Format atamıyorum!

Kodla Büyü

porry

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar.ben bir türlü format atamadım.Cd yi biostan gösteriyorum ama bilgisayar görmüyor.Bir çok cd den denedim format atamadım.yani cd bozuk değil.Bilgisayarı açtıktan sonra atmaya çalıştım yine olmadı.Ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.Biriki gün önce virüs girdi bilgisayara bu hale geldi.Herşey etkisiz.Yardım..

Hocam kısayol kullanarak boot menüsüne ulaşabiliyormusunuz?
NOT:
Bazı anakartlarda F5 tuşu bazılarında F8 tuşu ile boot menüsüne ulaşılıyor değişik anakartlarda başka tuşlarda olabilir.

HDD başka pc bağlayıp ordan HDD sıfırlayın(Tüm blümümleri silip yeni bölüm oluşturun) boot virüsleri bulaşmış olabilir. Ondan önce Biosu sıfırlayıp deneme yapın.

hasari hocam hdd yi başka bir hdd ye bağladığımızda o taktığımız hdd c ve d si diğer pc nin örneğin f ve gsimi oluyor..biraz karıştı ama sen anlamışsındır..

Evet aynen hocam. windows tarafından otomotik olarak bölümlere birer harf atanır.

yok hocam bozuk değil.Nerden anladın dersen Bilgisayar açılıyor.Cd yi okuyor.Ama bilgisayarda başka hiçbir işlem yapamıyorum.O yüzden format atmak istiyorum.

Flash disklede format atabilirsiniz cd ile yapamazsanız forumdan bulabilirsiniz. bootable bir flash disk yapıp bilgisayarı açarsınız daha sonra cd den yüklersiniz yada bütün işlemleri cd olmadan flash tan yapabilirsiniz.

buna benzer bi durum benimde başıma geldi win32.sality virüsü bulaştığı an biosta bile sorun yaşsmıştım

scorpus' Alıntı:
buna benzer bi durum benimde başıma geldi win32.sality virüsü bulaştığı an biosta bile sorun yaşsmıştım
hocam bu virüs işte.biosu allak bulak etti nasıl kurtuldun hatırlıyor musun.

musedip45' Alıntı:
Hocam belki unutmuşsundur. Eğer kaldırmadıysan dizüstülerin bir Recovery bölümü oluyor. Tabi silmediysen.

Geçen gün arkadaş getirdi bir dizüstü açılmıyo dedi. Buna bir format atıver diye internetten baktım recovery bölümü varmış açılışta F11 e bastım düzeltti sistemi. (Hp pavilion). Senin sorununa benzer bi sorunla karşılaştım bende flash dan format attım arkadaşın belirttiği gibi forumda var bunun cevabı bende naçizane bir çözüm yolu belirttim orada bakabilirsin.

porry' Alıntı:
scorpus' Alıntı:
hocam bu virüs işte.biosu allak bulak etti nasıl kurtuldun hatırlıyor musun.

bu virüs hiç bir exe dosyasını çalıştırmıyor bunun sonucundada antivirüs etkisiz kalıyor biosuda acayip derecede yavaşaltmıştı hiç bir işlem yapamamıştım.forumdan bir bat dosysını çekip zar zor çalıştırdım virüsü pasif hale getirdi sonra sağlam bir antivirüs kurark temizledim.bilgisayarımda baya bi setup dosyasını mahvetmişti

hocam herhalde format cd'si eski. dizüstü için SATA harddisk desteği olan windows XP SP3 olan bir CD bulun.

Biosun derinliklerinde bir yerlerde sata pata diye bir ayar var. Orayı enabled yapın. Bendeki bir laboratuarda öyleydi. Masaüstülerde.

musedip45' Alıntı:
Hocam belki unutmuşsundur. Eğer kaldırmadıysan dizüstülerin bir Recovery bölümü oluyor. Tabi silmediysen.
hocam bunu yaptım.Eski haline geldi.Fakat ben bilgisayar format atmak istiyrum fakat yine olmuyor.Yine olmuyor.of ya.

Hocam mavi ekran geliyorsa arkadaşların dediği gibi Peripharel Config ya da İDE yazan bios bölümüne girip oradan ayarı PATA SATA COMPATİBLE yapman gerekiyor sanırım. Bir de HDD'nin özelliklerini internetten araştırmalısın. Problem HDD'de.

hocam dün foruma yamıştım boot sorunum var diyee..sizde de boot sorunu var.harddiski tamammen sıfırlamanız lazım

ben şöyle yaptım.

fdisk işlemi ile harddiskin tüm bölümlerini sildim ve yeniden bölüm oluşturdum.

(bu arada fdisk işlemi için bootlu cd lazım;)

BBNET
Geri