Gizli Dosyalarda gizli Dosya Seçeneğinin pasif olması proble

Kodla Büyü

nosTRa

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar Findows Xp yüklü bir pc de harici diskimi taktıktan sonra virüslerden olsa gerek bazı klasörler gizli hale geldi. Temiz bir Pc de denediğimde gizli dosyaları görebiliyorum ama gizliliğini ne findows ortamında ne de Dos ortamında kaldıramıyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

nosTRa' Alıntı:
Arkadaşlar Findows Xp yüklü bir pc de harici diskimi taktıktan sonra virüslerden olsa gerek bazı klasörler gizli hale geldi. Temiz bir Pc de denediğimde gizli dosyaları görebiliyorum ama gizliliğini ne findows ortamında ne de Dos ortamında kaldıramıyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
Selamün Aleyküm kardeş..
Öncelikle şuradaki findows yazısını düzeltinde formumuzun karizması çizilmesin :D
Sizin söylediğiniz Var olan Gizli dosyaların Windows ta Görünememesi sorunu (yani Araçlar -seçeneklerden-Gizli dosyaları göster i seçtiğinizde hala görünememesi)ise
Sizin Pc de % 90 Auto Run virüsü mevcut çözüm.Aşağıdaki linkteki programda.
Not:Programla ilgili uyarılar kaynak linkinde vardır.
lakin Yine de söyleyeyim..Pc ye takılı ek sürücüleri çıkartın.Pc deki bazı verileri silebilir...! :) :(
Combofix Adında Bir dosya var.
Linki :http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/visit.php?lid=7011
Kaynak:http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=combofix&lid=7011

Sayın hocam Kendi PC' im de virüs olması söz konusu değil çünkü Pardus Kullanıyorum. Herangi bir findows sürümü mevcut değil. Benim sıkıntım da pardus da değil. Herhangi bir Microsoft sürümlü PC ye taktığımda dosyaları görebiliyorum ama dediğim gibi bunu düzeltemiyorum. diskimde kesinlikle virüs olması söz konusu değil şuanda.

Ayrıca formun karizması microsotfa kaldı ise vay halimize...

açıkçası benim başıma gelen bu gizli dosyaları görememe problemini combofix çözmüştü..
Fakat benim durum farklı diyecekseniz ki diyorsunuz anladığım kadarı ile..
benden şimdilik bu kadar.
:cry: :(

Ben gizli dosyaları görebildiğim için bu tarz bir sıkıntım yok. öyle sorunumu değiştireyim. Klasöre sağ tıklayıp özelliklere girdiğimde klasörün gizli olduğuun gösteren checkbox pasif durumda yani gizlilik özelliğini kaldıramıyorum. komut satırında da attrib -h bir işe yaramıyor sıfırlanamadı diy ebir hata mesajı çıkıyor...

hocam combofix i herhangi windows yüklü bir makine de harddiskiniz takılı iken çalıştırın ilgili virüsler temizlendikten sonra yine windows kurlu bir makine de DOS ortamında X:, cd \, attrib -h -s -a *, attrib -h -s -a *.* komutlarrını çalıştırdığınızda gizlenmiş olan klasörleriniz normale dönecektir.

halilturkoglu' Alıntı:
hocam combofix i herhangi windows yüklü bir makine de harddiskiniz takılı iken çalıştırın ilgili virüsler temizlendikten sonra yine windows kurlu bir makine de DOS ortamında X:, cd \, attrib -h -s -a *, attrib -h -s -a *.* komutlarrını çalıştırdığınızda gizlenmiş olan klasörleriniz normale dönecektir.

Hocam zaten ilk yaptığım şey bu idi. Yine daha açık yazmam gerektiğini düşünüyorum. Şöyle diyeyim. Ben virüsleri harici diskimden temizledim. Bilgisayarımda gizli dosyaların görünmesi konusunda bir sıkıntı yok. Benim tek sorunum görünür pozisyone getirememek. Hangi PC ye takarsam sonuç aynı. klasör özelliklerinde sıkıntı var sadece.

nosTRa' Alıntı:
halilturkoglu' Alıntı:

Hocam zaten ilk yaptığım şey bu idi. Yine daha açık yazmam gerektiğini düşünüyorum. Şöyle diyeyim. Ben virüsleri harici diskimden temizledim. Bilgisayarımda gizli dosyaların görünmesi konusunda bir sıkıntı yok. Benim tek sorunum görünür pozisyone getirememek. Hangi PC ye takarsam sonuç aynı. klasör özelliklerinde sıkıntı var sadece.

hocam virüsü sildikten sonra o işlemleri yap diyor. virüs bilgisayarda çalışır durumda ise elbette bindiği dalı kestirmez

Bu sorun bende de mevcut. Virüs dosyaları korunan işletim sistemi dosyası olarak atamış. Bu yüzden gizli kalıyor daima. Bu dosyaların korunan işletim sistemi dosyası olmasını nasıl engelleyebilirim acaba?

attrib -s -a -h dosyayolu yazdığınızda ilgili dosyanın korunan işletim sistemi dosyası özelliği devredışı kalır.

Bu özelliği tekrar vermek için ise attrib +h +s +a dosyayolu yazmanız gerekir.

Bu komutların sorunsuz çalışabilmesi için sistemde Gizli Dosya virüsü olmaması gerekiyor. Onun çözümü içinde Combofix programını çalıştırmanız lazım.

Hasari hocam bunu hazırlamakla iyi yapmışsın, eline sağlık, da bu da ne var ne yoksa görünür yapıyo :D

halilturkoglu' Alıntı:
Hasari hocam bunu hazırlamakla iyi yapmışsın, eline sağlık, da bu da ne var ne yoksa görünür yapıyo :D
Daha dün kullandım okadar işe yarıyor ki bilemezsin... :D

Attribute Changer diye bir program var. Bu dosyların niteliklerini değiştirebiliyorsun. Saygılar...
Bu olayın sebebi virüs. Klasörlerin özniteliklerini sistem dosyaları olarak değiştiriyor ve siz de değiştiremiyorsunuz. Bu programla bu ayarları değiştirebilirsiniz.
programı kurduktan sonra klasörün üzerinde sağ tuş öznitelikleri değiştir deyince program çalışıyor ve klasör özelliklerini değiştirebiliyorsunuz.

klasorun içi bos olsa bile yapiyor bunu bazen. ben careyi yeni klasor olusturup dosyaları onun icine atmakta buldum cozumu :)

sevgili hocalarım sorun ANLAŞILMAMIŞ sanırım. aynı problem bende de var.
...
Gizli dosyaları göster dediğimde dosyaları görebiliyorum
..
Kendim Klasöre GİZLİ özelliği verirsem sağ tuş özelliklerden İPTAL EDEREK bunu AÇABİLİYORUM
..
AMA virüs yüzünden GİZLİ özelliği kazanmış klasör ve dosyalara sağ tuşla tıkladığımda GİZLE özelliği AKTİF DEĞİL...
..............
arkadaşımın söylediği problem de aynen bu. GİZLİ özelliğinin AKFİT OLMAMASI
..............
Bunun SİSTEMDE VİRÜS OLMASI ile alakası yok. sistemimde kaskerspy var ve aktif. virüsleri temizliyor. gayet hijyenik bir ortam.
virüslü bir bellek geldiğinde TEMİZLİYORUM
Gizli hale gelen dosya ve klasörleri GÖREBİLİYORUM
Fakat ne ATTRIB ile ne hasari hocamın gönderdiği dosya ile nede başka bir yöntemle bunu düzeltemiyorum

BaRBaRYaN35' Alıntı:
sevgili hocalarım sorun ANLAŞILMAMIŞ sanırım. aynı problem bende de var.
...
Gizli dosyaları göster dediğimde dosyaları görebiliyorum
..
Kendim Klasöre GİZLİ özelliği verirsem sağ tuş özelliklerden İPTAL EDEREK bunu AÇABİLİYORUM
..
AMA virüs yüzünden GİZLİ özelliği kazanmış klasör ve dosyalara sağ tuşla tıkladığımda GİZLE özelliği AKTİF DEĞİL...
..............
arkadaşımın söylediği problem de aynen bu. GİZLİ özelliğinin AKFİT OLMAMASI
..............
Bunun SİSTEMDE VİRÜS OLMASI ile alakası yok. sistemimde kaskerspy var ve aktif. virüsleri temizliyor. gayet hijyenik bir ortam.
virüslü bir bellek geldiğinde TEMİZLİYORUM
Gizli hale gelen dosya ve klasörleri GÖREBİLİYORUM
Fakat ne ATTRIB ile ne hasari hocamın gönderdiği dosya ile nede başka bir yöntemle bunu düzeltemiyorum
@BaRBaRYaN35 hocam senin sorunun dosyadan öte işletim sistemiyle alakalı bir durum buna neden olan bir virüs çeşididir regedit kayıtlarını değiştiriyor böylece dosya özelliklerinde gizliliği kaldır seçeneği pasif oluyor. Bunu şu eklentiyle düzeltebilirsin.

Ekli dosyalar

@Hasari hocam sağol teşekkür ederim dosya için fakat benim problemin virüsle ilgili olduğunu düşünmüyorum. olay dosyalara sistem özelliği verdiği için GİZLE özelliğini pasif edemiyorum.

biraz deneme yanılmayla hallettim
.
istediğim sürücüde
attrib -h -s *.* /S /D dediğimde tüm klasör ve dosyaları görünür hale getirebiliyorum.

bir öğretmen arkadaş flash belleğini getirdi dolu görünüyo ama içi boş dosyalar gizli, ve gizli seçeneği pasif; aktif olmuyo klasör seçeneklerinden gizili dosyaları gösteri seçiyorum tekrar gösterme haline dönüyo verilen programları hep çalıştırdım ama hala temizleyemedim sorunu çösemedim

nosTRa' Alıntı:
Hocam derdinizi anladım çünkü aynı sorunu bende yaşadım.
çözüm;
Hocam Attribute Changer programını indirip kurun. kurulum bittikten sonra gizli özelliği pasif klasöre sağ tıklayınız ve açılan menü içinde "Öznitelikleri Değiştir" seçeneğini tıklayınca orda gizlilik ve sistem dosyasındaki işareti kaldırın.
İşte bu kadar...

Ekli dosyalar

• ac.rar
    ac.rar
    1.3 MB · Görüntüleme: 6,294
bende de ne yaptıysam özniteliklerdeki gizli seçeneğinin üstündeki tiki kaldıramadım. Acaba nasıl kaldırabiliyoruz. ,Bilen var mı?

Geri