Fatih GM Tablet Karşılaşılan Problemler

Kodla Büyü
hocam ben 2 tane makinayı fabrika ayarlarına çevirdim tekrardan aktivasyonunu yaptım...bir sorun yaşamadım..bence tüm sorun mebin internet hattında...hızlı bir internet hattında hiçbir sorun olmadan aktivasyon yapılabiliniyor..birde tavsiyem..kayıt hatalarından sonra üst üste denemeyin 1 saat kadar bekleyin daha sonra deneyin..aktivasyonu yapılıyor.

seyyar' Alıntı:
hocam ben 2 tane makinayı fabrika ayarlarına çevirdim tekrardan aktivasyonunu yaptım...bir sorun yaşamadım..bence tüm sorun mebin internet hattında...hızlı bir internet hattında hiçbir sorun olmadan aktivasyon yapılabiliniyor..birde tavsiyem..kayıt hatalarından sonra üst üste denemeyin 1 saat kadar bekleyin daha sonra deneyin..aktivasyonu yapılıyor.

fabrika ayarlarına nasıl döndürdünüz hard reset falan mı? birde A kişisi için aktif ettiniz daha sonra fabrika ayarlarına çevirdiniz bu tableti B kişisi için aktif edebilirmiyiz. umarım anlaşılabilir olmuştur

hocam ayarlar kısmında, sanırım güvenlikte fabrika ayarlarına döndür kısmından çevirdim...bir başkası adına değilde yine aynı kişi adına aktivasyon yaptım...kablosuzda bir sorun vardı..fabrika ayarlarına tekrardan dönünce içinde tüm veriler silindi ve sorun kalmadı

Arkadaşlar bugün bir öğrenci tabletini aktif ettim. İçerik olarak bizim tabletlerle ayni. İşin kötü tarafı google play engelli değil bir kaç oyun yukledim. Derste çok sıkıntı çıkarır bu durum öğretmenlere.

Arkadaşlar bugun fabrika ayarlarına geri dönülmüş bir tabletin sol tarafta öğretmenin ismi
çıkmasına rağmen tekrar aktif edilemediğini yazmıştım.
Yazan arkadaşlardan anladığım kadarıyla sanırım sorun meb interneti kaynaklı.

redeemthepast' Alıntı:
Benim tabletin şarj cihazı bozuk geldi. Ne yapacağım. Bir öğetmen arkadaşın daha öyle. Ne yapacağız. Garantisi var mı? Tek şanslı(!) ben miyim :( :( :(
benimnkide 2 gün çalıştı ve bozuldu. biraz zaman geçsin arıza kaydından sisteme arızayla ilgili giriş yapılabilir sanırım

Ah ikinci şanslıyı da buldum. Grup kuralım en iyisi :verymad: Ne yapmalıyız? Teknik Servis de telefonu açıp kapıyor. İyi çalışıyorlar valla. Telefonu aç hemen kapa. Ohh. Güzel iş.
madlion' Alıntı:
redeemthepast' Alıntı:
Benim tabletin şarj cihazı bozuk geldi. Ne yapacağım. Bir öğetmen arkadaşın daha öyle. Ne yapacağız. Garantisi var mı? Tek şanslı(!) ben miyim :( :( :(
benimnkide 2 gün çalıştı ve bozuldu. biraz zaman geçsin arıza kaydından sisteme arızayla ilgili giriş yapılabilir sanırım

Arkadaşlar benim sorum daha farklı. Öğrenci tabletleri dağıtılan okullarda öğrencilerin internet bağlantılarını nasıl yaptınız. Yani öğrencilere kablosuz ağın şifresini mi verdiniz? Peki bu okuldaki diğer öğrenciler bu şifre ile cep telefonlarını internete bağlaya mıyorlar mı?
Benim okulumumdaki şu anki en büyük problem akıllı tahtaların kablosuz ağ şirelerini öğrenen öğrencilerin cep telefonlarını da internete dahil etmeleri. Hatta olayın ilginç yanı bazı tarayıcıların cep telefonu sürümlerinde yasaklanan sitelere de girilebiliyor olması.
Bu tip sorun yaşayan var mı?

cihaz yönetiminde usb aktif görünmüyor. bilgisayara bağlayınca görmüyor. varmı çözümü??

Re: Ynt: Fatih GM Tablet Karşılaşılan Problemler

titan1905' Alıntı:
Arkadaşlar bugün bir öğrenci tabletini aktif ettim. İçerik olarak bizim tabletlerle ayni. İşin kötü tarafı google play engelli değil bir kaç oyun yukledim. Derste çok sıkıntı çıkarır bu durum öğretmenlere.
Facebook ve Twitter gibi sosyal medyanın engelli oyunların engelsiz olmasından ne çıkarabilir acaba MEB bize ne anlatmaya çalışıyor? :)

saayees' Alıntı:
çok önemli bir uyarı!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tabletleri şu an için kesinlikle fabrika ayarlarına geri göndermeyiniz!
Bir tane gönderdim tekrar kayıt ekranı geliyor.Hata kodu 17 yi veriyor.
İsme tanımlı olduğu için tekrar aktivasyon yapamıyorum.Çözüm mü sanırım şu an için yok.
çok önemli bir uyarı!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hocam ben fabrika ayarlarına getirdim ve tekrar aktive ettim sorun yok siz ilk aktive ettiğniz kişiden başkasına aktive etmeye çalışıyor olabilirsiniz

Arkadaşlar cihazı resetlemek için ve otomatik kayıt 2 hatası için android 4 sürümlerinde olan çözümü denedim çözüm oldu. Ses kısma tuşuna basılı tutarak kapatma düğmesine de aynı anda 5 saniyeliğine basstığınızda cihaz resetleniyor. Ayrıca ses açma tuşu ve kaptma tuşuna basında android boot menüsünü görebiliyoruz.

konu tkp..birisi tüm sorunları bir liste yapsa ve cvpları ile yayınlasa duacı olurum :) yoksa ben yapıcam

emrullahhak' Alıntı:
Arkadaşlar cihazı resetlemek için ve otomatik kayıt 2 hatası için android 4 sürümlerinde olan çözümü denedim çözüm oldu. Ses kısma tuşuna basılı tutarak kapatma düğmesine de aynı anda 5 saniyeliğine basstığınızda cihaz resetleniyor. Ayrıca ses açma tuşu ve kaptma tuşuna basında android boot menüsünü görebiliyoruz.

Hocam bu dedikleriniz bizdeki tabletlerde çalışmıyor. İkinci tür kombinasyonda android logosu üzerinde ünlem ve altında "Komut Yok" uyarısı var. Sizdeki tablet sürümü kaç acaba (cihaz yöneticisinde gözüküyor...) ?

benim de usb cihaz yönetimde kırmızı oldu. usb bilgisayara bağlanmıyor görmüyor zaten :)).bu sorunun çözümünü bilen varmı

oooo projeye yeni dahil olan öğretmenlerimi görüyorum.... biz iki yıldır şamaroğlana döndük... artık bayrağı size devretmenin zamanı geldi... göreviniz şimdi başlıyor... Hayırlı olsun...

dün bazı arkadaşlara EBA marketten birşeyler indirdim..
bugün kendi cihazıma eba marketten birşeyler indirmeye çalışıyorum.. izin vermiyor..
neden acaba ?

Tablet aktivasyon hata kodları:

EBA.002 : TC kimlik numarası hatalı.
EBA.013 : Şifre ve TC kimlik numarası uyumsuz.
EBA.017 : TC kimlik numarası ve/ya seri numarası daha önceden kayıt edilmiştir.Bir kullanıcıya ait sadece bir tablet olabilir.
EBA.021 : Tablet kullanıcı adı-şifresini 5 defadan fazla hatalı girdiniz. En az 1 saat bekledikten sonra tekrar giriş yapabilirsiniz.

Bazı öğretmen arkadaşlar wireless a giremiyorum diyorlar. Wireless ı görebilmeleri için uygulamalardan Cihaz yönetimine gelmeleri gerektiğini belirtmemiz gerekiyor.

arkadaşlar. bizde sorun sanırım sistemden ama hala düzelmedi.
Öğretmenlerin tamamına tabletleri dağıttık.Tabletleri aktif ettik fakat 4 öğretmen tabletsiz görünüyor sistemde.Çok ilginç.bu tür sorunu olan varmı.

Bugün tablete Play Store üzerinden bir tane program yükledim. Sonrasında bir baktım ki program yok. Anlaşılan o ki herşeye izin vermeyecekler.

ilyas33' Alıntı:
Usb herkeste kırmizi panik yapmayın
truva12345' Alıntı:
benim de usb cihaz yönetimde kırmızı oldu. usb bilgisayara bağlanmıyor görmüyor zaten :)).bu sorunun çözümünü bilen varmı
dagli15' Alıntı:
USB kirmizi oldu PC te baglanmiyor. Herkestemi boyle

Kırmızı USB çözümü:

Ayarlar>>Depolama>>Sağ üst köşede 3 kareden oluşan ayar düğmesine tıkla USB bağlantı şeklini değiştir. Artık USB kırmızı değil Yeşil.

bilalca' Alıntı:
Bugün tablete Play Store üzerinden bir tane program yükledim. Sonrasında bir baktım ki program yok. Anlaşılan o ki herşeye izin vermeyecekler.

Wireless ile ilgili programlar engelleniyor.

Geri