Ne yani herşey bittimi? Hepsi Bu kadarcıkmıymış? Bence uzak olmayan bir gelecekte bu yamyamlar rövanşa davet ederler.vlk4n' Alıntı:http://www.bleepingcomputer.com/news/security/teslacrypt-shuts-down-and-releases-master-decryption-key/
Bu adreste master anahtarı bulabilirsiniz. Hatta virüs yazarları tor siteleri aracılığıyla yapmış oldukları bağlantı adreslerinde artık bu projenin kapandığını çünkü master anahtarın bulunduğunu söylüyorlar![]()
help decrypt dosyaları sizden fidye istiyor ya işteeskom' Alıntı:Arkadaşlar aylar önce benim PC ye bulaştı hatta göz göre göre izledim saniyeler içinde nasıl dosyalara yayıldığını. Önce ne olduğunu anlamaya çalıştım. Baktım birşey yapamıyorum PC yi kapattım. Meğer alfebetik sıraya göre klasör ve dosyalara hızla bulaşıyormuş. C harfine varınca ben PC yi kapattıım için diğerlerine bulaşamadı. İşin tuhaf yanı da bu siteden idarecilere yarayacak bazı program dosyalarını indirince bulaştı. Ben de öylece bıraktım uzun süredir. Ancak bende dosyaların uzantıları da değişmediği gibi fidye falan da istemedi. HELP_DECRYPT.PNG ve HELP_DECRYPT şeklinde kendini klasörlere yerleştirdi. Bu durumda önerileriniz ne olur arkadaşlar?
Kurtarılabilen fidye uzantı türlerini verdiğim linkteki ekran görüntüsünde yazdım hocam. Bu uzantılardan biriyse kolaylıkla kurtarırsınız inşallah.mavi85' Alıntı:bir arkadaşımın tüm arşivi gitmişti. Akşam deneyip sonucu yazacağım. Teşekkürler.