hangi sendikaya girelim 3 büyükler olmasın

Kodla Büyü

camlıca

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar eğitim alanında hangi sendikalar var . büyüklerin haricinde çalışan özverili sendikalar hangileri

Sayın Hocam,

Büyük olarak görülen sendikalar bizim için azda olsa birşeyler yapıyor diyebiliriz. O yüzden ya büyüklerden birine yada hiçbirine diye düşünüyorum.

İyi çalışmalar.

hasari' Alıntı:
bilgisavar_38' Alıntı:
meslekte 7. yılım
şu an 3. okulum
4. müdürüm
müdür hangi sendikadansa ben diğer sendikada olurum.
İşte olay bu. :+1:

büyük ihtimalle müdür de iktidarı destekleyen sendikadan olur, bu yol silsile ile devam eder gider...(il müdürü, ilçe müdürü, okul müdürü, öğretmen...)

en çok baskıyı hangi sendika görüyorsa, en iyisi odur.. dünyanın her yerinde, her iş kolunda böyledir.. yöneticiler mücadele eden sendikayı tehlike olarak görürler ve baskı altında tutarlar ki mücadele güçlenmesin..

bir sendika, yöneticilerle diz dize, kol kola ise o sendika sahtedir, uzak durun.. böyle sendikalar, emekçilere zarardan öte bir şey getirmez.. eğitim kolunda uzun yıllardır yetki iki sendikada.. ikisinin de bir hayrını görmedik öğretmen camiası olarak..

en mücadeleci sendikanın eğitim-sen olduğu görünen bir gerçek.. bir sendikaya üye olmuşken, dernek - vakıf gibi çalışan sendikalar yerine mücadele eden bir sendikaya üye olmak gerekir diye düşünüyorum.. en doğrusu hiç bir grubun veya hiç kimsenin baskısı altında kalmadan karar vermek.. hayırlısını diliyorum sayın hocam..

topluca yüzbinlerce öğretmen komple sendikalardan istifa ettiği gün herşey güzel olur.Elde ettikleri kazanımlar var ama bunlar bize lazım değil.24 kasımlarda 30 senelerce verilen sözler tutulmadı verilen ek ödeme sözleri yıllarca tutulmadı hani toplu sözleşme iyi olacaktı ne oldu.İl özel idarede veya pancar kooperatifinde görev yapan açıköğretim mezunu memur maaşına ilaveten ek ödeme 1500tl zam aldı.Öğretmen ne aldı?Bence tahtı alalım başlarına çalalım bundan sonra ne değişir sendikalı olsak.

acer50' Alıntı:
hasari' Alıntı:
bilgisavar_38' Alıntı:
meslekte 7. yılım
şu an 3. okulum
4. müdürüm
müdür hangi sendikadansa ben diğer sendikada olurum.
İşte olay bu. :+1:

büyük ihtimalle müdür de iktidarı destekleyen sendikadan olur, bu yol silsile ile devam eder gider...(il müdürü, ilçe müdürü, okul müdürü, öğretmen...)
Taraf olmak kolaydır ama karşısında durmak zordur.

Buzkırıcı' Alıntı:
topluca yüzbinlerce öğretmen komple sendikalardan istifa ettiği gün herşey güzel olur.Elde ettikleri kazanımlar var ama bunlar bize lazım değil.24 kasımlarda 30 senelerce verilen sözler tutulmadı verilen ek ödeme sözleri yıllarca tutulmadı hani toplu sözleşme iyi olacaktı ne oldu.İl özel idarede veya pancar kooperatifinde görev yapan açıköğretim mezunu memur maaşına ilaveten ek ödeme 1500tl zam aldı.Öğretmen ne aldı?Bence tahtı alalım başlarına çalalım bundan sonra ne değişir sendikalı olsak.

"yüz binlerce öğretmenin sendikalardan istifa ettiği gün" hükümet için bayram olur sayın hocam.. böyle bir durumda okulların özelleştirilmesi ve öğretmenlerin güvencesinin yok edilmesinin karşısında durabilecek için hiç bir şey kalmaz..

onlarca yıldır gerçekleştirilmeyen vaatler konusunda kendimizi suçlamalıyız.. genel yetki bir kaç yıldır ebs'de, ondan öncesinde de tes'de idi.. bizim için ne yaptılar da hala bu iki sendikadan vazgeçemiyoruz? haklarımız için bizi meydanlara çağıran sendika yerine neden hala günlük çıkarlarla oyalayan sendikalara umut bağlıyoruz?

2002 yılında bir öğretmen en düşük devlet memurundan yüzde 95 daha fazla maaş alırken, bugün bu oran bugün %17'ye kadar geriledi.. en düşük maaş alan memur olmamız yakındır..

Hocam eğer kanuni, hukuki yollardan çözüm araman gereken durumlar yok ise boşver sendikayı, harranlı olmak en iyisi. Çünkü herhangi bir sendikaya üye olunca toplumun gözünde tarafını belli etmiş oluyosun ve sana yaklaşımlar değişiyor.

Eğer herhangi bir dava peşinden de gitmiyorsan -ki kararsız olmandan bu anlaşılıyor- (yanlış anlaşılmasın) yani gönül ortaklığı yaptığın, inandığın değerleri koruduğuna inandığın bir sendika yok ise boşver sendikayı.

Sendikaları savunan arkadaşlar epeyce var ama ben hiçbir yararlarını görmüyorum. Hani hükümetle yapılan pazarlıklar felan var ya hepsi oyalamaca. Görüşme sandalyesine kimse oturmasa, herhangi birisi gidip ceketini assa yine aynı haklar elde edilecek. Çünkü sonuçta öğretmeniz devlet bizi o kadar da önemsiz görmeyecektir. Haa olduki oradaki ceketi kaale almayıp öğretmenler hakkında o kadar kötü sonuçlar çıktı diyelim. Hükümet bilmiyor mu hemen 1-2 hafta içinde her yerde liseliler kavga, dövüş birbirine girmiş. (E öğretmen derste hükümeti kötüleyince, bazı öğrenciler teşkilat ayağına, bazıları cemaat ayağına, bazıları özgürlükleri adına birbirine girmeyecek mi)

Hatta buna bile gerek yok, öğretmenlerin çocuklara yapacakları hükümet aleyhtarı bilinçlendirmeler bile hükümetin işine gelmez.

Ben iki sefer Eğitim Bir-sen'e girdim, 2.'den henüz çıkamadım. İkisinde de hatır,gönül için sendikaya girdim. Ama il içinde yapılan abuk sabuk işleri görünce (farklı illerdeyken) hemen çıkmam gerektiğine karar verdim. Yani ben yanlış işlerin yapıldığı kişilerin yanında duramam, maalesef bu durum tüm sendikalar için geçerli.

Siz sendikaya gireceğim diye düşünmeyin, onlar sizi kazanıyım diye düşünsün. Eğer girecekseniz de karar sizin.

Hangisinin avukatı varsa ona git.

Sendikaya ciddi ciddi ihtiyaç duyacağın zaman dilimi avukat ihtiyacında olur.

yok aslında birbirimizden farkımız. Ama biz osmanlı bankasıyız.
sendikaların birbirinden pek farkı olduğunu görmedim. sıra ile açılıyorlar sıra ile kapanıyorlar.
en son fesih kararı alanlar
aktif sen
ÇES Çağdaş Eğitimciler Sendikası
darısı diğerlerinin başına.
1 12 Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (TÜRK EĞİTİM-SEN)
2 14 Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN)
3 28 Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM BİR-SEN)
4 41 Çağdaş Eğitimciler Sendikası (ÇES)
5 43 Tüm Eğitim ve Eğitim Müfettişleri Sendikası (TEM-SEN)
6 106 Özgür Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (ÖZGÜR EĞİTİM-SEN)
7 112 Anadolu Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Sendikası (ANADOLU EĞİTİM-SEN)
8 116 Ata Eğitim Bilim ve Kültür Çalışanları Sendikası (ATA EĞİTİM-SEN)
9 120 Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (EĞİTİM-İŞ)
10 125 Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN)
11 126 Kuvayi Milliye Eğitim Sendikası (KUVAYİ EĞİTİM-SEN)
12 132 Eğitim, Öğretim ve Bilim Çalışanları Hak Sendikası (EĞİTİM HAK-SEN)
13 138 Anadolu Eğitim Çalışanları Birliği Sendikası (AND-SEN)
14 153 Eğitim Çalışanları Sendikası (EÇSEN)
15 154 Tüm Eğitimciler Birliği Sendikası (TÜM EĞİTİM-BİR-SEN)
16 156 Bağımsız Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (BEÇ-SEN)
17 161 Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES)
18 163 Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Çalışanları Sendikası (BİRLİK EĞİTİM SEN)
19 166 Eğitim Yöneticileri Sendikası (EY-SEN)
20 168 Bilinçli ve Gelişimci Eğitim Çalışanları Sendikası (BİLGEÇ-SEN)
21 170 Eğitim ve Bilim Çalışanlarının Sözü Sendikası (EĞİTİM SÖZ-SEN)
22 172 Milli Eğitim ve Bilim Hizmetleri Çalışanları Sendikası (MEÇ-SEN)
23 173 Tüm Eğitim Gönüllüleri Sendikası (TEG-SEN)
24 180 Demokratik Eğitim Çalışanları Sendikası (DEMOKRATİK EĞİTİM-SEN)
25 182 Mesleki ve Teknik Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (METESEN)
26 183 Aktif Eğitimciler Sendikası (AKTİF EĞİTİM-SEN)
27 186 Bağımsız Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası (BAĞIMSIZ EĞİTİM-SEN)
28 187 Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (EĞİT BİL-SEN)
29 190 Eğitim Çalışanları Sözcüsü Sendikası (SÖZ EĞİTİM-SEN)
30 193 Yeni Nesil Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (YENİ-SEN)
31 196 Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası (EKSEN)
32 198 İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası (EĞİTİM İLKE SEN)
33 199 Eğitim ve Saymanlık Çalışanları Sendikası (SAY-SEN)
34 201 Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Eğitim Çalışanları Sendikası (YURT AY-SEN)

İlla ki bir sendika olacaksa; Siyasi görüşün ne diyorsa ona git, sendikaların hepsi siyasetin bir yerinden tutmuş gidiyor..sonra üye olup ben buraya nereden düştüm, dünyaya bakışımla bunların fikri çok farklı demezsin.

Demokratik eğitimciler sendikası birşeyler yapmaya çalışıyor gibi geliyor bana. personelmeb.net te sürekli haberleri çıkıyor.

Hocam üç büyük yok, tek büyük var: Türk Eğitim Sen :)

şaka bir yana, sizin haklarınızı en güzel şekilde hangi sendikanın savunabileceğini düşünüyorsanız, o sendikayı tercih edin. Burda kime sorarsanız sorun, kendi sendikasını tavsiye edecektir. Bence siz tercihinizi, kendinize göre yapınız.
Benim tavsiyem Türk Eğitim Sen olur.

sendikamız yok...
keşke sendikasızlar sendikası kurulsa, hiç bir siyasinin uzantısı olmayan, ideolojisi olmayan, sadece özlük hakların iyileştirilmesi ortak paydasında buluşan yüzbinler olsa, menfaatimizi hangisi sağlıyor ise topluca geçip topluca çıkabileceğimiz bir birlikteliğimiz olsa, yani onların bizi değil bizim onları kullanabileceğimiz bir oluşum, madem çıkar dünyası...
x olayı (ek ödeme mesela) sendikasız 500bin öğretmen olsa kardeşim bunu alın hükümetten size geçelim, sizin sendikaya üye olalım diyebileceğimiz sonrasında başka bir y olayı oldu (tayinler, atamalar...) kardeşim bunu gerçekleştirin, alın bunu hükümetten size geçelim diyerekten hiç bir sendikada kalıcı olmadığımızı hangisi bizim isteklerimizi gerçekleştiriyorsa ona geçebilsek buna organiza olabilsek, sendikalı olmak ne demek ki zaten benim işimi görmedikten sonra banane partiden pürtüden, particiliğin rantından kurtulduğumuz gün, gün o gündür...

Geri