HİZMETİÇİ EĞİTİMDE TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIM KURSU VEREN !!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hlyzkn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hlyzkn

Aktif Üye
ARKADAŞLAR FATİH PROJESİ DAHİLİNDE SANIRIM HİZMETİÇİ EĞİTİM KURSLARI AÇILMIŞ.BANADA GÖREV ÇIKMIŞ AMA ÖĞRETMENLERE DERS ANLATMAK NASIL OLACAK BİLMİYORUM VE NELER ANLATICAM ONU DABİLMİYORUM BU KURSU DAHA ÖNCE VEREN ARKADAŞLAR OLDU MU

hlyzkn' Alıntı:
Valla hocam benim bildiğim 75 saatlik bi kurs olacakmış

eğer hizmet içi eğitim müdürlüğü açtıracaksa kursu; kurs 2 hafta sürer tahminim., halk eğitim tabanlı olursada modüler sisteme göre 32-40-160-240- -- diye farklılık gösterir. onaydaki isme ve açacak kuruma bakmak lazım.

yukarda link verdik siz hala yorum yapıyorsunuz.lütfen sadece bu başlık değil forumunun tümünde yazılanları okumadan yorum yapmayınız.

temel düzey bil. kullanımı kursu : 75 saat
dream weaver : 40 saat
web tabanlı içerik : 60 saat
bil tek ile proje hazırlama : 20 saat. lik kurslardır..
evrakları lazım olursa göndere bilirim.

arkadaşlar yeri değil belki ama az önce hizmetiçi sayfama baktım pardus ile ilgili temel seviye kursu çıkmış.
faaliyet yeri:eğitim teknolojileri genel müdürlüğü diyor. Daha önce bu kursa katılan varsa bilgi verirse(nerede kalınıyor?,harcırah işlemleri falan?) sevinirim

kimse bilmiyor mu ya:( heryerde aradım bu konuyu bulamadım.
eğitim teknolojileri genel müdürlüğünde olacak kursun kursiyerleri nerde kalıyor?

angel_33' Alıntı:
kimse bilmiyor mu ya:( heryerde aradım bu konuyu bulamadım.
eğitim teknolojileri genel müdürlüğünde olacak kursun kursiyerleri nerde kalıyor?

Yeri burası olmamakla birlikte bu kursa katılanlar için Başkent öğretmenevinde yer ayırtılır. İsterseniz orda kalırsınız. Kaldığınız süre içerisinde tüm harcamaları kendi cebinizden yaparsınız. Kaldığınız yerin faturasını kurs içerisinde sizden isterler. 1-2 ay içerisinde belirttiğiniz iban numarasına ücretiniz yatar. dereceniz 4' e düştü ise derecenizi belirten yazıyı da getirin.

Başka merak ettiğiniz birşey var ise özelden mesaj atarsanız cevaplarım.

Yalovaya gidecek arkadaşın ise birşey yapmasına gerek yok. kurs sonunda harcırahının artanını direk öderler.

konu da bir kilidi haketti sanırsam.

yaw ben ne cahil bir kitlenin içindeyim
Bir forum bu hale gelirmi;
bir kişi soru soruyor bilginiz yoksa birşey yazmaz okursunuz herkes kafasına göre yorum yapıyor.
rasim535 ve ommer kullanıcıların herhangi bir kaynak olmadan kafasına göre konuşmalarına bakarak idareci olma zamanı gelmiş hele ommer beyefendi Cemal hocamın paylaştığı bilgiye rağmen tahminimce ... olmalı diye keyfe keder yorum yaptığına göre onu güzel bir anadolu lisemize müdür yapmak lazım.
Arkadaşlar bu kadar tembel olmayın önce bir açın okuyun aklınıza yatmayan şeyi forumda sorun yada birilerine sorun bu ne kötü bir durum.
Bir öğretmenimiz öğretmen eğitmeni olacak kendisine sorulmuş hiç okumadan direk foruma geliyor diğerleri gene okumadan yorumlarını yazıyor aman ya rabbim bu nedir.

Ayrıca hizmetiçi enstitüsüne gidecek arkadaşlarım bunun bir yazışması olur sizin olurunuzda nerede kalacağınız, ne yapacağınız yazar lütfen bu kadar hazırcı olmayınız.

Misal ortmenim isimli kullanıcı soruyor "yalovaya giedeceğim ne yapayım"

Bende art niyetli yada temz ama bilgisiz bir forum yazarı olsam desemki " yalovada kalıcak yerlerde sıkıntı varmış WTİG kurslarını alanlar merkezde kalıcak ve hergün 1 saat 45 dakika yol gidip gelicekler"

ortmenim kullanıcı hadi şimdi al başına belayı acaba doğrumu yoksa yanlışmı diye düşünür durursunuz.
not:söylediklerim hayalidir.

Değerli meslektaşlarım lütfen okumadan yorum yaparak bulunduğunuz ortamın ve kendinizin değerini düşürmeyin.

"ist_koord " hocam söylediklerinize şahsım adına katılmıyorum.Bu forum başta olmak üzere tüm internette aradım bir bilgiye ulaşamadığım için buradan bilgi almaya çalıştım.Hem burası bir bilgi paylaşım platformu,bu şekilde eleştirmenizi de yanlış buluyorum

Sayın @ist_koord hakkaten siz neden bu cahil gördünüz kitlenin içindesiniz :?:

cemal hocam gerekli bilgiyi de vermiş uyarıyı da yapmıştı. Bu forum içerisinde nedense degisik tavır içindesiniz, kitlede cahil de olur alim de olur fakat bu durumu yukarıdaki gibi ifade etmek kimsenin haddi degildir. Öyle bir giriş varken, ilerisinde bir güzellik olsa da onu göstermez.

Herkese İyi forumlar

angel_33' Alıntı:
"ist_koord " hocam söylediklerinize şahsım adına katılmıyorum.Bu forum başta olmak üzere tüm internette aradım bir bilgiye ulaşamadığım için buradan bilgi almaya çalıştım.Hem burası bir bilgi paylaşım platformu,bu şekilde eleştirmenizi de yanlış buluyorum

Sayın meslektaşım;

diyelim ki haklısınız peki ben bu foruma dogrucudavut diye bir nickle katılsam ve desemki

Eğitekte kursa katıldım kızılayda kalmamızı söylediler her sabah 45 dakika otobüsle gittim canım çıktı size de allah kolaylık versin diye size hayali bir bilgi versem.

Siz okuyunca eyvah ne yapacağım diye hayıflansanız ve o gün belki 1 dakika üzülseniz bu hoşmudur.

bir soruyla konuya dönelim ;) 75 saatlik bu hizmetiçi kursu eğitici formatörler mi verebiliyor yoksa okul formatörleri de verebiliyor mu ?

bayghost' Alıntı:
bir soruyla konuya dönelim ;) 75 saatlik bu hizmetiçi kursu eğitici formatörler mi verebiliyor yoksa okul formatörleri de verebiliyor mu ?
Bizim okula dönem bitmesine 2 gün kala yazı gelmiş. Yazıda kursu açmak isteyen okullar dönem sonuna kadar bildirsinler yazıyordu. Aynı şekilde görev almak isteyen bilişim ve bilişim formatör öğretmenleride dilekçelerini versinler yazıyordu. Tabi sağolsun bizim müdür daha dün gösterdi yazıyı bana süresi geçmiş. Kurs açılacak okullar belli olmuş. Aradım ili sordum. Hocam okullar belli oldu o konuda yapacak birşey yok ama sen görev almak istiyorum diye dilekçeni yaz hemen bize ulaştır görev çıkar belki dediler. Bende aynen öyle yapıp önce ilçeye elden götürüp oraya onaylatıp oradan hemen ile elden götürüp teslim ettim dilekçemi. Sonuç ne olacak bekleyip göreceğiz :) İnşallah görev çıkarda bizde nasipleniriz :)

bayghost' Alıntı:

SAyın meslektaşım böyle bir eğitimin planlamasında yetişkin eğitimi olduğu için öncelik Eğitici BT Formatör Öğretmenlerinindir.
Ancak eğitimlerin süre sınırı, kitlenin fazlalığı v.b. durumlar neticesinde ihtiyaç halinde BT Formatör Öğretmenleri ve gene ihtiyaç karşılanamzsa BT öğretmenleri bu konuyla ilgili görevlendirilirler.

İl Hizmetiçi Eğitim planlama komisyonunun bir üyesi olarak bilgim budur.

Uygulama bunun dışında olamazmı derseniz nizamisi budur(biz istanbulda böyle yapmaya çalışyoruz) ama burası Türkiye diğer illeri bilmek mümkün değil.

the_korsan' Alıntı:
Sayın @ist_koord hakkaten siz neden bu cahil gördünüz kitlenin içindesiniz :?:

cemal hocam gerekli bilgiyi de vermiş uyarıyı da yapmıştı. Bu forum içerisinde nedense degisik tavır içindesiniz, kitlede cahil de olur alim de olur fakat bu durumu yukarıdaki gibi ifade etmek kimsenin haddi degildir. Öyle bir giriş varken, ilerisinde bir güzellik olsa da onu göstermez.

Herkese İyi forumlar

Sayın @the_korsan(sanırım usulü böyle öğrenmenin yaşı yok)

siz neden cahil gördünüz derseniz bu öznel olur oysa burada herhangi bir araştırma yapmamış dşrek buradan cevap bekleyen bir forum yazarı ve ona bilgileri olmadığı halde tahminleri ile bilgi sunan iki ayrı forum yazarı mevcuttur. Böylesi bir tavır cehalet diye değilde nasıl tanımlanır. Üzülerek söylüyorum ki insanların hadleri hakkında konuşmak sizin haddiniz değildir. Ben dışarıda nasıl isem burada da aynı şekilde karşımda gördüğüm kişi cahilse cahil derim. Girişin sertliği kısmında size katılyorum bir eğitimciye yakışmamış malesef girizgahım bu sebeple sonrasındaki mesajı anladıklarını sanmıyor ama umuyorum. Hoş Cemal hocamın ikazından sonra arkadaşımız hala tahminimce cümlesi ile bilgi verdiğine göre girizgahı esnekte tutsak ne olurdu emin değilim.

Bu arada benim kadar iyi niyetli iseniz gezdiğiniz sayfalarda tahminleri ile bilgi dağıtan kişileri ikaz ederseniz çok mutlu olurum.

Buradaki temel sorunlardan biri Herkesin onlarca hizmetiçi kursa gittiğini düşünmemizdir. 2008 yılında ilk gittiğim hizmetiçi kursta bir sürü kişiye sormuştum ne yapacağım nerede kalacağım nasıl olacak diye. ama EBİTEFO olarak eğitim almaya ve vermeye gittiğimiz onlarca kurstan sonra ezbere gidiyoruz diyebiliriz. bu sebeple ilk defa Hizmetiçi kursa giden kişilere biraz daha hoşgörü ile yaklaşmamız gerekir gibi geliyor.

Naçizane fikrimdir...

nabukednezar' Alıntı:

hocam temel düzey bil. vedream weaver lazım dökümanlar paylaşırsan çok sevinirim. şimdiden teşekkürler

the_joker' Alıntı:
nabukednezar' Alıntı:

hocam temel düzey bil. vedream weaver lazım dökümanlar paylaşırsan çok sevinirim. şimdiden teşekkürler

aynen bana da lazım...bi zahmet.

bana da görev çıktı, can sıkıcı olan şu ki; kursiyer listeme baktığımda içlerinde genç, dinamik ve bilgisayar okur-yazarı olan, iş ve işlemlerini bilgisayarda gayet güzel yapabilen öğretmenlerin yanı sıra ; bir söyleneni 10 kez tekrar ettiren, anlamakta güçlük çeken ve bilgisayar kullanımında yeteneksiz ve isteksiz olan öğretmenler de var. Ben nasil dikiş tutturucam şimdi.. :(

Arkadaşlar temel bilgisayar kursu için ben megep kaynaklarını kullanıyorum. megep.meb.gov.tr sitesinden modüllere gidip kaynakları indirebilirsiniz.

ben inceledim ve büro yönetimi modülündeki bilgisayar ofis programları konularını daha basit ve dolayısıyla bilgisayarı hiç bilmeyen öğretmenler için daha uygun gördüm.
modül kitaplarında anlatımlar, faaliyetler ve değerlendirme soruları var. bence güzel kaynaklar....

halilturkoglu hocam paylaşım için çok teşekkür ederim.
tufa hocam keşke hepsi hiç bilmeyen yada az bilen olsa. Çoğu biliyor sadece belge almak için geliyor, durum böyle olunca bilen ve bilmeyenler bir arada. Beni çok geriyor bu durum..

Geri