Halk Eğitim kurs Ek ders saati hakkında soru

Kodla Büyü
arkadaşlar okulda 27 saat ekdersim var + 6 saat satranç egzersiz yapıyorum. Toplam 33 saat. Hak eğitimden ders alacak olursam 7 saat mi alabilirim. yoksa egzersizler sayılmıyormu

ewt arkadaşlar bu sorun bende de var. bende şimdi bir proje gereği hafta sonları halk eğitimde 10 saat ekders karşılığı kurs verecem. ama görevlendirmeyle beraber 28 saat dersim var rehberlik dahil. artı halk oyunlarından egzersiz açıyorum ama halk eğitim müdürü 10 saatten fazla ek ders alamaz demiş burdan da anladığım kadarıyla şu durumda en fazla 28 saat dersim olduğu için 12 saat ek ders alabilirim. benim egzersizden ek ders alma olasılığım en fazla 2 saat gibi gözüküyor doğru mu?

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html

Ders dışı eğitim çalışmaları

MADDE 17- (1) Ders dışı izcilik, beden eğitimi ve spor çalışmaları, halk oyunları ve güzel sanatlarla ilgili dallar ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) koordinesinde ilköğretim -ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak yürütülen bilim olimpiyatları ve proje çalışmaları kapsamında(5) fiilen çalışma yaptıran öğretmenlere; aylık karşılığı ders, ek ders ve hazırlık ve planlama görevi saati sayısına bakılmaksızın, her bir saat çalışma karşılığında gündüz ücreti üzerinden, haftada azamî 6 saati geçmemek üzere, her bir ders saati başına 1 saat ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir ders yılında bu kapsamda ödenecek toplam ek ders saati sayısı, okulun bir ders yılındaki toplam ders saati sayısının %5'ini geçemez. Bu etkinliklerde görev alacak öğretmenlerde aranacak nitelikler, her bir etkinlik için aranılacak en az öğrenci sayısı ile benzeri diğer hususlar Bakanlıkça belirlenir. Etkinlik programları okul müdürlüklerince hazırlanır ve millî eğitim müdürlüklerince onaylanır.

(2) Vekâleten atananlar dâhil yöneticilere, bu madde kapsamında ek ders görevi verilmez.

Diğer okul ve kurumlarda ders görevi

MADDE 26- (1) Bu Karar kapsamında bulunan yönetici ve öğretmenlere, aslî görevlerini aksatmamak ve aylık karşılığı ders görevlerini tamamlamak kaydıyla; Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda, diğer kurumlara bağlı okullar ile yüksek öğretim kurumlarında, ücretleri görev aldıkları okul veya kurumca ödenmek üzere ek ders görevi verilebilir. Ancak, bu tür görevlendirmelerde verilecek ek ders görevi, kendi okullarında veya dengi okullarda haftada aylık ve ücret karşılığı okuttukları ek ders saati sayısı toplamını dolduranlar bakımından haftada 10 saati geçemez.

(2) Bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen yönetici ve öğretmenlere, bu Kararın 7, 8 ve 9 uncu maddelerine göre verilen ek ders görevleri istisnadır.

diye memurlar nette cevaplamışlar kimi alınır diyor kimi alınamaz. bana alamaz demiş halk eğitim müdürü yarın birde müdüre sorup konuşacam bakalım ne olacak

hocam bugün sordunuz mu son gelişme nedir? Ben de yarın soracağım da elimde fikir olsun

müdür yardımcısıyla konuştum onların bütçesi ayrı hesabı ayrı yanlış söylemiş dedi. her ikisinide alırsın dedi aynı saatlerde olmadıktan sonra dedi sıkıntı çıkmaz dedi.

ama son söz halk eğitim oldu gibi hafta sonu tek gün 4 saat kurs vereceğim halk eğitimde planı ona göre hazırladık.

hocam bu dört ders neye göre hesaplandı şimdi 12 saati alabilirdiniz 6 sı egzersiz dersek 6 saat almanız gerekmiyordu.

yok hocam en fazla 10 saat alabilir dedi halk eğitim müdürü eğer okulda egzersizi varsa 4 saat ben veririim yoksa 10 saat direk veririm dedi. milli eğitimde zaten hiç bir yerde hiçbir kural sabit değil herkes kendine göre yorumluyor:S

arkadaşlar benim sorum biraz farklı:
şu anda 6 saat dersim var(formatör değilim). yani aslında girmem gereken 9 saat daha var. şimdi ben halk eğitimde kurs verirsem bu 9 saat ek dersimden kırpılır mı?

bogrt' Alıntı:
arkadaşlar benim sorum biraz farklı:
şu anda 6 saat dersim var(formatör değilim). yani aslında girmem gereken 9 saat daha var. şimdi ben halk eğitimde kurs verirsem bu 9 saat ek dersimden kırpılır mı?
?

yok hocam halk eğitim kursu ayrı. halk eğitimde 10 saate kadar ücret alırsın. 10 saatten fazla kurs verirsen haftada ücretini alamazsınız. ama haftada 10 saate kadar halk eğitim bünyesinde kurs açıp ücretini alabilirsiniz. bu sizin maaş karşılığı girmeniz gereken derse katılmaz egzersiz gibi ayrı hesaplanır. halk eğitimin bütçesi zaten ayrı onlar hesabınıza ayrıca yatırıyorlar ücretinizi. bizim burdaki halk eğitim müdürü kendince uygulama yapıp egzersiz yapıyorum diye vermedi bana 10 saatlik kursu ama sizin durumunuz ayrı siz alırsınız.

evrim0626' Alıntı:
yok hocam halk eğitim kursu ayrı. halk eğitimde 10 saate kadar ücret alırsın. 10 saatten fazla kurs verirsen haftada ücretini alamazsınız. ama haftada 10 saate kadar halk eğitim bünyesinde kurs açıp ücretini alabilirsiniz. bu sizin maaş karşılığı girmeniz gereken derse katılmaz egzersiz gibi ayrı hesaplanır. halk eğitimin bütçesi zaten ayrı onlar hesabınıza ayrıca yatırıyorlar ücretinizi. bizim burdaki halk eğitim müdürü kendince uygulama yapıp egzersiz yapıyorum diye vermedi bana 10 saatlik kursu ama sizin durumunuz ayrı siz alırsınız.
teşekkür ederim evrim0626 hocam.. :+1:

evrim0626' Alıntı:

hocam bu 10 saat sabitmi önceki mesajlarda eksik dersler yerine fazladan ders alınabileceği söylenmiş.yani 25 saat dersin varsa 15 saat haftalık alabilirsin gibisinden...

Ya da dersi tamamlayamayan öğretmen eksik dersleri tamamlayıp kalanlar için ek ders alabilir mi?

arkadaşlar burda alınacak derslerin dağılımı ile ilgili bi kriter varmı mesala haftalık 18 saat kursu akşamları 3'den sonra 6şar saat 3 güne yayabilirmiyiz. Ya da bi gün akşam ertesi gün öğlen olacak şekilde.

Re:

Kadrosu okulda olan bir öğretmen, HEM'deki yaz(1 temmuz-31 Ağustos) kurslarında kaç saat ek ders alır.

Bizim Halk Eğitim bakanlıktan görüş istemiş, 10 saat alabilirsin diyor. Dışarıdan gelen kadrolu öğretmenler için ek ders yönetmeliğinin hangi maddesi geçerli?

Konuyu bir hortlatayım :)

Türkiye geneli uygulamaları merak ediyorum, Halk Eğitim Merkezi bilgisayar, futbol vb. kursları kurum içi ya da dışı kadrolu öğretmenlere haftalık kaç saat üzerinden açarak ücret ödüyor, 10 mu 30 ve 44 mü?

Kurum dışı eğer ogretmense haftalik 10 saat Usta öğretici ise durum değişir.
Kurum kadrolu ogretmeni ise teknik ogretmense 40 saat ve hafta sonu mesai saatleri haricinde +10 saat kurs acilabilir
Teknik ogretmen degilse 30 sat kurs açabilir arti +10 saat
Yanlış hatirlamiyorsam..

Yaz tatilinde farkli ilde halk egitim kursu acabiliyor muyuz? Aciliyorsa ek ders olarak mi yaziliyor. Okul idaresine mi gondermem gerekiyor. Haftalik 10 saat mi .

Farklı il konusunda bir sınırlama görmedim, yaz tatilinde direk ek ders olarak yazılır ve gündüz kursu olsa bile gece ücreti verilir. Fikrimce 10 saat, ama arkadaşlar özellikle kesin bilgi diyenler neye göre 30, 40, 44 diyorlar görsek iyi olurdu.

Arkadaşlar cevaplara baktım ama göremedim özelde çalışan bir mühendise halk eğtimde kurs açılırsa kaç saat açılabilir?

Hocam özelde ya da devlette çalışan öğretmen haricindeki bir kişiye 10 saate kadar verebilirsiniz. 40 saat çalışmayan kişilerin maksimum saatidir.

ark lar ortaokul öğrencilerine okullar açıldıktan sonra halk eğitim kapsamında hafta sonlari kurs verebiliyor muyuz sertifika falan. ka saat verebiliyoruz BTR iken

mitto' Alıntı:
Hocam özelde ya da devlette çalışan öğretmen haricindeki bir kişiye 10 saate kadar verebilirsiniz. 40 saat çalışmayan kişilerin maksimum saatidir.
hocam bilip bilmeden atıp tutmayın
kamuda memur olarak çalışmayan herkese 40 saat verebilrsin. emekliye 30

Geri