Fatih Projesi Çok Büyük Bir Hayal Kırıklığı...

Kodla Büyü

mahir_ci

Aktif Üye
“ MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu, Fatih Projesi'nin çok büyük bir hayal kırıklığı olduğunu ileri sürdü. „
MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, "Herhangi bir baskı altında kalmadan araştıran bir gençlik yetiştirmek lazım. Din dersinin bu işin ilmini veren hocalar tarafından verilmesi doğrudur; ama baskı yapılmaması ve diğer inançlara da özgürlük alanı bırakılması gerekir." şeklinde konuştu.

Olması gereken eğitim sistemi hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu, "Dindar nesiller yetiştirme söyleminin çarpıcı bir biçimde kutuplaşmayı ortaya çıkaracağı ve ötekileştirmeye neden olacağı unutulmamalıdır. Kemalist genci, dindar genci ve tinerci gencinin hepsinin bizim gençliğimiz olduğu unutulmamalıdır. Bu gençlik Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğidir. Önemli olan ötekileştirmeden yapılan bir eğitim sisteminin olmasıdır." şeklinde konuştu.

FATİH Projesi'nin Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi olarak gündeme geldiğini söyleyen Topcu; ama gerçekte çok büyük bir hayal kırıklığı olduğunu belirtti. Topcu projenin popülist bir proje olduğunu ve öğrenci merkezli olmak yerine, bilgisayarın merkeze alındığını ifade etti.

Topcu "Bu proje ile teknoloji, bilgisayar araç değil, amaç haline gelmiştir. Öğretmenler bir haftada aldıkları 15 saat dersle bu dersleri nasıl götürecekler. Öğretmen, öğrenci ve aile boyutuyla bakılması gerekir. Ders programları nasıl yetişecek? Öğrenciler merkezi sınavlara nasıl hazırlanacak? Sürekli değişen teknoloji nasıl takip edilecek? Altyapı ne kadar hazır ve ne getirecek? Eğitimsel başarıyı arttırdığına yönelik elde daha tam veriler yokken hangi mantıkla bu uygulamaya başlandı? Zihinsel hazır olma düzeyi hazır değil." diye konuştu.

Topcu sözlerini şöyle sürdürdü:

"En önemlisi teknolojiye bu kadar yatırım yapılırken Bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenlerinin Şubat atamasında 143 tane ataması ve ilköğretim 4. Ve 5. Sınıflarda İlköğretim bilgisayar derslerinin kaldırılması ve İlköğretim 2. Ve ortaöğretim kademesinde ikinci öncelikli seçmeli ders statüsüne konmasıdır.

Herhangi bir baskı altında kalmadan araştıran bir gençlik yetiştirmek lazım. Din dersinin bu işin ilmini veren hocalar tarafından verilmesi doğrudur; ama baskı yapılmaması ve diğer inançlara da özgürlük alanı bırakılması gerekir.

Gençlik bilinçli bir gençliktir ve kendi kararını verecektir."

Bu proje başlangıç aşamasında hayal kırıklığıdır, çünkü başarısını sağlayacak ana unsurları ve altyapısı eksiktir ayrıca eğitim sistemimizde öncelik sahibi değildir. Bugün dersimiz konusunda Mhp'li vekillerin iki haberini okudum tebrik ediyorum :alkis:

habere genel anlamda bakınca bu yazıyı söyleyen kişinin sadece söylediğini düşünüyorum inandığını değil ama bizim sıkıntılardan bahsetmiş saolsun

Bizden bahsetmesi iyi olmuş.
Fatih Projesine gelince altyapı eksik,kadrolar habersiz ve bilgisiz.Klasik bir Meb projesini andırıyor,kervan yolda dizilir misali biz yola çıkalım da gerisini hallederiz türü bir projeden ileriye geçeceğini zannetmiyorum.Keşke böyle olmasaydı.

Böyle bir projeye karşı söylenen sözleri destekliyorsunuz ya asıl sizlere helal olsun. 3-4 sene öncesine kadar böyle bir çalışmayı ben dahil kimse rüyasında bile göremez.

Siyaset ayrı bişe 3 kere oy kullandım AKP ye hiç oy vermedim. Ama adamlara helal olsun kardeşim. Bence bu uygulama başarılı olacak. Olumsuz konuşmak kolay bakalım hepberaber göreceğiz...

Fatih projesi konusunda dedikleri sallamasyon. Aklı ermeyenleri kandırmaktan öte gidemez. Daha dün başladı , ne çabuk porje çöktü .

alpaygunes' Alıntı:
Fatih projesi konusunda dedikleri sallamasyon. Aklı ermeyenleri kandırmaktan öte gidemez. Daha dün başladı , ne çabuk porje çöktü .
dijey' Alıntı:
Böyle bir projeye karşı söylenen sözleri destekliyorsunuz ya asıl sizlere helal olsun. 3-4 sene öncesine kadar böyle bir çalışmayı ben dahil kimse rüyasında bile göremez.

Siyaset ayrı bişe 3 kere oy kullandım AKP ye hiç oy vermedim. Ama adamlara helal olsun kardeşim. Bence bu uygulama başarılı olacak. Olumsuz konuşmak kolay bakalım hepberaber göreceğiz...

Fatih projesi ne kazandıracak öğrencilere bi düşünün bakalım. Varsa akla uyun bi faydası söyleyinde bende faydalanayım.
Ha bide siz bu projeyi kimin hazırladığını biliyomusunuz bide onu merak ettim.

dijey' Alıntı:

Adamlara helal olsun gerçekten. Acaba bu sefer kimleri zengin edecekler?

Yararlarını anlat da bizde öğrenelim hocam?

alpaygunes' Alıntı:
M.vekilinin söylediklerinin tamamına katılıyorum.Demekki benim aklım ermiyor. Tartışmaya hazırım, iyi yönlerini anlatın projenin veya vekilin söylediklerini çürütün.

jb.can' Alıntı:
alpaygunes' Alıntı:
dijey' Alıntı:

Fatih projesi ne kazandıracak öğrencilere bi düşünün bakalım. Varsa akla uyun bi faydası söyleyinde bende faydalanayım.

http://fatihprojesi.meb.gov.tr/tr/icerikincele.php?id=6

ha birde projenin kimin tarafnda hazırlandığının önemini anlayamadım.

çok güzel konuşmuş :alkis:

dijey' Alıntı:

Sınıfların donanımı artsın çok güzel. Ama bir düşününce
Benim okulumda sınıflar 50 kişi, tabletler 1000 tl
okul mevcudu 1550
1550*1000 1,5 trilyon eder eski parayla
buda yeni bir bina parası demek yani 25-30 kişilik sınıflar.
akıbeti meçhul tabletli 50 kişilik sınıflarda mı başarı daha çok olur tabletsiz 30 kişilik mi?
ki 60-70 kişilik sınıflar var bu sınıflarda değil tablet dağıtmak öğrencilere chip taksanız işe yaramaz.

alpaygunes' Alıntı:
jb.can' Alıntı:
alpaygunes' Alıntı:
dijey' Alıntı:

http://fatihprojesi.meb.gov.tr/tr/icerikincele.php?id=6

ha birde projenin kimin tarafnda hazırlandığının önemini anlayamadım.

Burda yazanları değil ben sizin düşüncenizi sordum.Proje yi kimin hazırladığı belli değil nerden çıktı kimden çıktı bilen varsa banada söylesinde anlamaya çalışayım amacını.

Adamlar deselerdi ki Okullarda sınıf ortamını yeniden tanımlıyoruz, Her ders için öğrencilerin dersin konusuna göre aktif olacağı derse göre artık Matematiğe ayrı fen bigisine vs ayrı sınıf hazırlayıp içinide o dersi etkili kılacak teknolojik araclarla donatacaz, sağlıklı temiz hijyenik yıllarca kullanılacak sınıflar yapacaz bak o na sonuna kadar desteklerim.
Şimdi fatih projesine bakıyorum; daha okulların temizlik elemanı yok ortalığı bok götürüyo sınıflar sağlıksız, her okul hizmetli tutup karşılamaya uğraşıyo cepten, meb napıyor alsana tablet kitabını burdan oku.

Bu projeyi önce öğrenci başarısına göre değerlendirmek lazım. Örneğin bir ilçedeki okulların yarısına dağıt tabletleri sonra otur bak hangisi daha başarılı. Bunu 2 yıl üstüste yap ondan sonra sonuçlara göre ya dağıt yada tamamen vazgeç bu işten.

Kendi görüşüme gelirsek o kadar tabletin bulunduğu bir okulda oluşan radyasyon ömer dinçerden yada mevcut yöneticilerden çıkmasa bile çocuklarından çıkar teknoloji demek herşey demek değildir sağlık daha önde gelir.

Proje ilgili eleştirilerimi blogumda yazdım . Ama Allah aşkına arkadaşlar eleştirirken biraz içinde bilgi kırıntısı olan eleştirilerde bulunalım.
Her olaya siyasi gözlükle bakmayı bırakalım.
Yoksa burada yaptığımız kahvehane muhabbetinden öte geçmez.
Bu da biz öğretmenlere yakışmaz.
Haa yakışır derseniz o zaman da bakanı haklı çıkarmış oluruz.

"En önemlisi teknolojiye bu kadar yatırım yapılırken Bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenlerinin Şubat atamasında 143 tane ataması ve ilköğretim 4. Ve 5. Sınıflarda İlköğretim bilgisayar derslerinin kaldırılması ve İlköğretim 2. Ve ortaöğretim kademesinde ikinci öncelikli seçmeli ders statüsüne konmasıdır." :alkis:

Kendisi aynı zamanda benim üniversitede hocamdı ve gerçekten çok bilgili ve değerli bir insandır. Saygıdeğer Hocamızın da dediği gibi bu iş tabletlerle kamera karşısına geçip poz vermekten öteye gitmez. Sen bu tabletleri eğitim-öğretime nasıl entegre ettin. Eğitim programlarını sil baştan buna göre ayarladın mı? Öğrenme ortamları tabletlere hazır mı? Öğrenci ve öğretmen hazırbulunuşlukları bu teknoloji için gereken seviyede mi? Ölçme değerlendirme metodlarını değiştirdin mi?

eemree' Alıntı:
çok güzel konuşmuş :alkis:

dijey' Alıntı:

Sınıfların donanımı artsın çok güzel. Ama bir düşününce
Benim okulumda sınıflar 50 kişi, tabletler 1000 tl
okul mevcudu 1550
1550*1000 1,5 trilyon eder eski parayla
buda yeni bir bina parası demek yani 25-30 kişilik sınıflar.
akıbeti meçhul tabletli 50 kişilik sınıflarda mı başarı daha çok olur tabletsiz 30 kişilik mi?
ki 60-70 kişilik sınıflar var bu sınıflarda değil tablet dağıtmak öğrencilere chip taksanız işe yaramaz.
:+1:

Bütün okulların fiziksel şartlarını eşitler, sınıfları 25 kişilik yaparsın, Okulları para toplama derdinden kurtarır, temizlik ve güvenlik gibi önlemleri alırsın işte o zaman bu projeleri adım adım uygulamaya koyarsın.
Bir yanda emre arkadaşımızın dediği gibi 80 kişilik sınıflar, burada tablet olsa ne olmasa
Peki en önemlisi öğretmenler buna ne kadar hazır. Hepsi bu projeyi kullanabilecek seviyede mi.
Tamam teknolojiye çok önem veriyoruz ama sade araç, gereçlere. Önemli olan bunu verebilecek seviyede öğretmenlerin olması.
Sınıfa istersen uzay üssü kur. Öğretmen bunu kullanmadıktan sonra hiçbir anlamı yok.
Projenin en önemli kolu biz Bt öğretmenleri olması gerekirken ne durumda olduğumuz da ortada
Daha bu proje ne denir ki...

Alt yapı da başlı başına bir sorun. Bizim okul elektrik yükünü kaldıramıyor bile. dersimin ortasında ya sigortalar atar ya ilçenin elektriği kesilir tümden. sonra öğrenciler ayaklanmaya başlar arkasından kıyamet kopar zaten sınıf mevcudu ortalama 40 öğrenci. diğer öğretmenler de akıllı tahtaları kullanırken aynı duruma düşecek öğrencilerin konsantrasyonları bozulacak. bu sadece bir problem

Geri