Formatörlükte öğleden sonraları işkence..

Kodla Büyü

eras63

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye

çıktı çıkartmak en önemli sorunlardan bir tanesi.
çıkartsan bi türlü çıkartmasan bi türlü.

ödev araştırmada yardım ayrı bi konu.

öğrencilerle uğraşmak ayrı ayrı bi konu.

sabahları derse girdiğimde bu kadar zorlanmıyorum..yeni yeni fikirler üretmeye, çareler aramaya çalışıyorum.

acaba sizlerde de durum aynı mı ? ya da çözümleriniz var mı?

Hocam nasıl alıştırırsanız öyle gider. Herkes kendi işini yapacak
Herşeye koşmaya, kendiniz yapmaya çalışmayın sadece yol gösterin - rehberlik edin herkes kendi işini kendi yapsın

kimseye çıktı vermiyorum.öğrenci ve de öğretmen dahil.sorana yasak veremem diyorum.başım ağrımıyor hiç.
ödevede yardımcı olmuyorum.otursun kendi yapsın ödevini.araştırsın.bizim zamanımızda biz ödev bulmak için taaaa kütüphane yolları aşındırırdık bi de okuldan çıkıp.uğraşsınlar biraz.
yorma kendini hocam değmez bu MEB için bişey yapmaya.kıymet bilenmi var?

çıktı çıkartabilirsin herkes araştırmasını yapar worde atar yazdırır.
ona buna çıktı almasınlar diyerek sembolik bir üçret alabilirsiniz.
örneğin sayfa başı 10Krş gibi.
bırakın herkes ödevini kendi araştırsın.
öğrecilerle uğraşmak sorusuna gelince uğraşmayın canım kütüphane g,bi
sessizlik isteyin.

1. Her yolu denedim. En doğru olan Çıktı hiç olmaması bana göre :)
2. 6.Sınıflarda ilk işlediğim konu İnternet, Arama yapma, mail kullanımı.
3. Oyun yasak, son 15 dakika oyun oynanabiliyor.
4. Hergün gelen birini de lab görevlisi yaptım. Ben yokken labı idare ediyor.

Dönemin ilk başlarında 1-2 hafta lab kullanımında sıkıntı oluyor. Sonrasında zaten alışıyorlar.

ben ödev için su tarz bişey buldum, basit bir ödev araştırma konusunun nasıl araştırılıp

çıktı alınacak seviyeye getireleceğini anlattım (video olarak).

Yapamayan öğrenciler videoyu seyrettikten sonra hatırlıyorlar ne yapmaları gerektiğini. :)

ücret işine sakın bulaşmayın...veznedar mısınız siz? toner bitti, yazıcı bozuk, kağıt yok, BURADA ÇIKTI ALMAK YOK deyin kesin atın o kadar

Çıktı isteyen öğretmenler gelir kendisi alır.
Ödev araştırmaya giren öğrencilere bir sistem ayarladım herkes ödevini kaydediyor ve 10 dk içinde hepsini alıyorum sonrada kendi aralarında paylaşıyorlar ödevlerini.
Ödev araştırmalarında ise yardım değil rehberlik edeceksin en güzeli hocamaın dediği gbi. Kendileri araştıracaklar. Sonuçta derste bişeylerin kullanımını araştırma yöntemlerini gösteriyoruz. Bu nedenle araştırmalarına karışmıyorum kendileri araştırıyorlasr.

Zizu_' Alıntı:
1. Her yolu denedim. En doğru olan Çıktı hiç olmaması bana göre :)
2. 6.Sınıflarda ilk işlediğim konu İnternet, Arama yapma, mail kullanımı.
3. Oyun yasak, son 15 dakika oyun oynanabiliyor.
4. Hergün gelen birini de lab görevlisi yaptım. Ben yokken labı idare ediyor.

Dönemin ilk başlarında 1-2 hafta lab kullanımında sıkıntı oluyor. Sonrasında zaten alışıyorlar.

:++:

Aslında benim bu konuyu açmamın nedeni bizim okula 10 metre bile uzakta olmayan bi internet cafe.

bizim çıktı verdiğimizi öğrencilere labı açtığımızı duyunca bakanlığa şikayette bulunmuşlar.
bugün kokusu çıktı. malesef bakanlık önemli şeylerde kılını kıpırdatmazken bugün arayıp idaremizden ifade almış. ne demeli şimdi buna arkadaşlar..

şimdi formatör öğretmenin görevi öğleden sonra labı açmak ise öğrencileri laba sokmamalıyız, bir çıktı vermemeliyiz nedir ozaman formatörün labı açık bulundurmadaki fonksiyonu?

derse girsen dikkate almazlar, bişeyler yapmaya kalksan yaranamazsın..
ashabım bozulmuş durumda..

aakcakaza' Alıntı:
ben ödev için su tarz bişey buldum, basit bir ödev araştırma konusunun nasıl araştırılıp

Yapamayan öğrenciler videoyu seyrettikten sonra hatırlıyorlar ne yapmaları gerektiğini. :)
:++: :++: :++:

eras63' Alıntı:

sabahları derse girdiğimde bu kadar zorlanmıyorum..yeni yeni fikirler üretmeye, çareler aramaya çalışıyorum.

Onu yapma bunu yapma. ne yapar bu formatör?????

Ben lisede görev yapıyorum. Benim açımdan bu tarz sıkıntılar olmuyor. Performans ödevi, proje ödevi yok. Sadece yıllık ödev tarzı çıktı için gelen olur. O da Nisan ayında diğer zamanlar araştırma, e-okul, sunu hazırlama vb. işlemler için geliyorlar.

aakcakaza' Alıntı:

bu videoyu paylaşırsanız bizde faydalanabiliriz

suatozt' Alıntı:
eras63' Alıntı:

Onu yapma bunu yapma. ne yapar bu formatör?????

Kendinde misin aslan?

hocam isteyerek veya istemeyerek ne olursa olsun sonuçta formatörüz. ve maaş+ek dersimizi alıyoruz. ve bunun hakkını vermek zorundayız. resmi zorunluluk bir yana vicdanen aldığımız paranın hakkını vermeliyiz. aksi takdirde Allah korusun boğazımızdan haram lokma geçerse biziz ve ailemiz için dünyamız da ahiretimiz de hüsran olur. Dolayısıyla öğrencilere ve öğremenlere makul ölçüde yardımcı olmakla birlikte şunları da önerebilirim.

1) Çizgi TAGEM in eğitim programlarını takip edebilirsiniz.
2) Mebvitamin.com dan faydalanabilirsiniz.
3) Vitamin öğretmen Portalını kulanıp canlı eğitimlere katılabilirsiniz. (http://www.vitaminogretmen.com)
4) Çeşitli ünlü PC dergilerinin forumlarında çeşitli düzeylerdebilgisayarla ilgil kurslar var. Onlardan faydalanabilirsiniz.
5) kursiyernet.meb.gov.tr (Uzaktan eğitim platformunu takip edip eksiklerinizi tamamlayabilrsiniz)
6) PHP MySQL vb... bir programlama dilinde kendinizi geliştirebilirsiniz.

Seçenekler çoğaltılabilir. Yanlş anlaşılmasın lütfen. Küstahlık yapıp ben bunların hepsini yapıyorum demek istemedim ama elimden geldiğince takip etmeye çalışıyor ve bu konuda yetenekli ve istekli öğrencilerime de yardımcı olmaya çalışıyorum. Şeytan hep bize tembelliği fısıldar. Şeytanı ve nefsimizi sevindirip paslanmayalım, bilakis sıkı çalışıp kendimizi yenileyip etrafımızı aydınlatan bir insan olmaya çalışalım. Bu dünyada ne kadar yaşarız, bunu Allah bilir. Ama unutmayalım ki, son nefesimizi aldıktan sonra bir daha dönüşü olmayan bir yola girmiş olacağız. Başınızı ağrıttım galiba. Hakkınızı helal edin...

Dönem başında şimdiki okula geldiğimde lab iyi durumda değildi. Düzene soktuk toz,toprak içinde kabloları olmaya bir yazıcı vardı çalışır vaziyete getirdik ve 3-4 arası araştırma saati diye öğrencilere duyurduk. Oyun oynayacaklar gelmesinler diye özellikle vurguladım. ilk hafta gelen giden yoktu. 2. hafta 3-4 kişi gelmeye başladı. Şimdi 15 bilgisayar var gelen öğrenci yer bulamıyor. Çıktı işinide kağıdını kendi getiriyor öğrenci o şekilde yapıyoruz. 1 saat boyuncada kendi bilgisayarımdan hiç kalkmıyorum bi sıkıntı olursa netsupportdan müdahale ediyorum. Öğrencilerin talebinin yoğun olması açıkcası hoşuma gidiyor emek verdiğim bir bt sınıfının bu şekilde kullanılıyor olması beni sevindiriyor açıkçası.

Savunan Adam' Alıntı:
hocam isteyerek veya istemeyerek ne olursa olsun sonuçta formatörüz. ve maaş+ek dersimizi alıyoruz. ve bunun hakkını vermek zorundayız. resmi zorunluluk bir yana vicdanen aldığımız paranın hakkını vermeliyiz. aksi takdirde Allah korusun boğazımızdan haram lokma geçerse biziz ve ailemiz için dünyamız da ahiretimiz de hüsran olur. Dolayısıyla öğrencilere ve öğremenlere makul ölçüde yardımcı olmakla birlikte şunları da önerebilirim.

3) Vitamin öğretmen Portalını kulanıp canlı eğitimlere katılabilirsiniz. (http://www.vitaminogretmen.com)
4) Çeşitli ünlü PC dergilerinin forumlarında çeşitli düzeylerdebilgisayarla ilgil kurslar var. Onlardan faydalanabilirsiniz.
5) kursiyernet.meb.gov.tr (Uzaktan eğitim platformunu takip edip eksiklerinizi tamamlayabilrsiniz)

Seçenekler çoğaltılabilir. Yanlş anlaşılmasın lütfen. Küstahlık yapıp ben bunların hepsini yapıyorum demek istemedim ama elimden geldiğince takip etmeye çalışıyor ve bu konuda yetenekli ve istekli öğrencilerime de yardımcı olmaya çalışıyorum. Şeytan hep bize tembelliği fısıldar. Şeytanı ve nefsimizi sevindirip paslanmayalım, bilakis sıkı çalışıp kendimizi yenileyip etrafımızı aydınlatan bir insan olmaya çalışalım. Bu dünyada ne kadar yaşarız, bunu Allah bilir. Ama unutmayalım ki, son nefesimizi aldıktan sonra bir daha dönüşü olmayan bir yola girmiş olacağız. Başınızı ağrıttım galiba. Hakkınızı helal edin...

eveet yine suçu bt öğretmeninde bulan biri nihayet çıktı.! bizler hep eksik, bizler hep yarım.! ne yapsak işimizi doğru yapıp aldığımız parayı hakedemeyiz.! bu meb aslında bize maaş falan veriyo ya ona bin şükür. çünkü bizim yaptığımız işi asgari ücrete yapacak binlerce insan var...! şükredelim şükür... akşam eve çocuklarımızı doyurmak için bol bol şükür götürelim...!!! hay sizin aklınıza ne diyim ya...!!!

hayalcisuat' Alıntı:
Savunan Adam' Alıntı:

eveet yine suçu bt öğretmeninde bulan biri nihayet çıktı.! bizler hep eksik, bizler hep yarım.! ne yapsak işimizi doğru yapıp aldığımız parayı hakedemeyiz.! bu meb aslında bize maaş falan veriyo ya ona bin şükür. çünkü bizim yaptığımız işi asgari ücrete yapacak binlerce insan var...! şükredelim şükür... akşam eve çocuklarımızı doyurmak için bol bol şükür götürelim...!!! hay sizin aklınıza ne diyim ya...!!!

Kıymetli hocam "hay sizin aklınıza" gibi cümleler kullanıp birbirimizi kırmayalım. ikincisi kullandığım cümlelerde BT öğretmenini suçlamadım, dolaylı olarak bile öyle demek istemedim. Her branşın kendine göre sıkıntıları sorunları var. Ben acizane, bizim için en zor şartlar altında kendimiz için nasıl faydalı olabiliriz diye sadece bazı önerilerde bulundum. Yoksa benim bizzat tanıdığım BT öğretmeni arkadaşlar var. "Boşver hocam ya, çocuklara oyun oynat sen de internete takıl" deyip pişkin pişkin sırıtıyorlar.(Bunun yorumunu sizlere bırakıyorum.) Tamam, birçok açıdan haklarımız gasp edilmiş durumda, sıkıntılarımız çok ama maaşımızı ve ek dersimizi alıyorsak, bunun da hakkını vermeliyiz, ben sadece bunu demek istedim.

Benim okulum köy okulu olduğu için evinde interneti, yazıcısı olmayan öğrenciler çoğunlukta. O yüzden ücretiyle birlikte öğrencilere çıktı veriyorum. Renksiz yazı 25 krş, resim 50 krş, renkli 1 tl. Öğrencilerin her zaman üzerinde para bulunmadığı için veresiye de veriyorum artık tam internet cafeci gibi hissediyorum. Ama şikayetçi değilim, çünkü çocukların gerçekten başka imkanı yok. Seviyorum onları :)

Savunan Adam' Alıntı:
hayalcisuat' Alıntı:
Savunan Adam' Alıntı:

Kıymetli hocam "hay sizin aklınıza" gibi cümleler kullanıp birbirimizi kırmayalım. ikincisi kullandığım cümlelerde BT öğretmenini suçlamadım, dolaylı olarak bile öyle demek istemedim. Her branşın kendine göre sıkıntıları sorunları var. Ben acizane, bizim için en zor şartlar altında kendimiz için nasıl faydalı olabiliriz diye sadece bazı önerilerde bulundum. Yoksa benim bizzat tanıdığım BT öğretmeni arkadaşlar var. "Boşver hocam ya, çocuklara oyun oynat sen de internete takıl" deyip pişkin pişkin sırıtıyorlar.(Bunun yorumunu sizlere bırakıyorum.) Tamam, birçok açıdan haklarımız gasp edilmiş durumda, sıkıntılarımız çok ama maaşımızı ve ek dersimizi alıyorsak, bunun da hakkını vermeliyiz, ben sadece bunu demek istedim.

sayın hocam aramızdaki birkaç tane çürük elma için genelleme yapıp burada derdini paylaşan arkadaşları daha fazla üzmenin anlamı yok. mesela öyle doktorla varki hastanın karnında makas unutuyor. ama kimse çıkıpta doktorlar aldığı parayı haketsin falan demiyor. eminim herkes aldığı parayı fazlasıyla hakediyordur. bizler çoğu zaman hiç görevimiiz olmasada okuldaki eğitim-öğretim aksamasın diye birsürü angarya iş yapıyoruz. o zaman devlet bunun parasını ek olarak versin diyormuyuz. örneğin ben formatör olmamama rağmen okulun tüm işlerini yapıyorum. ama ekstra ücret talep etmiyorum. eminim birçok arkadaşta böyledir. lütfen tavsiyelerde bulunurken dikkatli olalım...

hocam benim yazıcıyı rehber öğretmene vermişler ben gelmeden. idareye gönderiyorum yazıcı orda diye. öğretmenler odasında yazıcı var, onlar çıktılarını oradan hallediyorlar.. liseliler sadece e okul için bazı teneffüslerde geliyorlar..

okuldan sonra dyned dışında kullanıma izin vermiyoruz onun için gelen bir kaç dakika takılıp çıkıp gidiyor.araştırmaymış peehh kütüphaneye yönlendiriyorum gerisini.

eras63' Alıntı:
Aslında benim bu konuyu açmamın nedeni bizim okula 10 metre bile uzakta olmayan bi internet cafe.

bizim çıktı verdiğimizi öğrencilere labı açtığımızı duyunca bakanlığa şikayette bulunmuşlar.
bugün kokusu çıktı. malesef bakanlık önemli şeylerde kılını kıpırdatmazken bugün arayıp idaremizden ifade almış. ne demeli şimdi buna arkadaşlar..

şimdi formatör öğretmenin görevi öğleden sonra labı açmak ise öğrencileri laba sokmamalıyız, bir çıktı vermemeliyiz nedir ozaman formatörün labı açık bulundurmadaki fonksiyonu?

derse girsen dikkate almazlar, bişeyler yapmaya kalksan yaranamazsın..
ashabım bozulmuş durumda..

hocam ilk mesajınızla bunu bağdaştıramadım bi tek çıktı versen bi türlüsüne değinicem eğer müdürünüzde çıktı verme diyorsa BT sınıfı araştırma kuralları diye bi kaç kural yazın ve çıktı verilmemektedir yazın müdürünüze de imzalattırın onay verirse tabi onay vermezse aaynen devam ama formatörün çıktı verme gibi bir durumu yok sadece bt sınıfını kullandırır açık tutar laba öğrenciler gelmeyecek denirse yine bunu yazıya dökün yani her şeyi yazıya dökün ve müdürünüze onaylatın bu tedbirleri almazsanız şikayet durumlarında bakanlıktan aradılar falan demeniz işe yaramaz gibi geliyor yani aklıma gelen tedbirler bunlar araştırma için yardım isteyen çocuklara dabenim ödevim değil dersenizbi süre sonra öğreniyorlar kimin işi olduğunu

eras63' Alıntı:

Çözüm hayatınızın öğleden sonraki bölümlerinden kurtulun.. :wink:

Geri