Arkadaşlar bütün bankalar bu farkı uyguluyor. bana da dün yapı krediden mesaj geldi ve taksidimi bu yeni tarifeden ödedim
meccal14' Alıntı:banada iş bankasından geldi mesaj. gelin yeni kazığınızı görün diye :verymad:
isnes' Alıntı:Allahtan konut kredilerine işlemiyo, yoksa ayvayı yemiştim :x
transistor' Alıntı:isnes' Alıntı:Allahtan konut kredilerine işlemiyo, yoksa ayvayı yemiştim :x
Umarım Konut Kredilerinde yoktur :cry: :cry: :cry:
Sn.Hasari..................,
İLGİ: 08.11.2010 tarihli şikayetvar.com?dan ilettiğiniz yazınız,
Bankamıza göndermiş olduğunuz 08.11.2010 tarihli yazınız tarafımıza ulaşmıştır.
28 Ekim 2010 Tarih, 27743 Sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan 2010/974 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 28 Ekim 2010 Tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, bankalar ve finansman şirketlerince kullandırılan tüketici kredilerinde KKDF kesintisi oranının % 15 olarak uygulanmasına hükmedilmiştir.
12.05.1989 tarih ve 88/12944 sayılı Kararnameye ilişkin yayımlanan, 6 Seri Nolu Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu Hakkında Tebliğ'in 2.maddesinde, KKDF kesintisinin Türk Lirası kredilerde tahakkuk ettirilen faizler üzerinden hesaplanacağı hükmü nedeniyle, KKDF kesintisinin hesaplanmasında taksit tarihi itibariyle geçerli KKDF oranının kullanılması gerekmektedir.
Bu durumda TL cinsinden kullanmış olduğunuz tüketici kredisi nedeniyle, 28.10.2010 tarihinde ve bu tarihten itibaren yapılacak taksit tahsilatlarındaki faiz tutarları üzerinden hesaplanacak KKDF'de, yukarıda yer verilen Bakanlar Kurulu Kararı ile tespit edilen % 15 oranının uygulanması Yasal mevzuat hükümlerinin bir sonucudur.
Ayrıca, Bankamız Tüketici Sözleşmeleri ?Müşteri, işbu sözleşme gereğince tahakkuk edecek faiz ve bu faiz üzerinden hesaplanacak KKDF ve BSMV ile bu sözleşmenin gerektireceği hertürlü vergi,resim ve yapılacak tüm masrafları ödemeyi kabul ettiği gibi ileride konabilecek tüm vergi ve resimlerle, halen mevcut vergilere yapılabilecek zamlar ve ilaveleri de ayrıca bir ihbara gerek olmaksızın, bunların yürürlülük tarihinden itibaren ödemeyi kabul ve taahhüt eder.? hükmünü haiz olup,
Bankamız uygulaması T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın KKDF oran değişikliği konusunda Türkiye Bankalar Birliği aracılığı ile Bankalara gönderdiği 28.10.2010 tarih, 97121 sayılı yazısı ile teyit edilmektedir.
KKDF kesintisi oranı yukarıda belirtilen hükümler doğrultusunda uygulanmış olup, düzeltme yapılamamaktadır.
Her türlü istek ve önerinizi, 365 gün 24 saat hizmetinizde olan Dialog?un 444 0 400 numaralı ve (212) 340 09 99 no?lu faksı aracılığı ile iletebileceğinizi hatırlatır, Bankamızın size sunduğu tüm avantajlardan yararlanmanızı dileriz.
Bilgilerinizi rica ederiz.
Saygılarımızla
Dialog
Türkan TAMER
Uygulanmış faizin geri çekilmesini istemiştim. Bana KKDF neden eklendiğiyle ilgili açıklama yapılmış. Tüketici olarak bizlere imzalattığınız sözleşmeye dayanarak haksız yere geçmişe dönük faiz alınıyor. Bu faizin geri çekilmesinin talep ediyorum.