formatörlere gelecek ay dan itibaren ekders kaldırılıyormu

Kodla Büyü
bende şöyle duymuştum. ek ders olayı bitecek tüm görevlendirmelere (ki formatörlük bir görevlendirmedir...) ve onun yerine ek ücret ödenecekmiş 600-1000 tl arası. ama dediğiniz gibi benimkide kulaktan duyma bir bilgi... birşeyler olacak ama ne olacağını kimse bilmiyor sanırım :?

marmarabote' Alıntı:
bende şöyle duymuştum. ek ders olayı bitecek tüm görevlendirmelere (ki formatörlük bir görevlendirmedir...) ve onun yerine ek ücret ödenecekmiş 600-1000 tl arası. ama dediğiniz gibi benimkide kulaktan duyma bir bilgi... birşeyler olacak ama ne olacağını kimse bilmiyor sanırım :?
evet b.t. öğretmenlerinin durumu hakkındaki çalışmalar birkaç senedir büyük bir gizemle ve 1. en yüksek dercede devlet sırrı olarak yürütülmeye devam ediyor. yürüyormu onuda bilmiyoruz öylesine bir sırki meb bakanı başbakan bile bilmiyor bu sırrı. eeee iki kişinin bildiği sırdeğildir... :?

Öğretmen kadrolarında bulunan ve fiilen öğretmenlik yapanlar haricindeki Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personeline, fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücreti ödenmez.

Yazan gayet açık aslında neden böyle söylentiler çıkar anlamam. Bizin görevimiz ÖĞRETMENLİK . Öğretmenlik haricindeki diye belirtmiş zaten. Biz haftada 18 saat ek dersimizi almaya devam ederiz. Ama gelişmele ilginç bi şekilde gelişiyor. Bakanımız bu gidişle yanlızca bizim branşı değil tüm branşları yakacak hazırlıklar içerisinde.
"Yazları eğitime alma olayından bahsetmedim. Doğru bir uygulama olursa sonuna kadar arkasındayım...."

bu nasıl iştir anlamadım ne olacaksa olsun köy okulunda çalışıyorum sabah 06:40 da sabahçılarla gidiyorum akşam 18:00 geri dönüyorum nasıl adaletsizlik bu akıl mantık işi degil bütün öğretmenler resmen dalga geçiyolar yok yatagıda getir hocam filan aynı parayı alıyoruz. rehberlikçi sabah geliyo öğlen gidiyo neymiş onlarınki 6 saatmiş nasıl iştir bunu biri bana anlatsın. onlar ögretmende biz başka bişeymiyiz 30 tane ögretmen var hepsi yarım gün çalışıyo bi ben akşamlara kadar ordayım. Bu işin artık b.ku çıktı kim ne derse desin. ders mers öğrenci hiç birşey umrumda değil, eve geldim şimdi bacaklarım sızlıyor inşaatta çalışşsam mesaim daha az olur valla.

yeni ek ders taslağına göre(daha yayınlanmadı ama memurlar7.com da var) bilişim tek. sınıfından sorumlu öğretmen 18 saat ek ders alır diyor.. böyle kalkalcak falan deyipte milleti tedirgin etmeyelim bence

Eğitek görevlendirmeleri iptal ediyorsa, bilin ki bu işi görevlendirme olmadan yapılacak şekilde maddeleri içeren bizimle ilgili yeni yönetmelik de çok yakın zamanda çıkacaktır. Zaten yumurta kapıyı kırdı geçti. Slow motion izliyoruz gibime geliyor.

Biz bizle iligli gelişmeleri beklerken bakanlığın kendi içinde yer yerinden oynadı. Sıra bize geldi. Umarım adam gibi birşeyler çıkar. Artık ne çıkarsa çıksın, belirsizlikten sıkıldık.

Benim fikrim, görevlendirmeler iptal edilecek, her okula 1 (ya da mevcuda göre bir sayıda) norm verilecek. Ek ödeme gelebilir ek ders yerine. İkisinin de kalkacağına ihtimal vermiyorum.

titan1905' Alıntı:
yeni ek ders taslağına göre(daha yayınlanmadı ama memurlar7.com da var) bilişim tek. sınıfından sorumlu öğretmen 18 saat ek ders alır diyor.. böyle kalkalcak falan deyipte milleti tedirgin etmeyelim bence

linki versen biz de baksak sayın hocam

sisss' Alıntı:
bu nasıl iştir anlamadım ne olacaksa olsun köy okulunda çalışıyorum sabah 06:40 da sabahçılarla gidiyorum akşam 18:00 geri dönüyorum nasıl adaletsizlik bu akıl mantık işi degil bütün öğretmenler resmen dalga geçiyolar yok yatagıda getir hocam filan aynı parayı alıyoruz. rehberlikçi sabah geliyo öğlen gidiyo neymiş onlarınki 6 saatmiş nasıl iştir bunu biri bana anlatsın. onlar ögretmende biz başka bişeymiyiz 30 tane ögretmen var hepsi yarım gün çalışıyo bi ben akşamlara kadar ordayım. Bu işin artık b.ku çıktı kim ne derse desin. ders mers öğrenci hiç birşey umrumda değil, eve geldim şimdi bacaklarım sızlıyor inşaatta çalışşsam mesaim daha az olur valla.

Hocam rehber öğretmen 6 saat çalışır, sen sabahtan akşama kadar çalışırsın. Aynı ücreti alırsın.

Ayrıca onun 6 saatlik çalışması oturma şeklindedir, sen bilgisayarlarla ve derslerle cebelleşirsin.

Buna rağmen onların yönetmeliği vardır, senin yoktur. Onun işi bellidir, senin işin belli değildir. Yani her iş bir şekilde seninle bağlantılanabilir. Ayrıca onların yönetmeliğinde yapacakları işler DEĞİL, yapmayacakları işler yazar.

Benim yönetmeliğim olursa "o benim görevim değil" dedirtecek ve her işten yırtmamı sağlayacak değil, görevimi belli edecek bir yönetmelik olsun yeter.

Bu belirsizlikler çalışma azmimizi de bitiriyor gerçekten.

sitelerde' Alıntı:
sisss' Alıntı:

Hocam rehber öğretmen 6 saat çalışır, sen sabahtan akşama kadar çalışırsın. Aynı ücreti alırsın.

Ayrıca onun 6 saatlik çalışması oturma şeklindedir, sen bilgisayarlarla ve derslerle cebelleşirsin.

Buna rağmen onların yönetmeliği vardır, senin yoktur. Onun işi bellidir, senin işin belli değildir. Yani her iş bir şekilde seninle bağlantılanabilir. Ayrıca onların yönetmeliğinde yapacakları işler DEĞİL, yapmayacakları işler yazar.

Benim yönetmeliğim olursa "o benim görevim değil" dedirtecek ve her işten yırtmamı sağlayacak değil, görevimi belli edecek bir yönetmelik olsun yeter.

Bu belirsizlikler çalışma azmimizi de bitiriyor gerçekten.
Valla hocam çalışma azmi falan hiçbir şey kalmadı bende tek yaptığım şey bir öğretmene yakışmıyor ama küfür etmek sabahtan akşama kadar hatta akşam yatana kadar bizi bu hale getirenlere, Allah affetsin ne diyim bilmiyorum

Kadrosu okulda öğretmenlik olanları ve okul idarecilerini ilgilendirmiyor bu madde.
İçiniz rahat olsun.

görev olurumuz valilik tarafından düzenlenmişken ve valinin bir tek emri ile iptal edilebilecekken ve meb sitesinde ana sayfada öğretmenler 3 ay tatil yapıyor diye hala koskocaman bir ayıp dururken, böyle bir bakandan nasıl emin olabiliyorsunuz hala anlayamadım.
Kadrosu okulda öğretmenlik olanları ve okul idarecilerini ilgilendirmiyor bu madde.
İçiniz rahat olsun
Yazan gayet açık aslında neden böyle söylentiler çıkar anlamam. Bizin görevimiz ÖĞRETMENLİK .

Yıllardır bekleyip neleri görmedik ki.
Gelecek aya kadar da bekleriz. O zaman belli olur.

Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personeli [/b]için geçerli hocam okullardaki öğretmenleri kastetmiyor. Ama akla şu da geliyor il ve ilçelerde sorumlu olup ( arge- ebitefo vs ) derse girmeyen öğretmenler de ek ders alamaz bu durumda
yorumları tekrar okurken farkettim ve hatırladım aynen haluk hocamın dediği gibi demişti müdür yardımcısı bitefolar il ve ilçelere bağlı olduğu için bizde oraya bağlı sayılıyormuşuz il ve ilçedekiler ek ders alamadığı için bizde alamıyormuşuz

her eylüle isyan' Alıntı:
Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personeli [/b]için geçerli hocam okullardaki öğretmenleri kastetmiyor. Ama akla şu da geliyor il ve ilçelerde sorumlu olup ( arge- ebitefo vs ) derse girmeyen öğretmenler de ek ders alamaz bu durumda
yorumları tekrar okurken farkettim ve hatırladım aynen haluk hocamın dediği gibi demişti müdür yardımcısı bitefolar il ve ilçelere bağlı olduğu için bizde oraya bağlı sayılıyormuşuz il ve ilçedekiler ek ders alamadığı için bizde alamıyormuşuz

Hocam şimdi anladım sizin müdür yardımcısının kastettiği ek dersi gidecek olanlar il ve ilçelerdeki eğitici formatörlerdir. Gitse de fark etmez, ek ödeme altında ödeme yapılacak yazıyordu ek ders yerine zaten.

bana sizin(b.t. öğrt.) ekders gelecek ay dan itibaren yatmayacak demişti o zaman müdür yardımcısı yanılmış mı diyorsun yada yanlış anlamış
yaw o kadarda işim vardı o can sıkıntısıyla okuluda 14:30 da bıraktım çıktım eve geldim bi duş aldım hemen bbneti açtım bişiler varsa ordaki arkadaşlar bilir dedim neyse o kadar canımı sıktılar ben yarın hesap sorarım onlara :++:

bana sizin(b.t. öğrt.) ekders gelecek ay dan itibaren yatmayacak demişti o zaman müdür yardımcısı yanılmış mı diyorsun yada yanlış anlamış
yaw o kadarda işim vardı o can sıkıntısıyla okuluda 14:30 da bıraktım çıktım eve geldim bi duş aldım hemen bbneti açtım bişiler varsa ordaki arkadaşlar bilir dedim neyse o kadar canımı sıktılar ben yarın hesap sorarım onlara :++:

hocam sence kaç kişi ekders-eködeme olmasa formatörlük yapar? İkinci güne kalmaz herkes bırakır. Zaten hepimiz norm fazlasıyız. En azından 1-2 gün gider diğer günler evde yatarız :)

Öyle senin müdür yardımcının dediği gibi olmuyor işler. Onlar da derse girmiyor, onlardan da kesilecek o zaman ekders :) Sen de ona öyle söyle :puhaha:

valla ne yalan sölim ben sizin gibi soğuk kanlılıkla karşılayamadım duyunca evde yatmak falan hiç bana göre değil gider iş bakardım kendime, aslında evlendiğimde ev ve eşya almak için çektiğim kredi büküyor boynumu tek maaşla 1330 Tl sabit ödemem var her ay elektrik su telefon internet derken bişi kalmıyor zaten yoksa ek derside takmazdım.

valla ne yalan sölim ben sizin gibi soğuk kanlılıkla karşılayamadım duyunca evde yatmak falan hiç bana göre değil gider iş bakardım kendime, aslında evlendiğimde ev ve eşya almak için çektiğim kredi büküyor boynumu tek maaşla 1330 Tl sabit ödemem var her ay elektrik su telefon internet derken bişi kalmıyor zaten yoksa ek derside takmazdım.

Hocam sen de hepsini bir arada almışsın yahu :lol:

Sadece gülüyorum, yazık ediyorlar insanlara. Eğiticiler bu sorunu bir kez daha yaşamıştı. İşi bilmeyen, atraksiyon olsun diye uğraşan, radikal görünmeye çalışan insanlardan hep nem kapmışımdır. Şimdiki bakanımız sanki böyle gibi. Bir sürü statü altında insanlar var, hepsinin şartlarını öğrenmeden, anlamadan, ne diye böyle şeylere kalkışır ki. Ben bakanlığın iyi olsun diye başlattığı uygulamalarda yanlışlara düşmemek için bazı geri adımlar atabileceğini, bazı değişiklikler yapabileceğini sanıyorum. Bu işler böyle hurra olmaz ki.

sitelerde' Alıntı:

Sadece gülüyorum, yazık ediyorlar insanlara. Eğiticiler bu sorunu bir kez daha yaşamıştı. İşi bilmeyen, atraksiyon olsun diye uğraşan, radikal görünmeye çalışan insanlardan hep nem kapmışımdır. Şimdiki bakanımız sanki böyle gibi. Bir sürü statü altında insanlar var, hepsinin şartlarını öğrenmeden, anlamadan, ne diye böyle şeylere kalkışır ki. Ben bakanlığın iyi olsun diye başlattığı uygulamalarda yanlışlara düşmemek için bazı geri adımlar atabileceğini, bazı değişiklikler yapabileceğini sanıyorum. Bu işler böyle hurra olmaz ki.
valla biz buna evlenmek diyoruz hocam sen bekarsın galiba yada baba yadigarı bir ev kaldı sana
ayrıca bakanımız radikal görünmeye çalışmıyor önce bilişimin içini boşaltıyor sonrada eğitimin içini boşaltacak.
sağlıktada böyle olmadımı balcalı türkiyenin sayılı hastanelerindendi namını duymuşsunuzdur belki, şimdi ne doktor kaldı ne tıp hocası böyle giderse birkaç nesil sonra türkiye biter. ithal doktorlar ithal öğretmenler vs.. türkiye dış güçlerin egemenliği altına girer

bill_gates' Alıntı:
ya zaten ekders kesilirse gemileri yakmaya hazır bir sürü öğretmen var :)
Hocama aynen katılıyorum. Formatorlugun tek cazip yanı ve benı ayakta tutan da ekders zaten. 1550tl maasın 400tl kiraya 150 tl faturalara, subatta yanına gidemeyceğim eşim için aylık 400tl yol parasna gidiyor. toplamda hiç yemeden içmeden maaşımdan 600 tl. yeme içme derken elimde bişii kalmıyo. ek ders kesilirse eşimin bulundugu ilde 750tl maaş+sgk lı iş bulursam anında istifamı verir giderim arkadaşlar.

sitelerde' Alıntı:

valla biz buna evlenmek diyoruz hocam sen bekarsın galiba yada baba yadigarı bir ev kaldı sana
ayrıca bakanımız radikal görünmeye çalışmıyor önce bilişimin içini boşaltıyor sonrada eğitimin içini boşaltacak.
sağlıktada böyle olmadımı balcalı türkiyenin sayılı hastanelerindendi namını duymuşsunuzdur belki, şimdi ne doktor kaldı ne tıp hocası böyle giderse birkaç nesil sonra türkiye biter. ithal doktorlar ithal öğretmenler vs.. türkiye dış güçlerin egemenliği altına girer

Evliyim, babadan, dededen ev kaldı doğru ancak, evlenen herkes ev almıyor yahu :D

paniğe gerek yok. Ek ödemenin tutarı aldığımız ek dersten daha çok olacaktır. İdarecilere ek ödeme veriliyorsa bize de verilmeli tabi ki. Diğer öğretmenlerle bir miyiz ki okulda?

arkadaşım sorabilirmisin mdr. yardımcına egitek in görevlendirmeleri iptal edeceğini nerden duymuş

Geri