tdemirparmak' Alıntı:Tunay bey her bişiyin farkında, demek ki eğitek tarafında bizi anlayan birleri var. Bir TTKB olayın farkına varsa!
Hocam kabul Tunay bey herşeyin farkında, İstanbuldaki programa geldiginde kendisine karşılıgımda ilk cümlesi sorunlarınızı biliyordum, bu program için biraz daha araştırdım, forumdaki yazışmaları okudum yani konuma çalışıpta geldim demişti. Konuşmasında da sorunlarımızı bildigini ve çözümün çok yakın oldugunu, yazının egitekten çıkıp bakan imzasında oldugunu anlatmıştı tarih 9 ekim 2010.
Yeni programın yayın tarihi :01.02.2011 ve Tunay bey yine sorunlarınızı biliyoruz, herşeyin farkındayız diyor. Şunu da biliyoruz ki sorunun çözümü tamamıyla egitekin ve yetkililerinin elinde degil. PGM var, TTKB var, adıdı şanını bilmedigim bir sürü birim var.
Ama çıkıpta bize tekrar tekrar sorunlarınızı biliyoruz, öneminiz artacak artıyor demek, bu konuda kamuoyu yeterince bilgilendirilmedigi için bilişimciler kendilerini arka planda kalıyor sandılar demekle derdimize derman olunmuyor ki. Çalıştayda da belirtmişlerdi, bilişim ögretmenleri norm fazlasına yeni çalışmadan sonra düşmeyecek denmişti ve peki düşmedi mi? Millet takır takır dökülüyor birçok ilde. Bunun stresini telaşını aylardır çeken onlarca bt ögretmeni var herkesçe malum, yer degistirmek zorunda kalan, kurdugu düzeni geciken düzenleme yüzünden bozan insanlar var.
Peki yapılan çalışmalarda BT dersleri de var mı? Derslerin durumunu düzeltmeye yönelik, önemini, gerekliligini açıklamaya yönelik bir çalışma var mı? İşte bu noktada ümitsizim.
Tunay bey ve diger egitek yetkilileri sorunlarımızı biliyor, eyvallah kabul biliyorlar ellerinde tek başlarına düzeltecek yetkileri yok bu da kabul, meb'de işler yavaş yürüyor bunu da yıllardan beri anladık, formatör ögretmenlik uygulamasındaki sorunlar yeni degil, görevlendirmelerdeki sorunlar yeni degil, egitekin durumdan artık bunalıp yetkiyi illere bırakması da bilinen yaşadıgımız bir hadise ama bari yapılan çalışma hakkında bilgilendirme yapılsın, bir takım girişimler yapılsın norm olaylarından dogan sorunlar düzenlemeye kadar durdurulsun birşeyler yapılsın, hiç bir duruma faydası olmadıktan sonra durum bilinse ne yarar bilinmese ne.
Biz sürekli neden egiteke takılmış haldeyiz? Çünkü bizi en iyi anlayabilecek, bizi en iyi savunabilecek birim egitek, bu güzide bölümü zan altında bırakacak hakkım yoktur fakat umarım egitekte bizi yangel yat osman olarak görmüyordur...
Bir arkadaşımızın yazmıştı diger bir başlıkta Tunay beyde bilişim ögretmeni diye, Tunay bey elektonik ögretmeni arkadaşlar.
Saygılarımla