Formatör Olmayana Formatör Görevi

Kodla Büyü
ee kimsenin avukat arkadaşı sendikaların avukatları falan yok mu? dava açalım arkadaşlar.

Re: okula yazı geldi önemlii

arkadaşlar şimdi bana yükleneceksiniz ama sonuçta bilgisayar öğretmeniyiz

okulda teknoloji ile ilgili şeyler bizi direk ilgilendiriyor

tamirciyim gözüyle bakarsanız bu iş olmaz

okulda bir bilgisayr bozuk mesela

bakmayalımmı

baktık anında veya bir iki birşey yaparak çözülecekse neden yapmıyoruz

yeni geldiğim okul her sene başı anlaşma yapıyormuş bir firma ile yıllık 2-3 milyar bakım parası alıyorlar

bakım dediği de sadece bakmak yani

ne gerek var iki program kurmak zormu

gelmesinler dedim

ha donanım problemi varsa hemen söylüyorum idareye tamire yolluyorlar

yaptığımız işi müdüre veya öğretmenlere yapıyoruz gözüyle bakarsak hiç bişey yapmayalım

ama işimizi aldığımız para karşılığı öğrencilerimiz için vicdani düşünerek yaparsak daha iyi olur

Önce illere toplu halde formatörlük görevinin iptali dilekçesini vermemeiz gerekir bence. Onlar da iptal etmiyorlarsa o zaman suçlu duruma düşerler. Eğer ortada iptal dilekçesi ve buna red cevabı yoksa, onlar biz zorunlu yapmadık kimseden dilekçe gelmedi diyebilirler. Bana il koordinatoru arkadaşın dediği bu şekildeydi. Şu an siz zorunlu görevlendirilmiş gözükmüyorsunuz dedi.

ama hocam ders yok mecburen seçiyoruz formatörlüğü ne yapalım hani bize maaş karşılığı ders verselerde olmasak tamam.. bu işin bi çaresi olmalı

arkadaşlar bence sorun yolumuzu tam bilmiyoruz.
şimdi okulun işi olsa yapmayacak mıyız, elimizden geliyorsa. elbette anayasa, mevzuat yapacaksın der.
bence sorun emeğin karşılığı verilmeli, onun için bir dilekçe yazıp formatör görevlendirmelerini isteyelim ve alalım, bu işin uzmanları biziz çünkü.
okuldaki bilişimle ilgili bütün işleri ne varsa çıkarıp, dilekçede ek olarak belirtin ve formatörlüğü isteyin... en azından göreviniz tam belli olsun.
bu arada hem kendimizi geliştirmeye ve yenilemeye bir fırsat olur..

hocam her okulda uygulama farklı basit şeyler olsa vicdanen zaten yapılıyor .. ama yapamasan da yapmazk zorundasın diye karşında idareciler bekliyor çoğumuz öyleyiz sizinki iyi glb

serkanholep' Alıntı:

bakmayalımmı

yeni geldiğim okul her sene başı anlaşma yapıyormuş bir firma ile yıllık 2-3 milyar bakım parası alıyorlar

gelmesinler dedim

yaptığımız işi müdüre veya öğretmenlere yapıyoruz gözüyle bakarsak hiç bişey yapmayalım

ama işimizi aldığımız para karşılığı öğrencilerimiz için vicdani düşünerek yaparsak daha iyi olur

dediğin şey güzelde hocam biz bunun için yetişmedik yaptıkça üzerine kalıyor yapmayınca ayıplıyorlar ve yapamayanlar var Çünkü okudukları bölüm bunun üzerine değil adında bilgisayar geçen herşey tamirat ile ilgilenmek zorunda değil... Yapabiliyorsan Rahatsız değilsen yap Devlete yararın olsun... Ama Bu sabah ki başıma gelen gibi. Müdür yardımcısı Kes kopyala amelilik işini sana yaptırmaya kalkarsa posta koyarsın oda bizim eski bilgisayar öğretmeni diye söylenir.

hocam net olun, sorun çözülmezse kendinizi kasmayın. anakartı söküp tamir edecek halimizde yok. sorunun teknik servislik olduğunu belirtin, ilgili tamircilere gönderttirin..
ghulya' Alıntı:
hocam her okulda uygulama farklı basit şeyler olsa vicdanen zaten yapılıyor .. ama yapamasan da yapmazk zorundasın diye karşında idareciler bekliyor çoğumuz öyleyiz sizinki iyi glb

Haklısınız hocam bizi köşeye kıstırmaya çalışıyorlar. Bu da onların kendilerine güvendikleri nokta işte. Fırsatı ganimet biliyorlar. Nasıl olsa derslerini kaldırdık, istemeyerek de olsa kabul edecekler. İptal dilekçesini veren de çıkmaz bu durumda biz buna devam edelim diyorlar. Süper bir politika bu. Çözüm kolay ama yürek istiyor. Bir kere bilgisayar öğretmenine güven kalmadı birlik olma konusunda. Şimdi karar alsak ve hadi dilekçelerimizi verelim desek 1000 kişi aradan 10 kişi ancak çıkar ve ortada kalırız. Herkesin düşüncesi bu.

refleto' Alıntı:
serkanholep' Alıntı:

bakmayalımmı

gelmesinler dedim

dediğin şey güzelde hocam biz bunun için yetişmedik yaptıkça üzerine kalıyor yapmayınca ayıplıyorlar ve yapamayanlar var Çünkü okudukları bölüm bunun üzerine değil adında bilgisayar geçen herşey tamirat ile ilgilenmek zorunda değil... Yapabiliyorsan Rahatsız değilsen yap Devlete yararın olsun... Ama Bu sabah ki başıma gelen gibi. Müdür yardımcısı Kes kopyala amelilik işini sana yaptırmaya kalkarsa posta koyarsın oda bizim eski bilgisayar öğretmeni diye söylenir.

tabiki haklısınız hocam

o tür işleri yaşça büyük bilgisayar konusunda hiç bilmeyenler varsa ve zamanım varsa yapıyorum ama işten anlayıp da işi bana yıkmak isteyen olursa dediğiniz gibi tepki koymak lazım

zira önceki okulumda okulun adını yazmam için öğrenciyi 3 kat yukarı yollayan (sırf bana iş olsun diye) müdür tanıdım

ama bu tipler yüzünden ne şevkimiz ne iş ahlakımız ne de vicdanımız yaralansın

serkanholep' Alıntı:

bakmayalımmı

gelmesinler dedim

Zaten sizlerin yüzünden bu mesleğe tamirci gözüyle bakmıyorlar mı diğer öğretmen arkadaşlar? Konuyu açan arkadaş sadece dersine girip çıkmak istiyor. Ek dersin canı cehenneme demiş hala üstüne gidiyor MEB.

Sayın hocam yasal bir dayanakları olmadığı için sizi formatör işleriyle görevlendiremezler. Gerekirse valiliğe çıkın.

hocam köşeye kıstırmaya çalışmıyolar kıstırdılar zaten , ben norm fazlasıyım dersim yok , görevlendirme istemesem sıkıntı olacak bu bir, ikinciside maddi olarak aylık yaklaşık 500 TL getirisi var, öğretmenlerin maaşı belli ,bu paraya ihtiyacı olmayanlar olabilir ama onlarda az çok az sayıda kısaca görevlendirme istemesek ne yapacağız.

Bence burda asıl dikkat kaçan nokta ek ders. Formatör görevlendirmiyorum tüm işleri yap diyor fakat neye göre ek ders ödeyeceğini belirtmiyor. Eğer formatörlük görevlendirmesi olmazsa ek ders te ödenmez doğal olarak. Şu gerçekte var ki bu yazıya dayanarak (düşünülmektedir!)niye görevinin yapmadın diye bir yasal işlemde yapamazlar..

aliogus' Alıntı:
serkanholep' Alıntı:

bakmayalımmı

gelmesinler dedim

Zaten sizlerin yüzünden bu mesleğe tamirci gözüyle bakmıyorlar mı diğer öğretmen arkadaşlar? Konuyu açan arkadaş sadece dersine girip çıkmak istiyor. Ek dersin canı cehenneme demiş hala üstüne gidiyor MEB.

Sayın hocam yasal bir dayanakları olmadığı için sizi formatör işleriyle görevlendiremezler. Gerekirse valiliğe çıkın.

hocam beni konşturcaksın şimdi

bölümümüz bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği

ve biz flash,framework vs vs programlar gödük

transkrip midir nedir onda var

ve bizden çok daha farklı şeyler istenebilir buna göre

sadece derse girip çıkmak değil yani görev

tabi bütün düşünceler beni bağlar

kendime soruyorum 28 saat sadece derse girdiğim zaman mı öğrenciye faydalı oluyorum yoksa labı açık tutarak, okulda beni ilgilendiren ve yapabileceklerimi yaparak mı diye

2. seçenek fazlasıyla ağır basıyor

ders konuusnda her başlıkta söylüyorum sadece 4-5 .sınıflarda 2 şer saa BT dersi olmalı diye

Hocam zaten ben de onu anlatmaya çalışıyorum haklısınız köşeye kıstırdılar zaten. Ama bizim bu çaresizliğimiz onları daha da üzerimize getiriyor. Birçoğumuzun maddi sorumluluğu var ihtiyaçlarımız var hak veriyorum ama yine de en kötü ihtimali göze alıp (okul okul ek ders almadan) iptal dilekçesi verebilseydik- ben de dahil-, şartları iyileştirebilirlerdi. Bu böyle olmayacak diyebilirlerdi. Dediğim gibi davamızda da haklıyız, kaygılarımızda da. Bu zaten tek kişiyle olcak iş değil. Toplu ve kakarlı hareket edebilseydik elimizi taşın altına koynaktan korkmazdık. Şu an oturduğum yerden yazıyorum en sevmediğim şey sanki akıl verir gibi ancak şunu da belirteyim 2008 yılının aralık ayında ilk zorunlu formatörlük çıktığında eğiteki arayıp bu haksız uygulamayı çıkaran yetkiliyle görüşmek isteyip, 'sen nereyi aradıgının farkındamısın' gibi itici bir cümle ile korkutulan ancak yılmayan, 8 aylık hamile iken 10 kişilik bir arkadaş grubu için sendika başkanından bu konuları görüşmek üzere randevu isteyen ancak arkadaşlarının yan çizmesi ile ( ben okulumda rahatım, benim işim var....) 2 kişi sendikaya gidebilen, yine yılmayıp bebeğimin uyuduğu saatlerde milli eğitim müdürüne mektuplar yazan cevap alamayan, eylemlere gidip pankart açan, bilişim zirvelerinde belki sesim duyulur diyip de hepsine katılan biriyim. Eğer %10 umuz yürekli çıkabilseydi ben de elimi taşın altına koyup dilekçemin iptalini ister, red cevabı gelirse de mahkemeye başvururdum. Ama şimdi yine aynı hüsranı yaşamaktan korktuğumuzdan benim gibi mücadeleci olanlarda çekinir olduk.

hocam hangi ilçe bu etimesgut ilçesine mi bağlısınız aynı sabah bana da geldi okutup imzalattılar...ne ye uğradığımı şaşırdım..bir kez daha pişma oldum bilgisayar öğretmeni olduğuma....:(

Hergün böyle haberleri okuduğumda bir kez daha pişman oluyorum böyle branşı seçtiğime... ve bu kadar farklı düşünceye sahip branştaşlarım olduğuna.... birçok kişi nasıl memnun olabilir formatörlükten???? daha fazla para alabileceğiniz bir teknik servise girebilirsiniz çalışmak için???? sadece format atmaktan 30 tl mesela????sistem kurulumu, donanım ve yazılım diye düşünürsen.... daha fazlasını kazanabilirsiniz... o arkadaşlara söyleyebileceğim, bizim hakkımızı lütfen almayın... ben öğretmen olmak için seçtim bu bölümü... (HACETTEPE BÖTE mezunuyum...) lütfen birlik olalım artık ve dersimizi geri alabilme çabasında bulunalım... BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜNÜ BİTİRİP DE TAMİRCİLİK YAPMAYALIM!!!! ZORLANMAYALIM FORMATÖRLÜĞE........

hayır hacam kast edilen tek öğretmen iseniz mecburi formatör olmak zorundasınız demek isteniyor.

Mamak İlçesine geldi bu yazı, ama tüm ilçelere gitmiştir eminim.
Bu yazının altında imzası olan kişi H.Fatih ÇELEBİ.Ankara İl Milli Eğitim Müd. Bilgisayar ve Sınav Hizmetleri Bölümünde şube müdürü arkadaş.

Dün banada tebliğ edildi bu yazı, bence de açık ve net olarak formatörlük görevi bilişim öğretmenlerine yüklenip, istersen formatör olma denmiş. Tebliğ edildi diye imzaladım, ama bu kabul ettim anlamına gelmiyor diye düşünüyorum. Eşim hukukçu ve dayatılırsa dava açabilineceğini söyledi. Sonumuz nolcuk bakalım... :(

tr_tuba' Alıntı:
Dün banada tebliğ edildi bu yazı, bence de açık ve net olarak formatörlük görevi bilişim öğretmenlerine yüklenip, istersen formatör olma denmiş. Tebliğ edildi diye imzaladım, ama bu kabul ettim anlamına gelmiyor diye düşünüyorum. Eşim hukukçu ve dayatılırsa dava açabilineceğini söyledi. Sonumuz nolcuk bakalım... :(

açsın iyi olur. burayada gelmedi yazı.. bugün bi öğretmen gelip sınıfındaki projeksiyonu düzeltmemi istedi ben de formatöre söyle demiştim. siz daha iyi anlarsınız ama dedi. formatör anlamassa öyle bakarım dedim. bozuldu gitti.
şimdi ben bunu söyleyemeyecekmiyim.. yandık vallaaa
formatör olmadık ek ders almadık yine başımıza kaldı

Sen dünden razısın zaten olan bitene belli fakat konuyu açan arkadaşım bu durumu içine sindiremediği için formatör olmamış zaten aranızdaki fark bu. Sizlerin yüzünden bir görev tanımımız bile yok okullarda. Bazı idareciler sizin bu ayak işlerinizi yapmanıza alışmış yeni gelen formatörlerdende aynı şeyleri bekliyor.( Kendim için söylemiyorum idarem birçok konuda anlayışlı sağolsun) Sonra hocam bu benim görevim değil dediler mi bir garipsiyorlar ama önceki formatör yapıyordu demeye getiriyorlar. Bu durumda önceki formatör salaksa ben ne yapayım diyesi gelir insanın(size değil lafım) Herşeyi üstünüze vazife edinirseniz vay sizin halinize. Zaten tanım içinde geçen görevleri herkes yapıyor bir şekilde. Ben böyle konuşuyorum çünkü sınıfımda çalışmayan bir bilgisayar yok lazım olan her program yüklü. Birçok şeyede hayır dediğim zamanlar oldu. Bozulan bozulsun bana umrumda olmaz.

Hocam aslında çok dert edecek birşey değil arkadaşlarında söylediği gibi zaten formatörün yaptığı işlerin hemen hemen %90 ından sorumlusunuz geriye sadece 8-5 mesai kalıyor onlada alakalı yazıda hiçbir ibare yok yani zorunlu değilsiniz. Sıkmayın canınızı.

Geri