Format ücreti alıyormusunuz?

Kodla Büyü

kgunduz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Az önce lösev için yazan arkadaş yazınca gördüm.
Hoca veya öğrencilerden bu iş karşılığında ücret istiyormusunuz?
veya kimler istiyor kimler istemiyor yazabilirseniz.

bi kişiye attım okuldan şimdiye kadar. oda ücret vs. vermem gerekiyor mu diye sordu. sınıfımdaki fakir bir öğrenciye burs verebilirsiniz dedim. o da zaten ben burs veriyorum dedi. iyi dedim :mrgreen:
bir daha da ilgilenmedim bilgisayarıyla.. vın ı çalıştıramamış

Dönem başında tüm öğretmenlerin bulunduğu bir ortamda bir öğretmenimiz sizin görev tanımınız içerisinde öğretmenlerin evdeki bilgisayarları yada laptopları ile de ilgilenmek var mı diye sordu. Bende öyle bir görev tanımımız yok olursa da ücrete tabii olur dedim :D daha bir kere pc getiren olmadı

Formata bulaşmayın adam kasayı sökmüş getirmiş bir bilgisayarcıya götürün dedim 1 ay arkamdan konuştu hala da konuşuyor :)

aydansiii' Alıntı:
Dönem başında tüm öğretmenlerin bulunduğu bir ortamda bir öğretmenimiz sizin görev tanımınız içerisinde öğretmenlerin evdeki bilgisayarları yada laptopları ile de ilgilenmek var mı diye sordu. Bende öyle bir görev tanımımız yok olursa da ücrete tabii olur dedim :D daha bir kere pc getiren olmadı
o da iyimiş bende soracağım matematikçiye sizin görev tanımınızda bizim çocuklara bedava ders vermek var mı die yada türkçe fen bilgisi tarih öğretmenlerine :) söyleyeyim bedava ders çalıştırsınlar...

Ne parası arkadaşlar. Okulda ticaretmi yapıyorsunuz? Ya ücretsiz bakarsın ya da bakmazsın. Ücrette nerden çıktı?

Formatörlüğün zor yanı arada kalmaktır. Ya idareye yakın olacaksın ya öğretmenlere. Arada kalmamaya dikkat edin :idea:

ya da şöyle denebilir.
- Benim elemana vereyim de yapsın ?
- Eleman ?
- iş yeri açtım duymadınız mı ?
- Hıı. Tamam hocam ben hallederim.

okul sınırları içinde böyle bir şeye yani para almaya kalkışırsanız bu suç olur hocam sakın böyle bir şeyin teklifini bile yapmayın bence yakın arkadaşlarınıza atarsınız fakat sonra onunda ucu bucağı kesilmiyor artık o sizin üstünüze görev olarak veriliyor

çevremizdeki arkadaşlarımızda dahil öyle garip bir anlayış varki sıkıştığı yada anlamadığı bir konuda yardımcı oluyorsunuz ondan sonra en ufak işte size geliyor bu sefer yapmadığınızda da kötü oluyorsunuz sanki işinizmişte yapmıyormuşsunuz bir hava yaratıyorlar ve kötü oluyorsunuz bu anlayış hayatın her alanında var nerede ise...iyilikten maraz doğar diye boşuna dememişler....

arkadaşlar sınıflardaki bilgisayarlara format atıyormusunuz bir daha sorayım hani biri vardır rica eder eyvallah yaparsınız biri vardır rica etmeyi bilemez atmak istemezsiniz siz ne yapıyorsunuz.

ben atıyorum arkadaşlar, bt sınıfı, diğer sınıflar, idari bilgisayarlar hatta öğretmenlerin kişisel bilgisayarları..en tiksindiğim iş haline geldi format olayı

aydansiii' Alıntı:

iyi fikir :idea: soru süpermiş. siz mi sordurdunuz? :):)

yakın arkadaşlarıma yapıyorum hatta okulda konu açılırsa ondan para aldığımı da söylüyorum yanaşmıyor kimse o zaman attırmaya

getireni geri göndermiyorum.maksat zaman geçsin... tabi kıl olduğum usluplarla da karşılaşmıyorum değil.onlara da cevabını verip gönderiyorum

öğretmenler odasına hiç uğramıyorum. sınıfıma geliyorum, çayım, kahvem herşeyim var. sonders kimseye bir şey demeden çıkıyorum okuldan.

dün öğretmenin birisi "hafta sonu format attırdım bilgisayarıma 40 tl istediler. size getirsem atamaz mısınız " dedi. getirin okulun bilgisayarcısına verelim dedim. siz bilmiyor musunuz dedi. vaktim yok dedim. tamam dedi gitti. bu arada formatör değilim...

oğlum bu sene 1. sınıfa başladı. bende sene başında sınıf öğretmenlerinden birine bundan sonra hergün biriniz 1 saat okuma yazma yapacak benim oğlana dedim. olur verirsin parasını yaparuk (orduca) dedi. abiki dedim ama önceki tamiratlardan alacakları almam lazım sizlerden dedim. :puhaha: ondan beri bu sene rahatım. gerçi öncesindeden pek sallamıyordum sadece yakın hatta çok yakın arkadaşlarımın kini yapıyodum. diğerleri çok ufak işlerse 3-5dk anca oda keyfim olursa!

matematikçi,fenci,resim öğretmeni,türkçe öğrt. , fenci 1-2 hatta 3 saatini ayırdımı hiç size yada başkasına?

Format, kurulum, bakım, web site hazırlama, programlama vs yaptığım herşey için paramı alıyorum tabi ki, gidin de ingilizce öğretmenine, matematik, türkçe, sosyalciye benim oğlana 1 saat özel ders ver de hemen saati şu kadar diyorsa ben de paramı alırım arkadaş. Yerim sizin ÖRNEK ÖĞRETMEN AHLAKINIZI da :mrgreen:

BBNET
Geri