FATİH Projesinde Pardus ve MYK Belgesi Zorunluluğu Getirildi

Kodla Büyü
Re: FATİH Projesinde MYK Belgesi Zorunluluğu Getirildi

cumhurtorun' Alıntı:
@yataylimit hocam, bahsettiğiniz tüm programların alternatifleri linux'ta var. uzaktan yönetim için italc'i, imaj için norton ghost'u kullanabilirsiniz. deep freeze içinde zaten linux işletim sistemlerinde, standart bir kullanıcı sistem klasörlerine erişip, sisteme zarar verecek bir şey yapamaz sadece düzeni (masaüstü arkaplanı vs) değiştirebilir. ama bunu da engelleyebilirsiniz.

madem öyle, yaşasın opensource diyelim :)

Teşekkürler hocam. Italc indirip Windows'a yüklemeye çalışmıştım ama demek ki çalışmama nedeni buymuş :)
Denemekte fayda var tabi ama dönem başında tahtalarda Power Point yok diye beni topu tutan bir öğretmen kitlesini düşününce Pardus için "acaba" demekten kendimi alamıyorum.

Re: FATİH Projesinde MYK Belgesi Zorunluluğu Getirildi

Bir olay anlatacağım ama kendi görüşümü yansıtmıyor. Çünkü etik değil ama gerçek durum budur.

Bundan 20 yıl önce, Türkiye'de yazılmış ticari programları tartışırken sevdiğim bir arkadaş ile merak ettim sordum kendisine. Kendisi o günkü 1. sıradaki bir marka Türk yazılımın satıcısı-dağıtıcısı-servis noktası. Ben ise 2. marka ürünü kullanıyorum.

- Kardeşim, dedim. Bu senin kullandığın program daha kötü sen neden buna hizmet ediyorsun?
- Niyazi, diye cevap verdi. Bu senin kullandığın program hiç kilitleniyor mu?
- Hayır, diye cevap verdim.
- Peki devir yaparken servis elamanına ihtiyaç duymadan yapabiliyor musun? Maliyet çekerken kolayca çekiyor musun? Kullanımı kolay mı?

Ben hepsine "Evet tabi ki.." deye cevap veriyorum. Bariz bir şekilde benim kullanıdığım ürün servis, hizmet, sorun ve kullanıcı açısından daha üstün.

- İşte, dedi. Ben o yüzden o programı satmıyorum.
- :(

yataylimit' Alıntı:
cumhurtorun' Alıntı:
@yataylimit hocam, bahsettiğiniz tüm programların alternatifleri linux'ta var. uzaktan yönetim için italc'i, imaj için norton ghost'u kullanabilirsiniz. deep freeze içinde zaten linux işletim sistemlerinde, standart bir kullanıcı sistem klasörlerine erişip, sisteme zarar verecek bir şey yapamaz sadece düzeni (masaüstü arkaplanı vs) değiştirebilir. ama bunu da engelleyebilirsiniz.

madem öyle, yaşasın opensource diyelim :)

Teşekkürler hocam. Italc indirip Windows'a yüklemeye çalışmıştım ama demek ki çalışmama nedeni buymuş :)
Denemekte fayda var tabi ama dönem başında tahtalarda Power Point yok diye beni topu tutan bir öğretmen kitlesini düşününce Pardus için "acaba" demekten kendimi alamıyorum.

İtalcin Windows versiyonuda var.

Geri