Formatörlük İptal?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan earl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

earl

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Kilis'de 1 eylül-31 aralık arası formatör görevlendirme başvuruları geçen ay alınmış, bu ayın başında da görevlendirmeler onaylanmıştı.

Fakat bugün okulumuza gelen bir yazı ile görevlendirmelerimiz iptal oldu.

Yazıda diyor ki;

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün ilgi (c) e-mail yazıları gereğince, ilimizdeki bütün geçici görevlendirme öğretmenlerin görevlendirilmeleri sona erdirilmesi belirtilmektedir.

Buna göre söz konusu formatör öğretmenlerin Valilik oluru ile yapılan görevlendirilmelerinin iptal edilmesi Müdürlüğümüzce uygun görülmektedir.

Ve bu yazı dün il içi atamalar bitmeden gelmiyor, bugün geliyor. Allah sizi bildiği gibi yapsın demekten başka ne diyeyim.

Sonradan Eklenti:

İlgi(C) yazıyı buldum. Buradan paylaşıyorum.1. maddeye dayanarak formatörlüklerimizi iptal etmişler. Halbuki o madde kendilerini ilgilendiriyor diye biliyorum.

Sayın İl Müdürümüzün Dikkatine!
İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNE DUYURU;
1. İlinizdeki bütün geçici görevlendirme öğretmenlerin görevlendirmeleri sona erdirilecektir.
2. Ar-Ge, bilgi işlem, kitap komisyonu ve benzeri komisyonlarda çalışan geçici görevlendirme öğretmenler kadrolarının bulunduğu okullarda maaş karşılığı ders saatini tamamlamak şartı ile istedikleri takdirde bu komisyonlarda yeniden görevlendirilebilecektir.
3. İl ve ilçe emrinde bulunan norm fazlası öğretmenler il içi atama yolu kullanılarak öğretmen ihtiyacı olan okullara atanacaktır. İl ve ilçe emrinde norm fazlası öğretmen kalmaması için uygulama dikkatle takip edilecektir.
4. İl genelinde bir branştan norm fazlası öğretmen var ise o branş ile ilgili kesinlikle ücretli öğretmen istihdam edilmeyecektir.
Hikmet ORMAN
Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Grup Başkanı

hocam belki iye işaretttir... zaten ne oldugumuz ne olacagimiz belli degildi... biktim norm fazlasi olmaktan :verymad:

Hocam resmen iptal yazısı gelmiş ve fotokopisi elimde. Tarayıcı olsa taratacağım ama elimde tarayıcı yok.

İyiye işaret değil bence. Kuru maaşa talim edersek vay halimize. Sinir olduğum bir başka nokta da bu yazının il içi başvurular bittikten sonra gelmesi. İçimden öyle beddua ediyorum ki anlatamam.

the_korsan' Alıntı:
miray hocam tayini istemişmiydin o iş ne oldu?

istemedim hocam. kafamı duvarlara vuruyorum şu an. 1 eylülde formatörlük devam edecek diye istememiştim. artı okulumda pansiyon nöbeti de vardı. o yüzden istememiştim. ek dersim iyiydi yani. kafamı şu an resmen masaya vuruyorum. ah kafam al sana al al. mal kafam. al al diye.

görevlendirme iptali konusunu daha önce günlerce konuşmuştuk formatörlüğü kapsamıyordu kilis nasıl böyle bişe yapar

ronn' Alıntı:
görevlendirme iptali konusunu daha önce günlerce konuşmuştuk formatörlüğü kapsamıyordu kilis nasıl böyle bişe yapar

yapmış işte. neye dayanarak yapmışsa. okuduklarını anlamıyorlar mı nedir?

her il kendi kafasına göre yorumlayacak bu iptallerii.............iptal olacaksa türkiye geneli olsun ki
belki çözüm için fırsat olur............
yoksa yine bir kısmımız mağdur olacağız

olaya bak ya kimi valilik yaz görevlendirmesi bile yapar, kimisi yapmaz, kimi de komple iptal eder. Nejat Yavaşoğulları' nın şarksı geldi aklıma resmen o hale geldik "Aklımı Tutamadım Kafatasımda Uçtu Uçtu"

Okulumda da 6 saat ders var. Norm fazlası da değilim. Ek ders de yok. Al başına belayı.

Bu arada 7 okula Akıllı Tahta kuruluyor. Ve ben 2 fatih eğitmeninden birisiyim. Formatörlük çıkmazsa bana da öğretmen eğitimlerini yaptıramazlar ya.

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
her il kendi kafasına göre yorumlayacak bu iptallerii.............iptal olacaksa türkiye geneli olsun ki
belki çözüm için fırsat olur............
yoksa yine bir kısmımız mağdur olacağız
aynen, böyle teker teker dökülmeyle olmayacak, birinin derdi başladığında diğeri başka bir yol bulmuş çoktan acısını unutmuş ya da ateş daha hiç düşmemiş oluyor, ne olacaksa olmalı artık, iyice dibe vurmadan çıkılmayacak anlaşıldı..

zaten ne olacaksa oldu. Bundan sonra da birşey olmaz. Seçmeli, 2 saat ve notu var. Bütün yırtınışlar bunun içindi, herkese hayırlı olsun. Daha da birşey olmaz. Bari gönüllü olarak formatör görevlendirmelerini sürdürselerde kuru maaşa talim etmesek.

türkiye geneli iptal için ne yapabiliriz...........?
ya da ülke geneli bir standart nasıl getirilebilir ?
formatörlük belasını
para para para varlığı dert yokluğu yara! formatörlükte böyle birşey

ders seçmeli olmuş olmamış bizim sorunu çözmez......... bilişim bt sınıfları gözden çıkarıldı..........bu da bilişim sınıfı kurmayacakları anlamına geliyor.... hazırda olan bt sınıfların bir kısmı dağıtılıyor bir kısmı zaman aşımına uğruyor............. 3-5 sene sonraya kullanılabilir kaç tane bt sınıfı kalacak dersde seçmeli diğer seçmeli dersler için ayrı bir lab gerek yok ama bizde var......... bakanlığı önemsemediği seçmeli hale getirdiği notu olacak diyenler bence yanılıyor olmayacak... bakanlık bir daha bt yatırımı yapmaz.
tabletler le bu iş yürür mü bilmiyorum

anlamadığım kilis iptal ediyorsa neden bazı diğer illerde hala devam ediyor formatörlük. bu yazı bir tek kilis'e özel değil ya.

kilis yazıyı yanlış yorumlamış. bende bu hatayı kim yapacak diyordum. birimlerde çalışan öğretmenler için maaş karşılığını doldurmak şartıyla görevlerini yapabilir diye yazı geldi. o zaman formatörlük hayli hayli kalır.

xtasy' Alıntı:
kilis yazıyı yanlış yorumlamış. bende bu hatayı kim yapacak diyordum. birimlerde çalışan öğretmenler için maaş karşılığını doldurmak şartıyla görevlerini yapabilir diye yazı geldi. o zaman formatörlük hayli hayli kalır.

peki bu hatayı kim düzeltecek. il mem'le gidip ben mi konuşmalıyım? ya da kime bunun doğrusunu kim anlatmalı bir bilsem.

oguz-han' Alıntı:
Bu arada 7 okula Akıllı Tahta kuruluyor. Ve ben 2 fatih eğitmeninden birisiyim. Formatörlük çıkmazsa bana da öğretmen eğitimlerini yaptıramazlar ya.

Miray hocam seninle fatih eğitiminde beraberdik, formatör olmasanda fatih eğitmenisin o konuda endişen olmasın, ikisinin birbiriyle hiç bir bağlantısı yok...

oasisbilgisayar' Alıntı:
oguz-han' Alıntı:

Miray hocam seninle fatih eğitiminde beraberdik, formatör olmasanda fatih eğitmenisin o konuda endişen olmasın, ikisinin birbiriyle hiç bir bağlantısı yok...

E hocam kursta hoca bize eğitimleri formatörlük saatleri içerisinde vereceksiniz dedi. Yani ek ücret almayacaksınız dedi hatırlarsan. E ben formatör olmazsam eğitmen olarak da para alamayacağıma göre ben nasıl görevlendirileceğim? Babalarının hayrına çalışacak da değiliz. KFA 1500.

Görüyorum. Sokağa dökülmüş 10000 bilgisayar öğretmeni görüyorum... Derken hanım, "bey sahura kalk" diye dürtüyor.

oguz-han' Alıntı:
oasisbilgisayar' Alıntı:
oguz-han' Alıntı:

E hocam kursta hoca bize eğitimleri formatörlük saatleri içerisinde vereceksiniz dedi. Yani ek ücret almayacaksınız dedi hatırlarsan. E ben formatör olmazsam eğitmen olarak da para alamayacağıma göre ben nasıl görevlendirileceğim? Babalarının hayrına çalışacak da değiliz. KFA 1500.

işin aslı öyle olmamalı, ki olmaz da... formatörken zaten ek dersi tam aldığınız için ek ders alamıyorsunuz.. Yalnız ortada formatörlük yoksa ek ders ödemek zorundalar...Çünkü sizin o saatte başka bir göreviniz yok tek göreviniz ders vermek...

Bunun yanında şu anda kadrolu çalışan arkadaşlara tavsiyem dert etmeyin, bırakın nasıl yapmak istiyorlarsa öyle yapsınlar, eylemde yapılsa başka bir şeyde yapılsa adamlar kafalarındakini uygulayacaklar... Bu yüzden bizim sıkıntı yapmamıza gerek yok.

benim üzüntüm mezun olup atanamayan veya hala okuyan arkadaşlara-, en azından şu bölümü kapatsınlar da bundan sonra kimse yazmasın da sıkıntı da çekmesin...

hocam bu durumda kurs ekderslerini alacaksiniz...

herkeste dert farkli farkli...
bende formatorluk yapmadigim icin gorevi kabul etmemek icin direndigim icin norm fazlasiyim 0 ders saati ile...
isleri rast giden, psokopata baglamamis bt'ci bulmak cok zor...

ders gitti gelemiyor, bitefolukta her yer kafasina gore, normlarin savti kaymis bos yer yok gidecek, sanki bt'cilerin parasi mudurlerin cebinden cikiyor...

aynen öyle. ama seneye Allah'ın izniyle bir sorun olmazsa beni kimse genel lisede tutamaz.

Geri