Değerli emrahkaracam arkadaşım, codecler sistem tanımlıdır. k-lite codec pack tüm codecleri sisteme yükler. Arayüz olarak media player classic kullanır. Hangi arayüz olursa olsun sistem codecleri mevcutsa açar. Arayüzün sade olması bir artıdır. Fotoğraf görüntülerken windowsun yerleşik fotoğraflar uygulamasını kullanıyor, dokunmatikte bu daha işlevsel. Artı gelişmiş özellikler için irfanview de yüklü. Video oynatmaya gelince media player classic dokunmatikte çok rahat kullanılabiliyor.
Sistemde en sık güncelleme bildirimi yapabilecek java ve adobe reader yüklü ama otomatik güncellemeleri kapatılmış durumda.
İlgili açıklamalara keşke bir baksaydınız, sunum dosyalarını açmak için powerpoint viewer yüklü üstelik tüm office güncelleştirmeleriyle beraber. Diğer office belgeleri için libre office yeterli diye yazmıştım.
O bu şu programları kurmayın demek kişiye özel, bunlar genel programlar ve size göre gereği olmayabilir ama birçok kişi de istiyor.
Birçok şeyi düşünürek ve yoğun emek vererek hazırladım. Sadece imaj içeriğinden öte daha sonraki yenilme işlemleri için de birçok işlev geliştirdim. Yoksa bende hızlıca bir tahtaya herşeyi kurup clonezilla ile imaj alıp alın kullanın diyebilirdim. Burda amaç bizlerin ET lerin bakım süreçlerinde olabildiğince işlerimizi kolaylaştırmak.
Lütfen önce açıklamaları bir okuyalım, sonra kullanalım ondan sonra yapıcı eleştirilerinize her zaman açığım. Ama önyargılı eleştiriler sizce mantıklı mı? Anlatabildiysem ne mutlu.
Mesela bu sadece bir imaj değil, ET ye windowsu sıfırdan yapılandırarak kuruyor. Yükleyen arkadaşlar ilk çalışmasında göreceklerdir.