Formatörlükte öğleden sonraları işkence..

Kodla Büyü
aslında iyi bişey öğrenciyi dışarı sevketmemek ama yorulan yine biaz oluyoruz kafası ağrıyan yine biz oluyoruz kimse madalyon takmıyor bize..iyilikler farkedilmez ama kusurlar birden fazla fedakarlığı malesef örter..

geçenlerde bir öğrenci geldi durumu pek iyi sayılmaz hocam bunların fotokopisini çekbilirmisiniz çektim tabi teşekür ederimdedi gitti.
Buraya kadar herşey normal ondan sonra ki gün yine başkası getirdi onuda çektim
ondan sonra her teneffüs başka birisi gelmeyebaşladı fotokopi çektirmek için neyse artık geln birine stiri çektim ondan sonra kimse gelmedi.

Savunan Adam' Alıntı:
hocam isteyerek veya istemeyerek ne olursa olsun sonuçta formatörüz. ve maaş+ek dersimizi alıyoruz. ve bunun hakkını vermek zorundayız. resmi zorunluluk bir yana vicdanen aldığımız paranın hakkını vermeliyiz. aksi takdirde Allah korusun boğazımızdan haram lokma geçerse biziz ve ailemiz için dünyamız da ahiretimiz de hüsran olur. Dolayısıyla öğrencilere ve öğremenlere makul ölçüde yardımcı olmakla birlikte şunları da önerebilirim.

1) Çizgi TAGEM in eğitim programlarını takip edebilirsiniz.
2) Mebvitamin.com dan faydalanabilirsiniz.
3) Vitamin öğretmen Portalını kulanıp canlı eğitimlere katılabilirsiniz. (http://www.vitaminogretmen.com)
4) Çeşitli ünlü PC dergilerinin forumlarında çeşitli düzeylerdebilgisayarla ilgil kurslar var. Onlardan faydalanabilirsiniz.
5) kursiyernet.meb.gov.tr (Uzaktan eğitim platformunu takip edip eksiklerinizi tamamlayabilrsiniz)
6) PHP MySQL vb... bir programlama dilinde kendinizi geliştirebilirsiniz.

Seçenekler çoğaltılabilir. Yanlş anlaşılmasın lütfen. Küstahlık yapıp ben bunların hepsini yapıyorum demek istemedim ama elimden geldiğince takip etmeye çalışıyor ve bu konuda yetenekli ve istekli öğrencilerime de yardımcı olmaya çalışıyorum. Şeytan hep bize tembelliği fısıldar. Şeytanı ve nefsimizi sevindirip paslanmayalım, bilakis sıkı çalışıp kendimizi yenileyip etrafımızı aydınlatan bir insan olmaya çalışalım. Bu dünyada ne kadar yaşarız, bunu Allah bilir. Ama unutmayalım ki, son nefesimizi aldıktan sonra bir daha dönüşü olmayan bir yola girmiş olacağız. Başınızı ağrıttım galiba. Hakkınızı helal edin...

Hocam eğer aldığımız paranın hakkını vermekse bence bizler fazlasıyla veriyoruz. Kimsenin bizi eleştirecek bir şeyi olduğunu sanmıyorum. Ben milletvekilinden veya bir idareciden veya validen vs. daha fazla emek harcadığımı düşünüyorum. İnsan vicdanı rahat olmalı bu konuda neden dersen o çıkan yönetmelikteki görevler haşa KİTAP tan çıkma değil. Adil olduklarınıda sanmıyorum. Hocam size cevap olsun diye değil konunun dokunduğu yerler varda ondan yazdım vesselam..

ARKADAŞLAR
BİZİM BU ÖĞLEDEN SONRAKİ LABTA ÇIKTI ALMA İLE İLGİLİ BİZE YAPILAN ŞİKAYETTE İLÇE MEM BİZİ HAKSIZ BULDU ..
DAHA ÖNCE BİZE SORUŞURMA AÇARAK BİLGİLENDİRMEMİZİ İSTEMİŞTİ. EN SON GELEN YAZIDA "BUNDAN SONRA (CÜZİ Bİ MİKTARDA ÇIKTI ÜCRETİ ALIYORDUK KAĞIT MASRAFI-TONER-BT İHTİYAÇLARI V.S.) PARA KARŞILIĞI ÇIKTI V.S. ALINMAMASI GEREKTİĞİ " YAZISINI KURUMNETTEN ALDIK.
DUYRULUR..

eras63' Alıntı:
Aslında benim bu konuyu açmamın nedeni bizim okula 10 metre bile uzakta olmayan bi internet cafe.

bizim çıktı verdiğimizi öğrencilere labı açtığımızı duyunca bakanlığa şikayette bulunmuşlar.
bugün kokusu çıktı. malesef bakanlık önemli şeylerde kılını kıpırdatmazken bugün arayıp idaremizden ifade almış. ne demeli şimdi buna arkadaşlar..

şimdi formatör öğretmenin görevi öğleden sonra labı açmak ise öğrencileri laba sokmamalıyız, bir çıktı vermemeliyiz nedir ozaman formatörün labı açık bulundurmadaki fonksiyonu?

derse girsen dikkate almazlar, bişeyler yapmaya kalksan yaranamazsın..
ashabım bozulmuş durumda..
Yavuz hırsız misali baskın çıkmış adam. Siz onu şikayet edeceğinize o sizi şikayet etmiş. İnternet cafelerin okullara 500 metre uzaklıkta olması gerekir. Onlara o ruhsatı kim vermiş? ya da ruhsatları var mı acaba? Siz de onları şikayet edin bence.

Aldığınız ücret için makbuz veriyor musunuz?

Bakanlık bunun alt yapısını oluşturmadıktan sonra öğrencilere çıktı vermemizi nasıl isteyebiliyor. Ben veriyordum, çok çok küçük de bir meblağ alıyordum, sadece toner ve kağıt masraflarını çıkaracak kadar. Ancak müfettiş bunu yapma dedi. Ben yine yaptım. Sorun olmadı ama bir şikayet olduğunda bize alt yapı kurmayan bakanlık bizi suçlu bulacaktır. Vermesek yine suçlu bulacaktır.

Yani yine öğretmen yetki vermeden görev istiyor, sorumluluk yüklüyor. Suçlu hep öğretmen. Ne yapsa suç. İki ucu boklu değnek.

Çıktı işine bulaşmayın hocam. Onun kağıdı bitecek ihale size kalacak. Kağıt taşı, getir götür, toner bitecek ihale yine sizde, yazıcı bozulacak ihale yine sizde. Bırakın bulsunlar deftere yazsınlar. Hem daha iyi öğrenirler öyle. Çıktıya alışınca okumuyolar bile. Ya da o araştırmayı veren öğretmen dursun başlarında eğer çıktı istiyosa. Ayrıca para işine falan hiç girmeyin, biz fotokopici değiliz...

Çıktı işine bulaşmayın hocam. Onun kağıdı bitecek ihale size kalacak. Kağıt taşı, getir götür, toner bitecek ihale yine sizde, yazıcı bozulacak ihale yine sizde. Bırakın bulsunlar deftere yazsınlar. Hem daha iyi öğrenirler öyle. Çıktıya alışınca okumuyolar bile. Ya da o araştırmayı veren öğretmen dursun başlarında eğer çıktı istiyosa. Ayrıca para işine falan hiç girmeyin, biz fotokopici değiliz...

Arkadaşlar Formatör Öğretmen değilim (Isparta da böyle biruygulama görevlendirme yok. :( ) Öğle araları okulda kalıp araştırma ve ödevler için Lab'ı açıyorum. Herkes ödevini kendi araştırıyor. çıktı olayını kağıdını getiren öğreci bedavaya çıktısını alıyor. Siyah beyaz yazcı olduğu için resim çıktıs almıyorlar. Yazıcının tonerini kendim dolduruyorum. Drum vs kendim karşılıyorum.

aaa lütfen devlet size bunun için ek ders veriyor. işimizi, sorumluluklarımızı bilelim. bilinjlenelim.

Geri