Fatih Projesi Beyin takımı istifa (Veda)

Kodla Büyü
Bence onlar beyin takımı değil. Beyin takımı diye ağızlarına bir parmak bal çalınmış kişiler. Bizler gibi.

Beyin takımı, bu projeyi tüm mantıksızlıklarına rağmen dayatanlardır.

İstifa eden değerli öğretmenlerimize beyin takımı deyip hakaret etmeyelim bence.

Sayın öğretmen arkadaşlarımı sonuna kadar destekliyorum. Keşke bizler de böyle bir uygulama yapabilsek de görseler değerimizi..

Burdan Erdoğan Hocama, Engin Hocama, Necdet Hocama bu dik duruşları için, projeye verdikleri sonsuz destek için kucak dolusu teşekkür ediyorum. Bakanlık işinde uzmanlaşmış, gece gündüz demeden eğitimlerle uğraşmış, canını dişini takmış bu birikimli insanlardan nasıl vazgeçer akıl almıyor. Bunların akıl hocaları kim doğrusu merak ediyorum. Şimdi bu kalifiyede yeni insanlar nasıl bulacaklar merak içindeyim.
Şimdi soru soruyorum burdan; Acaba Fatih projesinden vazmı geçecekler? Maliyetini karşılayamayacak mı devlet?
Aslında tüm türkiye çapında benzer istifalar olmalı. Proje ortada bırakılmalı.
Tekrar hocalarıma teşekkür ediyorum.
Himmet KILINÇ
Bingöl Fatih Eğitmeni

Beyin takımı derken biz eğiticiler için ve projenin yürümesinde ki beyin takımı kast ettim tabi projeyi hazırlayıp, sunanlar, kabul ettirenleri ve ondan semizlenenleri kastetmedim.

Bence de projeden vazgeçecekler gibi olan bizim mahrumiyet bölgesinde ki öğrencilerimize olacak çok sevinmişti garibanlar :(

daimi işlere geçici görevlendirme mantığı ile devam etmek böyle olur,
gittim gidecem korkusuyla bu iş olmaz.
15-16 senedir aralıksız geçici görevlendirme diye bir mantıkmı olur,
demekki senin bu posizyona ihtiyacın var bu adama hakkını ver kafası rahat çalışsın,
birçok projede,eğitimde bira arada olduk bu insanlarla
en iyisini yapmışlar biraz kafaları rahat eder en azından.
emekleri için teşekkür ediyorum hocalarıma

Biraz fazla abartılmadı mı bu istifa işi. Tamam güzel, arkadaşlarına yapılanı sineye çekip istifa etmişler. Eee sonra? Forumda kaçıncı konu oldu bu, bilmem kaç tane sitede haber yapıldı. Ne oldu yani? MEB Bilişim sistemleri mi battı, akıllı tahtaların hepsi çöktü mü? Arkadaşların emeklerine sözüm yok ma devlet işinde kimse bulunmaz hint kumaşı değil. Bayrağı birileri devr alır kaldığı yerden devam eder. Belki onlardan iyi belki onlardan kötü bir şeyler yapan birileri her zaman bulunur. Abartmayın.

celikumit' Alıntı:
daimi işlere geçici görevlendirme mantığı ile devam etmek böyle olur,
gittim gidecem korkusuyla bu iş olmaz.
15-16 senedir aralıksız geçici görevlendirme diye bir mantıkmı olur,
demekki senin bu posizyona ihtiyacın var bu adama hakkını ver kafası rahat çalışsın,
birçok projede,eğitimde bira arada olduk bu insanlarla
en iyisini yapmışlar biraz kafaları rahat eder en azından.
emekleri için teşekkür ediyorum hocalarıma
:+1:

Tabikide abartılacak .Hocalarımızı az da olsa çoğumuz tanıyoruz kimi haldun hocayı kimi rukiye hocayı kimiside necdet hocamızı.hepimiz biliyoruz ki ordaki insanlar msn patlatmaca yada facebook hesabı nasıl kırılırla ilgilenmiyorlardı.dev bi projenin ayağı idiler.Arkadaşım demişki nasılsa birileri bulunur birilerinin bulunacağından hiç şüphem yok.Gelir bi kaç badem bıyıklı oturur.Bu hocalarımız kadar çalışırlarmı yoksa hakkaniyetli davranırlarmı işler yönetmeliğe göre mi yürür yoksa başka seylere göre mi görürüz.BEN BU HOCALARIMDAN RAZIYDIM BAKALIM arkdan gelenlerede aynı şeyleri söylüyebilecekmiyiz.
Hocalarım emeklerinize sağlık.

g.cetin.66' Alıntı:
Tabikide abartılacak .Hocalarımızı az da olsa çoğumuz tanıyoruz kimi haldun hocayı kimi rukiye hocayı kimiside necdet hocamızı.hepimiz biliyoruz ki ordaki insanlar msn patlatmaca yada facebook hesabı nasıl kırılırla ilgilenmiyorlardı.dev bi projenin ayağı idiler.Arkadaşım demişki nasılsa birileri bulunur birilerinin bulunacağından hiç şüphem yok.Gelir bi kaç badem bıyıklı oturur.Bu hocalarımız kadar çalışırlarmı yoksa hakkaniyetli davranırlarmı işler yönetmeliğe göre mi yürür yoksa başka seylere göre mi görürüz.BEN BU HOCALARIMDAN RAZIYDIM BAKALIM arkdan gelenlerede aynı şeyleri söylüyebilecekmiyiz.
Hocalarım emeklerinize sağlık.
Haklısın hocam, o saydığın isimleri bende tanıyorum. Belki de bu arkadaşlar badem bıyıklı olmadığı için sorunlar çıkmıştır..

o yerleri dolar mı diyen arkadaşa sözüm,
sende galiba birşeylerin sözünü almışsın hocam.
elbette biri gider biri gelir ama iş eskisi gibi güzel ve düzenli gider mi acaba.
arkadaşların yorumları teşekkür ederim.
sen büyüt, yedir,içir, giydir.
başkası sahiplensin. bravo o arkadaşın düşüncesine.

Erdoğan Hoca ve Erdal Hoca'yla bizzat tanışmış olduğum ve ne kadar değerli işler yaptıklarını bildiğim için ,ayrıca üzüldüm. Haklarında hayırlısı olsun.

Milli Eğitimin Yaptığı açıklama gülsen mi ağlasan mı anlamadım?

Bakanlıktakilerin ayrıldıkları kadar var...

Bakanlığımızca yürütülmekte olan Eğitimde Fatih Projesi ihtiyaçları doğrultusunda, Milli Eğitim Bakanlığı ile 406 sayılı Kanunun ek-33. maddesine göre hisselerinin tamamı Hazine Müsteşarlığına ait ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının ilişkili kuruluşu olan TÜRKSAT AŞ arasında 2011 yılında bilişim ve iletişim teknolojileri danışmanlık hizmet alımı sözleşmesi yapılmıştır.
Alınan hizmete dair ödemeler aylık hak edişler halinde TÜRKSAT AŞ’ ne yapılmaktadır. Yapılan ödemelerde, TÜRKSAT AŞ’ nin bilişim ve iletişim teknolojileri danışmanlık ve destek hizmetleri için kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirdiği personele ilişkin olarak belirlediği ücret cetveli esas alınmaktadır. Yapılan sözleşme kapsamında projenin yürütümünde ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücü ile Fatih Projesine danışmanlık ve destek hizmeti sunumu, TÜRKSAT AŞ’ den talep edilmekte, uzmanlık alanlarına göre TÜRKSAT A.Ş.’nin kendi kadrosundaki uzman personel veya TÜRKSAT A.Ş.’nin diğer kuruluşlardan hizmet alımı yoluyla temin ettiği uzman personeli için brüt 6.000 TL’den 36.000 TL’ye kadar değişen skalada ücretler anılan kuruluşa ödenerek danışmanlık ve destek hizmeti sağlanmaktadır.

mezarlıklar vazgeçilmez insanlarla doludur diyeceğim ama antipatik olabilir demiyorum vaçgeçtim. :)

Arkadaşlar kafamıza girmesi gereken şudur ki güzel memleketimizde bir makamı yada mevkiyi işgal etmek için oraya layık bir insan olmak gerekmez. Yani bir statü elde etmek için izlenilmesi gereken yol bellidir.(bkz.google) Haaa birisi yanlışlıkla hak ederek gelmiştir o zaman icabına bakılır ayağı kaydırılır...Bazıı taş kafalı arkadaşlarımızın ama işler yürümüz ya düzgün işlemez ya nolcek şimdi gibi sızlanmaları var.Ben de diyorum ki işler ne zaman düzgün yürüdü lahn.

Çok üzüldüm...Başsız ayak nereye gider. Onlar sayesinde inandım fatih projesinin eğitimde bişeyleri değitirebileceğine...Şimdi ne olacak?

bu görevi şimdi kimler üstlenecek? Ne gibi değişiklikler yapılacak bu soruları merakla bekliyoruz...

ovez35' Alıntı:
bu görevi şimdi kimler üstlenecek? Ne gibi değişiklikler yapılacak bu soruları merakla bekliyoruz...
..
vay be hocamdaki istikrar süper
2007 den beri üye. toplamda 7 mesaj var 5 tanesi bugün. konu ilgisini çekmiş demekki...

yaptıkları işi özveri ile, bilerek ve düzgün yapan, (özellikle Erdoğan ve Nejdet Hoca) hep bilişim öğretmenlerinin ve formatör öğretmenlerin yanında olan bizleri okul müdürlerine karşı koruyan insanlardı üzüldüm....ama gösterdikleri duruştan dolayı da onları tebrik ederim....

omd' Alıntı:
Biraz fazla abartılmadı mı bu istifa işi. Tamam güzel, arkadaşlarına yapılanı sineye çekip istifa etmişler. Eee sonra? Forumda kaçıncı konu oldu bu, bilmem kaç tane sitede haber yapıldı. Ne oldu yani? MEB Bilişim sistemleri mi battı, akıllı tahtaların hepsi çöktü mü? Arkadaşların emeklerine sözüm yok ma devlet işinde kimse bulunmaz hint kumaşı değil. Bayrağı birileri devr alır kaldığı yerden devam eder. Belki onlardan iyi belki onlardan kötü bir şeyler yapan birileri her zaman bulunur. Abartmayın.
Abartmak mı! Umursamazlık en sinsi düşmandır ki, tüm bünyeyi yer bitirir de ne oldu der bakarsın.

Arkadaşlar bağlantıdaki duruma düşmemek istemişlerdir.
Kod:
http://bit.ly/L3NN2W

Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi?

tencere' Alıntı:
yaptıkları işi özveri ile, bilerek ve düzgün yapan, (özellikle Erdoğan ve Nejdet Hoca) hep bilişim öğretmenlerinin ve formatör öğretmenlerin yanında olan bizleri okul müdürlerine karşı koruyan insanlardı üzüldüm....ama gösterdikleri duruştan dolayı da onları tebrik ederim....
+1

naimeozer' Alıntı:
Erdoğan Hoca ve Erdal Hoca'yla bizzat tanışmış olduğum ve ne kadar değerli işler yaptıklarını bildiğim için ,ayrıca üzüldüm. Haklarında hayırlısı olsun.

:+1:

Bu saygıdeğer hocalarımdan, Erdoğan PETÜK hocamızın eğitici olduğu Windows 7 eğitimine kursiyer olarak katılmıştım. Kursa giderken fikriyatım, bana Win 7 hakkında ne öğretebilir ki bilmediğim" şeklindeydi. Seminerden sonra fikrim 180 derece değişti. Yazık olmuş...

öncelikle istifa eden arkadaşlarımız adına çok üzüldüm
fakat beklediğim bir şeydi. çünkü biz ufacık ilçede projeyle ilgili bi ton sorun yaşarken onların iş yoğunluğunu tahmin edebiliyorum. ama bu emeklerinin karşılığını geçici, yama politikalar vesilesiyle alamıyorlar. tepkileri adına olumlu bir gelişme ama kendileri ve meb adına üzüldüm.

Projein Bey 'i farklı bir takım istiyor demekki.
Konunun daha da fazla konuşulup gerekli yerlerde dile getirilmesi gerekli.
Arkadaşlarımız dik bir duruş sergilemiş bazı konuların değişmesi yönünde. Bizimde desteklerimizi esirgemememiz gerekir diye düşünüyorum.

onurlu duruşlarından hiçbir zaman zerre kadar şüphe duymadığım değerli arkadaşların bu tavırlarını sonuna kadar destekliyorum.
helal olsun sizlere..
artık birilerinin sırf bürokrasi diye olmasını isteği şeyler olmayacak.
tebrikler

onurlu duruşlarından dolayı arkadaşları tebrik ederim. umarım ortaya koydukları tepki sorunun çözümüne vesile olur.

Geri