giresun formatörlük

Kodla Büyü
hocam geçen senede görevlendirme ekimin 10 u civarlarında yapılmıştı. yani tahminim en azından ekimi beklemekten başka çaremiz yok gibi. tabi adamlar çıkıp yapmıyoruz derse o ayrı tabi :oops:

ili aradınız mı hiç hocam.yapılmama olasılığı da var.okul da ders saati de dolmuyor.formatörlük olacak die idare başka derste vermiyor.kaldık sıkıntıda

hocam benim şu an için 8 saat dersim var. Dersim olmayan günlerde gelmiyorum okula. formatörlük sıkıntıda bu yıl. ne olacağı belli değil. il kesin bişey demiyo. hayırlısı artık

Dün ildeydim ben hocam. İl formatörü, Milli Eğitim Müdürünün kesin kararı bekleme taraftarı olduğunu söyledi. Yapan iller iptal edilebilirmiş. Bu hafta falan belli olabilirmiş. Ama umutsuz konuştu. Olmayacak muhtemelen, olsa bile fatih projesinin pilot okullarına olma ihtimali yüksek falan dedi. Falan filan işte. Kimse net birşey bilmiyor yani.

Arkadaşlar arayın ili hep birileri koşturacak diğerleri oturacak böyle bişey yok. isim vermeye gerek yok il koordinatörü ve eğitici formatörlerden biri ile görüştüm durum belirsiz dediler. Beklemenin anlamı yok sizde arayın. Gerekirse atamayı. Bakanlık hiçe saydı il milli eğitim de hiçe saydı bu kadar basit. Ama benim anlamadığım bi nokta var. İptal edilen görevlendirmeler konusunda, milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda geçen ibarede "........ kendi görev yerleri dışında görev yapan öğretmenler, eski görev yerlerine dönecekler görevlendirmeleri iptal edilecek" . Bunu hangi mantık okul formatörlerine bağlar onu anlamıyorum. Bu metni anlamak için yüksek zekalı olmaya gerek yok. Okul formatörleri birileri gibi bilmem ne il müdürlüğünde görevlendirme olarak çalışmıyor ki formatörlerin görevlendirmeleri iptal edilsin, herkes okulunda zaten. BİMER e şikayet edin arkadaşlar daha ne söylim.
Sözüm meclisten dışarı kendi hakkını savunmayanın hakkını kimse savunmaz. Ben telefonla arıyorum, bimer e bu görevlendirme gecikmelerinin sebebi konusunda bildirimde bulunuyorum, hiçbişey yapmadan söylenenleri de görüyorum. Türkiyedeki bütün milli eğitim müdürlükleri farklı uygulamalara imza atıyor. Soruyorum size; bu, her türk`ün karşı çıktığı eyalet sistemi değil midir? Farklı iller, farklı uygulamalar...

pkcn25' Alıntı:
Dün ildeydim ben hocam. İl formatörü, Milli Eğitim Müdürünün kesin kararı bekleme taraftarı olduğunu söyledi. Yapan iller iptal edilebilirmiş. Bu hafta falan belli olabilirmiş. Ama umutsuz konuştu. Olmayacak muhtemelen, olsa bile fatih projesinin pilot okullarına olma ihtimali yüksek falan dedi. Falan filan işte. Kimse net birşey bilmiyor yani.

Hocam mantık mı arıyoruz. Mantıksızlık burada işte. Yapan iller iptal ederse Giresun edemiyor muymuş? Sanki kesin fetva verecekler hayret bişey. Görevlendirmeyi yaparlar, bi usulsüzlük ya da iptal kararı olursa iptal ederler.
Suç bizde, türkiye genelinde bilişimciler 1 yıl formatörlük yapmasınlar, acaba hangi okulda hangi müdür ya da müdür yardımcısı okuldaki sorunları çözebilecekler? Ama organize olamayız, çünkü bi tarafta eğitim fak. mezunu böteciler, diğer tarafta teknik eğitim mezunu olanlar. teknik eğitim mezunları meslek liselerinde normal bir öğretmen olarak çalışabiliyorken biz amelelik yapıyoruz. Böyle ciğer bekliyoruz işte. Söylenecek çok şey var da dile gelmiyor...

Bu forumda giresunda görevli 3 kişi isek norm fazlası kalma ihtimalimiz yok galiba :D hepimiz merkeze il içi isteyelim seneye :)

Yasin Hocam arıyoruz zaten ili.hep aynı cvbı aldığım için böle bi başlık açtım.belki olumlu şeyler duyan olabilir die ama en son ibrahim bey muhtemelen liselere olacak dedi.o da yapılırsa.Allah sonumuzu hayretsin..

Arkadaşlar ben de bir haftadır arıyorum. Milli Eğitim Müdürü ile görüşeceklerdi sanırım görüşememişler ve bakanlıktan yazı bekleniyormuş. Onlar da işin ne olacağını bilmiyorlar. Liselerde fatih projesi olan okullara uygulanabilir gibi bir şeyler söyledi İbrahim bey. Sanırım bu hafta belli olacak...Anlamadığım şey başka illerde yazın başından beri uygulanıyorken bizde hala durum belli değil. bizde de başlansın bakanlıktan aksi bir yazı gelinirse bizimkileri de iptal ederler. Çok mu zor...

Arkadaşlar toplu olarak formatörlük başvurusu vermiyorlarsa okul olarak başvuruda bulunalım. Siz okul müdürlünüğünüze dilekçe ile başvu yapın. Okul müdürünüzde ilde formatör talebinde bulunsun bireysel olarak. EN AZINDAN OKULARIMIZN FORMATÖR İHTİYACI OLDUĞNU ANLASINLAR.

Az önce yeni bir umutla ili aradım. Sonuç yine aynı, yine hüsran. İl for arkadaş pilot okullardan, liselerden bahsediyo. Diğer görevlendirme yapan illeri dedim, bu konuda bi girişiminiz varmı diye onların kendi kafalarına göre görevlendirme yaptıklarını düşünüyo, yazı geldiğininde iptal ederler diyo. Yani Sonuç olarak benim beklentim büyük ihtimalle olumsuz sonuçlanır diyo. Arkadaş ben artık sabredemiyorum hay ben bunların............!!!!. Umutlarım vardı yeni haftaya dair anlaşılan boş bi umutmuş. evde oturmak sıktı iyice, hanım işte bari bende kalkıp evi temizleyim bulaşıkları yıkayıp kendimi meşgul edim yoksa bunalıma girecem. haftanın 4 günü evde temizlik etkinlikleri yaparım artık. :verymad: :verymad: :verymad:

tskaya_61' Alıntı:
Az önce yeni bir umutla ili aradım. Sonuç yine aynı, yine hüsran. İl for arkadaş pilot okullardan, liselerden bahsediyo. Diğer görevlendirme yapan illeri dedim, bu konuda bi girişiminiz varmı diye onların kendi kafalarına göre görevlendirme yaptıklarını düşünüyo, yazı geldiğininde iptal ederler diyo. Yani Sonuç olarak benim beklentim büyük ihtimalle olumsuz sonuçlanır diyo. Arkadaş ben artık sabredemiyorum hay ben bunların............!!!!. Umutlarım vardı yeni haftaya dair anlaşılan boş bi umutmuş. evde oturmak sıktı iyice, hanım işte bari bende kalkıp evi temizleyim bulaşıkları yıkayıp kendimi meşgul edim yoksa bunalıma girecem. haftanın 4 günü evde temizlik etkinlikleri yaparım artık. :verymad: :verymad: :verymad:

Hocam kendi kafalarına görevlendirme yapıyorlardır doğru ya. Diğer illerdeki uygulamalar yanlış bi tek giresundaki doğru.

rf_dmr' Alıntı:
Arkadaşlar ben de bir haftadır arıyorum. Milli Eğitim Müdürü ile görüşeceklerdi sanırım görüşememişler ve bakanlıktan yazı bekleniyormuş. Onlar da işin ne olacağını bilmiyorlar. Liselerde fatih projesi olan okullara uygulanabilir gibi bir şeyler söyledi İbrahim bey. Sanırım bu hafta belli olacak...Anlamadığım şey başka illerde yazın başından beri uygulanıyorken bizde hala durum belli değil. bizde de başlansın bakanlıktan aksi bir yazı gelinirse bizimkileri de iptal ederler. Çok mu zor...

Fatih projesi olan okulların bir çoğunda bilişimci olduğunu tahmin etmiyorum. Sonuçta şahsen bana öyle bi yazı tebliğ edilse ve kendi okulun yerine şu okulda fatih projesi uygulanıyor orada formatörlük yap deseler kabul etmem.

xxxdnz' Alıntı:
Yasin Hocam arıyoruz zaten ili.hep aynı cvbı aldığım için böle bi başlık açtım.belki olumlu şeyler duyan olabilir die ama en son ibrahim bey muhtemelen liselere olacak dedi.o da yapılırsa.Allah sonumuzu hayretsin..

Hocam ben arayanlara söylemedim onu. Hiç ili aramadan forumda yok şu oldu mu yok bu oldu mu diye soranlara söylüyorum zaten. Birileri işin peşinden koşturuyorken bazıları ilgilenmeden soru soruyor ya ne zaman ne gün gibisinden ona söylüyorum bunu

Arkadaşlar aklıma nacizane bir fikir geliyor... Giresundaki il for arkadaş belki çaba sarfediyodur ama bizde acaba bi araya gelsek, elimize görevlendirme yapan illerin bi listesini alsak sonra il milli eğitim müdürüne çıksak, sonra da eğer bir sonuç çıkmazsa derdimizi anlatmak uğruna birde vali ye mi çıksak diye düşünüyorum. :idea: Biliyorum biraz ütopik gibi duruyo ama benim anladığım bu adamalara bukonu ile ilgili yeterli uyarıcı bi dönüt verilmiyo. İl milli eğitim müdürünü bilmem ama Vali anlayışlı bi insan onu biliyorum. Ya da benzeri bişey olabilir mi. Böyle bişeyin Artısı eksisi ne olur biraz kafa yoralım lütfen.. yoksa bu yıl hakkaten tam şamar o..nı muamelesi görücez. Veya benzeri başka bi çözüm önerisi... Sizce saçmalıyormuyum yoksa?????

tskaya_61' Alıntı:
Arkadaşlar aklıma nacizane bir fikir geliyor... Giresundaki il for arkadaş belki çaba sarfediyodur ama bizde acaba bi araya gelsek, elimize görevlendirme yapan illerin bi listesini alsak sonra il milli eğitim müdürüne çıksak, sonra da eğer bir sonuç çıkmazsa derdimizi anlatmak uğruna birde vali ye mi çıksak diye düşünüyorum. :idea: Biliyorum biraz ütopik gibi duruyo ama benim anladığım bu adamalara bukonu ile ilgili yeterli uyarıcı bi dönüt verilmiyo. İl milli eğitim müdürünü bilmem ama Vali anlayışlı bi insan onu biliyorum. Ya da benzeri bişey olabilir mi. Böyle bişeyin Artısı eksisi ne olur biraz kafa yoralım lütfen.. yoksa bu yıl hakkaten tam şamar o..nı muamelesi görücez. Veya benzeri başka bi çözüm önerisi... Sizce saçmalıyormuyum yoksa?????

Hocam söylediğin şeyin adı TCK da isyan olarak geçer. DMK da ise toplu eylem olarak geçer. Bana sorarsan öyle bişey midir? Uzaktan yakından alakası yok ama TCK ve DMK eli kolu bağlar. Bide idari amir sonuçta vali bey. Doğrudan ona gitme gibi bi durumumuz yok.

yasinz' Alıntı:
tskaya_61' Alıntı:

Hocam söylediğin şeyin adı TCK da isyan olarak geçer. DMK da ise toplu eylem olarak geçer. Bana sorarsan öyle bişey midir? Uzaktan yakından alakası yok ama TCK ve DMK eli kolu bağlar. Bide idari amir sonuçta vali bey. Doğrudan ona gitme gibi bi durumumuz yok.

Ya aslında bende farkındayım hocam zaten isyanlardayız bunu ifade etmenin bir yolunu arıyorum :?

Arkadaşlar gülsemmi ağlasammı bilemiyorum.. Bu gün sendikama talebimizi ve mağduriyetimizi dile getiren bi mesaj attım ardındanda il başkanımızı aradım. Beni güzelce dinledikten sonra söylediği bişey beni çok düşündürdü. ''Hocam ben böyle bir sorun olduğundan haberssizdim, bu konuda ilkkez siz aradınız. bu aralar hep yeni sisteme yönelmiş herkes ve bu durumun farkında değiliz. Ama madem böyle bi mağduriyet var neden kimse bizi aramadı '' dedi. daha sonrada genel merkeze sonrunumuzu ilettiğini beni arayarak bildirdi.. İnanın Bu forum Ağlama duvarı olmuş. Beni yanlış anlamayın ama burda yakınan arkadaşlar anladığım kadarıyla sadece burda ağlayıp sızlayıp sonrada bacak bacak üstüne atıp birileri bişeyler yapsın diye bekliyor anlaşılan. Önce bu eleştiriyi kendime sonrada şu andan itibaren bu durumu devam ettiren saygı değer BT öğretmeni arkadaşlarıma yöneltiyorum. Anlaşılan çoğu ilde de bu durum var. Lütfen arayıp sendikamıza bu konuda derdimizi anlatalım. Lütfen oturmayalım arkadaşlar artık.... Bu arada sendikam eğitim bir sen. Hangi sendika olduğu önemli değil lütfen her birimiz sendikamızı arayıp en azından giresun olarak mağduriyetimizi dile getirelim.. :cry:

Aslında durum ortada Giresun İl Milli Eğitim Müdürü bakanlıktan yazı gelmeden kesinlikle başvuru formlarını okullara yollatmayacak... Herkes arıyor ili sadece burada yazı yazanlar değil... Eğer isterseniz 4-5 kşi bir araya gelip il milli eğitim müdürünün yanına gidip ufak bir konuşma yapabiliriz... Yoksa il koordinatörü, il formatörü çokta bir şey yapabilecek gibi gözükmüyor...(El elin eşeğini türkü çağırarak ararmış hesabı)... Onlarda orada geçici görevlendirme ama aynı milli eğitim müdürü niye ise onlar için bakanlıktan yazı beklemiyor... yanı biz o yazıyı beklersek daha çok bekleriz gibi geliyor bana...

bence herkes bekliyo Milli Eğitimide arıyo aslında ama diğer illerdeki arkadaşlarla da konuştuğumuzda iptal edilme yazısının geldiğini söylüyorlar.Elimiz kolumuz bağlı gibi görünüyo.

Arkadaşlar bugün Türk eğitim sen il başkanı Arif Çetinkaya'ya aktardım durumu. O da bu gün Milli Eğitimde toplantısı vardı. Bu konu hakkında da görüşecekti. Yanlız bu konuda arkamda duracak öğretmenler gerekebilir gibi birşey demiş bizim okul temsilcisine ben de tüm bilişim öğretmenlerini bir gün içinde toplarım dedim. Sizin adınıza konuştum ama bilmem öyle bir durumda hemen toplanabilir miyiz? Yoksa tüm öğretmenleri bir gün içinde toplarız diyerek biraz salllamış mı oldum bilmiyorum:)

arkadaşlar ben görele lisesindeyim...fatih projesi var ama formatörlük yok...hala yazı bekliyorlar bakanlıktan...il milli eğitime gidilecekse yer ve zaman belirtin ben de gelirim ama
ili ben de çok aradım ama sonuç yok...ek ders olmadan ders olmadan çürüyüp gitmeyelim diyoruz ama anlayan yok...

Bu günde okul müdürümüz aracılığıyla Şube Müdürümüz Ertuğrul Bey'e durum aktarıldı. Ertuğrul Bey de Milli Eğitim Müdürü ile bu konu hakkında görüşeceklerini söyledi. Bakalım artık...

tskaya_61' Alıntı:
Arkadaşlar gülsemmi ağlasammı bilemiyorum.. Bu gün sendikama talebimizi ve mağduriyetimizi dile getiren bi mesaj attım ardındanda il başkanımızı aradım. Beni güzelce dinledikten sonra söylediği bişey beni çok düşündürdü. ''Hocam ben böyle bir sorun olduğundan haberssizdim, bu konuda ilkkez siz aradınız. bu aralar hep yeni sisteme yönelmiş herkes ve bu durumun farkında değiliz. Ama madem böyle bi mağduriyet var neden kimse bizi aramadı '' dedi. daha sonrada genel merkeze sonrunumuzu ilettiğini beni arayarak bildirdi.. İnanın Bu forum Ağlama duvarı olmuş. Beni yanlış anlamayın ama burda yakınan arkadaşlar anladığım kadarıyla sadece burda ağlayıp sızlayıp sonrada bacak bacak üstüne atıp birileri bişeyler yapsın diye bekliyor anlaşılan. Önce bu eleştiriyi kendime sonrada şu andan itibaren bu durumu devam ettiren saygı değer BT öğretmeni arkadaşlarıma yöneltiyorum. Anlaşılan çoğu ilde de bu durum var. Lütfen arayıp sendikamıza bu konuda derdimizi anlatalım. Lütfen oturmayalım arkadaşlar artık.... Bu arada sendikam eğitim bir sen. Hangi sendika olduğu önemli değil lütfen her birimiz sendikamızı arayıp en azından giresun olarak mağduriyetimizi dile getirelim.. :cry:

dün akşak TES başkanı Arif hoca tireboludaydı ve durumu kendisine aktardım,bu konuyla ilgileneceğini belirterek bu konuyu not aldı.Zaten bu ara norm işlemleri ve alan değiştirmelerle ilgili olarak sürekli il milli eğitime gidip geldiğini bu konuyu da en kısa zamanda mem müdürüne aktaracağını söyledi.Bundan önceki yıllarda da görevlendirme yazılarında rötar olmuştu,bu yüzden giresundaki arkadaşlar mümkün mertebe okula gitsin böylece yarın öbür gün görevlendirme yazısı geriye dönük çıkınca kimse mağdur olmaz.

tskaya_61' Alıntı:
yasinz' Alıntı:
tskaya_61' Alıntı:

Ya aslında bende farkındayım hocam zaten isyanlardayız bunu ifade etmenin bir yolunu arıyorum :?

Yolu ben biliyorum hocam :D Müslüm Gürses, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur :) Bunlar yıllardır isyan ediyor değişen bişey yok

rf_dmr' Alıntı:
Arkadaşlar bugün Türk eğitim sen il başkanı Arif Çetinkaya'ya aktardım durumu. O da bu gün Milli Eğitimde toplantısı vardı. Bu konu hakkında da görüşecekti. Yanlız bu konuda arkamda duracak öğretmenler gerekebilir gibi birşey demiş bizim okul temsilcisine ben de tüm bilişim öğretmenlerini bir gün içinde toplarım dedim. Sizin adınıza konuştum ama bilmem öyle bir durumda hemen toplanabilir miyiz? Yoksa tüm öğretmenleri bir gün içinde toplarız diyerek biraz salllamış mı oldum bilmiyorum:)

Hocam ben de okul temsilcisiyim TES in ve Doğankent İlçe Yönetimi`ndeyim. Doğankentte 2 kişiyiz. Ben de toplarım. Herkes TES ilçe temsilcisine ulaşsın bütün ilçelerden en az 1 katılımcı olursa ben toplarım ve gelirim de. Şu anda burada söz veriyorum. TES li olsun ya da olmasın herkes TES ilçe temsilcisine ulaşsın Arif Hoca ile görüşebiliriz. Ama şunu da söylim her ilçeden en az 1 kişi gelecekse...

-----
Düzeltme: Toplu dilekçe, toplu istek, toplu görüşme kafasına göre kimse yapmasın. Haksız duruma düşersiniz. Bir çok arkadaş bunu bilir. Yeni arkadaşlaradır sözüm (tabi bilişim öğretmenlerine yeni demeyeli uzun zaman oldu bu branşı öldürdükleri içi ama :) )

Benim çalıştığım ilçeden dilekçe yazılmış formatör istiyoruz die.ne sonuç çıkar bilmirm ama formatör gb çalışmaktan bıktım.olur da fomatörluk gelir die işler yapamam da diyemuyorum.sonra ters düşüp muhtaç olmakta var.

Geri