Göremediğim birşey mi var?

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
Hocam okulunuzun türü ne bilmiyorum ama zorunlu dersiniz var ise bunlara kimse dokunamaz zaten. Birilerinin norm olayını çözmek için seçmeli derslere müdahale edilebiliyor ama seçmeli olanlara. Bahsettiğiniz olayda doğru bir taraf görünmüyor, ciddi anlamda patlamaya hazır bomba gibi. Taviz verip bu çıkmaz sarmalın içine girmemenizi tavsiye ederim.
Başlangıcınız böyle olmuş olsa da Yeni okulunuz hayırlı olsun hocam..

Böyle usulsüz işler yapan idarecilerden nefret ediyorum. Malesef var böyle devlete kazık atsa da, görünen planda hep "başarılı müdür" profili çizen sahtekarlar..

İşte neden bilişim ona mana veremiyorum resim var müzik var beden var 12 saat İngilizce var neden bu derste ısrar. Geçen sene mdyrd bilişimciymiş ordan kalan bir alışkanlık mı ki
aklıma gelen ya sizi kandırılabilir saf biri olarak görüyorlar ya da size karşı garez var birileri dibinizi oymuş haberiniz yok idarede size kasıt böyle davranıyor
başka ne olabilir dersi gereksiz görebilirler vs vs siz aslında detaylı ve ince düşünseniz kendiniz daha iyi bulursunuz, yıllardır belki 20 ye yakın okulda görev almışımdır okul müdürü karaktersizse kesinlikle öğretmenlerde de sıkıntı vardır veya okuldaki öğretmenlerin çoğunluğunda karaktersiz hareket sergileme okulu çiftlik gibi görme anlayışı varsa müdür de kesin öyledir ikisi birbirini fermuar gibi tamamlıyor aralarına girmeye çalışırsanız sizi harcıyorlar öyle bir ortama denk geldiniz mi en kısa sürede oradan kaçmanın yolunu bulun ya onlara benzersiniz yada sizi öğütürler yılların yedikleri haltların pisliğini üstünüze yıkmaya çalışırlar yani kendileri hakkında mem veya genel ortamda oluşan kötü intibayı bir kurban seçerek onun üstüne yığarlar aradan temizlenip çıktıklarını göstermeye çalışırlar aklı başında olan hiç kimse bu tür oyunlara inanmaz ama bu tip ahlaksızların tuzağına düşmüş üst mertebe bir idareci veya müdür malesef sizi harcar veya harcatırlar(işin doğrusunu bildiği halde) tecrübeyle sabittir

aklıma gelen ya sizi kandırılabilir saf biri olarak görüyorlar ya da size karşı garez var birileri dibinizi oymuş haberiniz yok idarede size kasıt böyle davranıyor
başka ne olabilir dersi gereksiz görebilirler vs vs siz aslında detaylı ve ince düşünseniz kendiniz daha iyi bulursunuz, yıllardır belki 20 ye yakın okulda görev almışımdır okul müdürü karaktersizse kesinlikle öğretmenlerde de sıkıntı vardır veya okuldaki öğretmenlerin çoğunluğunda karaktersiz hareket sergileme okulu çiftlik gibi görme anlayışı varsa müdür de kesin öyledir ikisi birbirini fermuar gibi tamamlıyor aralarına girmeye çalışırsanız sizi harcıyorlar öyle bir ortama denk geldiniz mi en kısa sürede oradan kaçmanın yolunu bulun ya onlara benzersiniz yada sizi öğütürler yılların yedikleri haltların pisliğini üstünüze yıkmaya çalışırlar yani kendileri hakkında mem veya genel ortamda oluşan kötü intibayı bir kurban seçerek onun üstüne yığarlar aradan temizlenip çıktıklarını göstermeye çalışırlar aklı başında olan hiç kimse bu tür oyunlara inanmaz ama bu tip ahlaksızların tuzağına düşmüş üst mertebe bir idareci veya müdür malesef sizi harcar veya harcatırlar(işin doğrusunu bildiği halde) tecrübeyle sabittir
Hocam idare de benim gibi 0 km?beraber başladık okula. Böyle böyle mevzuyu uzata uzata eski idarenin başını yakacaklar.

https://www.facebook.com/share/v/xxNj3ADZ3pDW22Ff/?mibextid=D5vuiz. Aklıma şu replik geldi?sana hırladım hepinize hırladımm bundan sonra dişlerimi göstericemm?

Son düzenleme:
Dersine girmemek suç, başkasının resmiyetsiz senin dersine girmesi suç, senin dersin üzerinden başkasına kazanç sağlamak suç, bunlara göz yummak suç. En ufak şikayette akla pirincin taşını. Hadi bir de derste bir olay olsa, bir öğrencinin başına bir iş gelse Allah korusun. Çok büyük koz veriyorlar milletin eline.

Son düzenleme:
Yeni Müdür göreve ilk başladığında eski kayıtları inceleyip, eski ve yeni öğretmenlerle özel görüşmeler yapmadı mı? Kendi beklentisi ve sizin katkılarınızla neler yapabileceğinizin planlamasına kısaca ilk adımı atmadınız mi? Müdür yoksa zaten bu okulu tanıyan ve gelmesi beklenen birisi miydi?
'Acemiymiş ranzadan düştü ' repliği için mi videoyu paylaştınız yoksa ...
Müdür okulu biliyordu Hocam, eski müdürle de husumetli zaten. Planlama konusunda elbette konuştuk başında da yazdım ya müdür bana bu konuda hiçbir şey söylemedi hemen hemen hergün konuşuruz, bana arkadaşlar gelip söyledi müdürün de haberinin olduğumu hatta kendisinin onları gönderdiğini söylediler. Ben de müdür beni de çağırsın anlatsın o zaman yasal zemini nedir ne değildir açıklasın sizinle yaptıüı toplantıyı benimle de yapsın dedim ama çağırmadı müdür.
Yok Hocam ranzadan düşme sahnesini bilmiyorum, bu sana hırladım hepinize hırladım repliğini eski okulumda şakasına kullanırdım ordan aklıma geldi.

Kusura bakma ama sayın hocam azıcık sende de suç var. Manyak mısınız lan siz demeliydin... Kendimize çok daha fazla guvenmeliyiz. Bildiğin tertemiz üç kağıtçilık yapiyor adamlar birde seni bulaştiracaklar. Tepkimizi azıcık net şekilde koysaydık günümüz berbat geçmezdi. Onlar gıcık olurdu diye düşünüyorum sayın hocam.
İyi çalışmalar...
Lütfen gelişmeleri yazarmısın?
Mevzu bu hafta yine tekrar tekrar önüme geldi. Müdür yardımcısı bugün resmen baskı yaptı kabul edeceksin diye, dediğin gibi estim gürledim Hocam. Ya Bakanlığın tanımladığı derse girmem bu kadar mesele olmamalı bu kadar zor olmamalı ya. Şimdi geçen sene bilişim sınıfını kapatmışlar ki robotiklerle beraber 4 ayrı sınıf varmıştı, sadece tabelaları duruyor şu an, yenisi de yok, ki bir bankadan getirme durumum var istemiyorlar, sanırım çocukların da böyle böyle sıkılmasını mı bekliyorlar nedir bilemedim. Resmiyette bende görünmeyecekse alın naaparsanız yapın dedim. Huzurlu olmak bu kadar zor olmamalı Allahım yaaa

Valla hocam bence direk hayır deyin,resmi olmayan bir iş,ilerde bir durum olduğunda yapmasaydın olur iyi niyete bakılmaz.Bir ders iki ders değil bütün dersleri vermek ne demek!

Ben olsam bu durumu direk cimere yazar geçerim. ne zannediyor sizin idareciler kendilerini anlamadım ki. kanun yönetmelik boşuna var demek. gerçi şu an aynı durum devletin bir çok yerinde var zaten...

Valla hocam bence direk hayır deyin,resmi olmayan bir iş,ilerde bir durum olduğunda yapmasaydın olur iyi niyete bakılmaz.Bir ders iki ders değil bütün dersleri vermek ne demek!
Yok hocam 4 saatin 2sini istiyorlar insaflılar Allah'tan?bir ben de değil başka derslerde de böyle Türkçe'nin birazını aldılar geçen arada Dini de aldılar sanırım, bir de bana tembihliyor sakın kimseyle konuşma bu durumu diye hey Allahım kimseyle konuşulmayacak şeyleri bana da söyleme dedim.Bir de aşağıda boş oturduğum için arkadaşların ekdersinin bir kısmını ATM'den çekip ben verecekmişim, açtım ağzımı yumdum gözümü ama sinirim geçmedi hala

Yok hocam 4 saatin 2sini istiyorlar insaflılar Allah'tan?bir ben de değil başka derslerde de böyle Türkçe'nin birazını aldılar geçen arada Dini de aldılar sanırım, bir de bana tembihliyor sakın kimseyle konuşma bu durumu diye hey Allahım kimseyle konuşulmayacak şeyleri bana da söyleme dedim.Bir de aşağıda boş oturduğum için arkadaşların ekdersinin bir kısmını ATM'den çekip ben verecekmişim, açtım ağzımı yumdum gözümü ama sinirim geçmedi hala
Ben olsam ne dersimi ne de ek dersimi veririm. Bir kez göz yumarsanız ortaksınız demektir ve kimse sizi kurtaramaz. İşin içine hukuksuzluk, zimmet, adam kayırma, devleti zarar uğratma vs vs hepsi girer.

Bağırdım, itiraz ettim, sinirim geçmediyi anlamaz hukuk. Başladıysanız ve devam ederseniz bundan sonra siz kesinlikle suçlusunuz.

Dersiniz seçmeli ise seçsinler istedikleri dersi girsin istedikleri öğretmen ama dersiniz zorunlu ders ve yapılan hata yada öğrenciyi düşünmek, toplumun menfaatine yapılan uygulama falan değil direk olarak suç.

Elinizde büyük koz varken kozu kaybetmiş durumdasınız kabul edip devam ederseniz.

Allah akıl, fikir versin (olayda dahili olanlara).

Son düzenleme:
Ben olsam ne dersimi ne de ek dersimi veririm. Bir kez göz yumarsanız ortaksınız demektir ve kimse sizi kurtaramaz. İşin içine hukuksuzluk, zimmet, adam kayırma, devleti zarar uğratma vs vs hepsi girer.

Bağırdım, itiraz ettim, sinirim geçmediyi anlamaz hukuk. Başladıysanız ve devam ederseniz bundan sonra siz kesinlikle suçlusunuz.

Dersiniz seçmeli ise seçsinler istedikleri dersi girsin istedikleri öğretmen ama dersiniz zorunlu ders ve yapılan hata yada öğrenciyi düşünmek, toplumun menfaatine yapılan uygulama falan değil direk olarak suç.

Elinizde büyük koz varken kozu kaybetmiş durumdasınız kabul edip devam ederseniz.

Allah akıl, fikir versin (olayda dahili olanlara).
Yok hocam kabul etmedim, etmeyeceğim de ama çirkinleşip huzurumu kaçırmalarından da endişe duyuyorum. Çok yoruldum bu ülkede, bezdim bıktım

2) Kanunsuz Emir
Devlet memuru, amirinden aldığı emri, Anayasa, kanun, Cumhurbaşkanlığı
Kararnamesi ve yönetmelik hükümlerine aykırı görürse “yerine getirmez” ve
bu aykırılığı o emri verene bildirir. Amir emrinde ısrar eder ve emrini yazı ile
yenilerse, memur bu emri yerine getirmeye mecburdur. Ancak, emrin yerine
getirilmesinden doğacak sorumluluk emri verene aittir. Konusu suç teşkil
eden emirler hiçbir suretle yerine getirilemez; yerine getiren kimse
sorumluluktan kurtulamaz.

Yok hocam kabul etmedim, etmeyeceğim de ama çirkinleşip huzurumu kaçırmalarından da endişe duyuyorum. Çok yoruldum bu ülkede, bezdim bıktım
Huzurunuzu kaçırırlarsa üst kurum olan milli eğitim müdürlüğüne gidip bir şikayet işü çözer. Hiç üzmeyin kendinizi. Asıl bu sebeple ipler sizin elinizde.

Bana yazılı olarak tebliğ edin aksi halde kesinlikle kabul etmem. Yazılı olarak isteyin tüm dersimi alın hiç sorun değil ama resmi yazı ile yapın bunu deyin. Daha da sıkıntı çıkaracaksanız milli eğitimin yeri belli hocam deyip arkanızı dönün gidin.

Son düzenleme:
Huzurunuzu kaçırırlarsa üst kurum olan milli eğitim müdürlüğüne gidip bir şikayet işü çözer. Hiç üzmeyin kendinizi. Asıl bu sebeple ipler sizin elinizde.

Bana yazılı olarak tebliğ edin aksi halde kesinlikle kabul etmem. Yazılı olarak isteyin tüm dersimi alın hiç sorun değil ama resmi yazı ile yapın bunu deyin. Daha da sıkıntı çıkaracaksanız milli eğitimin yeri belli hocam deyip arkanızı dönün gidin.
Sayın Hocam kimseye güvenim yok açıkçası 19 yıldır yaptıkları bir uygulama sence il bakanlık bunu bilmiyormu bal gibi de biliyordur içimizdeki yaşama sevincini sömürüyorlar. Madem bu kadar sıkıntısız bir durum var işte yazılı emir diyorum bağrış çığrış. Aşsğıda oturan öğretmenler de tırsa tırsa bir hal oluyor derste sıkıntı çıkarsa diye.

Bu nedir ya böyle iş mi olur? Hocam siz proje okuluna atanmıştınız değil mi? nickinizden öyle aklımda kalmış. proje okulunda böyle işlerler mi uğraşıyorlarmış? hocam sakın ola bulaşmayın, gerekirse huzurunuz kaçsın. ayrıca var olan bt sınıfını niye dağıtmışlar orayı anlayamadım

Sayın Hocam kimseye güvenim yok açıkçası 19 yıldır yaptıkları bir uygulama sence il bakanlık bunu bilmiyormu bal gibi de biliyordur içimizdeki yaşama sevincini sömürüyorlar. Madem bu kadar sıkıntısız bir durum var işte yazılı emir diyorum bağrış çığrış. Aşsğıda oturan öğretmenler de tırsa tırsa bir hal oluyor derste sıkıntı çıkarsa diye.
Herkes bilebilir ama ortaya çıksın bilemezler. İlin de bildiğini sanmıyorum ama biliyorsa ne güzel eğlence başlar ortaya çıkarsa. Tek suçlu onu yapan öğretmen olur. İdare bile bilmezden gelir.

Son düzenleme:
Niçin, Programda Bilgisayar dersi gösterip; uygulamada, Almanca dersi vermek istemişler anlayamadım. Koy doğrudan Almanca dersini olsun bitsin. Öyle bir ders (Almanca) yoksa da, niye işgüzarlık yapmaya kalkıyorsun.
Ben olsam kesinlikle bu işe girişmezdim. Memurluk göreviniz bile tehlikeye girebilir.
Hocam şöyle söyleyeyim; yapılan iş memur açısından bir sürü suç manasında karşılığı var. Evrakta sahtecilik mi dersin, devleti zarara uğratmak mı dersin.... ve inanın eğer soruşturma yerseniz. Müfettiş size memuriyetten men cezası bile verebilir. O sebeple siz siz olun sakın bu işlere girmeyin hocam. (Bilgileri yazıyı okuduktan sonra teftiş biriminde çalışan bir arkadaştan öğrendim.)
Bence bu arkadaş çok haklı, bu çok ciddi bir usulsüzlük; bir şey olursa kimse arkanızda durmaz.

Niçin, Programda Bilgisayar dersi gösterip; uygulamada, Almanca dersi vermek istemişler anlayamadım. Koy doğrudan Almanca dersini olsun bitsin. Öyle bir ders (Almanca) yoksa da, niye işgüzarlık yapmaya kalkıyorsun.
Dersimiz 9 ve 10. sınıflarda. Geçen yıl bu sınıflarda Almanca dersi kaldırıldı. Yabancı dil olarak İngilizce kaldı birtek. Bazıları demek ki Almanca zümresi ek ders alsın diye kahramanlık peşinde.

@Enterprise hocam ayrıca bağırmaya, ortalığı ayağa kaldırmaya, gürültüye gerek yok. Çok sakin dille konuşun ki karşı taraf iyice dellensin.

Son düzenleme:
Yabancı dil zümresi komple tavırlı bana hiç umursamadım, üzüldüğüm tek konu idarecilerimiz den biri BT öğretmeni amann boşver hocam ne yapacaksın derse girip amann boşver hocam ne yapacaksın bilişim sınıfını zaten derdi çok oluyor şeklinde yaklaştı, ondan destek beklerdim açıkçası o konuya üzüldüm. Nedir bu derse gireceğim ısrarı diyor konuyu açıkladım ona da ama normalde açıklamama gerek kalmamalıydı bence. Sağolsun müdürüm de beni yem gibi ortaya attı, benim haberim yok diyor ama teklif ettiklerinde hayır da dememiş velhasılı ikna edin kabul ederse yapalım demiş bence o yüzden birden 10-15 kişinin baskısına maruz kaldım. Vardır mevlamın bir bildiği dünya imtihan dünyası diyorum artık.

Okul müdürüne yazılı şikayet ile başlayabilirsiniz.
Resmi kaydını yapmasını istetin (evrak numarası vererek).
Gereğini yapmazsa üst makama silsile yolu ile devamının geleceğini ima ederseniz şimdilik durum çözülür diye düşünüyorum.
Ama o okulda sizi iyi günler beklemediğini söylemek zor olmasa gerek.

Yabancı dil zümresi komple tavırlı bana hiç umursamadım, üzüldüğüm tek konu idarecilerimiz den biri BT öğretmeni amann boşver hocam ne yapacaksın derse girip amann boşver hocam ne yapacaksın bilişim sınıfını zaten derdi çok oluyor şeklinde yaklaştı, ondan destek beklerdim açıkçası o konuya üzüldüm. Nedir bu derse gireceğim ısrarı diyor konuyu açıkladım ona da ama normalde açıklamama gerek kalmamalıydı bence. Sağolsun müdürüm de beni yem gibi ortaya attı, benim haberim yok diyor ama teklif ettiklerinde hayır da dememiş velhasılı ikna edin kabul ederse yapalım demiş bence o yüzden birden 10-15 kişinin baskısına maruz kaldım. Vardır mevlamın bir bildiği dünya imtihan dünyası diyorum artık.
Hocam hiç açıklamaya bile gerek yok. Ben diyorum zaten kendi branşımızdan insanlar var değersizleştiren diye. Adam birde zümrene iftira at yazdı zamanında. Maalesef içimizde dersin önemi mi var aman diyen çok fazla. Tavırlı olanı da hiç sallamayın. Nasılsa işleri düşünce gelecekler onlar size.

Bence asıl kozu onlar vermiş. Asıl iyi gün görmek istiyorsa onların dikkat etmesi lazım. Hocam gerkeni yapayım mı dese arkadaş gıkını çıkaramazlar.

Hocam hiç açıklamaya bile gerek yok. Ben diyorum zaten kendi branşımızdan insanlar var değersizleştiren diye. Adam birde zümrene iftira at yazdı zamanında. Maalesef içimizde dersin önemi mi var aman diyen çok fazla. Tavırlı olanı da hiç sallamayın. Nasılsa işleri düşünce gelecekler onlar size.

Bence asıl kozu onlar vermiş. Asıl iyi gün görmek istiyorsa onların dikkat etmesi lazım. Hocam gerkeni yapayım mı dese arkadaş gıkını çıkaramazlar.

Ben o anlamda değil, sosyal ilişkililer açısından demiştim.

Okul müdürüne yazılı şikayet ile başlayabilirsiniz.
Resmi kaydını yapmasını istetin (evrak numarası vererek).
Gereğini yapmazsa üst makama silsile yolu ile devamının geleceğini ima ederseniz şimdilik durum çözülür diye düşünüyorum.
Şuan gözlem yapmak istiyorum Hocam bakalım kim dost kim düşman onları görüyorsunuz böyle durumlarda zaten. Şimdi bile pek huzur vermeyecekler izlenimi alıyorum bakalım zaman herşeyi gösterecek her işte vardır bir hayır.

hocam okulunuzun adını özelden yazar mısınız, şikayet edelim, bu arada usülsüzlüğü bildiğiniz halde siz de şikayet etmediğinizden suçlu duruma düşeceksiniz, bence burada fazla dillendirmeyin konuyu artık ya da şikayet dilekçenizi kurumunuzu atlayarak verin ve kurumunuza bu durumdan rahatsız olduğunuzu, ilçe/ile şikayet edeceğinizi muhakkak söyleyin.

Durum
Konu kilitlenmiştir.
Geri