FORMATÖR ÖĞRETMENİN ÖĞLE TATİLİ VAR MIDIR?

Kodla Büyü

ozanturk

Aktif Üye
formatör öğretmenin ikili eğitim yapılan okulda öğle yemeği yemek için (8- 17 mesai saatleri içinde toplam 9 saat eder haftada 45 saat )
izni var mıdır?

belge olup olmadığını bilmiyorum da bende iikili eğitim yapan bir okulda çalışıyorum ilk geldiğim zaman müdür bey bana hocam öğle tatili kullanmak istemezsen 8-16 çalışma saatlerin demişti

biz robotmuyuz arkadaş. yemek yemeden mi yaşıyacan. hocam valilik okullara çalışma sürelerini gösterir emir yollar saatler ileri alındığı için yakın zamanda göndermiştirde bu yazıyı. ayrıca ben öğle tatiline çıkmıyorum erken çıkarım olayıda müdürünün insiyatifine kalmıştır(risk alır yani) onunda böle birşey yapmaya yetkisi yoktur.

acil olarak bu konuyu aydınlatacak bir arkadaş var mı ? belgeli olarak. okul müdürü öğle arasında da okulda kalmak zorundasın dedi.

yoktur hocam ne tatili? Formatörün su içmeye bile izni yoktur ki, siz bu soruları sormaya devam ettikçe...!!!

olmaz mı canım normal memurlarda nasılsa öyle..12:30-13:30 sanırım..ama tabi iş olunca çıkamazsan orası ayrı:) ve de tam arada dersin varsa... benim öyle mesela..bazen 11:30da çıkıyorum öğle arasına... dersim 12:40ta başladığı için...her gün öğle aram farklı saatlerde :D

hocam 8 saat duracaksın kendine göre ayarla işte :D amele usulü

Öğle tatili yasal haktır hocam. Bu nasıl bi mantık. Sana onu diyen müdür öğle tatilinde okulda mı duruyo? Duruyosa kendi bileceği iş. Normalde onun da hakkı. Buna boyun eğerseniz haftasonu da okula geleceksin der. Yapmayın etmeyin, bu soruyu sormanız bununla ilgili yardım beklemeniz bile çok kötü.

hayalcisuat' Alıntı:
yoktur hocam ne tatili? Formatörün su içmeye bile izni yoktur ki, siz bu soruları sormaya devam ettikçe...!!!
şimdi dalgamı geçiyosun anlamadım
devlet kurumlarında mesai saatleri yönetmelikle belirlenir.
birilerinin insiyatifinde değildir
formatör öğretmen için öğle arasında okuldan çıkmak için izni var mı yok mu ?

sıtandart bir devlet memuru 8:30 17:30 (12:30-13:30 öğle arası) mesaide çalışır.

hocam bunun için yönetmeliğe falan gerek yok. 657' ye tabi olanlarda 1saat öğle arası ve ayrıca yanlış hatırlamıyorsam her 2 saatte bir 10 dakika sigara molası hakkı var. buna kimse birşey diyemez. bunu şu an bulabilirmisiniz derseniz aramam gerekiyor :) ama böyle bir şey var.

ozanturk' Alıntı:
acil olarak bu konuyu aydınlatacak bir arkadaş var mı ? belgeli olarak. okul müdürü öğle arasında da okulda kalmak zorundasın dedi.

hocam yaz saati uygulaması başladığı için 12:30 13:30 öğle tatilimizdir...tabi çalışma saatlerimizde 8:30 17:30

o okuldan kurtulmaya çalış hocam.Belge de olsa belgeler idarecilere göre yorumlanabilir şekilde.Eğer idare senden çekinirse senin lehine döner senden çekinmezse aleyhine çevirebilir ülkemizdeki sistem bu.

hocam çalışma saatlerimiz idarecilerle aynı.onların var öğle tatili dolayısıyla bizim de var...

Evet vardır Sayın Hocam.. 08:00-17:00 saatleri arasında 1 saat öğle arası vardır..(Memurların günlük çalışma saatleri 8 saattir)

ozanturk' Alıntı:
okul müdürü okulu bırakıp gidemezsin dedi.Kendisi yemeği okulda yiyiyor.

hocam bende şu anda 657 deki maddeyi bulamadım. senin yapacağın ilk iş hocam 657 ye göre hakkım olan öğle arasına çıkış saatlerimi belirten bana yazılı bir emir verirseniz tam olarak hangi saatte yemek yemek için kendime vakit ayarlamam gerekir onu daha iyi bilirim diye bir dikekçeyle emri yazılı olarak vermesini isteyin. emri yazılı olarak verdikten sonra itiraz yollarını devreye sokmanız lazım.
bunu yaparken sert davranmayın hocam siz sakin davrandıkça sinir olacaktır.

tekrar ediyorum
"okul müdürü okuldan çıkamazsın diyor."
"öğle arası varsa!!!!!!"
lütfen bunu açıklayıcı bir belge ekleyin yoksa mevzu böyle devam edip gidecek.

ozanturk' Alıntı:
hayalcisuat' Alıntı:

sıtandart bir devlet memuru 8:30 17:30 (12:30-13:30 öğle arası) mesaide çalışır.

hiçkimse kusura bakmasın nereden nerelere geldik ve daha da ne olacağı belli değil ama inanın böyle devam ettiği sürecede bunlar artarak katlanarak devam edecek arkadaş güzel cevap vermiş anlayana... hocam herşey yazıyla belgeyle olmaz lütfen yapmayın... gereken gerektiği yerde durmasını bilecek buda tabiki sizin elinizde...

657 de
Günlük Çalışma Saatlerinin Tesbiti :
Madde 100 - Günlük çalışmanın başlama ve bitme saatleri ile öğle dinlenme süresi, bölgelerin ve
hizmetin özelliklerine göre merkezde Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığının teklifi üzerine
Bakanlar Kurulunca, illerde valiler tarafından tesbit olunur.

ozanturk' Alıntı:
hayalcisuat' Alıntı:

hayır hocam dalga geçmiyorum... tam tersine hayretler içerisinde izliyorum sizi..!!! böylesine basit bir problemi amirinizle çözemediğiniz için sorun yaşamaya devam edeceksiniz.! formatörlük görev ve sorumlulukları yönetmeliklerle belirlenmediği için, sizi destekleyen herhangi bir yazı bulamazsınız. tek desteğiniz 657 sayılı devlet memurları kanunudur. Ben sizin yerinizde olsam şunu yapardım demiyorum, zira ben bu duruma getirmezdim problemi... lütfen haklarınızı öğrenin artık...

okul müdürüde kurumdaki yetkili amir o böyle diyor
yani çıkamazsn diyor.
bizde devlet memuruyuz.
Okulda babamın okulu değil (milli eğitimdeki pek çok okul birilerinin çiftliği ama neyse)
kafama göre girip çıkamıyorum.
Basit bir soru soruyorum
belgeye dayanarak mesai saatlerimiz içinde öğle arasına çıkamıyorum diyorum.
Umarım bir anlayan çıkar

Geri