halk eğitim projemiz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sel5555
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sel5555

Site Gezgini
Arkadaşlar halk eğitim için bi proje yapmayı düşünüyoruz aklıma şöyle bi fikir geldi silerle paylaşmak istedim bilgisayar kurslarına gelemeyen kırsal kesimdeki halka akşamları uzaktan eğitimle bilgisayar kursları vermek ıstıyoruz.Bilgisayarları falan ayarlıcaz internet içinde mobil modemler alıcaz ama uzaktan eğitimi aynı anda bütün bilgisayarlara nasıl bağlanabiliriz onu düşünüyorum teamwear ile tek bi bilgisayara bağlanılıyor diye biliyorum bütün bilgisayarlara nasıl bağlanabilirim veya farklı önerileriniz var mı fikirlerinizi bekliyorum....

hocam çizgi tagem e-kampüs uygulamasından da yararlanabilirsin. Kuracağın özel sınıfta öğrencilerin derse katılım sürelerini deneme sınavlarından aldıkları puanları takip edebilirsiniz. Ayrıca Çizgi Tagem 2010 hedeflerinde şu yer alıyor.

e-Kampüs Senkron (interaktif) Dersler
2011 Ocak ayında Çizgi Tagem'in senkron Uzaktan Eğitim aracı olarak seçtiği Adobe® Connect ile 50 adet özel web odasında, bu öğretmenlere gerçek zamanlı toplantılar, e-eğitim ve kullanıcıların her an, her yerde ve herhangi bir standart web tarayıcısı kullanarak görüp duyabileceği çevrimiçi sunumlar ve web konferanslar olanakları sağlayacağız.

Bilgisayarları biz halkeğitim olarak temin etcez kurs süresince verecez kurs sona erdiğinde toplıcaz sonra yeni kursiyerlere vercez böyle devam etcez önemli olan uzaktan ağ ile bağlanmak ders anlatmak bunu çözebilirsek bakalım

Adobe® Connect 1 ay ücretsiz sonrası ücretli çok baarılı program yerini dolduran başka program bulamadım :)

bu programla canlı bağlantı yapıp aynı anda uzaktan diğer bilgisayarlara bağlanabiliyormuyuz.

Hocam, bu proçe tutmaz ama şöyle bir proçe tutar sanırım.
Bir araba ayarlanır. Sen akşamları köye gidersin... Bir BT Sınıfı kurarsınız, kursunu verirsin köylüye, sonra dönersin merkeze.

Ya da, bir otobüsün içi döşenir, olur sana BT Sınıfı, köye gidersiniz, kursunuzu verip dönersiniz, hatta o köyde öğretmen varsa o da verebilir kursu.

hocam güzel proje. ancak 3g şebekesi yoksa kırsalda Edge ile uzaktan eğitim verebilecek hızı yakalayabilecek misin? 3g var ya da hız olayı çözdüm desen bilgisayarın bir kablosu çıktığında ya da çok basit bir problem ile karşılaştığında uzaktan nasıl ulaşabileceksin? Telefonla anlatmak bile işkence gibi geliyor, ömründen ömür götürüyor insanın.

sadece kırsal kesim için değil halk eğitimde herkes için böyle bir proje başlatabilir miyiz? Hemen hemen herkesin evinde bilgisayar, internet mevcut. Yani kişiler evinde siz bilgisayarın başında anlatıyorsunuz tüm konuları. Yalnızca modül sınavlarında ve uygulama sınavlarında halk eğitime gelmeleri yeterli oluyor? Mevzuat vs. açısından sıkıntı yaratır mı bu durum?

bilgisayar kullanımı kursu için bu projeyi yapamazsınız. adamlar zaten bilgisayar kullanmayı bilmiyor. 4. seviye meslekler için uygulanabilir ama kırsal kesimde o kursları alacak vatandaş bulamazsınız. umarım istediğinizi gibi olur projeniz.

poet hocam, izin almak gerekir. izin almak yerine projeyi hazırlarsanız ve kabul edilirse çok güzel olur.

BBNET
Geri