Fatih Projesi ve Orta Okullar

Kodla Büyü

big_way

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hocalarım Türkiye genelinde orta okullara akıllı tahtalar gelmedi mi daha? İlk atama için soruyorum. Birkaç orta okulu aradım daha gelmedi dediler. Bu durumda BT Rehber öğretmeni olamıyor muyuz bu okullardan birine atanırsak? Bi tane müdür tahta falan yok ama bilgisayar öğretmenlerini bt rehber öğretmeni yapıyoruz md yardımcısı gibi maaş alıyorsunuz dedi doğru mudur?

Re: ###Fatih Projesi ve Orta Okullar###

Okulda laboratuar var ise olabiliyorsunuz. Aradığınız okullara tahtalardan ziyade laboratuar var mı diye sorun hocam. Ben henüz ortaokullara etkileşimli tahta kurulmadı diye biliyorum.

ceyhun51' Alıntı:
Okulda laboratuar var ise olabiliyorsunuz. Aradığınız okullara tahtalardan ziyade laboratuar var mı diye sorun hocam. Ben henüz ortaokullara etkileşimli tahta kurulmadı diye biliyorum.
Teşekkürler hocam labı olan okulları yazıyorum o zaman

Hocam lab olup olmadığını mutlaka sorun. Birçok müdür sınıf açmak için labları kapatmış. Eğer gideceğiniz okulda lab yok ise ve BTR görevlendirmesi de istiyorsanız, kendi okulunuzdaki derslere girip Fatih projesi olan okullara görevlendirme veriyorlar. Tabi okulda 25-30 saat ders var ise BTR görevlendirmesi de istemeyebilirsiniz. Artık size kalmış. Ama lab olup olmadığını hatta kaç saat ders olduğunu öğrenmeye bakın siz. :wink:

ceyhun51' Alıntı:
Hocam lab olup olmadığını mutlaka sorun. Birçok müdür sınıf açmak için labları kapatmış. Eğer gideceğiniz okulda lab yok ise ve BTR görevlendirmesi de istiyorsanız, kendi okulunuzdaki derslere girip Fatih projesi olan okullara görevlendirme veriyorlar. Tabi okulda 25-30 saat ders var ise BTR görevlendirmesi de istemeyebilirsiniz. Artık size kalmış. Ama lab olup olmadığını hatta kaç saat ders olduğunu öğrenmeye bakın siz. :wink:
Müdür 3er şube var her sınıftan dedi. Ekdersi zaten doldurursunuz dedi. BU durumda ders işlemek mi mantıklı Rehber olmak mı? Bir de ben rehber olsam dersler ne olacak :S ?

Hocam 7. ve 8. sınıflardaki durumu öğrenmek lazım. Bu konuda forumda konu da açılmıştı. 7. ve 8. sınıflarda ders saati nasıl olacak diye. 1'er saat diyen arkadaşlar da oldu sanırım. Eğer öyle olursa 18 saat dersiniz olur. ( 6 saat 5.sınıf, 6 saat 6.sınıf, 3 saat 7.sınıf, 3 saat 8.sınıf). Müdür nasıl hesalayarak ek dersi doldurursunuz dedi bilemiyorum. Ama 2'şer saat bile seçse 24 saat dersiniz olur. Medya okuryazarlığı da seçmiş olabilir.

eğer 18 saat dersiniz var ise BTR ye başvurursunuz, kalan zamanlarda bu görevi yürütürsünüz. Ama ek dersi dolduruyorsunuz diyorsa eğer müdür, nasıl doluyor onu öğrenin bakalım hocam.

tamam hocam rehber olabilirsek oluruz sonra da kalan derslere gireriz dediğin gibi

Birini aradım geçen labdaki bilgisayarları camdan attım diyor müdür :) Tövbe ya :)

bilgisayar öğretmenlerini btr yapıyoruz müdür yardımcısı kadar ek ders alıyor diyen müdürün okulu benden tavsiye yazmayın... o okulda en fazla teknisyen olursunuz... küçük okulsa belki sorun olmaz ama büyük okulsa vay halinize...

egitimci.' Alıntı:
bilgisayar öğretmenlerini btr yapıyoruz müdür yardımcısı kadar ek ders alıyor diyen müdürün okulu benden tavsiye yazmayın... o okulda en fazla teknisyen olursunuz... küçük okulsa belki sorun olmaz ama büyük okulsa vay halinize...
teşekkürler hocam

egitimci.' Alıntı:
Hocam haklı yazmayın orayı...
Müdürün, müdür yardımcılarının aldığı ek derste gözü var sanırım... :puhaha:

Gök_Tuğ' Alıntı:
egitimci.' Alıntı:
Hocam haklı yazmayın orayı...
Müdürün, müdür yardımcılarının aldığı ek derste gözü var sanırım... :puhaha:
Beni md yardımcısı yapacak heralde :))

@mrtk hocam, sen yaz istediğin okulları. BTR olmasan bile 5 ve 6'da dersler zorunlu olduğu için derse girersin. Bir de başlık açarken # işareti koymanın amacı nedir?

merhaba.. benim de bir sorum olacak.. ortaokulda görev yapacağım.. bt lab. var, 5 ve 6larda toplam 10 saat bt dersi var.. btr olsam beni yine de farklı okullarda derse girmek için görevlendirebilirler mi ??

merhaba.. benim de bir sorum olacak.. ortaokulda görev yapacağım.. bt lab. var, 5 ve 6larda toplam 10 saat bt dersi var.. btr olsam beni yine de farklı okullarda derse girmek için görevlendirebilirler mi ??

bir soru daha bildiğim kadarıyla teknik öğretmenler 100 lira civarı yüksek maaş alıyorlar. Orta okulda çalışan bi tef mezunu yine teknik öğretmen statüsünde mi olur?

@mtrk hocam, teknik eğitim tazminatı almak içi meslek lisesinde olmanız gerekiyor. Fark 100 lira değil 80'e tekabül ediyor :)

şanlıurfa da ortaokullarda BT labı olduğu halde görevlendirme yapmıyorlar bu sene de öyle olacakmış. Liselere fatih projesi kapsamındaki okullara görevlendirme yapıyorlar. her il kendi kafasına göre davranıyor sanırım. bunu da öğrenmek lazım.

fatihinfedaisi' Alıntı:

okulunuzdaki 10 saat derse girersiniz ve başka derse girmezsiniz.geriye kalan sürede btr görevi olan okulda görev alırsınız.Btr olan birisi sadece kadrosunun oldugu okulada ki derslere girmekle yükümlüdür.Diğer zamanda rehberlik yaparsınız.

okulunda ortalama 20 yada 23 saat ders olan kişi başka okulda BTR olursa ne kadar zaman diğer okula gider. sabahçıysa öğleden sonraları diğer okula gideceksin yada öğlenciyse sabahları her gün diğer okula gideceksin durumu olurmu.

tcoalngsau' Alıntı:
fatihinfedaisi' Alıntı:

okulunuzdaki 10 saat derse girersiniz ve başka derse girmezsiniz.geriye kalan sürede btr görevi olan okulda görev alırsınız.Btr olan birisi sadece kadrosunun oldugu okulada ki derslere girmekle yükümlüdür.Diğer zamanda rehberlik yaparsınız.
kendi okulumda btr olacağım bi aksilik çıkmazsa.. bu durumda kendi okulumda 10 saat bt dersine gireceğim, kalan boş zamanlarda da rehberlik yapacağım değil mi hocam ?? yanlış anlamadıysam tabi..

cumhurtorun' Alıntı:
@mtrk hocam, teknik eğitim tazminatı almak içi meslek lisesinde olmanız gerekiyor. Fark 100 lira değil 80'e tekabül ediyor :)
ticaret meslekelrdekiler alabilir mi yani? Birde bilişim bölümü olan Çpl dekiler alır mı?

öğrendiğim kadarı ile bu aralık ayına kadar ortaokullarıda bitireceklermiş, ihale yapılmış diye duydum. keşan ilçe milli eğitimin sitesinde 210 gün(7 ay) içinde bitecek okullar diye ortaokulları yazmışlar. ikinci dönem liselere gitmekten kurtulacağız.

xodeda' Alıntı:
şanlıurfa da ortaokullarda BT labı olduğu halde görevlendirme yapmıyorlar bu sene de öyle olacakmış. Liselere fatih projesi kapsamındaki okullara görevlendirme yapıyorlar. her il kendi kafasına göre davranıyor sanırım. bunu da öğrenmek lazım.

hocam aynı durum bizde de oldu. Dilekçe yazdık sendika aracılığı ile yapın diye(yapmak zorundalar) onlarda anladılar ve yaptılar.

Not: Fatih projesi olan okullar bitmiş olmalı. öncelik oralara fatih projesi açıkta varken kendi okulunuzda görevlendirme olmaz.

Stajyer öğretmen bölüm şefi olabilir mi? Gideceğim okulda hiç bilişimci yok sadece ben olacağım. Bir tane varmış oda md yardımcısı olmuş. Bu durumda ben bölüm şefi mi olacağım? Okul Çpl bilişim bölümü var.

Geri