formatörlük iptali

Kodla Büyü

cssadobe

Üye
benim formatörlük ebitefo tarafından iptal edildi. gerekçe olarak görevlendirildiğim tarihten 20 gün sonra ebitefo teftişe geldi, elinde bir liste vardı bunları yaptınmı dedi yarısını yaptım yarısıylada uğraşıyordum. mesela dyned öğrenci kayıt ekleme tamamdı. dyned için ingilizce hocalarına haftalık ders programı yapmamıştım,okul da şube sayısı çok fazla(34) ,15 saat dersim var haftanın bir günü başka okul görevlendirmesi,geriye kaldı 9 saat ve 34 tane 4 ten 8 e kadar şube var hangi sınıf için ders programı yapmalıyım!yinede tüm boş derslerde ingilizce hocalarına dynedi açtım madem teftiş yapıyor ingilizcecilere neden sorma gereği duymuyor. vb şeylerle ki benden beklenilen ler 6 ay içinde yapılması gerekli nasıl 20 günde teftişe geliyor ve hakkımda rapor tutup sonra neden görevlendirilmedim diye sorduğumda o raporu gösteriyor..işin özü ebitefoyu kime yasal olarak şikayet edebilirim. görevlendirme iptali bu kadar basitmi .ilk defa formatör oldum 20 günde fişimi çektiler:)en azından bunun bir deneme süresi yokmuymuş.

cssadobe' Alıntı:
benim formatörlük ebitefo tarafından iptal edildi. gerekçe olarak görevlendirildiğim tarihten 20 gün sonra ebitefo teftişe geldi, elinde bir liste vardı bunları yaptınmı dedi yarısını yaptım yarısıylada uğraşıyordum. mesela dyned öğrenci kayıt ekleme tamamdı. dyned için ingilizce hocalarına haftalık ders programı yapmamıştım,okul da şube sayısı çok fazla(34) ,15 saat dersim var haftanın bir günü başka okul görevlendirmesi,geriye kaldı 9 saat ve 34 tane 4 ten 8 e kadar şube var hangi sınıf için ders programı yapmalıyım!yinede tüm boş derslerde ingilizce hocalarına dynedi açtım madem teftiş yapıyor ingilizcecilere neden sorma gereği duymuyor. vb şeylerle ki benden beklenilen ler 6 ay içinde yapılması gerekli nasıl 20 günde teftişe geliyor ve hakkımda rapor tutup sonra neden görevlendirilmedim diye sorduğumda o raporu gösteriyor..işin özü ebitefoyu kime yasal olarak şikayet edebilirim. görevlendirme iptali bu kadar basitmi .ilk defa formatör oldum 20 günde fişimi çektiler:)en azından bunun bir deneme süresi yokmuymuş.

hocam hangi il veya ilçedesin...

Hocam bitefolar ebitefolara bağlı çalıştıkları için böyle bir hakları vardır.Ebitefolar için de son gelen genelgede "bağlı şube müdürü/il bilgisayar koordinatörü ve hizmet içi eğitimden sorumlu şube müdürü tarafından oluşturulan komisyon tarafından yetersiz görüldüğü takdir de bir sonraki görevlendirmede gerekçesiyle birlikte görevlendirilmeyeceği teklif edilir." die bir madde var..

Büyük ihtimalle seni çk seven okulndak dedikodu seven takımından birisi şikayet etmiştir ebiefolar hiçbir zaman sorgulamadan
araştırmadan müdüre diğer öğretmenlere sormadan hak yemezler en azından bnim tanıdıklarım öylelerdi.
senin olayda farklı bir durum var sen okulda herhangi bir topluluğa mensup birilerine sataşmış olabilirsin.
onlarda sana misilleme yapmışlardır.

Hocam forumda ilk gününüz ve ilk başlığınız, kusura bakmayın ama çok inandırıcı bulmadım.
Çok fazla bir açıklama yapmamışsınız, biz kimin hatalı olduğunu, görevinizi gerçekten yapıp yapmadığınızı nereden bilelim? Branşınız nedir? Hangi il/ilçedesiniz ?

Şahsen ben hiç bir ebitefo arkadaşın haksız yere böyle birşey yapacağına inanmıyorum, lütfen kimseyi suizan altında bırakmayın . Olayı detaylı anlatın yardımcı olmaya çalışalım aksi takdirde başlığınız kaldırılır hocam.

the_korsan' Alıntı:
Hocam forumda ilk gününüz ve ilk başlığınız, kusura bakmayın ama çok inandırıcı bulmadım.
Çok fazla bir açıklama yapmamışsınız, biz kimin hatalı olduğunu, görevinizi gerçekten yapıp yapmadığınızı nereden bilelim? Branşınız nedir? Hangi il/ilçedesiniz ?

Şahsen ben hiç bir ebitefo arkadaşın haksız yere böyle birşey yapacağına inanmıyorum, lütfen kimseyi suizan altında bırakmayın . Olayı detaylı anlatın yardımcı olmaya çalışalım aksi takdirde başlığınız kaldırılır hocam.
katılıyorum
ben arkadaşın hangi ilde olduğunu tahmin ediyorum ve ebitofolarıda tanıyorum eğer yanılmıyorsam arkadaşım urfadan msj yazıyor ve urfadaki ebitofalarda haksızlık yapacak adamlar değiller.(il konusunda yanılyor olabirim.arkadaş çıksın açıklama yapsın, kimsenin günahını almasın)

the_korsan' Alıntı:

:+1:
bence konuyu kaldırın...

ben x şehrinde 1.5 yıldır formatörlük yapıyorum daha 1 kere bile teftişe ne gelen oldu nede arayıp soran ki bizim eğiticilerimiz her konuda bize arka çıkıyorlar

ben de şimdiye kadar teftişe kimsenin geldiğini görmedim keşke gelselerde derdimizi anlatırdık en azından zaten onlarda bu sıkıntıların altından kalkamazlar. o yüzden teftişe de gelemezler. mem müdürü müfettiş görevlendirdi okullardaki bts lerin durumunu öğrenip ona göre formatör görevlendirmesi yapmak istemiş. ona bile gelmediler. telefonla arayıp sormuşlar. il adana

üç maymun' Alıntı:
ben de şimdiye kadar teftişe kimsenin geldiğini görmedim keşke gelselerde derdimizi anlatırdık en azından zaten onlarda bu sıkıntıların altından kalkamazlar. o yüzden teftişe de gelemezler. mem müdürü müfettiş görevlendirdi okullardaki bts lerin durumunu öğrenip ona göre formatör görevlendirmesi yapmak istemiş. ona bile gelmediler. telefonla arayıp sormuşlar. il adana

Hocam bizim okula da teftiş içim müfettiş gelmişti.Yaşlı, başlı birisi.Bende ilk başta sizin gibi düşünmüştüm. En azından derdimi anlatacağım birilerini buldum diye.Ama ne hacet.Bilişim teknolojileri harcinden herşeyden konuşlu.Eğitim sisteminden bir başladılar maşaallah...Uzadı da uzadı.Ben ilgiyi bizim karşılaştığımız sıkıntılara çekmeye çalışıyorum.Müfettiş daha konuşmam bitmeden farklı şeyler konuşuyor.Doğru dürüst konuşamadım. Zaten o da diyor, bana bunları teftiş et dediler diyor, ben de geldim diyor.Yani inanın formatörlük ne desen, inan bilmez. Yani anlayacağın, o da ne yaptığını bilmiyor.Labı gezdirdik.Şöyle baktı bilgisayarlara, monitörler LCD ya. Hemen dedi, Hmm bilgisayarlar da bayağı kaliteliymiş dedi. İçimden güldüm, ne diyeyim...

bazı illerin ilçelerinde var arkadaşlar denetim.ilçe formatörlerinin uygulaması bu.çıkıp geliyor okula.hatta aylık rutin toplantılar yapılıyordu benim çalıştığım bi ilçede.aylık rutin toplantılara gelmeyen bi arkadaşında görevlendirmesini ipptal ettirmişti ilçe formatörü.

fatihflies' Alıntı:
üç maymun' Alıntı:

Hocam bizim okula da teftiş içim müfettiş gelmişti.Yaşlı, başlı birisi.Bende ilk başta sizin gibi düşünmüştüm. En azından derdimi anlatacağım birilerini buldum diye.Ama ne hacet.Bilişim teknolojileri harcinden herşeyden konuşlu.Eğitim sisteminden bir başladılar maşaallah...Uzadı da uzadı.Ben ilgiyi bizim karşılaştığımız sıkıntılara çekmeye çalışıyorum.Müfettiş daha konuşmam bitmeden farklı şeyler konuşuyor.Doğru dürüst konuşamadım. Zaten o da diyor, bana bunları teftiş et dediler diyor, ben de geldim diyor.Yani inanın formatörlük ne desen, inan bilmez. Yani anlayacağın, o da ne yaptığını bilmiyor.Labı gezdirdik.Şöyle baktı bilgisayarlara, monitörler LCD ya. Hemen dedi, Hmm bilgisayarlar da bayağı kaliteliymiş dedi. İçimden güldüm, ne diyeyim...
yok hocam ben derdimizi müfettişe anlatırız demedim. hani eğitici formatör gelse teftişe onlar sıkıntıları bildikleri için kaçışları yok. dinleyecekler. yoksa müfettiş ne anlar dediğin gibi sen elmayı anlatırsın o hocam biz bunları çok yedik sen armutu anlatıyorsun der. birde o müfettişler formatörlüğü değil bts leri denetlemeye geldiler bts ler uygunsa o okula formatör görevlendirmek için. formatörlük çalışmalarını denetlemek için değil. ha dediğin kimi ne için geldiklerini bile bilmiyorlar çalışmalarımızı da istiyorlar. kimse ne yaptığını bilmiyor ama olan hep bize oluyor.

the_korsan' Alıntı:

formda ilk günü olması şundan olabilir.tanıdık biridir ve ifşa olmamak için yeni bir nick almış olabilir.ebitefolar tarafından formatörlüğü iptal ettirilen kişiler oldu buna bende şahidim.önceki yıllarda

bencede forumda ilk mesajları olması söylediğinin yalan olduğunu göstermez. zira yeni formatör oldum diyor. belliki öğretmenlikteki ilk yılları. hem aramızda 5 senedir öğretmen olupta forumdan şimdi haberi olan ve hatta hala olmayan yokmu.? hem neden böyle birşey için yalan yazsın. eline ne geçer. ?

çok mesaj var ama yol gösteren yok bu durumda idari mahkeme itirazı vs süreci bilen varmı?ebitefoların formatörlük iptal yetkisi var ama ne koşullarda belirli bir standartı varmı?il önemli mi genel durum bu.biri gerçi medyumluk yapıp il yazmış....
kurallar ile göre değişiyor mu?yeni üye olmam sorunuma çözüm bulmak için .

cssadobe' Alıntı:
çok mesaj var ama yol gösteren yok bu durumda idari mahkeme itirazı vs süreci bilen varmı?ebitefoların formatörlük iptal yetkisi var ama ne koşullarda belirli bir standartı varmı?il önemli mi genel durum bu.biri gerçi medyumluk yapıp il yazmış....
ben kendi ilimi yazdım hocam medyum falan değilim :mrgreen:
sende yazarsan ona göre yardım edilir. utanmana sıkılmana gerek yok hepimizin başından geçti bunlar. :D

kimseyi suizan altında bırakma derdim yok. sadece böyle bir problem yaşadım çok ayrıntıya girmedim,çünkü idari mahkeme yoluyla gerekli kişilere ayrıntıyı vereceğim zaten, benzer sorunlar farklı sorun yok diye vs. yazmıştım.bir de meb bilgi edinmeye başvurdum sonuç gelince söylerim.

ben ili özellikle yazmıyorum .çünkü her ilde bitefolara uygulanan standartların farklı olması zaten benim başlıca şikayet sebebim.

üç maymun' Alıntı:
cssadobe' Alıntı:
ben kendi ilimi yazdım hocam medyum falan değilim :mrgreen:
sende yazarsan ona göre yardım edilir. utanmana sıkılmana gerek yok hepimizin başından geçti bunlar. :D
:D :D

Geri