hala öğrenim kredi borcu ödeyenler.....

Kodla Büyü
7,464.53 TL öğrenim 1,124.36 TL de katkı kredisi borcum varmış. hocam ne güzel unuttuydum ne die hatırlattın şimdi :D

by_katliam' Alıntı:
bi taksidi,2-3 ay ödemesem gecikme faizi ne kadar olur bilen var mı arkadaşlar
benden hesaplayabilirsin hocam :D

Ekli dosyalar

• kredi.JPG
    kredi.JPG
    104.2 KB · Görüntüleme: 2,677
iyi ki bitmiş , nasıl zoruma gidiyordu ödemek, başlığı görünce bitmiş olduğuna şükrettim :) hayatımın pişmanlıklarından bir tanesiydi o kredileri almak, çok da lazım değildi.

2014e kadar durmak yok ödemeye devam.Çok şükür biz ödeyebiliyoruz ya iş bulamayanlar ya da bulsa da ödeyecek kadar para alamayanlar.Allah yardım etsin.

acelayir' Alıntı:
by_katliam' Alıntı:

sen naptın hacı ! vaziyet iyi görünmüyo... yani gördüğüm kadarı ile ilk faiz biraz yüksek sonra ödemedikce herseferinde 20 tl kadar düşüyo faiz öyle mi?

HOCALARIM BEN VERGİ DAİRESİNE ÖDEDİM BORCU AMA SİSTEMDE HALA GÖZÜKMÜYOR NE YAPMAM LAZIM.

mebbis' Alıntı:
HOCALARIM BEN VERGİ DAİRESİNE ÖDEDİM BORCU AMA SİSTEMDE HALA GÖZÜKMÜYOR NE YAPMAM LAZIM.
Hocam ayın 15'inden sonra yansır diyor benimkiler de gözüküyor şimdi.
Tek bir tavsiyem var. Sakın ödeme makbuzlarını kaybetme. Bir dosyada sakla ki itiraz etme hakkın olsun.
Ayrıca Müşteri Hizmetler Kurmuş KYK 444 19 61 arayabilirsin.

pasific' Alıntı:
acelayir' Alıntı:
by_katliam' Alıntı:

sen naptın hacı ! vaziyet iyi görünmüyo... yani gördüğüm kadarı ile ilk faiz biraz yüksek sonra ödemedikce herseferinde 20 tl kadar düşüyo faiz öyle mi?

Her ay ödemedikçe 20 tl artıyor faiz. Yapacak bişi yok seneye başlayacağız inşallah. Allah yardımcımız olsun...

2007 den beri ödüyorum 4 ay sonra bitecek inşallah. 400 küsür lira borcum kaldı :)

2.yapılandırmada affetmedim ve ödemiştim borcumu....

Ödeme imkanı(!) olup da ödemeyenleri Allah'a havale ediyorum...

ya biz zar zor ödüyoruz da, millet nasılda af gelcek diye ödemiyor..inş af gelmez..ödeme durumu olan herkes ödemeli bence de...

6000 lira 2 yılda ayda 780 ödeyerek bitirdim. -0.87 gözüküyor. borcum değil alacağım var:)

2 yıl önce bitirdim kendiminkini de eşiminkini de. Keşke ödemeseydim. Ekonomik olarak hala dolaylı olarak etkileniyorum ödemelerimden. 5-6 yıldır ödemeyen arkadaşlarım var. Ne haciz, ne ihbarname! Kaç af geçti hala ödemiyorlar, ana para değerini yitirdi onu bile ödemeye yanaşmıyorlar. İmreniyorum ama yapamıyorum. Ülkemizde işini, ödemesini, görevini zamanında ve olması gerektiği gibi yapanlar şimdiye kadar hep cezalandırıldı diye düşünüyorum. Benzer uygulama öğretmen atamalarında da yapıldı. (Sözleşmeden kadroya geçiş ve zorunlu hizmet) Ben yapamadım ama siz siz olun ödemeyin derim. Pişmanım anlayacağınız.

Eşim ve benim öğrenim ve katkı borcumuza 3 ayda bir 1000 lira ödüyoruz.

Keşke atanınca başlasa geri ödemeler. Eşim henüz atanamadı.Ödemekte zorluk yaşıyoruz.

mebbis' Alıntı:

hocam kyk nın sorgulama ekranlarının bir yerinde şöyle bir uyarı var: Yapılan ödemeler o ayın 15 inden sonra sistemde görünecektir. Bu tarihten sonra ödeme yaptığınız halde sistemde görünmüyosa..... şeklindeydi. Bununla ilgili olabilir belki.

Ödemek ve ödememek konusunda da geçen gün haberlerde takip ettiğimiz şehit pilot yüzbaşımız geldi aklıma nedense. O başlıkta epey bir takdir toplamıştı kendisinin "bu uçakta yetim hakkı var" deyişi. Ben bir güzel ödüyorum tam zamanında. Başka yerlere borçlanıyorum gerektiğinde. Mali durumum da çok parlak değil. Ama elime para geçtiği mühletçe aksatmayı düşünmüyorum Allah'ın izniyle. Ben o krediyi almadan Ankara gibi bir yerde okuyamazdım. Şimdi benim gibi başkalarının da okuyabilmesi için o havuza paranın geri dönmesi lazım. Ben şahsen hacizden veya ihbarnameden korkmam, ama Allah'tan korkarım.

Ödemeyenler ve onlara müeyyide uygulanmaması ise kabul edilebilir bir şey değil. Bununla ilgili mutlak bir şey yapılmalı.Dile getirilmeli bir şekilde.Böyle saçmalık olmaz.

bu bilişim teknolojileri birde bu açıdan zarar verdi bana. Bizim hoca anlatmıştı kendiside borcunu ödememiş birgün arşivde yangın çıkmış bunların borçları kaybolmuş. şimdi hepsi kaç ayrı yerde kayıtlıdır ne kadar yangın çıksada kaybolmaz bizim kayıtlar :D :mrgreen: :puhaha:

Hesaplanan Toplam 7,111.20 .00 7,111.20
Ödenen Toplam 2,844.00 .00 2,844.00
Kalan Borç 4,267.20 .00 4,267.20

valla ben aldım kardeşime aldırmadım alırken iide öderken insana zor geliyor hele daha 2 yıl ödüyecez

Geri