FORMATÖR ÖĞRETMENİN ÖĞLE TATİLİ VAR MIDIR?

Kodla Büyü
hocam önce sen kendini savunmasını bileceksin...yoksa hangi belgeyi bulsan nafile... siz kendinizde onların dediğini kabullenmişsiniz.... bu kadar kişi yardımcı oluyor siz hala anlamıyorsunuz

Yoktur çünkü onlar yemeğe gereksinim duymadan çalışabilmektedirler

akıl vermek tabi haddimize değil ama oradaki sorun sadece bu kağıtla yada belgeyle bitmez hocam onu bulsan devamı gelecektir kesinlikle çünkü bu işte bir anormallik var normal şartlarda hiçkimse hocam yemek yeme okulda dur diyemez... müdür değil bakan dahi olsa... siz bu belgeyi götürdüğünüzde de ertesi gün farklı bir sorunla gelecek karşınıza ilişkide tavırlarda bir sıkıntı var bence bunu çözersiniz sıkıntı kalmaz...

edacomü' Alıntı:
hocam önce sen kendini savunmasını bileceksin...yoksa hangi belgeyi bulsan nafile... siz kendinizde onların dediğini kabullenmişsiniz.... bu kadar kişi yardımcı oluyor siz hala anlamıyorsunuz
diyelim ki senin okul müdürün benim ve ben sana çıkamzsın diyorum çalışma saatlerini gösteren (8-17 ) formatör öğretmen görevlendirme belgesine dayanarak öğle izni kullnabilir demiyor. Ve sen okuldan benden izinsiz olarak ayrılıyorsun ve bende sesin hakkında okul formatör öğretmeni okul idaresinden izin almadan okuldan ayrılmıştır diye tutanak tutuyorum. hadi bakalım ne yapacaksın

edacomü' Alıntı:

hocama katılmakla beraber bunlara ek olarak arkadaşım sen belge ile iş yapmayı bırak karizman kişiliğin yokmu ? cık adam akıllı yemegine git ben saat 12 de cıkıyorum 1,30 da geliyorum haftada bir günde müdürle anlaştım cumaları saat 2 de cıkıyorum yani işini bileceksin konuşmayı bileceksin .... adanada çalışıyorum bu arada...

ozan hocam öyle bişe oluyorsa senin okulda bir gram agırlıgın bile yok ve maalesef sen ölmüşssün haberinde yok

Formatör öğretmen görevlendirmesinde yazmasını mı bekliyorsunuz hocam öğle arası saatlerinin? 657 madde 100'e bakınız. Daha belge falan da ısrar etmeyiniz burada size yardımcı olmaya çalışan hocalarıma sinirlenmeden önce haklarınızı korumayı ve savunmayı öğreniniz.

formatör görevlendirme yazısında bulunan "formatörün çalışma saatleri kendisinden sorumlu müdür yardımcısı gibidir" ibaresine onlara göstererek öğle tatilime çıkardım hocam.. sinirlenmeye gerek yok... size sadece bu belge yeter....

ozanturk' Alıntı:
edacomü' Alıntı:
diyelim ki senin okul müdürün benim ve ben sana çıkamzsın diyorum çalışma saatlerini gösteren (8-17 ) formatör öğretmen görevlendirme belgesine dayanarak öğle izni kullnabilir demiyor. Ve sen okuldan benden izinsiz olarak ayrılıyorsun ve bende sesin hakkında okul formatör öğretmeni okul idaresinden izin almadan okuldan ayrılmıştır diye tutanak tutuyorum. hadi bakalım ne yapacaksın

Tutanak falan tutamaz, tutsun soruşturma açılsın, sizde onun açığını bulun , okulda diğer öğretmenler hep derse tam saatindemi giriyor onları şikayet edin, bulun bişeyler şikayet edin, korkunun ecele faydası yok, onlardan korkarsanız boş derslerin tamamına siz girersiniz, idari amir diye istediğini yapamaz, tuvaletleri sen temizle boşsun dese onu da mı yapacaksın, öğle arasında yemek yemek senin hakkın, o saat olarak tutsun tutanağını sen haklı çıkarsın, sonuçta öğle arasında okuldan ayrılmışın tutsun tutanağını da görsün gününü...

ozanturk' Alıntı:
edacomü' Alıntı:

sevgili ozantürk kardeşim müdürün karşısına geçeceksin hiç bir yönetmelik kanunlara aykırı olamaz sayın müdürüm 657 sayılı devlet memuru kanunu 99. maddesinde der ki memurların haftalık mesaisi 40 saattir ben 8-17 öğle yemeksiz çalışırsam 45 saat ediyor sizce bu çelişki midir diyeceksin

hocam 657 deki maddeyi buraya yapıştırıyorum. önce maddeyi oku sonra alttaki yorumumu.

BÖLÜM: 5
Çalışma Saatleri, İzinler
Çalışma saatleri:
Madde 99 – (Değişik: 30/5/1974 - KHK/12; Aynen kabul: 15/5/1975 - 1897/1 md.)
Memurların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir.
Bu süre Cumartesi ve Pazar günleri tatil olmak üzere düzenlenir.
Ancak özel kanunlarla yahut bu kanuna veya özel kanunlara dayanılarak çıkarılacak tüzük ve yönetmeliklerle, kurumların ve hizmetlerin özellikleri dikkate alınmak suretiyle farklı çalışma süreleri tespit olunabilir.
Bakanlar Kurulu, yurt dışı kuruluşlarda hizmetin gerektirdiği hallerde, hafta tatilini Cumartesi ve Pazardan başka günler olarak tespit edebilir.
Günlük çalışma saatlerinin tesbiti:
Madde 100 – Günlük çalışmanın başlama ve bitme saatleri ile öğle dinlenme süresi, bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre merkezde Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca, illerde valiler tarafından tesbit olunur.

hocam yapacağın ilk iş 657 deki bu hakkıma dayanarak öğle yemeğine çıkmam için gerekli olan süreyi gösteren yazılı bir emir iste. mutlaka vermek zorunda. vermezse bir üst amire şikayet hakkın doğar. sözlü emirle ve şikayetle hakkını savunamazsız. acele etme sakin sakin yazılı olarak öğle arası ile birlikte çalışma saatlerini gösterir yazılı emir almalısın itiraz edebilmen için.

vardır 1 saat 15.00 da çıkabilir. Hocam herşey idarenle senin aranda gerisi hikaye

O kadar değil ya.Öğle tatilinin de mi hesabını yapıyorsunuz.Biraz kendinize bakın.robot değiliz.Bizim de güneşi görmeye ihtiyacımız var değil mi :)Esneyinnnnnnn... :puhaha:

Bu kadar kişi sana gerekli cevabı vermiş sen hala ısrarla yazılı dayanak istiyorsun hala :) Ne müdürmüş be görende padişah sanacak çık git en fazla sarı zarf verir sende açıklamanı yaparsın birşey çıkmaz sonuçta. Sen memur olduğunu bile unutmuşsun müdürün emir eri olmuşsun kim ne dese boş aslında bu vakitten sonra sana.

her türlü giderimi yaparım bu mesainin bitişi de var herkes can taşıyo

ozanturk' Alıntı:
edacomü' Alıntı:
hocam memurun öğle tatilini değil amiri cumhurbaşkanı bile elinden alamaz. bizim ilçede kar tatilinden kaynaklanan boşluk yüzünden telafi eğitimine başladık. müdürümüz telafi saatlerini öğle arasına alma isteğimizi reddetti çünkü bunu yaparsa herangi bir sıkıntı olduğunda kendisi hakkında soruşturma açılacağını, bizi kendi isteğimizle dahi olsa öğle arasında çalıştıramayacağını söyledi. artık inanıp inanmamak sana kalmış. ayrıca siz bu konuda idareye belge sunmak zorunda değilsiniz, aksine siz müdürünüzden çıkamayacağınızı belgelemesini isteyin.

müdür okulda yiyorsa sen de yiyeceksin dostum. 617 lira ek dersle her türlü yiyecek bişeyler bulunur.

Geri