Fatih Projesi ve Orta Okullar

Kodla Büyü
mtrk' Alıntı:
Stajyer öğretmen bölüm şefi olabilir mi? Gideceğim okulda hiç bilişimci yok sadece ben olacağım. Bir tane varmış oda md yardımcısı olmuş. Bu durumda ben bölüm şefi mi olacağım? Okul Çpl bilişim bölümü var.

1. Kendisi Rehber öğremen nezaretinde çalışan Aday öğretmen BT Rehberi yapılmaz. BT Rehberliğindeki temel görev okuldaki tüm öğretmenlere ve öğrencilere Bilişim Teknolojileri Rehberliğidir.
2. Madde (1) Mesleki ve teknik eğitim kurumlarında açılan her alan/bölüm için 1 (bir) alan/bölüm şefliği, standart atölye/laboratuvar donanımı sağlanmış her atölye ve laboratuvar için 1 (bir) atölye ve laboratuvar şefliği, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında faaliyet gösteren uygulama sınıflarında yer alan her şube için 1 (bir) atölye şefliği oluşturulur.

Madde (2) Bir kurumda bir alan/bölüme ait (uygulama sınıfları hariç olmak üzere) sadece bir atölye veya laboratuvarın bulunması halinde ayrıca atölye ve laboratuvar şefliği oluşturulmaz. Alan/bölüm şefi bu atölye veya laboratuvar ile ilgili iş ve işlemleri de yürütür.

-Daha öğretmenliğin temel kurallarını öğrenmemiş (Temel ve hazırlayıcı kursları tamamlamamış) kişileri şef yapmazlar. Aday öğretmenlerin sorumluluğu rehber öğretmenlerindedir. Yani yaptıkları hatalarda tam sorumluluk sahibi olmadığından adaylığı kaldırılana kadar şef olamazlar.Yani adaydan şef yapmazlar. Özellikle şefler Meslek Liselerinde, ÇPL veya benzeri okullarda satın alma ve teslim alma komisyonlarına görevlendirilir ki bunlar hem zahmetli hemde bilgi gerektiren işlerdir.Ayrıca bölüm ders planlarını da şef düzenleyip okula ana ders programının hazırlanmasına yardımcı olur.

MADDE 8- (a) Alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şefliklerine ilgili alanın atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenleri arasından ekte yer alan “Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumlarında Alan/Bölüm, Atölye ve Laboratuvar şeflikleri Değerlendirme Formu” kullanılarak yapılan değerlendirme sonucu puan üstünlüğü esas alınarak, müdürün önerisi ve valilik onayı ile kendilerine verilen görevleri yürütmek üzere görevlendirme yapılır.

(b) Değerlendirme sonucunda puan eşitliği halinde sırasıyla; başöğretmen olması, uzman öğretmen olması, lisans üstü düzeyde öğrenim görmüş olması, alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şefi olarak görev yapmış olması tercih nedeni olarak dikkate alınır. Eşitliğin bozulmaması durumunda öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olanlara öncelik verilir. Eşitlik yine bozulmaz ise okul müdürünün önerisi üzerine valilikçe görevlendirme yapılır.

(c) İlgili alanın atölye laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenleri arasından alan/bölüm, atölye ve laboratuar şefliğine istekli olmaması halinde okul müdürünün önerisi üzerine valilikçe görevlendirme yapılır.

(d) Alan/bölümün atölye laboratuvar ve meslek dersleri öğretmeninin olmaması halinde alan öğretmeni atanıncaya kadar alana en yakın branştan öğretmen/öğretmenlerin şef olarak geçici görevlendirilmesi yapılabilir. Ancak ilgili alana atölye, laboratuvar ve meslek dersi öğretmeni atanması durumunda farklı alandan görevlendirilen şefin görevi sona erer.
-Ama burda bahsedilen atama aday öğretmen değil asaleten veya kurucu atanan il içi ve il dışı atamalardır.Gerek duyulduğunda diğer branş öğretmenleri de Bilişim Bölümüne, hatta Bilişim Öğretmenleri de diğer bölümlere şef olabilir. Şeflik için kendi branşınızda olması değil başvuru değerlendirme cizelgesinde alınan toplam puan üstünlüğüne bakılır.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2526_0.html
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2617_0.html

3.Etkileşimli tahtası kurulu olan ilçe genelindeki Fatih projesi okulları BT Rehber ihtiyacı karşılanmadan özelliklede BT sınıfı fiilen olmayan Ortaokullara BT Rehberlik verilmez. BT Rehberliği=BT formatörlüğü değildir. O kaldırıldı. Size tavsiyem son BT Rehber görevlendirmesi ile ilgili yönergeyi bir daha okuyun.

wolfgank' Alıntı:
mtrk' Alıntı:
Stajyer öğretmen bölüm şefi olabilir mi? Gideceğim okulda hiç bilişimci yok sadece ben olacağım. Bir tane varmış oda md yardımcısı olmuş. Bu durumda ben bölüm şefi mi olacağım? Okul Çpl bilişim bölümü var.

1.Aday öğretmen B T Rehberi yapılmaz.
2.Bölümdeki tek öğretmen Şef olmaz. Bölümde 3 norm ve öğretmen varsa Şeflik oluşturulur. Onu da adaydan yapmazlar. Gerek duyulduğunda diğer branş öğretmenleri de Bilişim Bölümüne, hatta Bilişim Öğretmenleri de diğer bölümlere şef olabilir. Şeflik için kendi branşınızda olması değil başvuru değerlendirme cizelgesinde alınan toplam puan üstünlüğü ve adaylara bakılır.
3.Etkileşimli tahtası kurulu olan ilçe genelindeki Fatih projesi okulları BT Rehber ihtiyacı karşılanmadan özelliklede BT sınıfı fiilen olmayan Ortaokullara BT Rehberlik verilmez. BT Rehberliği=BT formatörlüğü değildir. O kaldırıldı. Size tavsiyem son BT Rehber görevlendirmesi ile ilgili yönergeyi bir daha okuyun.
nasıl yani aday öğretmen bt rehberi yapılmaz böyle bir madde ben ne duydum nede gördüm sayın hocam.ben gecen sene gayet yaptımm.

slm6713' Alıntı:
wolfgank' Alıntı:
mtrk' Alıntı:

2.Bölümdeki tek öğretmen Şef olmaz. Bölümde 3 norm ve öğretmen varsa Şeflik oluşturulur. Onu da adaydan yapmazlar. Gerek duyulduğunda diğer branş öğretmenleri de Bilişim Bölümüne, hatta Bilişim Öğretmenleri de diğer bölümlere şef olabilir. Şeflik için kendi branşınızda olması değil başvuru değerlendirme cizelgesinde alınan toplam puan üstünlüğü ve adaylara bakılır.
nasıl yani aday öğretmen bt rehberi yapılmaz böyle bir madde ben ne duydum nede gördüm sayın hocam.ben gecen sene gayet yaptımm.

İstanbul 2012 BT Rehberliği ilk ortaya koyulduğundan beri MEB'den alınan görüş gereği bu şeklide uyguluyor.Yönergede yazmıyor. Diğer illerde farklı uygulamalar olmuş olabilir.Yanlış anlaşılmalar olabilir diye iletimde ekleme yaptım.

wolfgank' Alıntı:
slm6713' Alıntı:
wolfgank' Alıntı:
mtrk' Alıntı:

İstanbul 2012 BT Rehberliği ilk ortaya koyulduğundan beri MEB'den alınan görüş gereği bu şeklide uyguluyor.Yönergede yazmıyor. Diğer illerde farklı uygulamalar olmuş olabilir.Yanlış anlaşılmalar olabilir diye iletimde ekleme yaptım.

Yani Hocam bakanlık tererddüt edilen konular hakkında bir metin yayınlamıştı.orda öyle bir ifadede yer almıyordu..

hem rehber olursun hem derse girersin...gerçi rehber olmasanda derse girersin.. derse girmessende rehber de olursun.. yani anlıyacagaın zaten tüm işleri yapacaksın.. :DD

Geri