Formatör Olmayana Formatör Görevi

Kodla Büyü

cyberyahya

Aktif Üye
Arkadaşlar bu yazı bugün ankaraya geldi. bir incelermisiniz.Formatör olmayan Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerininde Formatörün görevlerinden sorumlu olduğundan bahsediyor.Benmi yanlış anladım acaba. Sanırım Bu iş hiç iyiye gitmiyor.

Ekli dosyalar

• formatör.JPG
    formatör.JPG
    96.1 KB · Görüntüleme: 1,376
ya formatör olcanız ya formatör olcanız diyor sayın bakanlığımız kısaca :?

Hocalarım zaten formatör değilken de formatorun yaptıgı işleri yine yapıyorsunuz, en fazla 1 kaç evrak daha fazla tutarsınız.

yanlış anlamışsın hocam. birden fazla bt öğretmeni iseniz biriniz zorunlu formatör olacak diyor.
ayrıca düşünülmektedir diyor. bende düşünüyorum hiçbirseyden sorumlu değilim diye. düşünülmektedirle olmaz o işler. yönetmelik koyacak önüne
sıkıntı yapma yani;)

Bence de yanlış anlaşılmış. İki öğretmense zaten birini zorunlu olarak formatör yapıyorlar o da bu işleri yapıyor onu kastetmişler.

Hocam bence her arkadaş bağlı olduğu sendikaya be MEB'e mail atsınlar.Bence benim bilişim teknolojileri dersinden beklentim derslerimizin geri verilmesidir.Yani formatörlüğün düzeltilmesiymiş, bilmem neymiş.Ben istemiyorum arkadaşlar.Bizler öğretmen olarak yetiştirildik.Adam gibi derslerimize girelim, üstelik her kurumlarda zorunlu olsun.Eğer madem dersler geri verilmiyor, bari formatörlüğü iyileştirsinler.Daha ne diyeyim.Çalışma saatleri, görev alanları filan daha belirginleşsin. Bu kadar basit.

Bence bunlar bilişim teknolojileri formatörünün ve bilişim teknolojileri öğretmeninin arasındaki farkı anlamamışlar öylesine bi yazı yazmışlar.

Yo bence gayet doğru anlaşılmış.

Okulda bir ya da daha fazla BT öğretmeni varsa biri zorunlu olacaktır diyor.

Okulda Bt öğretmeni kadrolu yoksa ancak o zaman başka branşlardan formatör yapılır diyor.

Okulda Bt öğretmeni formatörlük istemediyse o okula gene de başka formatör görevlendirmedik diyor.

Okullarında formatör öğretmen olduğu halde onlar istemediği için, Ankara MEM olarak o okullara başka da formatör görevlendirmediğimiz için okullar bize yazı yazıp formatör öğretmen istiyorlar diyor. (ilgili yazılar belirtilmiş) Bize boşu boşuna istekte bulunmayın, BT öğretmeni varsa o zaten formatör olmalıydı, olmadıysa da o görevlerden gene de sorumlu. Biz kadrolu BT öğretmeni olan okula başka formatör görevlendirmeyiz diyor.

Yazı gayet açık bence. Ya formatör olursun isteğinle ekders alırsın, ya da kafa tutarsın aynı işleri yaparsın ekders almazsın demeye getiriyorlar meseleyi.

formatör olmayan BTciler de genellikle mesai saatlerinde durma zorunluluğu hariç gene neredeyse formatörlük işlerinin hepsini yapmak zorunda kalıyorlar. Zaten uygulamada olan bir şeyin -yasal olmasa da- resmiyete dökülmüş halidir bu evrak.

arkadaşlar bu yazı öncelikle mebin kendisinden değil, ilçe milli eğitimin kafasına göre yazdığı hiç bir resmi dayanağı olmayan bir yazı. bu yazıyı kesinlikle imzalamayın. hem siz öğretmensiniz böyle bir şey angaryaya girer o da yasaktır. yani böyle işten anlamaz birilerinin kafasına göre yazdıklarını kulak vermeyin moralinizi bozmayın ben istemedikten sonra, formatörlükte kabul etmemişsem bana bunu yaptıramazlar bence hemen öyle moralinizi bozmayın size yakışmıyor.haklarınızı bilin.

Hocam madem sana bu görevi dayatıyorlar sende formatör gibi tam ek dersini iste o zaman...

mfi' Alıntı:
arkadaşlar bu yazı öncelikle mebin kendisinden değil, ilçe milli eğitimin kafasına göre yazdığı hiç bir resmi dayanağı olmayan bir yazı. bu yazıyı kesinlikle imzalamayın. hem siz öğretmensiniz böyle bir şey angaryaya girer o da yasaktır. yani böyle işten anlamaz birilerinin kafasına göre yazdıklarını kulak vermeyin moralinizi bozmayın ben istemedikten sonra, formatörlükte kabul etmemişsem bana bunu yaptıramazlar bence hemen öyle moralinizi bozmayın size yakışmıyor.haklarınızı bilin.

bence de bakanlıktan gelmemiş ki o yazı

benim okulumda ben olmazsam sırada 2 tane sınıfçı var formatörlüğü bekleyen..dersim seçilmemiş norma fazlasıyım mecburen oldum, idare de madem bizim işleri bilmiyorsun yapmıyorsun onlar formatör olsun diye sıkıştırıyo neysee...

arkadaşlar cümlenin sonunu okuyun. düşünülmektedir diyor. devlet işlerinde söyle düşünüyorum bunu yapmalısın olmaz. koyar kanunu yönetmeliği önüne ondan sonra sorumlusun yapacaksn der.
sorumlu olduğu düşünülmektedir demiş. bende düşünmüyorum öyle olduğunu der çıkarsın işin içinden.

ghulya' Alıntı:
benim okulumda ben olmazsam sırada 2 tane sınıfçı var formatörlüğü bekleyen..dersim seçilmemiş norma fazlasıyım mecburen oldum, idare de madem bizim işleri bilmiyorsun yapmıyorsun onlar formatör olsun diye sıkıştırıyo neysee...

işte bu yazı sizin idarecileriniz için aslında, bilgisayar öğretmeni varsa görevlendirme yapmadık diyo zaten, siz formatör olsanızda olmasanızda o işlere bakmak durumundasınız. Tabiki elinizden geldiğince. Bunun dışında bırakta onlar görev alsın deme hakları kesinlikle yok yazıya görede olamaz zaten..

okula yazı geldi önemlii

arkadaşlar ankarada keçiörende bir okuldayım. bütün herşeye rağmen asla formatörlüğü en başından beri kabul etmedim. bu sene de kabul etmedim. ders saatim maaş karşılığı olmasına rağmen. okula gelen yazıda formatör öğretmeni olmayan fakat okulunda bilgisayar öğretmeni varsa bu bilgisayar öğretmeni formatör öğretmenin bütün sorumluluklarından ve görevlerinden sorumludur fiye. artık birşey diyemiyorum ya. nefret ediyorum bu bölümden. ben tamirrci değil olmakta istemiyorum napıcaz artıkk.

Re: okula yazı geldi önemlii

Hocam yazıyı görebilir miyiz eklerseniz ? Neye dayanarak yazmışlar ilgi tutmuşlar mı acaba ?

ek dersini verecekler mi görevlendirmeni yaptılar mı hocam. öyle kafalarına göre herkes yazı çıkarıp gönderemez seninde hakların var.ayrıca zaten web sitesi ve bozulan bilgisayar konusunda eminim sizde elinizden geleni yapıyorsunuz açıkcası bende daha hiç formatör olmadım kısmetse ocak ayında olmayı düşünüyorum. ve şuana kadar formatörlük görevlerini resmi olmasada zaten yapıyorum ayrıca dersede giriyorum. ama kimse ben istemediğim sürece beni 8-5 tutamaz. benim hayatımda formatör olunca sırf bu değişecek 8-5 okulumda kalacam eğer idare şart koşarsa. siz şimdiden canınızı sıkmayın eğer ek dersiniz ve görevlendirmeniz yapılmayacaksa.

aysef' Alıntı:
arkadaşlar ankarada keçiörende bir okuldayım. bütün herşeye rağmen asla formatörlüğü en başından beri kabul etmedim. bu sene de kabul etmedim. ders saatim maaş karşılığı olmasına rağmen. okula gelen yazıda formatör öğretmeni olmayan fakat okulunda bilgisayar öğretmeni varsa bu bilgisayar öğretmeni formatör öğretmenin bütün sorumluluklarından ve görevlerinden sorumludur fiye. artık birşey diyemiyorum ya. nefret ediyorum bu bölümden. ben tamirrci değil olmakta istemiyorum napıcaz artıkk.

Hocam burada 2 kere yazdım... Yine yazayım.... Van'da bir arkadaş Hemde Formatörken... Bu tamircilik işini şöyle aştı... Eğer Böte Mezunu isen
Tamirden anlamadığını bir sözlü olarak bildir...
Eğer ısrar ederlese emri yazılı olarak iste....
Emir eline geçtiğinde Transkribi arkasına ekle ve dilekçede Eğitim Teknolojileri dersi aldığını ve üniversitede herhangi kurulum veya Teknik ders almadığım için bu görevi yapamıyacağına dair dilekçe ekle.... Herhangi bir legal yolla seni bu işe zorlayamazlar ama herzaman bir arka kapı bulurlar dikkat et....

Bu ara Arkadaş Vanlı olduğundan herhangi bir yaptırım uygulanmadı... Arada Sunu belgeme yazdırıyorlardı...

refleto' Alıntı:
aysef' Alıntı:

Hocam burada 2 kere yazdım... Yine yazayım.... Van'da bir arkadaş Hemde Formatörken... Bu tamircilik işini şöyle aştı... Eğer Böte Mezunu isen
Tamirden anlamadığını bir sözlü olarak bildir...
Eğer ısrar ederlese emri yazılı olarak iste....
Emir eline geçtiğinde Transkribi arkasına ekle ve dilekçede Eğitim Teknolojileri dersi aldığını ve üniversitede herhangi kurulum veya Teknik ders almadığım için bu görevi yapamıyacağına dair dilekçe ekle.... Herhangi bir legal yolla seni bu işe zorlayamazlar ama herzaman bir arka kapı bulurlar dikkat et....

Bu ara Arkadaş Vanlı olduğundan herhangi bir yaptırım uygulanmadı... Arada Sunu belgeme yazdırıyorlardı...

iyi fikir. bende bilmiyorum,fazla anlamam diyorum. zaten Allah tan matematikçi formatör oldu. her işe bakıyo, hem de severek yapıyo

Bunların hepsinin sorumlusuz BİZİZ arkadaşlar .. zamanında zorunlu formatörlük işine dava açıp hakkımızı aramadığımız için derslerimizi de kaldırdılar ve sonunda formatörlüğe bir zorunlu kaldık. Ellerine düştük yani biz şartlarımızı iyileştirelim derken git gide her şey daha kötü bir hal olur. Bu yüzden birlikte hareket etmeliyiz. Lütfen biraz daha yapıcı olalım ve şu dernek olayına biraz daha önem verelim, elimizi taşın altına koyalım artık.

http://www.bilgisayarbilisim.net/viewtopic.php?t=70944

Bana il koordinotörü bir arkadaş şöyle söyledi: Hocam formatörlük zorunlu değil. Nasıl zorunlu değil dersiniz hocam dedim görüyorsunuz durumumuzu dedim. Dediki bu zorunlu formatörlüğün çıktığı zaman bunun zorunlu yapılamayacağını ildeki yetkililere görüş olarak bildirdik. İldeki yöneticiler de iptal dilekçesi gönderen olursa iptal ederiz demiş. Ve daha sonra iptal dilekçesi gönderen oldumu demiş ve il koordinotorü arkadaş da kimseden dilekçe gelmediğini söylemiş. Ben de ilçeye iptal dilekçesi verdiğimi ve iptal edilmediğini söyledim. O da ilçe iptal edemez, ilçeye de bu emir ilden geldiği için onlar için bu zorunludur iptal edemezler. Siz ilçeden sonra ile de dilekçe yazıp iptalini isteseydiniz kimse sizi formatör yapamazdı dedi. Daha sonra hak verdim. Zorunlu formatörlüğün ardından toplu halde iptal dilekçesi gelseydi ile, ildeki yöneticilerimiz de problem olacagını düşünüp bunu zorunlu yapmayacaklardı. Ama onlar yapıyor kimseden de ses çıkmayınca problem yok deyip devam ediyorlar dedi.

:) walla bende bi ara öyle bi konu açmıştım, benimkiler bana karışmıyo en son olaydan sonra fırtına öncesi sessizlik diyorum ben buna.... çok saçma işleri düzelteceklerine iice bozuyorlar. taslak maslak vardı hani nerde..

Geri