğitim verilen starboard yazılımından vazgeçeceğiz denilsin. Tablet zaten sonuç getirmeyecek ölü bir yatırımdır. Sonra içki içmiyorlar en azından de. Bu neyin kafası ben anlayamadım.

2002 yılı bütçe geliri 80 milyar TL civarı iken 51,5 milyar TL faiz ödemesi yapılmış.
2013 yılı bütçe geliri 370 milyar TL ye ulaşmış, planlanan faiz ödemesi 53 milyar TL.Reel faizler %25 lerden % 1 lere düşmüş durumda.
2001 krizinde toplanan vergiler faiz ödemesini aşmış durumda idi.
Ankara ticaret odasının 2007 yılındaki raporu: TÜRKİYE FAİZE ÇALIŞTI. http://www.atonet.org.tr/yeni/index.php?p=1371&l=1
ATO BAŞKANI AYGÜN: "HALKTAN TOPLANAN VERGİLER DÜŞÜK KUR YÜKSEK FAİZ YOLUYLA ULUSLARARASI SPEKÜLATİF SERMAYEYE AKTARILIYOR."

aslında burda kızdığım nokta şu idi.içimizde bilgisayar öğretmeni olduğu halde projeye karşı çıkanlar var.proje sizce sadece akıllı tahta takmaktan mı ibaret .hiç mi içerikten haberiniz yok.böte okurken -ki niye böte okudunuz- içerik hazırlamadınızmı? bakanlığın içerik hakkındaki çalışmalarından hiç haberiniz yok sanıtrım ama en azından içerikle ilgili bir böteli olarak tasavvurlarınız olur diye düşünmüştüm.EBA ya girin ve özel şirketlewrin hazırladığı Z-Kitaplara bakın.akıllı tahta uygulamalarına bakın.demo aşamada ama muhtemelen tam sürümü kendilerinde mevcuttur.bende fatih eğitimi için yalovadaki merkezi eğitime gidene kadar projeyi gereksiz gibi görüyordum.ama insan bilmediğine düşman arkadaşlar.önce içerikler hazırlansaydı siz bilgisayara dokunmaya korkan öğretmenleri ne kadar zamanda etkileşimli tahtalara alıştırabilirdiniz? hükümeti aklamak gibi bir niyetim yok.ama sırf hükümeti karalamak adına kendi ayağınıza kurşun sıkıyorsunuz.bilişimci bu projeye sahip çıkmazsa kim sahip çıkacak?madem devletin liralarını düşünüyorsunuz cumhuriyet resepsiyonları diye köşklerde içki resepsiyonları verilirken de yüreğiniz yandımı?

uurerol' Alıntı:
ilyas33' Alıntı:
Ne içki içmişler arkadaş, binlerce tablet alınıyormuş o paralarla, bilememişler demek ki:) Fatih altyapı çalışmalarının 5 Eylül'de tamamen teslim edilmiş olması gerekiyordu, aksi halde tazminat ödemekle yükümlü firmadan 5 kuruş çıkmış mıdır ki? Tazminatla şerbet, ayran falan alırlar.
hocam bi gün ayık gelseler onlarda belki ne kadar para çarçur ettiklerinin farkına varacaklardı ve de proje üreteceklerdi ama malesef ayıkmadan iktidarları bitti.

ymb' Alıntı:
the_korsan' Alıntı:
Discovery nin neyi varmış ki? Ben kullanıyorum ve gayet memnunum. Hele bir internet hızı var gayet iyi. 42 Mbps ye kadar. 600 liraya bu özelliklerde kimse vermiyor malesef.
Bende 16 Gb GM Discovery sahibiyim. Hiç bir sorunu görmedim henüz çok şükür. 600 TL ye mükemmel bir telefon...

ilyas33' Alıntı:
akyildiz41' Alıntı:
"
"
sanırım yeter.
size söylenecek çok sözüm var ama o kadar ayıksınız ki ayıklıktan o sözleri anlayamazsınız. iyi ayıklıklar. :alkis:

hocam sen cümle kuracak kadar ayık kalabiliyorsan biz anlarız merak etme söyle.

ilyas33' Alıntı:
uurerol' Alıntı:
ilyas33' Alıntı:
hocam bi gün ayık gelseler onlarda belki ne kadar para çarçur ettiklerinin farkına varacaklardı ve de proje üreteceklerdi ama malesef ayıkmadan iktidarları bitti.
Hocam sana 2 sorum var. İlk olarak onlar dediğin kim? İkincisi içki içmeyi nasıl canlandırıyorsun sen gözünde, ben de içki içerim ama işe bir gün bile sarhoş gitmedim.

ilyas33' Alıntı:
hocam sen cümle kuracak kadar ayık kalabiliyorsan biz anlarız merak etme söyle.
sizden çok daha ayık olduğum kesin. ama sizin anlayacağınız dilden konuşmadığımız da kesin. daha önce dediklerimi anlamadığından ne kadar anladığınızı da gördük. neyse bundan sonra size cevap yazmayacağım ondan dolayı o kıymetli aklınızı bana cevap yazmakla yormayın.

uurerol' Alıntı:
ilyas33' Alıntı:
uurerol' Alıntı:
ilyas33' Alıntı:
Hocam sana 2 sorum var. İlk olarak onlar dediğin kim? İkincisi içki içmeyi nasıl canlandırıyorsun sen gözünde, ben de içki içerim ama işe bir gün bile sarhoş gitmedim.
onlar dediğim 28 şubat'ta akşam içip sabah ayıkmadan attıkları imza ile hatayımı mahveden ve meslek lisesi öğrencilerine seçim hakkı tanımadan bana bu bölümü zorla okutanlardır dostum

ilyas33' Alıntı:
ilyas hocam içkiye akan paralarda yanlış, tablete akan paralarda yanlış, haklı olduğun taraflar var elbet ama birinin hatasını söyleyip diğerinin hatasını söylememek olmaz, bırakın fatih projesini tabletin günlük hayat için bile gereksiz olduğunu düşünüyorum, bırakın birde tableti eğitim için kullanılacakmış hiç güleceğim yoktu, eğitim öğrenci için bildiğin kalemle defterle kitapla yapılır. akıllı tahta konusunda hükümeti ne kadar tebrik ediyor, başarılı buluyorsam tablet konusundada o kadar başarısız buluyorum, derhal tablet işinden geri dönmelidirler, tabletlere dağıtılan paraları akıllı tahtaların bakımına ve akıllı tahtaların bakımı ile ilgilenecek personele ve bu personel için oluşturulması gereken kadrolara dağıtsınlar, akıllı tahtaların ve okuldaki bilgisayarların bakımı ve onarımı için şu ankinden farklı bir kadro oluşturulmalıdır.

hocam öğrencinin bunu eğitimde kullanmadığını hepimiz biliyoruz ama kullanılsbilir suçu da hep öğrenciye atmayalım öğretmende kullanmıyor.sırf mevcut iktidar yaptı diye kabullenmeyen öpretmenler var.hatta içimizde bt öğretmeni bile var böyle düşünen.ben en başta bt öğretmenkerine kızıyorum.

Geri