GK-GY 2010 KISMIDA İPTAL !

Kodla Büyü
Re: Ynt: GK-GY 2010 KISMIDA İPTAL !

COBOL' Alıntı:
Halkı yenenlerin hakkı adına bir adım atıldı. İptal edilen sınav yeniden yapılır.Sorun yok.
ADALET GEÇ TE OLSA TECELLİ ETMELİ.
Sınav yeniden yapılır! Bu mu çözüm sayın hocam? Sen sınıfında sınav yaptığın öğrencileri bile 3 yıl sonra bir daha sınava sokabilir misin? Bu şekilde bir çözüm olmaz. 6 yıl sonra sınavda hile hurda var pardon bi yanlışlık olmuş diyebilir miyiz? Bana bununla ilgili dünyada veya ülkemizde emsal birşey gösterebilir misin? O zaman nasıl yapacağız dediğini duyar gibiyim. O konuda emin ol ben de bi çare düşünemiyorum. Çünkü neresinden tutarsan tut elinde kalıyo. Bir tane hırsız bile aradan sıyrılda hak geçmiş olur ama bir tane bile bu işe bulaşmadan sınava giren insan madur olsa yine hak yenmiş olur. Umarım bir çözüm getirilir.

COBOL' Alıntı:
Halkı yenenlerin hakkı adına bir adım atıldı. İptal edilen sınav yeniden yapılır.Sorun yok.
Muhtemel sen 2010 da atanmamışsın :) ve bana öyle geliyor ki şuan da açıkta aç kurt gibi bekleyen kardeşin eşin dostun var, 2010 da atananlar meslekten olsada bizimkiler sebeplense diye ağzınızı ayırdınız bekliyorsunuz değil mi :wink: ama yemezler devlet hepinize kapak yapacak :mrgreen:

ya zaten adamlar kımlerın yaptıklarını bıleceklerdır ama kanunlar nedenı ıle gorevden alamıyordu sımdı ohal le temızlıyecek o donemkı herkezı ıncelemeye alıyoruz demek mantıklı degıl onun yerıne sınavı ıptal ettık dıyerek ıncelıyorlar boylelıkle atılanlar hak iddia edemeyecekler yanı budama degıl kokten cozum bulmaya calısıyorlar

Haklı yanında haksızıda yakmazlar dıye umuyorum ozellıkle o donemde atanan arkadaslar ıcın (özellıkle eş ve cocuk)

Gerçekten kopya ile atanan ve hayatını bundan kazananlar Allah'a nasıl hesap verecek bilemiyorum! Düşünsenize hayat boyu haram kazançla geçindiğinizi. Bu insanda vicdan bırakmaz... Atanamayanların hakkına da girdikleri için kul hakkı da var bu işin içinde. Durum vahim.

Burada malesef sınav güvenliğini sağlamakla yükümlü birimler de suçludur. Esasen o sene ösym'de çalışan herkes çok iyi sorgulanmalıdır. İlk çıkış noktasından başlayarak soruları ilk çıkaran kişi veya kişiler ve bağlantıları bulunmalı. Sonra o kişiler sorgulanmalı ve onların bağlantıları bulunmalı. Bu şekilde yüzde 80lik bir kısmına ulaşılabilir. Bu noktadan sonra bütünü kurtarmak için parçayı kesmek daha doğru olacaktır. Keşke hepsi tek tek bulunup temizlense umarım bir tek hırsız bile arada kaynamaz cezasını bulur ama işte o da kolay bişey değil.

Devlet Planla Teşkilatı Resmi Açıklaması 02.08.2016

Usulsüzlük iddiaları nedeniyle daha önce, “Eğitim Bilimleri” bölümü ÖSYM Yürütme Kurulunca iptal edilen 2010 KPSS’nin, Ankara 1. İdare Mahkemesi’nce, “Genel Yetenek ve Genel Kültür” kısımlarının da iptal edilmesi üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca çalışma başlatılmış olup, ilgili kurum ve kuruluşlarla konu ayrıntılı olarak değerlendirilmektedir.

Çalışmalarımızda konuya ilişkin yargı kararları da göz önünde bulundurulmakta olup, haklarında herhangi bir şaibe bulunmayan kişiler açısından da bir mağduriyet oluşmaması için azami özen gösterilecektir.

İlgili kurumlarla yapılacak istişareler sonucunda alınacak kararlar daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Haber kaynağı : http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/duyuru/2010 ... n-aciklama

aynenbadi' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
Muhtemel sen 2010 da atanmamışsın :) ve bana öyle geliyor ki şuan da açıkta aç kurt gibi bekleyen kardeşin eşin dostun var, 2010 da atananlar meslekten olsada bizimkiler sebeplense diye ağzınızı ayırdınız bekliyorsunuz değil mi :wink: ama yemezler devlet hepinize kapak yapacak :mrgreen:

Adaletten korkma
ÇÜNKÜ
Adaletten kaçılmaz.

Devletimiz bu konuya adil bir çözüm mutlaka bulacaktır.

senolak' Alıntı:
Gerçekten kopya ile atanan ve hayatını bundan kazananlar Allah'a nasıl hesap verecek bilemiyorum! Düşünsenize hayat boyu haram kazançla geçindiğinizi. Bu insanda vicdan bırakmaz... Atanamayanların hakkına da girdikleri için kul hakkı da var bu işin içinde. Durum vahim.

Size aynen katılıyorum.Allah adını ağzından düşürmeyerek askeriyede,polislikte,ve KPSS de soru çalanlar kul hakkını nasıl öderler bilmem.10 yıl atama bekledik hayatımızdan 10 yıl çaldılar.Cehennemin yedi katı altı paklar bunları.Aklınca helal kazanayım diye gece yarılarına kadar da kalıp çalışsalar ağızlarıyla kuş ta tutsalar HARAM yiyorlar.Ve bu elbet çıkacaktı daha da çıkacak ...
Sözüm sadece 2010 için değil 2010 sadece ortaya çıkmış hali ne zamandır çaldılar Allah bilir.Hakkıyla atananlar üzerlerine alınmasın lütfen.

klebsiella' Alıntı:
Şurada okudugum bazi sinir bozucu adamlarla ayni meslekten oldugum icin tiksiniyorum..

valla hocam asıl bunları araştırmaları lazım, nasıl öğretmen olmuşlar.
Bencil, kendini düşünen, empati kuramayan....
Bir de bunlardan öğretmenlik yapmasını bekliyorsun.. :x

2009 puanıyla atandım ama 2010 da hakkıyla atananların sonuna kadar arkasındayım. Ne kadar karakteri bozuk adamlar olduğunu bu sayede anlamış olduk.Ayrıca şahsi düşüncem düzenleme yapılacaktır mağduriyet yaşanmayacaktır

leş kargası gibi bekleyenler varmış meğer.

2011 kpss ile atandım 91 küsür puanla, bu sene girdim 70 puan anca aldım. bu adamları tekrar yeni hazırlananlar ile sınava sokmak nası bir adalet?

bilisim-tef' Alıntı:
leş kargası gibi bekleyenler varmış meğer.

2011 kpss ile atandım 91 küsür puanla, bu sene girdim 70 puan anca aldım. bu adamları tekrar yeni hazırlananlar ile sınava sokmak nası bir adalet?

yeni sınav olmaz hocam. ya komple iptal edilir ya da khk ile onaylanır ve sınavda kopya çektiği düşünülenler ayıklanır.

her iki seçenekte olabilir gibi duruyor. fakat devlet on binlerce yeni mağdur oluşturmak istemeyecektir diye tahmin ediyorum.

ben 2007 de atandım. o sene atananlar yeniden sınava girsin diyenler madem siz hakkınızla atandınız hadi bir daha hazırlanıp girin de görelim sizlerin sınavlarında şaibe varmıymış.

Olacak iş değil. 2010da atandım. Hadi ben bekarım da çoluk çocuk sahibi olanları düşünemiyorum. Başbakan hiç yapıcı bir cümle kurmadı. Ya 86bin kişinin iş akdini feshedeceğiz ya da mahkeme kararına karşı gelip kendimiz bir yasa çıkaracağız demeye getirdi. Topu yargıya atabilmek için.

Hocam, bir şekilde o sınavda kopya ile...torpil ile...cemaat denilen ihanetçiler vasıtasıyla memur olanlar varsa, acınmadan işten çıkarılmaları ve bu 6 yıl boyunca aldıkları maaşlarıda yasal faiziyle geri alınmalıdır.Bugün kalkıp b ihanet çetesinin mensupları için, suçlu muydu...suçsuz muydu? gibi dramatik mevzularla konuyu sulandırmayalım.

yahu 17 Aralık 2013'e kadar hükümet bu fetöşistlerle can ciğer kuzu sarması değil miydi? Şimdi 2010 da atananların iş akdini fesh edeceklermiş. O zaman 2010 baz alınıyorsa bazı şeylere, 2010 dan bu yana bu fetö ile temas halinde olmuş olup halen aktif görevde olan milletvekililerin milletvekillikleri düşürülmeli,aktif görevde bulunan tüm bürokratlar açığa alınıp memuriyetten çıkarılmalılar. Tekrarlıyorum madem tarih 2010 baz alınıyorsa...

Kaldı ki fetö konusunda devletimiz büyük ve özverili bir temizlik içerisinde doğru destekliyorum. Ancak nedense bu fetö tüm bürokrasiye sızmış ama siyasilerden kimseye tesir etmemiş. İstisnasız biliyoruz ki Bülent Arınç, Abdullah Gül, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin, Ali Babacan bu yapıya ılımlıydılar. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır. He kandırıldık denilince aklanılıyorsa, 2010 ile memuriyette olanlar kandırıldık desin bu iş burada bitsin.

Kurunun yanında yaşın yanmasını geçtim, yaşın yanında kuru yanabilirse sevinecek haldeyim. fetö ile mücadele esastır ama toplumsal ayrılıkları arttırırsak zaten adamlar darbe yapmadan istediklerini yapmış oluyorlar.

Valla kimse kusura bakmasin. Esim 2010 kpss magdurlarindan. Afedersiniz esek gibi calisip girmisti sinava. Hop egitim bilimlerini iptal ettiler. Kendisi de dahil herkesin temennisi gk-gy nin de iptal edilmesiydi. Olmafi egitim bilimleri iptal edildi sadece. Tekrar girdi 82 puan aldi. Sonra gostermelik birkac kisi iceri alindi falan filan. Hop sinav evraklari imha edildi. Esin aldigi puanlar sonuna kadar emeginin karsiligiydi. Simdi tutup ta biz iptal ettik herkes bastan girsin demenin adaltele uzaktan yakindan alakasi yoktur. Diyelim tekrarladilar kopya ceken bu sefer calisip yerinde kalirsa da esim gibi yeni cocugu olmuslar ne olacak onceki gibi calisabilecekler mi sinava. Bizi bu durumlara dusurenlere hakkim sonuna kadar haram zikkim olsun. Serefsizlerin katistirdigi haltlar donup masumlari vuruyor. Askeriyedeki fetocular nasi tespit edildiyse bunlarin arasindakiler de tespit edilsin. Devletten aldiklari maaslari da kurusu kurusuna geri odemek zorunda kalsinlar. Asil adalet boyle olur.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin
- "Kopyaya bulaşanları zaten ihraç etmiştik"

Tekin, 2010 KPSS'de genel kültür-genel yetenek bölümlerinin iptaline ilişkin bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Dün Sayın Başbakanımız da açıkladı. 'Kopyaya bulaşmayan, herhangi bir suç işlemeyen kimseyi mağdur etmeyeceğiz' dedi. 2010 KPSS ile kamuya atanan 80 bin dolayında kamu personeli var. Bakanlığımız bünyesinde de 45 bin dolayında öğretmen, 2010 KPSS skorlarını kullanarak atanmış durumda. Bu arkadaşlarımızın tedirgin olmasını gerektirecek bir durum yok. Bunların içerisinden haklarında kopya sebebiyle soruşturma ya da yargı süreci devam eden sayı dışındakilerin etkilenmeyeceğini Sayın Başbakanımız zaten deklare etti. Bizim de elimizde o rakam belli zaten. Daha önce yargılama süreci devam ederken yargı makamları, mahkemeler bize bu rakamları isim isim bildirmişlerdi. Biz zaten bu arkadaşlarımızı ihraç etmiştik. Kopyaya karışmayanlar dışında hükümetimizin alacağı bir karar olursa bizim bakanlığımıza etkisi olmayacaktır. Bu anlamda kopyaya bulaşan, kopya nedeniyle yargılama sürecinde ismi olanları, kopya çektiği kesinleşen isimleri zaten ihraç etmiştik."

COBOL' Alıntı:

Çok zekice milletçe alkışlıyoruz :alkis: :alkis:
6 yıl sonra sınav yeniden yapılır mı insanlar hayatlarını kurmuş çoluk çocuk ev bark... seni bi daha alkışlıyoruz :alkis: :alkis:

Not: 2007 de atandım

2010 da bu kopyaci serefsizler yuzunden atanamamis biri olarak diyorum ki bayram gectikten sonra kinayi nereye isterseniz oraya yakin. Sinav tekrar edilsin diyenlerde insafsizdir, 6 sene gecmis ustunden belki o zamanlar geceli gunduzlu calisti insanlar kazandi ama simdi okadar seyi kim nereden hatirlasinda yapsin. Sorularin servis edilmesine yardim ve yataklik eden, goz yuman, tertemiz sinav diyenlerin gunahini neden bu garibanlar ceksin.

Bu işlerin buraya gelmesinin nedeni o zaman başımızda olanların bu olanlara göz yummasıdır. İnsanlar basbas bağırdı sorular çalındı karı koca ful çektiler diye. Sesini çıkaranlar vatan haini ilan edildiler.

Yeniden sınav yapılsın diyen 2 kişi var sanırım. Onların da trollük peşinde olduğunu düşünüyorum. Aklı başında hiç kimse bu sınavın tekrar yapılması gerektiğini söyleyemez. Hele adaletin tecelli etmesi gerektiğini sakın dile getirmesinler. Zamanında sınavın tekrarı için çok konuştuk, gündemden düşürmedik uzun süre. O zamanki hükümet yetkililikerinden herkes durumun farkındaydı. ÖSYM başkanının sınavın şaibeli olmadığı konusunda yaptığı açıklamalara "TATMİN" olanlar vardı. Bu saatten sonra adalet falan sağlanamaz. 2011 de tekrar girip atandım çok şükür ama o dönem atanamayıp canına kıyan arkadaşlarımız var. hadi tecelli ettirin bakalım adaleti onların adına.

Geri