Hocam eğer kanuni, hukuki yollardan çözüm araman gereken durumlar yok ise boşver sendikayı, harranlı olmak en iyisi. Çünkü herhangi bir sendikaya üye olunca toplumun gözünde tarafını belli etmiş oluyosun ve sana yaklaşımlar değişiyor.
Eğer herhangi bir dava peşinden de gitmiyorsan -ki kararsız olmandan bu anlaşılıyor- (yanlış anlaşılmasın) yani gönül ortaklığı yaptığın, inandığın değerleri koruduğuna inandığın bir sendika yok ise boşver sendikayı.
Sendikaları savunan arkadaşlar epeyce var ama ben hiçbir yararlarını görmüyorum. Hani hükümetle yapılan pazarlıklar felan var ya hepsi oyalamaca. Görüşme sandalyesine kimse oturmasa, herhangi birisi gidip ceketini assa yine aynı haklar elde edilecek. Çünkü sonuçta öğretmeniz devlet bizi o kadar da önemsiz görmeyecektir. Haa olduki oradaki ceketi kaale almayıp öğretmenler hakkında o kadar kötü sonuçlar çıktı diyelim. Hükümet bilmiyor mu hemen 1-2 hafta içinde her yerde liseliler kavga, dövüş birbirine girmiş. (E öğretmen derste hükümeti kötüleyince, bazı öğrenciler teşkilat ayağına, bazıları cemaat ayağına, bazıları özgürlükleri adına birbirine girmeyecek mi)
Hatta buna bile gerek yok, öğretmenlerin çocuklara yapacakları hükümet aleyhtarı bilinçlendirmeler bile hükümetin işine gelmez.
Ben iki sefer Eğitim Bir-sen'e girdim, 2.'den henüz çıkamadım. İkisinde de hatır,gönül için sendikaya girdim. Ama il içinde yapılan abuk sabuk işleri görünce (farklı illerdeyken) hemen çıkmam gerektiğine karar verdim. Yani ben yanlış işlerin yapıldığı kişilerin yanında duramam, maalesef bu durum tüm sendikalar için geçerli.
Siz sendikaya gireceğim diye düşünmeyin, onlar sizi kazanıyım diye düşünsün. Eğer girecekseniz de karar sizin.