Gizli Dosyalarda gizli Dosya Seçeneğinin pasif olması proble

Kodla Büyü
safran' Alıntı:
Attribute Changer diye bir program var. Bu dosyların niteliklerini değiştirebiliyorsun. Saygılar...
Bu olayın sebebi virüs. Klasörlerin özniteliklerini sistem dosyaları olarak değiştiriyor ve siz de değiştiremiyorsunuz. Bu programla bu ayarları değiştirebilirsiniz.
programı kurduktan sonra klasörün üzerinde sağ tuş öznitelikleri değiştir deyince program çalışıyor ve klasör özelliklerini değiştirebiliyorsunuz.

Hocam teşekkürler, ne zamandır uğraşıyordum. İşe yaradı

efebey' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:
Arkadaşlar Findows Xp yüklü bir pc de harici diskimi taktıktan sonra virüslerden olsa gerek bazı klasörler gizli hale geldi. Temiz bir Pc de denediğimde gizli dosyaları görebiliyorum ama gizliliğini ne findows ortamında ne de Dos ortamında kaldıramıyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
Hocam derdinizi anladım çünkü aynı sorunu bende yaşadım.
çözüm;
Hocam Attribute Changer programını indirip kurun. kurulum bittikten sonra gizli özelliği pasif klasöre sağ tıklayınız ve açılan menü içinde "Öznitelikleri Değiştir" seçeneğini tıklayınca orda gizlilik ve sistem dosyasındaki işareti kaldırın.
İşte bu kadar...
Flash belleğimi kurtardı. Emeğinize sağlık.

efebey' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:
Arkadaşlar Findows Xp yüklü bir pc de harici diskimi taktıktan sonra virüslerden olsa gerek bazı klasörler gizli hale geldi. Temiz bir Pc de denediğimde gizli dosyaları görebiliyorum ama gizliliğini ne findows ortamında ne de Dos ortamında kaldıramıyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
çözüm;
Hocam Attribute Changer programını indirip kurun. kurulum bittikten sonra gizli özelliği pasif klasöre sağ tıklayınız ve açılan menü içinde "Öznitelikleri Değiştir" seçeneğini tıklayınca orda gizlilik ve sistem dosyasındaki işareti kaldırın.
İşte bu kadar...

hocam çok saolsasın, çok işe yaradı tamda dediğin gibi oldu kurtuldu :+1:

bu çalışmıyor hocam...

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    7.9 KB · Görüntüleme: 1,662
light' Alıntı:
hocam oku.txt dosyasını okuyarak uygulayın bakalım.
Allah razı olsun hocam, ben ne uğraştım bu virüsle. çok işe yaradı walla :alkis: :++:
arkadaşlar kesin deneyin!!! buarada ben önceden de bi kaspersky ile tarama yaptım bu da aklınızda bulunsun;)

Arkadaşlar ekteki dosyayı açın içinden çıkan dosyayı flash bellek içine ana dizine atin ve çalıştırın 1 dk kadar bekleyin, gizli klasörleriniz aktif olmaya başlayacak. Birinci çalıştırmanızda olmazsa birkaç defa daha deneyin kesin oluyor. Bizzat denedim ve tamamında başarılı oldum.

Ekli dosyalar

caesai' Alıntı:
Arkadaşın dediğini çoğu kişi tam anlayamadı, dosyaların gizli seçeneğinin pasif olma sebebi virüs tarafından SÜPER GİZLİ olarak değiştirilmesi. Süper gizli dosyalar NŞA'da görünür hale gelmez çünkü. bence klasör içindekileri dışarı taşıyıp yeni bir klasöre taşıyın. uğraştırıcı ama zararsız:)

Benim 2 mesaj yukarıda paylaştığım senin yazdığın sorunun çözümü işte arkadaşım. Buna virüs sebep oluyor. Tek tek içindekileri kopyalayıp yeni klasör oluşturmaya gerek yok. Araçlar-Klasör Seçeneklerinden Gizli dosyaları görüntüleyin. Şöyle bi tarama yapın flashınıza. Sonra flash içine üstteki mesajıma eklediğim dosyayı atın ve çalıştırın. Gizliliği pasif olan ve değişmeyen klasörler tek tek aktif olacak. Kolay gelsin...

:+1: Mesajdaki programı denemedim kaspersky içinde virüs buldu. Bu tip programlar var tabi onun için NŞA yazdım :) Netten bakıp bulursam paylaşırım sizlerle de...hoşçakalın...

:idea: Evet çözümü buldum, daha önce de kullandığım ve VİRÜSsüz bir program arkadaşlar, mutlaka öneririm. Kurduktan sonra sağ tık eklentisi geliyor ve dosyanın özniteliklerini değiştirebiliyorsunuz (sistem,arşiv,gizli v.s.).
Adres:
http://www.petges.lu/download/
Bu adresten istediğiniz sürümü indirip kurabilirsiniz. Kolay gelsin... :++:

başlat->çalıştır->cmd

flash diskin olduğu sürücüye geç;
örnek:
f:\>attrib -h -s /s /d

yaz bütün sistem dosyalarını ve gizli dosyaları açar..

kolay gelsin..

Biliyorum yazdığım program dosyaların tek tek özniteliklerini değiştiriyor. attrib komutu sürücülerdeki dosyaları toplu değiştirdiği için sorun yaratabiliyor tabi ki.attrib ikincil sürücü ya da flash gibi sürücülerde verimli. Bu program C sürücüsündeki dosyaları düzeltmek için bile kullanılabilir. :++:

Arkadaşlar böyle birşe benimde başıma geldi. Çözümünü araştırdım ve buldum. Bir program var onu kuracaksınız ve klasörün üzerine sağ tıklayıp öznitelik degiştir diyeceksiniz. Gizli özelliğini kaldırdıgınız zaman düzelecek.http://www.gezginler.net/modules/mydown ... r&lid=8693
bu likteki programı kullanarak sorun halledilecektir.
hocam programı indirdim.çalıştırdıgım anda bilgisayar aniden kapanıp tekrar açılıyor.bütün okulu bu virüs sardı.ne yapacağımı şaşırdım.

safran hocama teşekkürler. Attribute changer programıyla sorunu hallettim. programı kurduktan sonra istediğiniz klasörün üzerinde sağ tıklayınca öznitelikler değiştir seçeneğiyle sorun halloluyor.

efebey' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:
çözüm;
İşte bu kadar...

teşekkürler işe yarıyor...

Geri