Halk Eğitim kurs Ek ders saati hakkında soru

Kodla Büyü

breave21

Üye
merhaba arkadaşlar. ben halk eğitim aracılığıyla okulumda yazın kurs açmayı düşünüyorum. sormak istediğim şu:

Must@f' Alıntı:
erdem12' Alıntı:
1- Halk eğitim kurslarında devamsızlık %20 dir. İlk 1 hafta kayıt kabul edilir.
Kurs başladıktan sonra, kursun süresinin 1/5'i kadar süre boyunca kursa yeni kursiyer kaydedilebilir.

erdem12' Alıntı:
3-Kursların bilgi girişleri internet üzerine ilk 10 gün içerisinde girilir.
Şu andaki yeni duruma göre kursiyer kayıtları internet ortamından Müdür ve Müdür yardımcıları tarafından kayıt kabul ve kayıt işlemleri http://hem.meb.gov.tr adresinden yürütülmektedir.Kurs kayıt işlemlerinin Müdür ve kurslardan sorumlu, kayıtlardan sorumlu müdür yardımcısı veya yardımcıları tarafından yapılması esastır.Kurs açılacaksa açılmadan önce en az 15 gün önceden kurs http://hem.meb.gov.tr adresindeki ilsis tabanlı Halk Eğitim Merkezleri otomasyon programında kurs tanımlanır ve kayıt kabul işlemleri başlar.

Kayıt kabul işlemleri nasıl yapılacaktır?;
Kursun mahiyetine göre hareket edilir. Mahiyet derken bazı kurslarda öğrenim derecesi önemlidir. Bunun için kursa kayıt olacak kişinin öğrenim durumunu beyan edibileceği bir belgenin yanında olması gerekir. Bazı kurslarda da öğrenim belgesi zorunluğu yoktur. Mesala okuma/yazma kursları gibi. Genelde Nüfus cüzdanı ve bir öğrenim belgesi ile kursiyerin Halk Eğitimi Merkezlerindeki kurslara müracaat etmesi yeterlidir. İlgili görevli(Müdür, Müdür yardımcıları) kayıt işlemini internet ortamından yapar ve kursiyerin kaydı için gerekli belgenin çıktısını alıp, kursiyere imzalatır ve kursun dosyasına iliştirir. Bu evrağın bir nüshasınıda kursa kaydolan kursiyere verir.
Bunun için kişinin nüfus cüzdanındaki T.C. kimlik numarası yeterlidir.Geri kalan tüm nüfus bilgileri MERNİS sisteminden aktarılarak kayıt işlemi için tüm nüfus bilgileri sisteme geçer. Öğrenim durumu içinde kişinin öğrenim durumunu gösteren bir belge göstermesi yeterlidir.

Kursun açılabilmesi için yeterli sayı oluşmadıysa(12 kişi) o zaman kursun başlamasından itibaren toplam kurs süresinin 1/5'i süresi boyunca kayıt alınmaya devam edilebilir. Eğer yine bu 1/5 süre boyunca kursiyer sayısı 8'in altında kalırsa, kursun devam edip edemeyeceği İl/İlçe Milli Eğitim Müdürünün kararına bırakılır. Kursun devam edip edemeyeceğini İl/İlçe Milli Eğitim müdürü HEM'e bildirir.

erdem12' Alıntı:
4-Dışarıdan görevlendirilen bir öğretmen haftada 10 saatten fazla ek ders almaz. bir kursa birden fazla öğretmen görevlendirilebilir. Örneğin 160 saatlik bir bilgisayar kursunu iki öğretmen 80 + 80 olarak verebilir.
Dışarıdan görevlendirilen bir öğretmenin kendi okulunda ne kadar derse girdiğine bakılır. Eğer kendi okulunda Maaş karşılığı+Zorunlu+İsteğe bağlı dersleri dolmuş ise halk eğitimi merkezinden en fazla 10 saatlik ders ücreti alabilir. 10 saatin üzerinde girdiği saatlere fahri girmek zorundadır.
Eğer kendi okulunda ders saatleri tam dolu değilse; Bu bu saatlerini halk eğitimi merkezinde doldurabilir ve ayrıca bu saatlerin üzerine 10 saat daha derse girebilir.

erdem12' Alıntı:
8- Son olarak Halk Eğitimler Kurslar için resmi olarak ücret talep edemezler. Okul Aile birliği aracılığı ile makbuz karşılığı alabilirler. Bunun miktarını okul aile birliği belirler.

Halk Eğitimi Merkezine bağlı olarak açılan kurslardan herhangi bir isim altında(Bağış, Döner sermaye kapsamında gibi) ücret talep edilemez. Ücret istenmesi yasal değildir.

Şimdi arkadaşın yazdığı mesaja dayanaak birşey soracam. ben yaz olduğu için hiç ek ders alamıyorum. yaz için 10 saatten fazla ekders alabilir miyim?

10 saatten fazla ekders alabilirsiniz. Bu ekders ücreti girdiğiniz bütün dersleri kapsar. Bu ders ücreti miktarı 40 saatten daha fazla olamaz.

Yıl içinde okul derslerine ilave olarak kadrolu öğretmenler haftada 10 saat,
dışarıdan ücretli gelenler 40 saate kadar ücret alıyor.

Ben daha önce 2 kurs birden açalım, ben haftada 20 de saat de kurs verebilirim demiştim, fakat bana en fazla 10 saatinin ücretini alabilirsin demişlerdi.

Fakat yazın okulda ders yok, yani kursta çalışmak isteyen mesela 40 saat ders verebilir mi?
Bilgisi olanlar aydınlatsın, ben de merak ediyorum.

Halk Eğitim Kursları 10 saattir.
Hizmetiçi eğitim kursları haftada 30 saate kadardır.

breave21' Alıntı:
aylık 40 mı yoksa haftalık 40 saat mi?

Haftalık 40 saat. Bu söylediğim yaz tatili için geçerli.

Sene içinde(Eğitim Öğretim dönemlerinde) ise kadronuzun bulunduğu okulda kaç saat derse girdiğiniz önemli.

ulu2000' Alıntı:
Yıl içinde okul derslerine ilave olarak kadrolu öğretmenler haftada 10 saat,
dışarıdan ücretli gelenler 40 saate kadar ücret alıyor.

Ben daha önce 2 kurs birden açalım, ben haftada 20 de saat de kurs verebilirim demiştim, fakat bana en fazla 10 saatinin ücretini alabilirsin demişlerdi.

Fakat yazın okulda ders yok, yani kursta çalışmak isteyen mesela 40 saat ders verebilir mi?
Bilgisi olanlar aydınlatsın, ben de merak ediyorum.

Arkadaşlar sözle söylenenler genelde ilk anda kişiyi baştan savmak için söylenenlerdir. Bence bu konuda bilgi edinme kanunu kapsamında bilgi isteyiniz.

Yani işi resmileştirin diye böyle bir şey söyledim. Yoksa ben eminim çünkü ben kadrusu Halk Eğitimde olan bir öğretmenim.

Arkadaşlar Geçenlerde H.E.M Müd. Yrd. ile görüştüm. Halk Eğitimde Bilgisayar Kursu açmayı düşünüyordum. Geçen sene haftalık 30 saat kurs verdiğim halde yönetmeliğin değiştiğini ve kadrolu öğretmenlerin haftalık 10 saate kadar ek ders alabileceğini söyledi. Ben de vazgeçtim.

cogullu' Alıntı:
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html
8. maddenin b fıkrasına göre halk eğitim için açılan kurslarda 10 saatten fazla alınmıyor diye biliyorum.

b) Yarıyıl ve yaz tatillerinde;

1) Eğitim yapılan her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerden alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği olanlara haftada 44, diğerlerine haftada 30 saate kadar, ek ders görevi verilebilir.

Kurs öğretmenliği diye bir alan yok tabiki. Bir kursta görev alınırsa kurs öğretmeni olabilirsiniz.

ekol47' Alıntı:
Arkadaşlar Geçenlerde H.E.M Müd. Yrd. ile görüştüm. Halk Eğitimde Bilgisayar Kursu açmayı düşünüyordum. Geçen sene haftalık 30 saat kurs verdiğim halde yönetmeliğin değiştiğini ve kadrolu öğretmenlerin haftalık 10 saate kadar ek ders alabileceğini söyledi. Ben de vazgeçtim.

Demek ki hocam sana kurs vermeyi tercih etmemişler.Akıllarında başka birileri varmıştır, ona kurs açmak istiyorlardır. Dışarıdan bilgisaya bilen birine kurs vermek onların işine geliyor çoğu zaman. :) Çünkü onlar bir öğretmene göre çok daha esnek davranabiliyorlar. Hemde çok esnek.

Sizede biraz caydırıcı bir yöntem kullanmışlar. :) Yada birşeyleri yanlış yorumlamışlar.

Must@f' Alıntı:
cogullu' Alıntı:
8. maddenin b fıkrasına göre halk eğitim için açılan kurslarda 10 saatten fazla alınmıyor diye biliyorum.

1) Eğitim yapılan her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerden alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği olanlara haftada 44, diğerlerine haftada 30 saate kadar, ek ders görevi verilebilir.

Kurs öğretmenliği diye bir alan yok tabiki. Bir kursta görev alınırsa kurs öğretmeni olabilirsiniz.

1) Eğitim yapılan her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında,

2) (a) bendinin 3 ve 4 numaralı alt bentlerinde sayılan kurslar ile 6 numaralı alt bendinde sayılan eğitim faaliyetlerinde,

görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerden alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği olanlara haftada 44, diğerlerine haftada 30 saate kadar,

ek ders görevi verilebilir.

dikkat ederseniz 8.b.2 de bu ekdersi almak için hangi kursların açılacağı özellikle belirtilmiş ve bilgisayar kursu bunların arasında değil, doğal olarak 10 saatten fazlasını vermiyorlar, vereni de duymadım, keşke verilse varsa örneği bilelim emsal gösterip bizde başvuralım.

Must@f' Alıntı:
cogullu' Alıntı:

ARKADAŞLAR "alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği olanlara" ne demek yani neye göre belirlenir bu. diplomadamı yazar bu yoksa nasıl belirlenir. ben eğiticiyim ve ilköğretimden geldim. şimdi eğiticiliğimemi bakılır yoksa diplomamamı yada kadromun bulunduğu yeremi ( yada çok saçma bi sorumu bu bilgisizliğime bağışlayın!)?

ben kimim :? :? nasıl anlıycam??

güncel...

biraz hızlı bi güncel oldu farkındayım ancak yarın müdürle bu konuyu konuşcam bilgisi olan arkadaş varsa llütfen bi görüş sunabilirmi?

Mesleki ve Teknik Eğitim Okullarından mezun isen, yani Teknik öğretmen isen demek istiyor.

ebf' Alıntı:
Halk Eğitim Kursları 10 saattir.
Hizmetiçi eğitim kursları haftada 30 saate kadardır.

hocam bu 10 saat hikayesi ne idareciler tarafından nede öğretmenler tarafından dosdogru algılanamadıgından böyle oluyor.

bakınız

buranın 26. maddesinde derki;

Diğer okul ve kurumlarda ders görevi

MADDE 26- (1) Bu Karar kapsamında bulunan yönetici ve öğretmenlere, aslî görevlerini aksatmamak ve aylık karşılığı ders görevlerini tamamlamak kaydıyla; Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda, diğer kurumlara bağlı okullar ile yüksek öğretim kurumlarında, ücretleri görev aldıkları okul veya kurumca ödenmek üzere ek ders görevi verilebilir. Ancak, bu tür görevlendirmelerde verilecek ek ders görevi, kendi okullarında veya dengi okullarda haftada aylık ve ücret karşılığı okuttukları ek ders saati sayısı toplamını dolduranlar bakımından haftada 10 saati geçemez.

bakınız halk egitim kurslarıda diger okul ve kurumlarda ders görevi kapsamında degerlendirilir ve 10 saat hikayesi bu maddeden gelir. dikkat ediniz kelimeyi koyulastırdım toplam ek dersini dolduranlar bakımından 10 saati gecemez diyor. sabit bir 10 saat söz konusu degil yani.

şöyleki;

okulunda 25 saat derse giren bir öğretmen fiilen girebilecegi haftalık ders sayısını 30 saat olarak kabul edersek 5 saat ek dersini doldurmak için ve bunun haricindede ek dersini doldurduktan sonra yani bir 10 saat daha halk egitim kursu verebilir ve ücretini de alabilir.
dolayısıyla bu öğretmen halk egitimden 15 saatlik kurs vermiş olur ve ücretini de pekala alır.

veya okulunda 10 sat dersi olan bir öğretmen 20 saat maaş karsılıgı ve ek dersini doldurmak için ekstradanda bir 10 saatte öyle girer ve toplamında haftalık 30 saatlik kurs vereiblir.

okuduğunu anlamayan idarecilerle çalışan arkadaşlarıma Allah kolaylık versin.

Hacker' Alıntı:
ebf' Alıntı:
bakınız halk egitim kurslarıda diger okul ve kurumlarda ders görevi kapsamında degerlendirilir ve 10 saat hikayesi bu maddeden gelir. dikkat ediniz kelimeyi koyulastırdım toplam ek dersini dolduranlar bakımından 10 saati gecemez diyor. sabit bir 10 saat söz konusu degil yani.

şöyleki;

okulunda 25 saat derse giren bir öğretmen fiilen girebilecegi haftalık ders sayısını 30 saat olarak kabul edersek 5 saat ek dersini doldurmak için ve bunun haricindede ek dersini doldurduktan sonra yani bir 10 saat daha halk egitim kursu verebilir ve ücretini de alabilir.
dolayısıyla bu öğretmen halk egitimden 15 saatlik kurs vermiş olur ve ücretini de pekala alır.

veya okulunda 10 sat dersi olan bir öğretmen 20 saat maaş karsılıgı ve ek dersini doldurmak için ekstradanda bir 10 saatte öyle girer ve toplamında haftalık 30 saatlik kurs vereiblir.

okuduğunu anlamayan idarecilerle çalışan arkadaşlarıma Allah kolaylık versin.

Burada aynen söylediğiniz gibi, yani önce kendi okulunda kaç saat derse girdiğine bakılması lazım öğretmenin. Eğer bir branş öğretmeni kendi okulunda 30 saat derse giriyorsa Halk Eğitimde en fazla 10 saat'lik ders saatinin ücretini alabilir.

Eğer kendi okulunda 25 saat derse giren bir öğretmen Halk Eğitimde 15 saatlik bir kursta görev alabilir.

Bazı idareciler 10 saatten fazla giremezsin gibi saçma bir uygulama yapıyorlar. Halbuki benim bulunduğum yerde Bilgisayar öğretmeni arkadaşımız halk eğitimde kurslara girerek oradan ders ücretlerini dolduruyor, Haftalık 20 saatlik bir kursta görev alıyor.

Zaten bakanlığın sene başında Halk Eğitimi Merkezlerine ve diğer okullara göndermiş olduğu bir resmi yazı vardı sene başında. Okullarında ekderslerini dolduramayan, maaş karşılığını dolduramayan öğretmenler Halk Eğitimi Merkezlerinde görevlendirilecek diye.

hoccam ben de şu an halk eğitimde kurs veriyorum ve hafta içi hergün 5 saatten haftada 25 saat derse giriyorum . ama okul döneminde verdiğim zaman dersleri haftada 10 saatten fazla verememiştim. lazın olayın değiştiği söylindi haftada 25 saat giriyorum parasını da alıyorum. ben diret derim...

ogrencilerimiz yeterli işletme olmadigi için stajlarini agustosta okulda yapiyor. dediginiz gibi haftanın 5 gunu 8 er saatten 40 + cumartesi de 4 saat ek ders aliyor.

ARKADAŞLAR YARI VE YAZ TATİLLERİNDE 30 SAAT TEKNİK ÖĞRETMENSEN 44 SAAT OKULLAR AÇIKKEN 10 SAAT. BEN BUNLARIN İKİSİNİDE BİR KAÇ DEFA ALDIM.

hocam yazın (1 temmuz - 31 ağustos) haftada 30 saate kadar halk eğitim kursu açılır

bu kesin bir bilgidir.

Lisede Müdür Yardımcılığı yapıyorum...Halk Eğitim Merkezinde Bilgisayar Kursu verebilir miyim...Verirsem ne kadar ek ders alabilirim....Yardımcı olursanız sevinirim....

ARKADAŞLAR OKUL VARKEN HAFTADA 10 SAATOKUL YOKKEN YAZIN HAFTADA 40 SAAT ALINIR. BU KESİN BEN BÖYLE ALDIM. HALADA BÖYLE.
İLKÖĞRETİM DE GÖREVLİ BİR ÖĞRETMEN OKUL AÇIKKEN HAFTADA EN FAZLA 40 SAAT EKDERS ALABİLİR. HAFTADA ALIR

Arkadaşlar. haftada alabileceğiniz ek ders 10 saati geçemez. Yalnız, 5 haftalık aylarda aylık 40 saati aşabiliyor.

arkadaşlar halk eğitim merkezine tayin istersek oradaki maaş karşılığı kaç saat ve en fazla kaçç saat ekders alabiliyoruz (teknik öğretmen olarak) artı tavsiye ediyormusunuz

Geri