formatör norm fazlası olur mu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ziwtap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ziwtap

Site Gezgini
şu an stajyer bitefoyum.Geçen hafta içi müdür yardımcısı gecen sefer hata yaptıklarını söyledi.Şu an 6 saat bilişim teknolojileri dersini güya 16 saat gösterdikleri için norm oluşmuş.O yüzden bu okula gelebilmişim ama şimdi o hatayı düzeltmişler ve ben norm fazlası olmuşum.Böyle bir şey olabllir mi?Çünkü okulda şu an formatör olarak da görevliyim.Ekstradan 9 saat ingilizce dersine giriyorum ve sınıfım da var.hatta nöbet de tutuyorum.ama okulda çalışan bilgisayar yok.bundan dolayı formatörlük kadrom yanabilir mi?bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

aman öğretmenim
yazıları hiç mi takip etmiyorsun. Hepimiz formatörüz, hepimiz norm fazlasıyız.branşın bt ise ve BT dersi seçilmezse norm fazlasısın ama müdürün seni okulda tutmak için başka dersler verebilir. yada formatör görevlendirmesiyle okulunda kalırsın.

işte bende onu soruyorum.zaten okulda 6 saat bilişim teknolojileri dersi var ve formatörlüğüm de var.o zaman nasıl form fazlası oluyorum,bunu anlamadım.

6 saat dersle norm faazlası oluyorsun. çünkü henüz formatör öğretmen diye bir kadro yok. görevlendirme süren boyunca formatörlüğünü yaparsın norm fazlası olarak. sonra hepimizin hali niceee.....:))) senden farklı bir halimiz yok yanii

formatörlük bir görevlendirmedir ve norma düşmenize engel olmaz. Bunu gerçeken bilmeyen olabilir mi diyordum daha aday öğretmen olduğunuzu okudum. aksini söyleyenler olacaktır ama yazılı olarak istemekten çekinmeyin bu belirsizlikleri. idarenin biraz da kötü niyetini sezdim siz okula gelin diye ders saatini fazla göstermek zaten etik değil (4.5. sınıfları kattılar sonra çıkardılar sanırım eğer öyle değilse daha da ayıp). norma düşünce maaş karşılığı 15 saati doldurun diye ingilizce dersine girmeniz istenebilir ama alan dışı derslerin ders ücretini almanız gerekir(15 saat üzeri değil) bu da formatör olarak tam ücret aldığınıza göre saçma olur. yani formatörseniz başka derslere girilmeyecek, değilseniz ve başka derslere giriyorsanız karşılığında bire-bir ders ücreti alınacak(15 saatten fazlası deği yani)

sorun bakalım yanlışlıkla nasıl gösteriliyormuş? ben de merak ettim

evet müdür yardımcımız aynen böyle söyledi.hata yapmışız eski sisteme göre göstermişiz dedi.şimdi onları düzelttim norm fazlası oldun dedi.

Norm kadro yönetmeliği değişti. Okul bitefo norm kadrolarını bakanlık, personel daire başkanlığı belirleyecek ve bildiğim kadarıyla norm fazlalığı yada eksikliği belli değil.

okulumda toplam 17 saat bt dersi var formatörüm hepsine de ben giriyorum fazladan girdiğim iki saatin ücretini alabileceğimi söylediler araştırdım bir neticeye varamadım benim durumumda olan ya da bir fikri olan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?

hozgulen' Alıntı:
okulumda toplam 17 saat bt dersi var formatörüm hepsine de ben giriyorum fazladan girdiğim iki saatin ücretini alabileceğimi söylediler araştırdım bir neticeye varamadım benim durumumda olan ya da bir fikri olan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?

alamazsınız.
müdür tam saat ücret alır. bunun yanında 6-10 saat derse girer. ben müdürlük yapayım 30 saatte derse gireyim onun da ders ücretini alayım diyemez. ya da sabahçı devredeki bir sınıf öğretmeni öğleci devrede de bir sınıf okutayım onların da ders ücretini alayım diyemez. gayet net örnekler verdim sanırım.

hozgulen hocam bende formatörüm 21 saat derse giriyorum. fazlalığı aldığım falanda yok. öyle bi talebimde olmadı. okuldada öğlene kadar kalıyorum zaten sorun yok benim için :mrgreen:

bende stajyer bilgisayar öğretmenyim, formatörüm ve de norm fazlasıyım ama il içi atamalarda başvuru yapmaya çalıştığımda 2 yılını doldurmayan öğretmen tercih yapamaz diyor...

atbinici' Alıntı:
bende stajyer bilgisayar öğretmenyim, formatörüm ve de norm fazlasıyım ama il içi atamalarda başvuru yapmaya çalıştığımda 2 yılını doldurmayan öğretmen tercih yapamaz diyor...
Orada norm fazlasıyım şıkkını işaretlemeniz gerekiyor.

atbinici' Alıntı:

Stajerlik kalkmadan tayin istenemez

eemree' Alıntı:
atbinici' Alıntı:

Stajerlik kalkmadan tayin istenemez

Evet doğru, stajyerlik kalkmadan tayin istenemiyor :oops:

refleto' Alıntı:
Norm kadro yönetmeliği değişti. Okul bitefo norm kadrolarını bakanlık, personel daire başkanlığı belirleyecek ve bildiğim kadarıyla norm fazlalığı yada eksikliği belli değil.

hocam yönetmelik değişti ama herkes bundan bihaber. heryerde formatörler norm fazlası. farklı bi uygulama yok yani bizlere. yönetmelikte bizimle ilgili ayrı bir madde olmasına rağmen diğer öğretmenler gibi norm durumumuz belirleniyor. il MEM dekiler bu maddenin değiştiğini ne zaman fark edecek bakalım merak ediyorum :)

Stajer öğretmenleri formatör öğretmen olarak görevlendirmiyorlar. ziwtap ve atbinici hocalarım hangi ilde formatörsünüz merak ettim.

Altı saat ders var norm fazlası değilim. Norm için 6 saat ders yeterli dediler. (Manisa)

Formatör öğretmenin en az 6 saat derse girmesi gerekiyor, bununla ilgili yazı nerede geçiyor acaba. Benim şu anda 4 saat dersim var ve ders saatleri belirlenemden önce formatör öğretmen olarak görevlendirildim. Ben bu durumda norm fazlası olur muyum? İlla 6 saati tamamlamam mı gerekiyor?

hocam 6 saat ders varsa sıkıntı yok zaten formatör olmanız için girmenz gerekn en az ders saati 6.

norm fazlası olmamak için ders saatini tamamlamam gerekiyor.
Ama formatörsen normla bir alakam yok mu?

Bu eşitlikten bunu mu çıkarmam gerekiyor :oops:

Hocam sorunda orada zaten 6 saat ders yok. Okulda ek ders sıkıntısı var, 2 saat daha veremiyorlar başka branştanda. Şimdi ben sadece bu 4 saat dersle okulda kalabilir miyim yoksa başka bir okula görevlendirme mi çıkar?

Formatörlüğün normla hiçbir alakası yoktur. Yeterli sayıda dersiniz varsa norm probleminiz olmaz.

sand_storm' Alıntı:
hocam sen çok gerilerde kalmışsın yaw, ne zamandır kıyametler kopuyo sen bihabersin.
İlk norm fazlası olanlardanım. Norm fazlası olacagız dediğimde pek kimse takmamıştı. Ayrıca arkadaş yeni öğretmen olmuş haberinin olmaması bizim basiretsizliğimiz. BT öğretmeni olacaklara bile sıkıntılarımızı duyuramamışız.

RaHaB' Alıntı:
Hocam sorunda orada zaten 6 saat ders yok. Okulda ek ders sıkıntısı var, 2 saat daha veremiyorlar başka branştanda. Şimdi ben sadece bu 4 saat dersle okulda kalabilir miyim yoksa başka bir okula görevlendirme mi çıkar?
Norm fazlası olursunuz. Başka bir yere tayininiz çıkabilir.

Geri