formatörlük iptali

Kodla Büyü
cssadobe' Alıntı:
ben ili özellikle yazmıyorum .çünkü her ilde bitefolara uygulanan standartların farklı olması zaten benim başlıca şikayet sebebim.
o konuda haklısın tabi de ama senin için önemli olan şu anki durumunun çözümü standartların farklı olması genel bir sorun ve şu aşamada çözülecek gibi durmuyor. ona fazla takılma ve ildeki arkadaşlarına ulaşıp birlikte hareket edin bunun içinde bbnet veya face i kullan derim.

the_korsan' Alıntı:
Hocam forumda ilk gününüz ve ilk başlığınız, kusura bakmayın ama çok inandırıcı bulmadım.
Çok fazla bir açıklama yapmamışsınız, biz kimin hatalı olduğunu, görevinizi gerçekten yapıp yapmadığınızı nereden bilelim? Branşınız nedir? Hangi il/ilçedesiniz ?

Şahsen ben hiç bir ebitefo arkadaşın haksız yere böyle birşey yapacağına inanmıyorum, lütfen kimseyi suizan altında bırakmayın . Olayı detaylı anlatın yardımcı olmaya çalışalım aksi takdirde başlığınız kaldırılır hocam.

ben haklı yada haksız bu konuyu yargının karar vermesini istiyorum. bana yeni üye olduğum için güvenmiyorsunuz da tüm ebitefolara güveniyorsunuz.admin a yakışmayan hareketler bunlar,ben yargılama yapmanızı beklemiyorum ,sadece bu durumda nasıl yol izlenir sorun bendemi ondamı onun administ kararı değil de idari yargı kararı ile çözüme kavuşturmak istiyorum.siz direkt sahiplendiğiniz için de ,çözümü admin olmayan bir üyeden bekliyorum ne yazık,

idari mahkemeye başvuru için tam olarak emin değilim 52 gün beklemek gerekiyormuş ve öğrenmek istediğimde kesin olarak ne kadar.?

yanlış anlamışız diyelim o zaman...özür...(ilk cevabınız 1 gün sonra gelince...)

sayın admin çok ayıp etmişsin galiba eğitici formatörsün hemen de meslektaşlarına sahip çıkmışsın, arkadaşım bu sahip çıkma reflekslerinizi bırakın artık benim meslektaşım bir hata yaparsa kimse kusura bakmasın hatasının cezasını çekmeli ama hukuksuz şekilde değil kanunlara ve kurallara uyularak ,,,bu mesajı adminin ani çıkışına dayanamadığım için yazdım teessüflerimi kendsine bildiriyorum..

olayda kasıt varsa zaten ebitefolar mahkeden sonra kltuklarından olurlar
ama olayda siz haksız çıkarsanız o ilden gitmek zorunda kalacaksınız bence gidin karşılıklı oturun kendinizi anlatın tanıtın neden kağıt işini yetiştiremediğinizi anlatın bi kereye mahsus sizi affedeceklerdir bence
örnek:
geçenlerde bana mofetçiş geldi adam bana gidin şurda tefçiş edilmemiş şu şu şu öğretmenler var edin dediler geldim dedi
ve adamın en çok kızdığı olayı sölüyorum sıkı durun dosyama baktı normal öğretmen dosyası öncelikle yıllık planlar etkinlikler öğrencilerle yaptığımız projeler vsvs derken bitti sıra geldi formatörlük dosyasına
dosyamda baya kalındır ne isteniyorsa harfiyen yazarımm çizerim içine sokarım kimse kusura bakmasın il eğitilerimiz istedi bende yaptım elime mi yapışacak neyse
adam taka taka taka bu dosyada neden bu kadar kağıt israfı var aylık raporları neden dönemlik çıkarmıyorsun her ay için ayrı kağıt mı çıkarılır her gün için lab kullanım kağıdı mı basılır bu israftır bu bilmem nedir dedi de dedi yani diyecek bişey bulamadım lan deddim eğer eksiğimi arıyordunda bulamayıp böyle saçmalıyorsan Allah verir cezanı,
neyse neden bu kadar kağıt her hafta her gun her ay rapor yazıyorsun bu kadar israf neden gibisinden yine hom hom homlandı bende il eğitici formatörlerimiz bunların tutulması gerektiiğini belirtirler bizlerde yaptığımı çalışmaları bu formlara uygun olarak matbu evrak haline getirmek zorundayız dedim olur mu öyle şey bilgisayar çağında çıktı mı kalmış demeye başladı ne dyecen tamam efenim evet efenim hay hay efenim dedim gitti
neyse diğer okullardaki arkadaşlarıma sordum onlarada ayn davranmış demekki adamın anladığı bu kadar.

cssadobe' Alıntı:
the_korsan' Alıntı:
Hocam forumda ilk gününüz ve ilk başlığınız, kusura bakmayın ama çok inandırıcı bulmadım.
Çok fazla bir açıklama yapmamışsınız, biz kimin hatalı olduğunu, görevinizi gerçekten yapıp yapmadığınızı nereden bilelim? Branşınız nedir? Hangi il/ilçedesiniz ?

Şahsen ben hiç bir ebitefo arkadaşın haksız yere böyle birşey yapacağına inanmıyorum, lütfen kimseyi suizan altında bırakmayın . Olayı detaylı anlatın yardımcı olmaya çalışalım aksi takdirde başlığınız kaldırılır hocam.

ben haklı yada haksız bu konuyu yargının karar vermesini istiyorum. bana yeni üye olduğum için güvenmiyorsunuz da tüm ebitefolara güveniyorsunuz.admin a yakışmayan hareketler bunlar,ben yargılama yapmanızı beklemiyorum ,sadece bu durumda nasıl yol izlenir sorun bendemi ondamı onun administ kararı değil de idari yargı kararı ile çözüme kavuşturmak istiyorum.siz direkt sahiplendiğiniz için de ,çözümü admin olmayan bir üyeden bekliyorum ne yazık,

delisincap' Alıntı:
sayın admin çok ayıp etmişsin galiba eğitici formatörsün hemen de meslektaşlarına sahip çıkmışsın, arkadaşım bu sahip çıkma reflekslerinizi bırakın artık benim meslektaşım bir hata yaparsa kimse kusura bakmasın hatasının cezasını çekmeli ama hukuksuz şekilde değil kanunlara ve kurallara uyularak ,,,bu mesajı adminin ani çıkışına dayanamadığım için yazdım teessüflerimi kendsine bildiriyorum..

Sayın arkadaşlar;
Niyet okuma gibi bir yeteneğimiz yok, ne sizi ne de bir başka arkadaşımızı yargılama gibi bir hakkımızda yok. Yaşanan bir olay varsa ve siz burada bu olayı paylaşıp çözüm arıyorsanız eğer başlıkta bilgileri daha detaylı verirseniz bu tip tepkilerle hem karşılaşmaz hem de soruna ilişkin yanıtları daha kolay alırsınız. Eğer öyle olsa idi şu an bunları yazmak yerine size daha çok yardımcı olmaya çalışabilirdik.

@delisincap ne eğiticiyim ne de formatörüm, bildiğiniz düz Bilişim Teknolojileri Öğretmeniyim.

Son olarak Malatyada eğitici arkadaşların açtığı ve sonuca ulaştığı örnek bir dava vardı, forumda bu konu var arama ile ulaşabilirsiniz.

MALATYA EBİTEFOların görev iptal davası kazanılmıştır..

bu konu sorunumu çözmüştür ne yapacağım konusunda herkese tşkler.

cssadobe' Alıntı:
MALATYA EBİTEFOların görev iptal davası kazanılmıştır..

bu konu sorunumu çözmüştür ne yapacağım konusunda herkese tşkler.
arkadaşım ne gizemli adamsın sen ya ne oldu nasıl oldu sorunun nasıl çözüldü bi anlatta belki bir müslümana faydası dokunur :shock:

hocamın ili şanlıurfa olmakla birlikte emin değilim şartlar ve anlattıkları aynen urfayı anımsatıyo bende buradayım toplantıda bazı görevlendirmeleri yapmadıklarını söylemişlerdi ama bazı kimselerin müdürlerinin aradığını ve neden görevlendirmiyorsunuz biz çok memnunuz gibi kelimelerle illa görevlendirme istediklerini ve bir anlık denetlemede hata olacağı için o kişileri görevlendirdiklerini söylediler biz işimizi yaparsak arkadaşlar idarecilerimiz baskı ile görevlendirmeyi tekrar yaptırıyo arkadaşa sözüm yok ama orda verilen örnekte bilgisayar çalışmıyormuş neden diye sormuş bitefo orda bilmem neden acaba demiş arkadaşımız ve okul müdürüde ya bunu alın başımdan size 1 ay yemek benden demiş suçu sadece bitefodada aramamak lazım urfadakilere ilk zamanlar kızıyordum ama şimdi bir liste ile geldiler ve verdiler müdüre hocamın görevi bu başkada birşey isteyemezsiniz dediler acayip rahatım forumda takip ediyosanız çok saolun :)

cssadobe' Alıntı:
benim formatörlük ebitefo tarafından iptal edildi. gerekçe olarak görevlendirildiğim tarihten 20 gün sonra ebitefo teftişe geldi, elinde bir liste vardı bunları yaptınmı dedi yarısını yaptım yarısıylada uğraşıyordum. mesela dyned öğrenci kayıt ekleme tamamdı. dyned için ingilizce hocalarına haftalık ders programı yapmamıştım,okul da şube sayısı çok fazla(34) ,15 saat dersim var haftanın bir günü başka okul görevlendirmesi,geriye kaldı 9 saat ve 34 tane 4 ten 8 e kadar şube var hangi sınıf için ders programı yapmalıyım!yinede tüm boş derslerde ingilizce hocalarına dynedi açtım madem teftiş yapıyor ingilizcecilere neden sorma gereği duymuyor. vb şeylerle ki benden beklenilen ler 6 ay içinde yapılması gerekli nasıl 20 günde teftişe geliyor ve hakkımda rapor tutup sonra neden görevlendirilmedim diye sorduğumda o raporu gösteriyor..işin özü ebitefoyu kime yasal olarak şikayet edebilirim. görevlendirme iptali bu kadar basitmi .ilk defa formatör oldum 20 günde fişimi çektiler:)en azından bunun bir deneme süresi yokmuymuş.

Lab. için kullanım programı yapmak çok da mantıklı değil.. her öğretmen farklı gün ve saatte kullanabiliyor(yinede bilgisayar ve dyned için yapılabilir..) ama sanki sadece bu eksik diye iptal edilmemiştir hocam varmıydı başka göze batan bi eksik? bi de dyned sistemiyle ilgili.. öğrenci kaydıdır vs. bunları sana sorması saçma.. cevabını veremedin mi? biz sadece bu sistemin çalışıyor olmasından sorumlu değilmiyiz?

hipopotam' Alıntı:
Büyük ihtimalle seni çk seven okulndak dedikodu seven takımından birisi şikayet etmiştir ebiefolar hiçbir zaman sorgulamadan
araştırmadan müdüre diğer öğretmenlere sormadan hak yemezler en azından bnim tanıdıklarım öylelerdi.
senin olayda farklı bir durum var sen okulda herhangi bir topluluğa mensup birilerine sataşmış olabilirsin.
onlarda sana misilleme yapmışlardır.
:+1:

huyumdur kurusun. İki laf etcem.

Böyle bakanın ebitefosu da böyle olur zaten. Ahkam kesmeye başlamakta geç kalmış. Sabah 08.00 kapıda beklemeyede başlasınlar. Bitefolar geç gidiyormuş ben duydum öyleymiş. Sonra ebitefolar yatıyo derler. Haberini ben yaparım "Dosyalara boğulmuş ebitefo" diye. Afferin sana kerata. Çalış, seni bakanlığa alırım amma önce yüksek lisans yap. ne olduğu önemli değil yap sen.

Urfa peygamberler şehri zaten. Ee neden bu kadar çok peygamber gönderildi orası da malum.

Kimse üstününe de alınmasın. Malum olay üzerine laflarım. Benim güzel ebitefolarım ayrı zaten. Onlar bir taneler. Kedi civciv karışımı maaşaallaaah.
Artık espiride yapamıcaksak kilitleyin gitsin. Yada neyse o.

bilogret' Alıntı:
huyumdur kurusun. İki laf etcem.

Böyle bakanın ebitefosu da böyle olur zaten. Ahkam kesmeye başlamakta geç kalmış. Sabah 08.00 kapıda beklemeyede başlasınlar. Bitefolar geç gidiyormuş ben duydum öyleymiş. Sonra ebitefolar yatıyo derler. Haberini ben yaparım "Dosyalara boğulmuş ebitefo" diye. Afferin sana kerata. Çalış, seni bakanlığa alırım amma önce yüksek lisans yap. ne olduğu önemli değil yap sen.

Urfa peygamberler şehri zaten. Ee neden bu kadar çok peygamber gönderildi orası da malum.

Kimse üstününe de alınmasın. Malum olay üzerine laflarım. Benim güzel ebitefolarım ayrı zaten. Onlar bir taneler. Kedi civciv karışımı maaşaallaaah.
Artık espiride yapamıcaksak kilitleyin gitsin. Yada neyse o.
hocam keşke ağzını açmasaydın ya neyse açmışsın artık huyunu değiştir bari laf etme huyunudeğil aa saçmalama huyunu

bilteach_85' Alıntı:
urfadakilere ilk zamanlar kızıyordum ama şimdi bir liste ile geldiler ve verdiler müdüre hocamın görevi bu başkada birşey isteyemezsiniz dediler acayip rahatım forumda takip ediyosanız çok saolun :)
hocam sen ciddimisin kim verdi böyle bir yazıyı müdüre milli eğitim müdürlüğünden falanmı verdiler ya böyle bişey varsa harika olur bizede örnek teşkil eder hemen arkadaşlarla toplanıp meme gidelim. sen bu işi ayrıntılarıyla bir anlatsana hocam

üç maymun' Alıntı:
bilteach_85' Alıntı:
urfadakilere ilk zamanlar kızıyordum ama şimdi bir liste ile geldiler ve verdiler müdüre hocamın görevi bu başkada birşey isteyemezsiniz dediler acayip rahatım forumda takip ediyosanız çok saolun :)
hocam sen ciddimisin kim verdi böyle bir yazıyı müdüre milli eğitim müdürlüğünden falanmı verdiler ya böyle bişey varsa harika olur bizede örnek teşkil eder hemen arkadaşlarla toplanıp meme gidelim. sen bu işi ayrıntılarıyla bir anlatsana hocam
hocam bütün formatörleri toplaıp toplantı yaptılar ilk verdikleri listeyi dağıttılar ve beğenmediğiniz yada değiştirmemizi istediğiniz maddeler varmı diye sordular yani tamamen kendileri hazırlamış resmiyette öyle bir belge yok ama milli eğitim müdürlüğünden gelince okul müdürleri mecburen dediklerini dinliyorlar maddeleri birlikte düzenledik sayılır toplantıda okul müdür yardımcısına gösterdi bunları hocamın görevleri bunlardır dedi dışında görev verilemez dedi o gün bugündür öğretmen ve idareciler listede olmayan şeyleri isteyemez oldular çok şükür

bunu yapan şube müdürümü milli eğitim müdürümü bu talep sizdenmi geldi veya onların gündemine nasıl geldi urfaya tayin mi istesem ya

Bu ne menem bir başlık yahu başlığı açanın yaşadığı olayın detayları yok olayın nerede olduğu bilgisi yok, kimseyi suizan altında bırakmak istemem demişsiniz ancak il belirtmediğiniz zaman herkesi suizan altında bırakırsınız ve asıl derdinizin kızdığınız kişiyi el vermemek (belki mahkemeye kadar) olduğu hissi oluşur haliyle.

Bir EBİTEFO olarak ve The_korsanla bazen sayfalarca tartışan biri olarak The_korsanın EBİTEFO olduğunun düşünülmesi bayağı güldürdü beni allahta sizi güldürsün.

Son olarak Urfadaki arkadaşlarım yahu herkesin TCsinin onun bunun fütursuzca paylaşıldığı sitede şu urfalı arkadaşlarımızın hazırladığı listeyi paylaşın herkes görsün be canına kurban olduklarım.

Son olarak bu başlığı açan arkadaşım haklımısınız haksızmı bilemem ,
bir sürü işe yaramaz BT Öğretmeni yada BİTEFO olduğu gibi bir İl dolusu öğretmene değişmeyeceğimiz BT öğretmenleri yada BİTEFO öğretmenlerimizde mevcut.
ee EBİTEFOlarında örjinalinde öğretmen olduğunu düşünürsek aynı yorum EBİTEFOlar içinde geçerli.
Madem huzursuzsunuz mertte bir adamsanız " hık oldu gık etti " diye kıvırmadan gidersiniz mahkemeye sonuçlarınıda açıklarsınız gene bu forumda.
Benim en sevmediğim kişiler bunlar il müdürüne gidecektim "ee ne değişecek dedim de vazgeçtim" idare mahkemeye gidecektim" amaan büyüklük bnde kalsın dedim de vazgeçtim" geçmeyiniz efendim.
Eski bir EBİTEFOnun il miili eğitim müdür yardımcımıza dediği gibi "ben doğru olanı yaparım hocam ödülde cezada memur için."

üç maymun' Alıntı:
bunu yapan şube müdürümü milli eğitim müdürümü bu talep sizdenmi geldi veya onların gündemine nasıl geldi urfaya tayin mi istesem ya
hocam talep değil ebitefo okulları gezerken elinde yapılacaklar listesi ile geziyo ve bundan bir tanede idareye veriyo son toplantıda bu liste yeniden güncellendi ve ucu açık olan maddeleri daha net ifadelerle değiştirildi mesela dyned ile ilgili bir yer vardı kelimeden sanki dynedi biz yaptıracaz gibi anlaşılıyodu site güncellemede bizim tek görevimiz güncelleme olduğu resim ve yazı kısımı ile alakamız olmadığı gibi ifadeler netleştirilip okullara tekrar yollanacak il milli eğitim imzası ile gelincede etkili bir liste oluyor

ist_koord' Alıntı:
Bu ne menem bir başlık yahu başlığı açanın yaşadığı olayın detayları yok olayın nerede olduğu bilgisi yok, kimseyi suizan altında bırakmak istemem demişsiniz ancak il belirtmediğiniz zaman herkesi suizan altında bırakırsınız ve asıl derdinizin kızdığınız kişiyi el vermemek (belki mahkemeye kadar) olduğu hissi oluşur haliyle.

Bir EBİTEFO olarak ve The_korsanla bazen sayfalarca tartışan biri olarak The_korsanın EBİTEFO olduğunun düşünülmesi bayağı güldürdü beni allahta sizi güldürsün.

Son olarak Urfadaki arkadaşlarım yahu herkesin TCsinin onun bunun fütursuzca paylaşıldığı sitede şu urfalı arkadaşlarımızın hazırladığı listeyi paylaşın herkes görsün be canına kurban olduklarım.

Son olarak bu başlığı açan arkadaşım haklımısınız haksızmı bilemem ,
bir sürü işe yaramaz BT Öğretmeni yada BİTEFO olduğu gibi bir İl dolusu öğretmene değişmeyeceğimiz BT öğretmenleri yada BİTEFO öğretmenlerimizde mevcut.
ee EBİTEFOlarında örjinalinde öğretmen olduğunu düşünürsek aynı yorum EBİTEFOlar içinde geçerli.
Madem huzursuzsunuz mertte bir adamsanız " hık oldu gık etti " diye kıvırmadan gidersiniz mahkemeye sonuçlarınıda açıklarsınız gene bu forumda.
Benim en sevmediğim kişiler bunlar il müdürüne gidecektim "ee ne değişecek dedim de vazgeçtim" idare mahkemeye gidecektim" amaan büyüklük bnde kalsın dedim de vazgeçtim" geçmeyiniz efendim.
Eski bir EBİTEFOnun il miili eğitim müdür yardımcımıza dediği gibi "ben doğru olanı yaparım hocam ödülde cezada memur için."
hocam akşama listeyi eklerim

Olaya bak ya!!! Çok istediğimiz bir şeymiş gibi bir de adamlar gelip bununla ilgili teftiş yapıp bizi görevden alabiliyo :D Madde 1: Beni teftiş eden adam süzme öğretmen :D Madde 2: Bu teftiş sistemi değişti de bizim mi haberimiz yok? Teftiş kurulu başkanlığının bu dingillerden haberi var mı? Yok öyle ebitefo da kim oluyo. Teftiş kurulu başkanlığı sırf bununla ilgili birim kursun ve yetkili personel görevlendirsin. Bunu idari mahkemeye götürsen kazanırsın hocam çatır çatır...

bunu hazırlayan yada onay verenler arasında umarım böte mezunu yada ehil eğitimci yoktur. Yada şartlar bizi bunu böyle yaptırmak zorunda diyelim de kendimizi avutalım.

Yada en iyisi ehil bakan ehil anayasa ehil idareciler kendi vücudunu bulana kadar herşeye yetmez ama evet yada kötünün kötüsünden iyidir, gözlerim aratır oldu gelen gideni, köprü dayıyı, bakana dokunmayan yılanı.. bilmiyorum. Direniş göstermek zaten mümkün değil. Namertte muhtaç olduk vesselam.

Arkadaşlar ben 2 hafta önce formatörlüğümün iptali için dilekçemi verdim. iki haftada iptal oldu. Bugün onayı geldi. Çok zor olur, iptal etmezler, bu iş dönem ortasında olmaz diyen herkes (özelliklede okul müdürüm) çok şaşırdı. Dilekçe daha ile gitmeden ben gittim konuşayım durumu anlatayım diye ama sebebini bile sormadan istemiyorsan iptal ederiz zaten dediler. Yalnız bir daha başvurman durumunda formatörlüğün kabul edilmeyebilir, çünkü yarı yolda bırakıldığımızıldüşünüyoruz dediler. Ben de zaten istemiyorum artık problem değil dedim. Yani formatörlüğün iptali öyle sanıldığı kadar zor bilr olay değilmiş.

Geri