bilgin08' Alıntı:Bence bu ders öğrenciye pek birşey katmıyor. ( bilgisayarı araç olarak değilde amaç olarak görmek bilgisayar dersini zorunlu olmasını sağlar). Zaten bu dersin öğrenviye ve öğretmene keyif vermediği aşikar. Bilgisayarlar ait olduğu yerde sınıflarda konferans salonlarında kütüphanelerde idare odalarında olmalı ; bizede yüksek puanlarla girmiş mantık abidesi insanlar olarak layık olan yer materyal hazırlayan çözüm odaklı bilişim formatörü yada teknolojiyi eğitime adapte etmeye çalışan bir kadroya sahip olmalıyız. belki 4 ve 5 sınıflarda bilgisayar dersi olabilir.
Hocam öğrenciye birşey katmıyor diye ısrarla yazıyorsunuz.Bunu neye dayanarak yazdığınızı merak ediyorum doğrusu?
Benim şimdiye kadar girdiğim sınıflarda öylesine bir gelişme var ki anlatamam.Kendi üniversitede öğrendiklerimden bile birşeyler öğrettim onlara ne versem alıyorlar.Belki mükemmel yapmıyorlardı ama acaip mutlu olarak ve heyecanla verdiğim uygulamaları yapıyorlardı. Branşı BT olup da öğrencisine faydası olmayan öğretmen de yoktur.
Ama size şu konuda katılabilirim bilgisayarı amaç değil araç olarak görmek gerekiyor.
üniversitede sürekli BDE,materyal tasarımı,uzaktan eğitim,e-öğrenme üzerine dersler işledik.
Bölümümüzün adı da Bilgisayar ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ.Şimdiye kadar bölüm adının 1.kademesini icra ediyorduk.Bakanlık sanırım artık büyük harflerle yazdığım 2.kısımda bizden yararlanmayı düşünüyor.
Aslında haklılar.İlköğretimdeki bir öğrenci bilgisayarın donanımlarını bilmese,10 parmak klavye kullanamasa,yerel alan ağı,geniş alan ağı gibi kavramları bilmese duymasa,word,excel,publisher... gibi office uygulamalarını bilmese dünyanın sonu değil bizler ilköğretimde bilgisayar dersi mi gördük Lisede bile çoğumuz tanışmadı bilgisayarla.Tamam ödev araştırma teknikleri,arama motoru,ms word gibi uygulamalar onlar için önemli ama bizim şuanda anlatııklarımızı bilgisayara ilgili öğrenciler lisede de öğrenebilir.meslek lisesi tercih ederse orda çok daha geliştirebilir e üniversite tercihini de bilgisayarla ilgili bölümler üzerine yapar.Ama ilköğretimde çocuk öğrenmese de çok bişey kaybetmez.
Ben branşı BT olan bir öğretmen olarak dersimin zorunlu olmasını,idarenin-velilerin-öğrencilerin çok önemsemesini,SBS de sorular çıkmasını isterim ama maalesef sadece isterim.Derslerimiz kalırken yine bu uygulamalar yapılabilir ama o şekilde de istedikleri projeleri yaptıracak kişi bulamazlar.
Hakkımızda hayırlısı..