Hocam linkler doluyor maalesef. Konuda nasıl indirilebileceği ile ilgili video linki var onu incelediniz mi?Hocam linklerin indirme kotası dolmuş. İndiremiyoruz maalesef. Yardımcı olursanız sevinirim
Hocam tahta imajında bu bahsettiğiniz güncelleme yok. Okul imajlarında vardı.Merhaba hocam bu iso ile format atınca yazıcılardan microsoft mart güncellemesi nedeniyle mavi ekran hatası çıkıyor. Sonu 5006 nolu windows güncellemesi ile yeniden iso oluşturursanız format sonrası sıkıntı çıkmaz.
windowsa geçmeden önce il koordinatörlerinizden resmi izin alın, sonra sıkıntıya girmeyin. garantilerle ilgili sıkıntı yaşayabilirsiniz.Hocam Selamun Aleyküm acil cevap verirsen sevinirim, okulumuzdaki akıllı tahtaların hepsinde pardus yüklü ve windows'a geçmek istiyoruz disk boyutuna baktım 238 GB en az 240 gerekiyor demişsin sizce imaj alıp denesem olur mu yoksa ağır gelip hata mı verir ? Nasıl yapsam bilemedim.
Arçelik servisi garanti de sorun olmaz dedi.windowsa geçmeden önce il koordinatörlerinizden resmi izin alın, sonra sıkıntıya girmeyin. garantilerle ilgili sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Hocam 240 GB Disk alanının zaten tamamını görmez sistem. O yüzden sorun olmaz. Fakat benim sistem Faz-2 Vestel tahtalara uygun. Faz-3 tahtalar için hazırladığım imajı yayınlamadım.Hocam Selamun Aleyküm acil cevap verirsen sevinirim, okulumuzdaki akıllı tahtaların hepsinde pardus yüklü ve windows'a geçmek istiyoruz disk boyutuna baktım 238 GB en az 240 gerekiyor demişsin sizce imaj alıp denesem olur mu yoksa ağır gelip hata mı verir ? Nasıl yapsam bilemedim.
aynı arçelik servisi bana, ilk defa kurulan tahtaların kilidi düzgün çalışmayınca (tahtaların hepsinin kilitlerini tek tek kilitledim kontrol ettim, bir sınıfta kilitlenmedi, değiştirdi yine kilitlenmedi), en son teslim tutanağını imzalarken ilgili koordinatörlerin de şahit olduğu şekilde sözlü olarak şu sınıfın kilidi arızalı hala, onun dışında kurulumda problem yok dedim. tamam hocam ben değiştiririm onu, en geç haftaya yaparım dedi. üstünden aylar geçti, ne gelen var ne giden. o yüzden söze itibar edilmez, olur der ama iş ciddiye binince evraklar, sözleşmeler, yönetmelikler, kanunlar konuşur. Hem bu mesele 40-50 liralık kilit kadar basit değil, tüm donanımların yani tahtaların garanti dışı kalma riski var, niye kendinizi riske atacaksınız? Öğretmenler pardus kullanamıyor diye windowsa geçiliyorsa, bu zaten başlı başına bir sorun. Normal bir kişi yarım saatte alışır pardusa.Arçelik servisi garanti de sorun olmaz dedi.
Yazılımla donanım garantisinin ne alakası var ki! Para verip windows 10 lisansı alıp kullanacağız okulda. Kim karışır ki buna?aynı arçelik servisi bana, ilk defa kurulan tahtaların kilidi düzgün çalışmayınca (tahtaların hepsinin kilitlerini tek tek kilitledim kontrol ettim, bir sınıfta kilitlenmedi, değiştirdi yine kilitlenmedi), en son teslim tutanağını imzalarken ilgili koordinatörlerin de şahit olduğu şekilde sözlü olarak şu sınıfın kilidi arızalı hala, onun dışında kurulumda problem yok dedim. tamam hocam ben değiştiririm onu, en geç haftaya yaparım dedi. üstünden aylar geçti, ne gelen var ne giden. o yüzden söze itibar edilmez, olur der ama iş ciddiye binince evraklar, sözleşmeler, yönetmelikler, kanunlar konuşur. Hem bu mesele 40-50 liralık kilit kadar basit değil, tüm donanımların yani tahtaların garanti dışı kalma riski var, niye kendinizi riske atacaksınız? Öğretmenler pardus kullanamıyor diye windowsa geçiliyorsa, bu zaten başlı başına bir sorun. Normal bir kişi yarım saatte alışır pardusa.
Yazılım, örneğin işlemciyi, rami kullanmadan mı işlem yapıyor? Yazılımla donanımın alakası olmaz mı? Bu konu tartışıldıydı, bu başlıkta mı başka başlıkta mı hatırlamıyorum, merak eden araştırır.Yazılımla donanım garantisinin ne alakası var ki! Para verip windows 10 lisansı alıp kullanacağız okulda. Kim karışır ki buna?
Bu mantıkla windows yüklü satın aldığımız pc lere Pardus ta kurmayalım garanti de sıkıntı olmasın diye. Altyapısı olmadan öğretmenlere gerekli hizmetçi eğitim verilmeden ben yaptım oldu mantığıyla Pardus göçüne karşıyım.Yazılım, örneğin işlemciyi, rami kullanmadan mı işlem yapıyor? Yazılımla donanımın alakası olmaz mı? Bu konu tartışıldıydı, bu başlıkta mı başka başlıkta mı hatırlamıyorum, merak eden araştırır.
Para verecekseniz ayrıca okulu gereksiz yere masrafa sokuyorsunuz, sizin müdürünüz ne kadar bonkörmüş öyle. Windowsu çok kurmak istiyorsanız il koordinatörünüzden lisanslı windows talep edin, bili biliye (yumurtacı değil, pc'ci) para kazandırmayın derim. Bunlar benim görüşüm olup yatırım tavsiyesi değildir. Bili bilinin işleri benim bu yorumumdan dolayı sekteye vurursa diye diyorum, borsa yatırımcıları nereden neyi bahane edeceklerini iyi bilirler.
Bu yazıdan haberim yoktu. Teşekkürlerİşletim sistemi değişimi için izin alınması gerekir. Üst yazının 4.maddesi
Eyvallah hocam çok teşekkür ederim,emeğin büyük ne kadar teşekkür etsek az bunu bilHocam 240 GB Disk alanının zaten tamamını görmez sistem. O yüzden sorun olmaz. Fakat benim sistem Faz-2 Vestel tahtalara uygun. Faz-3 tahtalar için hazırladığım imajı yayınlamadım.
Faz-3 tahtalara Windows kurmak istiyorsanız @Emsile hocamın imajını kullanabilirsin.
https://www.hafizoglu.net/faz2-faz3-arcelik-windows-10-imaj-mk-v21-uefi-destekli/
Haklısınız tekrardan görüşeceğim il koordinatörü mecbur kalmadıkça geçmeyin demişti yarın tekrardan görüşeceğim durumu aktaracağım.windowsa geçmeden önce il koordinatörlerinizden resmi izin alın, sonra sıkıntıya girmeyin. garantilerle ilgili sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Arçelik tahtaların resmi sayfasındaki tanıtımı ve ordan aldığım bir cümle altta. Daha fazla ayrıntı için sayfa incelenebilir.Yazılım, örneğin işlemciyi, rami kullanmadan mı işlem yapıyor? Yazılımla donanımın alakası olmaz mı? Bu konu tartışıldıydı, bu başlıkta mı başka başlıkta mı hatırlamıyorum, merak eden araştırır.
Para verecekseniz ayrıca okulu gereksiz yere masrafa sokuyorsunuz, sizin müdürünüz ne kadar bonkörmüş öyle. Windowsu çok kurmak istiyorsanız il koordinatörünüzden lisanslı windows talep edin, bili biliye (yumurtacı değil, pc'ci) para kazandırmayın derim. Bunlar benim görüşüm olup yatırım tavsiyesi değildir. Bili bilinin işleri benim bu yorumumdan dolayı sekteye vurursa diye diyorum, borsa yatırımcıları nereden neyi bahane edeceklerini iyi bilirler.
Arçelik'in sayfasındaki bir bilgi mi bizi daha fazla bağlar, milli eğitimin gönderdiği resmi yazı mı? Elbette 2.Arçelik tahtaların resmi sayfasındaki tanıtımı ve ordan aldığım bir cümle altta. Daha fazla ayrıntı için sayfa incelenebilir.
https://www.arcelik.com.tr/kurumsal/kurumsal-cozumler/akilli-tahta
Resmi sayfasında Windows işletim sistemine uygunluğu ilan edildiğine göre bu sistemin kurulması garantiyi etkilemez. Servisler para koparmak için her yolu dener o başka. Bu bilgi ile servise bir kuruş bile ödemeden garanti devam ettirilir.
- İşletmi Sistemi : Windows ve Pardus işletim sistemi uyumlu
Resmi yazı şu işletim sistemini yükleyeceksin mi diyor? İznini al ne istersen yükle diyor.Arçelik'in sayfasındaki bir bilgi mi bizi daha fazla bağlar, milli eğitimin gönderdiği resmi yazı mı? Elbette 2.
Windows üstüne Windows kurulursa izin almaya gerek yok!!! Bu yöntemle sadece sürüm yükseltmiş olursunuz. Windows üstüne Pardus ya da Pardus üstüne Windows sürümü kurulursa izin alınması lazım.Faz2 ler windows 8.1 ile geldi. Bu resmi yazıya göre bizim faz2 tahtalara win8 dışında bir sistem kurulmak istenirse izin almak gerekecek. Doğru mu anladım.
Teşekkür ederim Hocam.Windows üstüne Windows kurulursa izin almaya gerek yok!!! Bu yöntemle sadece sürüm yükseltmiş olursunuz. Windows üstüne Pardus ya da Pardus üstüne Windows sürümü kurulursa izin alınması lazım.
En uygunu ilgili birimden görüş almak
@doganytu şimdiden emeğinize sağlık hocamBirkaç gün içinde yeni imajı paylaşmış olacağım
Ventoy ile yükledim sorunsuz yüklendi.Ben rufus ile yaparak GPT - UEFI - FAT32 seçimini yaptım ama iso olarak devam ettim dd olarak devam etmedim. Kurulum esnasında program sonlandırıldı yazıd. Burada mı hata ettim?