formatörlere gelecek ay dan itibaren ekders kaldırılıyormu

Kodla Büyü

kadir2301

Seçkin Üye
Seçkin Üye
az önce bir idarecimiz gelecek aydan itibaren formatörlere ekdersin kaldırılcağını söyledi bir bilgisi olan varmı

ama bizim unvanımız öğretmen.. ekders unvanı öğretmen olmayanların kalkacak diye bir söylenti vardı?:(

yav bu sıralar yine haberler uçuşuyor sabahta bizim müdür müdür ve müd yardımcıları için ekders kaldırılacakmış didiii sende bunu müdürüne söyle hocam :)

yav bu sıralar yine haberler uçuşuyor sabahta bizim müdür müdür ve müd yardımcıları için ekders kaldırılacakmış didiii sende bunu müdürüne söyle hocam

evett

yok öyle bir şey. yeni düzenlemeden öyle bir anlam çıkarılamaz. Vermemek isteyen olursa şikayet edin. fiilen derse girenler haricindeki personelden bahsediliyor.

Öğretmen kadrolarında bulunan ve fiilen öğretmenlik yapanlar (örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki öğretmen unvanlı kadrolarda fiilen yöneticilik yapanlar dâhil) haricindeki Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personeline, fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücreti ödenmez.

burada koyu ile belirttiğim bölge sorun yapılmaya çalışılıyor. ama öncesindeki "hariç" kısmı dikkate alınmıyor. Alınmayacaksa parantez içerisindeki okul yöneticileri grubu da ekders almayacaktır

Geçen hafta bakanlıktan bir baş müfettiş geldi bizim okula seminere ben ona sordum hocam ne oluyor MEB de bizimde ekdersler kalcakmı diye sordum. Ek ders öğretmen olmayanlar için kalkacak dedi sizin için öyle bişey söz konusu değil zaten ilgili yönetmelikler yakında çıkar dedi. Anlayacağınız yeni çıkacak Ek-Ders yönetmeliğinde durumumuz netleşir ve tahminim şöyle bir ifade yazar " BT sınıflarından sorumlu olan öğretmenler 18 saat ücret alır" der bizde o kapsama gireriz. Diğer mantıkta rehber öğretmenlerinde ek ders almaması gerekir sonuçta onlarda fiili ders görevi yerine getirmiyor.

birilerinin aldığı ek ders egzersiz vs aldığı ücretler biyerlerine batan idarecilerin magazin gazetecileri gibi bir kelimeyi alarak uğraştırma politikası. yeni ekders yönetmeliği de çıktımı.şu anki yönetmeliğe göre fiilen ek derslerini yapmış sayılıyor görevlendirme.

xtasy' Alıntı:
yok öyle bir şey. yeni düzenlemeden öyle bir anlam çıkarılamaz. Vermemek isteyen olursa şikayet edin. fiilen derse girenler haricindeki personelden bahsediliyor.

Öğretmen kadrolarında bulunan ve fiilen öğretmenlik yapanlar (örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki öğretmen unvanlı kadrolarda fiilen yöneticilik yapanlar dâhil) haricindeki Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personeline, fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücreti ödenmez.

burada koyu ile belirttiğim bölge sorun yapılmaya çalışılıyor. ama öncesindeki "hariç" kısmı dikkate alınmıyor. Alınmayacaksa parantez içerisindeki okul yöneticileri grubu da ekders almayacaktır

Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personeli için geçerli hocam okullardaki öğretmenleri kastetmiyor. Ama akla şu da geliyor il ve ilçelerde sorumlu olup ( arge- ebitefo vs ) derse girmeyen öğretmenler de ek ders alamaz bu durumda.

eğitek tüm formatör görevlendirmelerinin iptalini istemiş 3-5 güne yazı okula gelir dedi müdür yardımcısı

keşke tüm formatörlük görevlendirmelerini iptal etseler. Bu araç duvara toslamadan düzelmeyecek anlaşılan.

Bakanlıkta yeni kadrolar göreve başlayıp işi öğrenene kadar bu sene biter zaten. Bizim durumlar seneye inşallah denilerek ertelenir. Bakan geleli 3 ay oldu hala çoğu şeyden haberi yok.

formatörlere YEGİTEK mi? Bilişim Hizmetleri mi bakıyor?

Yoksa ortalık malı mı oldu formatörler?

2 müdür yardımcısıda aynı şeyi söylediler üstelik birtanesi 4 yıl formatörlük yapmış sonra bırakmış ve benden daha iyi derecede bilgisayar bilgisi var hem durduk yere neden bu dedikoduyu çıkarsınlarki 2 yıldır çalışıyorum adam işini tamamen kanunlara uyarak yapmaya çalışan biri ara sıra sürtüşmelerimiz olsada böyle bir şeyi durduk yere uyduracak birideğil.

her söylenene inanmayın. idareciniz yönetmelikle konuşsun! gerisi fasa fiso

offf yaa yine ağzı olan konuşuyor..

inşallah dediğiniz gibi olur

birileri çıkıp evet ya böyle bişey var bende duydum demesinden korkuyorum. birsürü kredi borcum var bakkalın borcu var okullar açılıyor kıyafet almak lazım. az önce eşimle konuştuk bende o da iş bakacaz böyle bişey olursa

Maddeyi iyi okursanız anlaşılıyor zaten,
Öğretmen ünvanlı kadrolardakiler hariç demiş, bizim de kadro ünvanımız öğretmen olduğu için formatörlere ek ders ödenmeye devam edecek.

Kaldı ki ekders ödenmezse tazminat ödenecektir yani bir şekilde ücret zaten yansıtılacaktır o konuda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum...

her eylüle isyan' Alıntı:
az önce bir idarecimiz gelecek aydan itibaren formatörlere ekdersin kaldırılcağını söyledi bir bilgisi olan varmı
Müdür yardımcısına ek ders vermeyecekseniz ya da rehberlik öğretmenine o zaman bana da vermeyin deyin...

skipper_forum' Alıntı:
Müdür yardımcısına ek ders vermeyecekseniz ya da rehberlik öğretmenine o zaman bana da vermeyin deyin...
müdür yardımcısına cevap verince iş bitiyormu hocam iş onun elindemi sanki
herkes müdür yardımcısının kıcıklık yaptığı fikrine kapılıyor nedense adamla 2 yıldır çalışıyorum yetkisi olmadan ek dersi kesmeye çalışacak veya böyle bir kıcıklıkla avunacak birideğil. yetkisi olmadan kıcıklık için böyle bişeyi yapamaz ödü kopar kanunsuzluktan ama böyle bir duyumu nereden nasıl aldı onu bilemiyorum yarın herkes bir araştırsın bu konuyu

herkes müdür yardımcısının kıcıklık yaptığı fikrine kapılıyor nedense adamla 2 yıldır çalışıyorum yetkisi olmadan ek dersi kesmeye çalışacak veya böyle bir kıcıklıkla avunacak birideğil. yetkisi olmadan kıcıklık için böyle bişeyi yapamaz ödü kopar kanunsuzluktan ama böyle bir duyumu nereden nasıl aldı onu bilemiyorum yarın herkes bir araştırsın bu konuyu
Hocam milli eğitim seni görevlendirdiyse paranı verecek. Ama ek ücret ama ek ders...

skipper_forum' Alıntı:
Hocam milli eğitim seni görevlendirdiyse paranı verecek. Ama ek ücret ama ek ders...
görevlendirmeyi valilik yaptı
eğitekte görevlendirmelerin iptalini istemiş sorun da bu zaten
inşallah doğru çıkmaz da gidip şu müdür yardımcılarının yakalarına yapışırım

inşallah tüm formatörlük görevleri iptal olur. ne olduğu belli olmayan bu formatörlük kavramı tarihe karışır inşallah

hardeniz' Alıntı:
inşallah tüm formatörlük görevleri iptal olur. ne olduğu belli olmayan bu formatörlük kavramı tarihe karışır inşallah
dersler geri verilmedikten sonra formatörlük iptal edilse ne olur
olan bizim ek derslere olur sonrası rezillik 3 okul dolaş ek ders gene yok bunumu istiyorsun
derdimiz formatörlüğün iptali değil derslerin geri verilmesi, öğretmenliğimizn geri verilmesi, özlük haklarımızın geri verilmesi ama bunlar verilmeden formatörlüğün iptali birçok insana haciz gelmesine ve mahkemelik olmasına neden olur bende dahil.

Geri