Fatih kablosuz ağ krizi

Kodla Büyü

hasan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Okulda tahtalarda ve diğer bilgisayarlarda mümkün olduğunca kablolu ağ kullandığımız için ilk başta sorun olmamıştı.

Kablosuz olarak internete girmeye çalıştığımızda ya EBAya bağlanmıyor, ya mebajanda doğrulama yapmıyor yada verdiği kodu kabul etmiyor...

Cepten okul internetini kullanmayı söylemiyorum bile... Olmayan internetle mebajanda doğrulama kodu veremediği için illa e devlet şifresi kullanmak gerekiyor...
Bazı öğretmenler wifi ile girerken sorun yaşamıyor ama bazıları yaşıyor . Yaptıkları işlem aynı..
Vs
Vs..
Kullanıcılar ağ güvenliği için parola ile girmeli, bencede mantıklı olan bu ama bu krize dönmemeli...
..
Bu konuda ne yapıyorsunuz..

Bir klavuz yayınlandı ama klavuzdaki kadar basit olmuyor..

Konu '(Yeni) F@tih Wifi Ağı Kullanıcı Yönergesi' https://www.bilgisayarbilisim.net/konular/yeni-f-tih-wifi-ağı-kullanıcı-yönergesi.180818/

Ne yapıyorsunuz sorunuza istinaden yazıyorum, bana kimse okul ağına bağlanmak için gelmiyor kimse kullanmıyor herkes mobil internetini kullanıyor. Bağlanmak isteseler bile Fatih ağında sorun yok EBA açılıyor giriş yapılıyor.

Bazı sınıflarda sorunsuz çalışıyor ama aynı giriş şekli ile girildiğinde bazı bilgisayarlarda sorun çıkıyor. İlkokul bölümünde birçok sınıfta ET haricinde bilgisayarı var. Sorun yaşadıklarım bunların bir kısmı.
Mobilden kullanmak iyi de herkesi internet paketi yeterli olmayabilir. Sorunu sanırım sadece bizimkiler yaşıyor galiba.?

Ek bir soru daha sorayım, eba ile giriş yapılan bilgisayarlar 3-4 gün herhangi bir şey sormadan sıkıntısız bir şekilde internete giriyor. Süre ayarı veya çıkış var mı?

Benim yaşadığım sorun sadece dosya transferi. Localsend diye bir program kullanıyordum, cihazlardan biri wifi ile bağlanınca cihazı görüyor ama dosya transferi olmuyor.

Bazı sınıflarda sorunsuz çalışıyor ama aynı giriş şekli ile girildiğinde bazı bilgisayarlarda sorun çıkıyor. İlkokul bölümünde birçok sınıfta ET haricinde bilgisayarı var. Sorun yaşadıklarım bunların bir kısmı.
Mobilden kullanmak iyi de herkesi internet paketi yeterli olmayabilir. Sorunu sanırım sadece bizimkiler yaşıyor galiba.?

Ek bir soru daha sorayım, eba ile giriş yapılan bilgisayarlar 3-4 gün herhangi bir şey sormadan sıkıntısız bir şekilde internete giriyor. Süre ayarı veya çıkış var mı?

Benim yaşadığım sorun sadece dosya transferi. Localsend diye bir program kullanıyordum, cihazlardan biri wifi ile bağlanınca cihazı görüyor ama dosya transferi olmuyor.
Hocam açıkçası bilmiyorum bizim okul küçük her şey zaten kablo ile bağlı access pointe bağlı bilgisayar yok. WiFi bağlanan tek tük bilgisayar da ana modeme bağlanıyor. Bir kere ben de EBA ile girmiştim ama çıkış yolunu bulamamıştım. Muhtemelen çerez benzeri bir şey var.

Sistem odasında birkaç tane laboratuvar çıkışı var o çıkışı bulmanız lazım. O çıkışa bağlayacağınız bir access point ile Okulda kendi wi-fi ağınızı kurabilirsiniz. Access Point yerine elinizde kalmış eski bir modem varsa o da işinizi görür. Sistem odasında laboratuvar çıkışı değil herhangi bir çıkışa Access Point bağlarsanız sadece bir cihaz wi-fi ağına bağlanacaktır çoklu bağlantı sağlayabilmek için laboratuvar çıkışını kullanmak zorundasınız

Sistem odasında birkaç tane laboratuvar çıkışı var o çıkışı bulmanız lazım. O çıkışa bağlayacağınız bir access point ile Okulda kendi wi-fi ağınızı kurabilirsiniz. Access Point yerine elinizde kalmış eski bir modem varsa o da işinizi görür. Sistem odasında laboratuvar çıkışı değil herhangi bir çıkışa Access Point bağlarsanız sadece bir cihaz wi-fi ağına bağlanacaktır çoklu bağlantı sağlayabilmek için laboratuvar çıkışını kullanmak zorundasınız
Hocam ben kendim kullanıyorum, herhangi bir porttan router'ın wan portuna bağlantı sağlayıp o router'a istediğiniz kadar cihaz bağlayabilirsiniz. Sistem o portta tek cihaz var zanneder.

Okulda masaüstü bilgisayar olup delinemeyecek duvarlar, mesafeler nedeniyle kablo çekemediğim bilgisayarlar var. USB biçimindeki AP'lerden takıyorum, sınıf dışında Fatih AP'leri olmadığı için biraz uzakta bağlantı can çekişiyor...

Tabletler var ek olarak; öğrencinin kendi kendisine sorunsuz girmesini,çalışmasını geçtim gelen güncellemeleri yapmak, çok kısa bir işlem için wifi'ye bağlanmanın gerekmesi bana bile eziyete dönüşüyor. Çocuk şifresini unutuyor, EBA'ya giremiyor, şifre ver, unutmaması için dua et...

Sınıf dışında kullandığımız dizüstüler var, yukarıdaki gerekçelerle sorun yaşıyoruz.

Bağlantı hızı, vs herşeyimiz tamamdı bir mor püskülümüz eksikti. Evet yeni erişim noktaları oluşturulabilir ama bu kadar zorlaştırmak niye.

BBNET
Geri