merhaba arkadaşlar. ben halk eğitim aracılığıyla okulumda yazın kurs açmayı düşünüyorum. sormak istediğim şu:
Şimdi arkadaşın yazdığı mesaja dayanaak birşey soracam. ben yaz olduğu için hiç ek ders alamıyorum. yaz için 10 saatten fazla ekders alabilir miyim?
Must@f' Alıntı:Kurs başladıktan sonra, kursun süresinin 1/5'i kadar süre boyunca kursa yeni kursiyer kaydedilebilir.erdem12' Alıntı:1- Halk eğitim kurslarında devamsızlık %20 dir. İlk 1 hafta kayıt kabul edilir.
Şu andaki yeni duruma göre kursiyer kayıtları internet ortamından Müdür ve Müdür yardımcıları tarafından kayıt kabul ve kayıt işlemleri http://hem.meb.gov.tr adresinden yürütülmektedir.Kurs kayıt işlemlerinin Müdür ve kurslardan sorumlu, kayıtlardan sorumlu müdür yardımcısı veya yardımcıları tarafından yapılması esastır.Kurs açılacaksa açılmadan önce en az 15 gün önceden kurs http://hem.meb.gov.tr adresindeki ilsis tabanlı Halk Eğitim Merkezleri otomasyon programında kurs tanımlanır ve kayıt kabul işlemleri başlar.erdem12' Alıntı:3-Kursların bilgi girişleri internet üzerine ilk 10 gün içerisinde girilir.
Kayıt kabul işlemleri nasıl yapılacaktır?;
Kursun mahiyetine göre hareket edilir. Mahiyet derken bazı kurslarda öğrenim derecesi önemlidir. Bunun için kursa kayıt olacak kişinin öğrenim durumunu beyan edibileceği bir belgenin yanında olması gerekir. Bazı kurslarda da öğrenim belgesi zorunluğu yoktur. Mesala okuma/yazma kursları gibi. Genelde Nüfus cüzdanı ve bir öğrenim belgesi ile kursiyerin Halk Eğitimi Merkezlerindeki kurslara müracaat etmesi yeterlidir. İlgili görevli(Müdür, Müdür yardımcıları) kayıt işlemini internet ortamından yapar ve kursiyerin kaydı için gerekli belgenin çıktısını alıp, kursiyere imzalatır ve kursun dosyasına iliştirir. Bu evrağın bir nüshasınıda kursa kaydolan kursiyere verir.
Bunun için kişinin nüfus cüzdanındaki T.C. kimlik numarası yeterlidir.Geri kalan tüm nüfus bilgileri MERNİS sisteminden aktarılarak kayıt işlemi için tüm nüfus bilgileri sisteme geçer. Öğrenim durumu içinde kişinin öğrenim durumunu gösteren bir belge göstermesi yeterlidir.
Kursun açılabilmesi için yeterli sayı oluşmadıysa(12 kişi) o zaman kursun başlamasından itibaren toplam kurs süresinin 1/5'i süresi boyunca kayıt alınmaya devam edilebilir. Eğer yine bu 1/5 süre boyunca kursiyer sayısı 8'in altında kalırsa, kursun devam edip edemeyeceği İl/İlçe Milli Eğitim Müdürünün kararına bırakılır. Kursun devam edip edemeyeceğini İl/İlçe Milli Eğitim müdürü HEM'e bildirir.
Dışarıdan görevlendirilen bir öğretmenin kendi okulunda ne kadar derse girdiğine bakılır. Eğer kendi okulunda Maaş karşılığı+Zorunlu+İsteğe bağlı dersleri dolmuş ise halk eğitimi merkezinden en fazla 10 saatlik ders ücreti alabilir. 10 saatin üzerinde girdiği saatlere fahri girmek zorundadır.erdem12' Alıntı:4-Dışarıdan görevlendirilen bir öğretmen haftada 10 saatten fazla ek ders almaz. bir kursa birden fazla öğretmen görevlendirilebilir. Örneğin 160 saatlik bir bilgisayar kursunu iki öğretmen 80 + 80 olarak verebilir.
Eğer kendi okulunda ders saatleri tam dolu değilse; Bu bu saatlerini halk eğitimi merkezinde doldurabilir ve ayrıca bu saatlerin üzerine 10 saat daha derse girebilir.
erdem12' Alıntı:8- Son olarak Halk Eğitimler Kurslar için resmi olarak ücret talep edemezler. Okul Aile birliği aracılığı ile makbuz karşılığı alabilirler. Bunun miktarını okul aile birliği belirler.
Halk Eğitimi Merkezine bağlı olarak açılan kurslardan herhangi bir isim altında(Bağış, Döner sermaye kapsamında gibi) ücret talep edilemez. Ücret istenmesi yasal değildir.
Şimdi arkadaşın yazdığı mesaja dayanaak birşey soracam. ben yaz olduğu için hiç ek ders alamıyorum. yaz için 10 saatten fazla ekders alabilir miyim?