sisss' Alıntı:
bu nasıl iştir anlamadım ne olacaksa olsun köy okulunda çalışıyorum sabah 06:40 da sabahçılarla gidiyorum akşam 18:00 geri dönüyorum nasıl adaletsizlik bu akıl mantık işi degil bütün öğretmenler resmen dalga geçiyolar yok yatagıda getir hocam filan aynı parayı alıyoruz. rehberlikçi sabah geliyo öğlen gidiyo neymiş onlarınki 6 saatmiş nasıl iştir bunu biri bana anlatsın. onlar ögretmende biz başka bişeymiyiz 30 tane ögretmen var hepsi yarım gün çalışıyo bi ben akşamlara kadar ordayım. Bu işin artık b.ku çıktı kim ne derse desin. ders mers öğrenci hiç birşey umrumda değil, eve geldim şimdi bacaklarım sızlıyor inşaatta çalışşsam mesaim daha az olur valla.
Hocam rehber öğretmen 6 saat çalışır, sen sabahtan akşama kadar çalışırsın. Aynı ücreti alırsın.
Ayrıca onun 6 saatlik çalışması oturma şeklindedir, sen bilgisayarlarla ve derslerle cebelleşirsin.
Buna rağmen onların yönetmeliği vardır, senin yoktur. Onun işi bellidir, senin işin belli değildir. Yani her iş bir şekilde seninle bağlantılanabilir. Ayrıca onların yönetmeliğinde yapacakları işler DEĞİL, yapmayacakları işler yazar.
Benim yönetmeliğim olursa "o benim görevim değil" dedirtecek ve her işten yırtmamı sağlayacak değil, görevimi belli edecek bir yönetmelik olsun yeter.
Bu belirsizlikler çalışma azmimizi de bitiriyor gerçekten.