Geleceğimiz için Öneriler: Temel Bir Çerçeve Önerisi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tufa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

tufa

Site Gezgini
Mesajlar
54
Bilişim Teknolojileri Dersi

4 ve 5. Sınıflarda: Bilişim Teknolojileri Dersi adında haftada 1 saat ders olmalı ve bu ders bilgisayar okuryazarlığı temel becerilerini kazandırmaya yönelik olmalıdır.

6, 7 ve 8. Sınıflarda: Bilgisayar Destekli Eğitim Uygulamaları (veya benzeri) adında haftada 1 saat ders olmalı ve bu derste öğrencilere farklı disiplin alanlarındaki (matematik, fen ve teknoloji, Türkçe, ingilizce vb.) konular için eğitim teknolojilerini nasıl kullanabilecekleri öğretilmelidir. (Örn: Yaptığımız akademik bir çalışmada öğrencilerin matematiksel problem çözme etkinliklerini Excel programını kullanarak tamamlamalarını istedik. Öğrenciler çalışmadan keyif aldılar ve problem çözme başarıları yükseldi).

Liselerde: Lise öğretmeni olmadığımız ve birçok farklı türde lise olduğu için net bir şey söyleyemiyoruz ancak Bilgisayar Destekli Eğitim Uygulamaları ya da ileri düzey bilgisayar kullanımına ilişkin becerilerin kazandırılmasına yönelik bir ders uygulanabilir.

Burada ifade edilen derslerin yürütülmesinde teknik durumu (laboratuar sayısı) ve kadro durumu (öğretmen sayısı) uygun olan okullarda sınıflar iki gruba (teknoloji tasarım derslerinde olduğu gibi) ayrılmalıdır.

Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği

Görev Tanımlaması: BT Rehber Öğretmeni yukarıda ifade edilen dersleri yürütmeli ve okulda bilgisayar destekli eğitimin yürütülmesi konusunda okul yönetimi ve öğretmenlere rehberlik yapmalıdır.

Kadro Uygulaması: Normal öğretim yapan okullara en az 1 ikili öğretim yapan okullara en az 2 BT Rehber Öğretmen kadrosu açılmalıdır.
Çok çeşitli lise türleri bulunduğu için liselerde kadro uygulaması öğrenci sayısı temeline dayandırılabilir. Bu konu biraz karmaşık.

Çalışma Saatleri: BT Rehber öğretmenler yukarda belirtilen temel görevlerini yerine getirmeleri için okullarda eğitim – öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü saatlerde görev almalıdır. Dolayısıyla, Normal öğretim yapan okullarda 09.00 – 15.00, ikili öğretim yapan okullarda ise 08.00 – 18.00 arası çalışılmalıdır. İkili öğretim yapan okullarda belirtilen süre iki öğretmene eşit olarak paylaştırılmalıdır. Böylece bir öğretmen 08.00 – 13.00 diğer öğretmen 13.00 – 18.00 saatleri arası çalışmalıdır.
Liseler türlerine göre farklı haftalık ders saati sayısına sahipler. Bu nedenle liselerde çalışma saatleri haftalık 30 ders saatini tamamlama temeline dayandırılmalıdır.

Ek Ders Uygulaması: BT rehber öğretmenlere görevlerine ilişkin yapılacak tanımlama doğrultusunda haftalık 15 ya da 18 saat ek ders verilmelidir.

Teknik İşler Konusu: BT rehber öğretmenler okullarında karşılaşılan temel düzey sorunları çözmekte sorumlu ve gönüllü olmalıdır. Ayrıca bu sorunların çözüm yollarını idareci, öğretmen ve çalışanlara öğretmelidir.
Daha yoğun uğraşı gerektiren teknik sorunlar için (örneğin BT sınıfı bilgisayarlarının formatlanması, donanım güncelleştirmeleri, ağ kurulumları gibi) ilçe milli eğitim müdürlükleri bünyesinde teknik işlerden sorumlu bir ekip kurulmalıdır. Bu ekip teknisyen memurlar ve / veya teknik işlerde çalışmaya gönüllü BT rehber öğretmenlerin görevlendirilmesi esasıyla oluşturulmalıdır.

Arkadaşlar biz BÖTE mezunu BT öğretmeni evli bir çiftiz. Mesleğimize ilişkin kaygı ve belirsizliklerden yola çıkarak yukarıdaki metni hazırladık. Tartışalım...
 
Tsk. ederiz hocam. Biz de Denizli 2. Bölge il zümresi olarak benzer bir metin hazırladık. Kısaca şekilde;

Bilişim Teknolojileri dersi devam edecekse;
1- Zorunlu ders kapsamına alınmalı,
2- Ders saati eskisi gibi 2 olmalı,
3- Tüm sınıflarda okutulabilmeli

Eğer bu ders bakanlık tarafında bilgisayar destekli eğitime geçiş sürecinde 5-10 sene okutuldu ve artık kaldırılacak ise, bizler de formatör olarak görev yapacaksak formatörlük kavramının içini şu şekilde biz doldurmalıyız. (Bakanlık geçenlerde formatörlük ile ilgili anket göndermiş. Okul müdürü ve formatörler ankete katılmış. Bu konuda bilgi toplamaya çalışıyorlar.)
1- Formatörlük kadrolu hale getirilmeli
2- Sadece Bilişim Teknoloji Öğretmenleri Formatör olmalı
3- Fotmatör öğretmen okullarda teknik eleman olarak değil, Öğretim Teknoloğu olarak görev yapmalı ve görev tanımı bu doğrultuda değiştirilmeli.
4-İkili öğretim yapan okullarda Formatör Öğretmenler tıpkı Rehber ÖĞretmenler gibi 9:00-15:00 şeklinde çalışmalı.
5- Yaz tatili ve yarıyıl tatilinden yararlanmalı
6- Formatör öğretmen ismi yerine BT Rehber Öğretmeni gibi yeni bir isim kullanılmalı
 
arkadaşlar hiç kusura bakmayın ama ben bilişimden nefret ettim. alan değişikliği olmasını isterim.
NEDEN Mİ?
4 YILDIR BİLGİSAYARSIZ OKULLARDA DERS İŞLEMEYE ÇALIŞIYORUM. ( 2. OKULUMDA DA BT SINIFI YOK. HEMDE İL MERKEZİ OLMASINA RAĞMEN)
 
Şu an uzunca yazmaya pek vaktim yok ama yazıyı beğendim.. Düşüncelerinize sağlık hocam.. Gayet yerinde olmuş genel hatlarıyla.. :+1:
 
tufa hocam ya da hocalarım sanırım iki kişisiniz, yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. Şu maddenin de eklenmesi gerektiğini düşünüyorum.

-20 kişiyi geçen sınıflarda, öğrenciler iki gruba bölünerek öğretim yapabilir.
 
Cevap yazan arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz...

Bir arkadaşımız bt sınıfı olmayan okullarda görevli olduğu için alan değiştirmeyi istediğini belirtmiş. Milli Eğitimin alan değiştirme fikrine sıcak bakacağını düşünmüyoruz. Çünkü alan değişikliği teorik olarak gerçekci bir yaklaşım olmadığı gibi pratikte de birçok sıkıntı çıkaracaktır.

BT dersinin 2 saat olması gerekliliği de çok gerçekçi bir istek gibi görünmüyor. 1. Kademede 2 saatlik zorunlu BT dersi koymak için hangi dersler kaldırılacak? Serbest etkinlik zamanlarından alınması gerekecek. Ancak bugün Sn. Çubukçu'nun açıklamalarını izlediyseniz Milli Eğitim bu serbest etkinlik uygulamasına önem veriyor. Yurtdışı uygulamalarda da öğrencilerin sosyal etkinliklerine büyük önem verildiği görülüyor. 2. kademede yeni çizelgeye göre seçmeli ders için 1 saatlik boşluk kaldı. Dersimiz 2 saat ve zorunlu olsun demek başka derslerin sürelerini kısaltmak demek. Bu durumda diğer öğretmenleri mağdur edecektir. Milli Eğitim böyle bir değişikliğe çok sıcak bakmaz diye düşünüyoruz.

Bizce çalışma süresi olarak 9-15'te ısrar etmek de mantıklı değil. Görevimizin temel amacı eğitim teknolokluğu, bilgisayar destekli eğitim gibi kavramlarla açıklanacaksa okulda öğrencilerin olduğu sürece bizlerinde okulda bulunması gereklidir. Bu noktada bizim önerimiz normal öğretimde okula 1 BT Rehber öğretmen kadrosu, ikili öğretimde 2 öğretmen kadrosu verilmesidir. Böylece çalışma süremizin günlük 6 saatle sınırlandırılması sağlanır.

Yarıyıl ve yaz tatilleri konusunda ısrara gerek olmadığını düşünüyoruz. Öğretmen olarak anılacaksak (BT Rehber Öğretmen) zaten bu tatiller doğal olarak hakkımız olacaktır.

20'den fazla öğrenci olan sınıflarda BT dersini iki öğretmenle işleme fikri bir bilgisayarın sadece bir öğrenci tarafından kullanılması açısından önemli ancak uygulamada bu mümkün görülmüyor. Sınıfları bölmek için okulda iki BT sınıfı olmalı. Bugüne kadar ders tamamlama gibi nedenlerle toplam 9 okul gördük. Bunlardan sadece üç tanesi çift laboratuarlıydı.
 
@Tufa hocam çözüm önerilerinizi gayet güzel özetlemişsiniz. Destekliyorum.

Ders Zorunlu olsun diyen arkadaşlar gönül ister ki dersimiz zorunlu olsun hepimiz öğretmen olarak atandık ancak son 5 yılda ders zorunlu ve notu olan bir konumdan önümüzdeki yıl 4 ve 5. Sınıflarda dahi seçilemeyecek duruma geldi. + Bakanlık bu yıl serbest etkinlik dersine geçiş yaptı bu saatden sonra bu dersi bize vermezler. 6,7 ve 8. sınıflarda birer saat derimizde birçok okulda maaş karşılığı ders sayımızı doldurmaya yetmez. Kaldı ki bir çok okul Medyaokuryazarlığı, Satranç ve Halk Kültürü derslerini seçmeye başlamışken bizler yine her eğitim-öğretim yılına kaç okul gezerim gibi düşüncelerle gireriz. Bakanlık 1 Yıl içinde Branşımızla ilgili bir karar alacak ve zannediyorum ki uzun yıllar bu karara uygun olarak çalışacağız. Bizlerinde bu kararda söz sahibi olabilmemiz için @tufa hocamın yazdığı çözüm önerilerinden çalışma şartlarına uyabilecek olan maddeleri desteklememiz gerekiyor. Seçmeli Bilişim Teknolojileri dersine bakanlığın bakış açısından dolayı her yıl mağdur olacağımıza geriyi düşünmeyip önümüze bakalım ve kafamız biraz olsun rahat etsin...
 
Tufa hocalarımıza katılıyorum. Eğer biz de üstümüze düşeni yaparsak İnşallah dersimiz eskisinden çok daha önemli bir yere sahip olur.
 
tufa' Alıntı:
20'den fazla öğrenci olan sınıflarda BT dersini iki öğretmenle işleme fikri bir bilgisayarın sadece bir öğrenci tarafından kullanılması açısından önemli ancak uygulamada bu mümkün görülmüyor. Sınıfları bölmek için okulda iki BT sınıfı olmalı. Bugüne kadar ders tamamlama gibi nedenlerle toplam 9 okul gördük. Bunlardan sadece üç tanesi çift laboratuarlıydı.


Hocam yönetmelikte böyle bir madde olursa en azından, sınıfı ikiye bölme imkanı olan okullarda uygulanabilir. Şu an okulumuzda 2 bt, sınıfı 2 bt öğretmeni ve 50 kişilik de sınıflar var ama okul müdürü, yönetmelikte bilgisayar dersleriyle ilgili bölünebilir ibaresi geçmediği için, biz 15 kişilik Bt sınıfında 50 kişiyle ders işliyoruz. İlla böleceksin diye bir madde olamaz zaten.
 
biraz önce aldıgım bir mailde
İlköğretim Okulları Haftalık Ders Çizelgesiekte gönderilmiştir.

Ders programlarının çizelge doğrultusunda hazırlanması ve uygulanmanın çizelge ekindeki açıklamalar doğrultusunda yapılması gerekir.

Bilişim Teknolojileri sınıfları ve branş öğretmeni bulunan okullarda, serbest etkinlikler dersinin 1 (Bir) saatinin Bilişim Teknolojileri olarak değerlendirilmesi, 4 ve 5 sınıflarda Branş Öğretmenin görevlendirilmesi tavsiye edilir.
aynen bunlar yazıyor. ne yapmaya çalışıyorlar acaba?
 
Özellikle 4. ve 5. sınıflarda bilgisayar dersi haftada 2 saat olmalı... Yapılan uygulamalar 1 saatte bitmiyor ki...
 
turab05' Alıntı:
arkadaşlar hiç kusura bakmayın ama ben bilişimden nefret ettim. alan değişikliği olmasını isterim.
NEDEN Mİ?
4 YILDIR BİLGİSAYARSIZ OKULLARDA DERS İŞLEMEYE ÇALIŞIYORUM. ( 2. OKULUMDA DA BT SINIFI YOK. HEMDE İL MERKEZİ OLMASINA RAĞMEN)


Branş değişikliğini sonuna kadar destekliyorum :+1:
 
ankbote kullanıcı isimli hocamız uygun olan okullarda (iki bt sınıfı ve iki bt öğretmeni olan okullar) sınıfların bölünmesi gerekliliğini ifade etmiş. Deneyimleride bu konuda haklı olduğunu gösteriyor. Bizim deneyimlerimiz daha farklı olduğu için bu şekilde bir öneri getirmemiştik ancak hocamızın deneyimleri bu yaklaşımın gerekli olduğunu gösteriyor...

Bir hocamız 4 ve 5. sınıflarda dersin haftalık 2 saat olması gerektiğini ifade etmiş. Sebep olarak uygulamaların yetişmemesini göstermiş. Bizim önerimiz dersin 1 saat olması ve bu saatte de temel bilgisayar okuryazarlığı becerilerine odaklanılması şeklindeydi. Bu önerimizi yine tekrarlıyoruz. Çünkü yaşananlar düşünüldüğünde Milli Eğitimi 2 saate sıcak bakmıyacaktır. Bu nedenle 1 saatlik bir ders kapsamında bugünkü öğretim programı güncellenerek farklı bir uygulamaya gidilmelidir.
 
bu temel çerçeve önerisi içinde güzel öneriler; bunlar üzerinden fikirler gelişitrilebilir, böylece kesin sonuç bildirgesi şeklinde bir taslak oluşturabiliriz.

ayrıca görev tanımımız konusunda çizgiler keskin olmalı arkadaşlar muallak ifadeler hiçbir işimize yaramaz!!! hepimizin Allah yardımcısı olsun şu dönemde!!!!
 
hızlıtürk' Alıntı:
ayrıca görev tanımımız konusunda çizgiler keskin olmalı arkadaşlar muallak ifadeler hiçbir işimize yaramaz!!! hepimizin Allah yardımcısı olsun şu dönemde!!!!

Bizde kesinlikle böyle düşünüyoruz. Görev tanımlarımız bazı öğretmen arkadaşlarımızın forumdaki çeşitli başlıklarda belirttiği gibi tercihli olmamalıdır. İsteyen derse girsin isteyen formatör olsun demek ileride yeni sorunlara yol açabilir. Unutmayın geçen senelerde formatörlük isteğe bağlıydı ve bakın günümüzde ne durumdayız. Ayrıca formatör olmak istemeyen öğretmenler okulun teknik işlerinden kurtulabilecek mi???? Bir de bunu düşünelim...

Bu noktada en uygun çözüm BT Rehber Öğretmenlik ünvanının ortaya çıkarılması ve bu öğretmenlerin okullarında bt dersi + bilgisayar destekli eğitim sorumluğu görevlerini üstlenmesidir...
 
Peki formatyör öğretmenin görevlerini kim yapacak? Ayrıca formatör öğretmenliğinin görevlerini tanımlamassak onu bt rehber öğretmenin görevi sayarlar, ne olsa ders saati az diye ya ders saatinin artması lazım ya da formatör öğretmenliğinin de görevleri tanımlanmalı ve kpss tercihler esnasında da belirtilmeli.
Ayrıca benim de staja gittiğim okulda 2 tane BT sınıfı vardı, biri diğerine göre çok gelişmiş olsa da. Öğretmenler bunun da çözümü bulmuşlardı sınıfı bölüşüyorlardı ve dönüşümlü olarak sınıflarda ders işliyorlardı. En sağlıklı olanı sınıfların az mevcutlu olması ama Türkiye şartlarında bu pek mümkün olmuyor ne yazıkki.
Türkiye'nin her yerinde bilgisayarlaşma için okullara o kadar harcama yaptılar şimdi bizi bir köşeye atamazlar. Ama üniversite de gördüğümüz dersler de gösteriyor ki, bizi sadece bilişim teknolojileri dersi için eğitmiyorlar. BT rehber öğretmen unvanımızdan kesinlikle vazgeçmemeliyiz. Ayrıca bu yıl 950 kişi daha alacakları görünüyor. Demek ki bir plnları var.
Tufa hocaların tasarısına diğer madde eklenerek, forumdaki diğer bu konuyla ilgili başlıklara konulması güzel olur.
 
Formatör öğretmenlerin görevleri 15/Mart/1993 tarihli bir yönergeye dayandırılıyor. Bu yönergede "formatörlük" yerine "koordinatörlük" kavramı kullanılıyor ve görev esaslarında ağırlıklı olarak bilgisayar destekli eğitim vurgulanıyor. Dolayısıyla formatörlerin temel görevi bilgisayar destekli eğitime rehberlik etmeleri. BT rehber öğretmenliği için de bizim önerimiz budur.

Ancak, formatörlerin görevlerinden kasıt okulda karşılaşılan teknik problemlerin çözülmesi ise bu noktada önerilerimiz arasında ilçe milli eğitim müdürlükleri bünyesinde teknik bir ekibin kurulması gerekliliğini belirtmiştik. Uzun süreli yoğun çaba gerektiren teknik sorunların çözümüyle bu ekip ilgilenmelidir. Ancak kısa süreli (yazıcıya sıkışan kağıdı çıkarmak gibi) konulara BT Rehberler müdehale etmelidir. Bu tip işlerde canımızı sıkabilir ancak okul toplumuna "bizim işimiz teknik işler değil" mesajını vererek ve karşılaşılan ufak problemlerin çözümlerini onlara öğreterek bu can sıkıcı konunundan üstünden gelebiliriz.
 
Hocam maddelerinizde hep gönüllülük şu bu gibi ifadeler kullanmışsınız.
Kesinlikle katılmıyorum yazdıklarınıza işin içine gönüllülük ifadeleri girerse şuan formatör görevlendirmeleri gibi herşey suistimal olur.Gönüllülük falan olmaz neyse görev odur.şunu isteyen yapsın istemeyen yapmasın gibi uygulamalara karşıyım.bıktık bu çifte standarttan 1 ilde 1 okulda ne oluyorsa tüm illerde ve okullarda aynısı olsun.
Lütfen maddeleri belirli standarda oturtarak oluşturalım.
 
angel_33' Alıntı:
Hocam maddelerinizde hep gönüllülük şu bu gibi ifadeler kullanmışsınız.
Kesinlikle katılmıyorum yazdıklarınıza işin içine gönüllülük ifadeleri girerse şuan formatör görevlendirmeleri gibi herşey suistimal olur.Gönüllülük falan olmaz neyse görev odur.şunu isteyen yapsın istemeyen yapmasın gibi uygulamalara karşıyım.bıktık bu çifte standarttan 1 ilde 1 okulda ne oluyorsa tüm illerde ve okullarda aynısı olsun.
Lütfen maddeleri belirli standarda oturtarak oluşturalım.

Hocam yazılanları dikkatli okumanız durumunda gönüllülük ifadesinin ne amaçla kullanıldığını daha iyi kavrayacağınızı düşünüyoruz. Yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle bir öfke ve heyecanla davranıyoruz sanırım... Biz önerileri getirirken tartışmaya açalım istedik bu nedenle tek kelimeye takılarak önerileri toptan eleştirmek pek doğru bir yaklaşım gibi görünmüyor...

Gelelim gönüllülük konusuna... Hepimizin şikayet ettiği ortak konulardan en önemlisi okullarda teknik işler için koşturmak zorunda oluşumuz. Bu noktada biz teknik işlerden sorumlu olacak ilçe milli eğitimi bünyesinde oluşturulacak teknik ekipler olmasını önerdik. Bu ekipler okullara teknik destek sağlamalı. Ancak okulda ortaya çıkan ufak tefek sorunlara biz müdehale etmeliyiz diyoruz yani hiçbir teknik işe bulaşmayalım demek biraz gerçek dışı duruyor. Gönüllülük kavramını bu noktada kullanmıştık :wink:
 
Formatörlükte yaşanan sıkıntılar yetmiyormuş gibi şimdi de 4. ve 5. sınıflarda dersin işlenip işlnmeyeceğine dair yeni bir problem ortaya çıkardılar. Ben şunu çok merak ediyorum 4 sene eğitim fakültesinde eğitim almış alanında yetiştirilmiş ünvanı öğretmen olan ama dersinin ilköğretimde notu olmayan, seçmeli ders sıfatıyla bilinen, son zamanlarda norm fazlası durumuna düşen, 15 saat maaş karşılığı derse girmek için en az 2 okul gezen veya okullarda tamirci, teknisyen..vb yakıştırmalr yapılan ... kaç tane branş var?

Bunca yıl yatırım yapıldı Bt sınıflarının kurulması için once insan bu bölümü seçip dirsek çürüttü sonucunda bilinmez bir kuyunun içinde hissediyorlar kendilerini. Her şey neden bu kadar zor bu ülkede.Bt öğretmenleri olarak sorunlarımız çoktur ve acilen de sorunların çözüme kabuştuulması gerekmektedir. Beden eğitimi öğretmnelrini takdir ediyorum ve ayakta alkışlıyorum.(ders saatlerini 2. kademede 2 saatte çıkardılar) Buradan tüm Bt öğretmelerine birlik olma çağrısını yineliyorum. Branşımıza sahip çıkalım aksi halde bu problemler bundan sonra yaşanacak felaketlerin habercisi olabilir.
Çözüm düşünen, elinden geldiği kadar fikri, ilmi, maddi-manevi emek harcayan arkadşlarımı kutluyorum.
Yolumuz çok çetin Allah yardımıcımız olsun.
 
4. ve 5. sınıflarda 1 saat olsa bile yinede sıkıntı çekilebilir.eskisi gibi bu sınıflarda haftada 2 saat olması için uğraşılmalı.hatta 1.kademede zorunlu 2.kademede seçmeli olmalı
 
Bence bu ders öğrenciye pek birşey katmıyor. ( bilgisayarı araç olarak değilde amaç olarak görmek bilgisayar dersini zorunlu olmasını sağlar). Zaten bu dersin öğrenviye ve öğretmene keyif vermediği aşikar. Bilgisayarlar ait olduğu yerde sınıflarda konferans salonlarında kütüphanelerde idare odalarında olmalı ; bizede yüksek puanlarla girmiş mantık abidesi insanlar olarak layık olan yer materyal hazırlayan çözüm odaklı bilişim formatörü yada teknolojiyi eğitime adapte etmeye çalışan bir kadroya sahip olmalıyız. belki 4 ve 5 sınıflarda bilgisayar dersi olabilir.
 
mogretir' Alıntı:
Tsk. ederiz hocam. Biz de Denizli 2. Bölge il zümresi olarak benzer bir metin hazırladık. Kısaca şekilde;

Bilişim Teknolojileri dersi devam edecekse;
1- Zorunlu ders kapsamına alınmalı,
2- Ders saati eskisi gibi 2 olmalı,
3- Tüm sınıflarda okutulabilmeli

Eğer bu ders bakanlık tarafında bilgisayar destekli eğitime geçiş sürecinde 5-10 sene okutuldu ve artık kaldırılacak ise, bizler de formatör olarak görev yapacaksak formatörlük kavramının içini şu şekilde biz doldurmalıyız. (Bakanlık geçenlerde formatörlük ile ilgili anket göndermiş. Okul müdürü ve formatörler ankete katılmış. Bu konuda bilgi toplamaya çalışıyorlar.)
1- Formatörlük kadrolu hale getirilmeli
2- Sadece Bilişim Teknoloji Öğretmenleri Formatör olmalı
3- Fotmatör öğretmen okullarda teknik eleman olarak değil, Öğretim Teknoloğu olarak görev yapmalı ve görev tanımı bu doğrultuda değiştirilmeli.
4-İkili öğretim yapan okullarda Formatör Öğretmenler tıpkı Rehber ÖĞretmenler gibi 9:00-15:00 şeklinde çalışmalı.
5- Yaz tatili ve yarıyıl tatilinden yararlanmalı
6- Formatör öğretmen ismi yerine BT Rehber Öğretmeni gibi yeni bir isim kullanılmalı

Hocam guzel olmuş gerçekten
 
kesinlikle çok güzel olmuş. tamamen katılıyorum. bizim görev tanımlamalarımız aynen böyle olmalı. umarım bu durumlar cebitte gündeme gelir
 
mnv' Alıntı:
Arkadaşlar görüyorum ki maalesef çoğumuz dersimizin kaldırılmasını kabul etmiş durumdayız, her ne kadar çoğumuzu şartlar buna zorlamış olsa da gerçekten çok üzücü bir durum bu...

Hal böyle iken önümüzdeki seçenekler şöyle sıralanabilir:
1- BT derslerinin geri verilmesi(zorunlu, 2 saat)
2- Branş değişikliği yolunun açılması(Bu durumda birisi "Meslek liselerine gitsinler kendi derslerine girsinler, branşımıza gelmesinler." derse verecek bir cevabımız olur mu bilmiyorum?)
3- BT Rehber Öğretmenliği(özlük hakları Rehber Öğretmenler ile aynı, görev tanımı belli, görevlendirme ile değil kalıcı(bu sözleşmelileri de kurtarır))


Ben aslında branşımızın ne kadar gerekli olduğunu ve bu dersin "Matematik" kadar önemli olduğunu anlatmak isterdim CeBIT'te ama galiba bu olmayacak...

Dersler geri verilmezse ikinci seçenek branş değişikliği olmalıdır. BT Rehber öğretmenliği en son tercihimizdir ve kesinlikle formatörlük(internet kafecilik) değildir.
 
Geri
Üst