Ben gerçek açlık sınırını yaşadım hocam.O psikolojiyi iyi bilirim.Kimseye ben açım param yok/yetmiyor diyemezsin...Hocam sana doğru gelen açlık sınırının altında yaşıyor olmamız mı? Rica etsem açıklayabilir misin?
Ben gerçek açlık sınırını yaşadım hocam.O psikolojiyi iyi bilirim.Kimseye ben açım param yok/yetmiyor diyemezsin...Hocam sana doğru gelen açlık sınırının altında yaşıyor olmamız mı? Rica etsem açıklayabilir misin?
O nedenle yeniden açlık sınırına gelinceye dek şikayetçi olmam mı diyorsunuz? Müthiş vizyon...Ben gerçek açlık sınırını yaşadım hocam.O psikolojiyi iyi bilirim.Kimseye ben açım param yok/yetmiyor diyemezsin...
Artık aç olduğumuzu, paramızın olmadığını dahi izinsiz söyleyemeyeceğiz desenize.Ben gerçek açlık sınırını yaşadım hocam.O psikolojiyi iyi bilirim.Kimseye ben açım param yok/yetmiyor diyemezsin...
Arkadaşım 2002 yılından bugüne Amerika da ki enflasyon dolayı usd %40 dan fazla değer kaybetti. Yani o zamanın 400 doları şimdinin 580 doları ile aynı. İnsanların 20 sene sonra halen yerinde sayan alım gücünü eleştirmesi niye sizi rahatsız ediyor anlamak güç.Bu başlık altında net bir şekilde siyaset yapılıyor. Herkes hükümete ve EBS ye saldırmış, kimse oy verdiği partiyi yâda sendikayı eleştirmiyor.
Önce matematik diyelim;
Sene 2002, Ak parti hükümet olmadan(3 kasım 2002) önce 9/1 öğretmenin maaşı 570 TL. Dolar Kuru ortalama 1.45 TL. Yani bir öğretmen yaklaşık 400 dolar maaş alıyor. Neden doları baz aldım, malûm herkes dolarla yatıp kalktığı için ayrıca tüm fiyatların dolara endeksli olduğunu ifade ettikleri için.
Şimdi gelelim bu güne. Sene 2021 9/1 öğretmen ne alıyor? 5000 TL. Dolar Kuru ne kadar 8.6 diyelim. 580 dolar yapar. Yani 2002 de dolar bazlı 400 dolar alan bir öğretmen bugün 580 dolar alıyor.
İlkokul öğrencisinin anlayacağı şekilde anlattım. Peki durum böyleyken bu kadar tatava neden yapılıyor? Amaç siyaset yapmak. 2002 deki öğretmenlerin durumu ile şu anki öğretmenin durumu aynı diyen ya çok gençtir yâda cidden ahmaktır.
Buradan günümüz maaşlarının yeterli olduğu sonucu çıkarılmasın. İşçiye verilen son zamdan sonra bizlerinde en az %15-20 zam oranı almamız gerekiyor, o mevzu ayrı ama burada aleni şekilde siyaset yapıldığı için yazmak zorunda kaldım. EBS den önceki yetkili sendikaları ve hükümetleri de çok iyi biliriz. Siyaset yapılacaksa oradan başlayalım. Memur maaşlarının deprem paraları ile verildiği, IMF den borç almak için elli takla atıldığı, IMF Türkiye masası şefinin Türkiye'de tanınmış en önemli isimlerin başında geldiği günleri unutmadık.
Son olarak sendikalar zaten siyasetin arka bahçeleridir. Birçok sendika başkanı görevi bıraktıktan sonra çeşitli partilerde m.v oldu.
Matematik isteyene matematik, dolar isteyene dolar, sendikacılık isteyene sendikacılık, siyaset isteyene siyaset anlattım.
O zaman devlet niye küçültmeye gideceğine sürekli memur sayısı artıyor?Hala boşuna tartışıyorsunuz...Siz bugüne kadar gelen sistemin bugünden sonra da aynen devam edeceğini mi sanıyorsunuz.Dünya değişıyor devlet yapıları değişıyor.Devlet gelecek nesiller için doğru olanı yapıyor.Devlet memurlarının maaşı git gide eriyecek çünkü dijital yönetim sistemleri geliyor.Devletlerin gelecekte bünyesine alacağı çalışan sayısı azalacak.Bugunlere kadar devletin memuru işçisi olma ve geçim sağlama psikolojisinin ortadan kalkması için en iyi yapılacak sey, devlette calisma fikrinden vaz geçirme bu psikolojiden uzaklaştırma yöntemi ve buna bagli olarak maaşları eritmektir.Devlet gelecekte daha az insan alacak hemen hemen herşey yapay zekaya ve nesnelerin interneti ile tekonolojiye dönecek.Bilisim teknolojileri ögretmeni olarak elimizde onemli bir bilezik var.Acilen yapay zeka ve elektronik üzerine kendimizi gelistirirsek yakin gelecekte daha fazla maasi olan cok daha iyi isler bulabiliriz.Devletin 50yillik plani var 100 yillik plani var siz bugun cebinize girene bakiyorsunuz ve maasinizin eridiginden bahsediyorsunuz ve agliyorsunuz ya, iste bunlar zaten devletin istedigi bir sey.Yani devletin memurlari maaslarinin eridigini asgari ucretin bile daha iyi oldugunu soyluyor olmamiz, hayata hazirlanan gencler icin bir done olacak.Diyecekler ki devlet memuru olmak artik is degil bu hayale fazla kapilmayalim yoksa gelecegimiz biter, kendimize baska bir arayis bulalim diyecek ve bu dusunce dalga dalga buyuyecek.Burdan hukumetin degismesiyle yetkili sendikanin degismesiyle zamlarinin artacagina inanlara soyluyorum kim gelirse gelsin devletin stratejisinin dışına çıkamaz bi kere devlet ona musade etmez.Dışardaki devletler bizim devletin ayagina tokez olacak adamlarini hangi siyasi partiler hukumet olacaksa olabildigince onun icine sokmaya calisirlar ve siyasi soylemlerde de ona gore yonlendirme yaparlar ve toplumun oyunu kendi adamlarinin cok oldugu siyasi tarafa yonlendirmeye calisir.Ama maasa zam olayi dedigim gibi devlet oncelikle ogretmen olmak uzere bircok memur sinifinin bir gelir kapisi ve devlete kapak atma anlayisini zamanla bitirmek istiyor gelecek bambaska bir gelecek olacak.Hedef bu, strateji ve yontemler de bu hedefe gore.Bosuna birbirinizle dalasmayin kim gelirse gelsin bu hedefe yonelik stratejilere uymak zorunda.