6-7 senedir Avira Antivir Free. Son derece başarılı. Okulda da kullanıyorum, evde de.
Geçen senelerde NOD32'nin temizleyemediği virüslerin olduğu HDD'leri aparatla harici olarak bilgisayarıma bağlayıp Avira ile temizlemekle meşhur etti beni :mrgreen:
Bu sene NOD32, Kaspersky ve kendisinin tanıyamadığı bir virüsü Avira'ya programın karantina bölümünden dosyayı göndererek bildirdim bir hafta içinde tanınma listesine alındı ve kurtulduk.
Geçen ay sunucu olarak kullandığım bilgisayarıma Sql injection ve php shell saldırısını bana anında bildirerek hackerın ip, mail adresinin ardından secerisini çıkartmama imkan tanıdığı için Avira'ya çok minnettarım :+1: :++:
Kaynakları çok az kullanıyor. Güncelleme bu aralar çok sık. Ücretli sürümünü de düşünüyorum bazen.
Norton çok fazla sistem kaynakları kullanıyor. Kaspersky ağır çalışıyor. Avast çok kaçırıyor, NOD32 kırık olmadıktan sonra işe yaramıyor. Kırık antivirüs programlarına da hiçbir zaman güvenemiyorum, sık sık serial arama gibi derleri de var bazılarının.