Hatay Formatörlük!

Kodla Büyü
Hatay daki Arkadaşlar nedense bu sene çok rahatlar.
Çünkü 2-3 dönemdir son dakikalarda başvurular alındı. Bu seferde herkes böyle bir beklenti içindeler.
Arkadaşlar bugün için durum çok farklı. Çünkü başvurularımız için uğraşacak bir muhattabımız yok.
İhsan beyin durumunu biliyorsunuz. Yeni bir şube müdürü görevlendirilene kadar geçecek zamanı düşün. Görevlendirmeler olsa daha en iyi ihtimalle Ocak Ortası Yada Şubat başı olabilir. 100 e yakın formatör öğretmeniz ancak bu iş için uğraşanlar 10 kişiyi bulmaz. 100 arkadaş aynı gayreti gösterse durum çok daha farklı olurdu.
Arakdaşlarlar biliyorsunuz Eylül dönemi görevlendirmesinde de aynı sıkıntıları yaşamıştık,Bir formatör öğretmen arkadaşımız o zaman MEB Bilgi Edinmeye bu konuyla ilgili bir mail atmıştı. Ona gelen cevap aşağıdadır. Bu yazıyı okuyun ardından geç kalmadan tüm formatör arkadaşlar MEB Bilgi edinmeye başvurularımızı yapalım. Bırakın gerisini kendileri düşünsün.

Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Başvuru No :

Cevap Metni :

İllerden, MEBBİS altında bulunan EBİTEFO-BİTEFO Modülü 'ne görevlendirmesi yapılan Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenleri ve Okul Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenlerine ait görevlendirme bilgilerinin girilmesi istenmiştir. Bilgi girişi yapmayan illere neden bilgi girişi yapmadıkları sorulacak bu doğrultuda işlem yapılacaktır.
İstediğiniz belgeler (varsa) Email'a eklenmiştir

İhsan Bey'in görevde kalma durumu var mı?Eğer varsa bu iş olur yoksa işimiz yaş :(

100 arkadaşı bu konuda daha duyarlı olmaya ve son günü beklememeye çağırıyorum :+1:

hocam sizin ek dersler olur onaya sunulduğu tarihten itibaren mi yazılmıştı?
Bizim ilçede öyle oldu.Olur onayı sonradan geldi ama ekdersi tam aldık.

Hatay'dan son gelişmeler nedir arkadaşlar bilgisi olan var mı gene mi aynı sıkıntıyı çekeceğiz :(

tabiki aynı sıkıntıyı çekeceğiz. şüphenizmi var?
büyük ihtimalle de zamanında yapılmayacak olursa da sonradan yapılacak. bizde ne yapacağımızı şaşırıcaz yine. idarecilerimiz ek dersi düzenlemekte zorlanacak vs vs vs
hatay klasiğini yaşatacak yine...

Herkes o kadar rahat ki....
Birileri çabalar ve son gün formatörlük başvuruları alınır diye....
Ama ne yazık ki bu dönem kimse uğraşmıyor.....
30 Aralık Cuma gününden sonra göreceğiz......
Yazıklar olsun.....
Oturduğu yerden görevlendirme bekleyenlere....

Ya arkadaşlar bişeyler yapalım o zaman böyle oturmakla olmaz sendikaları devreye geçirsek veya biz topluca görüşsek!!

bir kaç sene önce formatörlüğün yüzüne kimse bakmazdı. Herkes dersine girer-çıkardı. Ne yazık ki 4-5. sınıflarda bilgisayar dersi kaldırılınca bu hallere düştük. Herkes formatörlüğü büyük nimet gibi görmeye başladı. İldekilerde
kendilerini naza çekmeye başladı. Kendi okulunla beraber 3 okulun yükünü çek, O kadar iş yap birde adamlara yalvaralım. Nerde bu yoğurdun bolluğu. Ne olur bu dönemde bizi görevlendirin diye. Arkadaşlar bırakın bu dönem biz dik duralım, okullar bu dönem formatörsüz kalsında formatör bir iş yapıyor mu yapmıyor mu herkes görsün. Kimsenin kimseye böyle karın ağrısı yapmaya hakkı yok. BT Sınıflarının nasıl döküldüğünü gözleriyle bir görsünler. Kimse görevlendirmeler olmadan 8-5 okula gidecek değil.

Aslında çok haklısınız hocam ama her ilde farklı bir uygulama var. Adanada da görevlendirme yapılmayacak deniyor. Kaç senedir her dönem aynı mevzu. Bu nasıl bir milli eğitim politikası ise hala çözüm üretilemedi.

Bbnet25 hocam söylediklerin çok doğru katılmamak mümkün değil bizi bu hale getirenler utansın diyorum..Ama işte bi yendan da çaresizlik ek ders alamayacak olmak beni bayağı zorlayacak.Hakkımız olan bişey bize zorla vermiolar verseler de burnumuzdan geliyor işimiz Allah'a kalmış hayırlısı...

Sevgili KArdeşlerim İhsan beyin durumuna gelince şu anda Milli Eğitimde Sivil Savunma UzmanI Oldu ve bilgisayar hizmetlerine ve dolayısı ile formatörlüklere yine kendisi bakıyor kardeşler.Ancak durum nedir bilmiyorum.Milli Eğitime gittiğim vakit sorar araştırırım.

Şu an hala Bilgisayardan sorumlu şuba müdürü mü eğer öyleyse formatörlük olur yoksa zor arkadaşlar!!

bbnet25' Alıntı:
bir kaç sene önce formatörlüğün yüzüne kimse bakmazdı. Herkes dersine girer-çıkardı. Ne yazık ki 4-5. sınıflarda bilgisayar dersi kaldırılınca bu hallere düştük. Herkes formatörlüğü büyük nimet gibi görmeye başladı. İldekilerde
kendilerini naza çekmeye başladı. Kendi okulunla beraber 3 okulun yükünü çek, O kadar iş yap birde adamlara yalvaralım. Nerde bu yoğurdun bolluğu. Ne olur bu dönemde bizi görevlendirin diye. Arkadaşlar bırakın bu dönem biz dik duralım, okullar bu dönem formatörsüz kalsında formatör bir iş yapıyor mu yapmıyor mu herkes görsün. Kimsenin kimseye böyle karın ağrısı yapmaya hakkı yok. BT Sınıflarının nasıl döküldüğünü gözleriyle bir görsünler. Kimse görevlendirmeler olmadan 8-5 okula gidecek değil.
Hocama katılıyorum geçen dönem uğraştık da ne oldu... her dönem her dönem aynı.... biraz da kendileri düşünsün lablar dökülünce evraklar da sorun çıkınca vs...

Hatay'daki arkadaşlar yok mu hiç bilgisi olan kimsenin umrunda değil heralde bu iş?

skolst' Alıntı:
Hatay'daki arkadaşlar yok mu hiç bilgisi olan kimsenin umrunda değil heralde bu iş?

Ya nasıl umurumuzda olmaz,artık bıktık her görevlendirme döneminde ağlama duvarı gibi yazalım mı yani?

Yok işte gelen haberler yapılmayacak deniyor bir başkası son anda herşey değişir diyor...

Bu şekilde taşıma suyuyla değirmen dönderirseler bunları yaşamamız kaçınılmaz olacaktır...

Herkesin umurundadır ama artık bu şekilde ağlaya ağlaya görevlendirme istemiyoruz...

ferhaterkus' Alıntı:
skolst' Alıntı:

Ya nasıl umurumuzda olmaz,artık bıktık her görevlendirme döneminde ağlama duvarı gibi yazalım mı yani?

Yok işte gelen haberler yapılmayacak deniyor bir başkası son anda herşey değişir diyor...

Bu şekilde taşıma suyuyla değirmen dönderirseler bunları yaşamamız kaçınılmaz olacaktır...

Herkesin umurundadır ama artık bu şekilde ağlaya ağlaya görevlendirme istemiyoruz...

:+1: :alkis:

Arkadaşlar her ne kadar konumuzla ilgili forumda fazla bir şeyler yazılmasada, Hatay daki birçok Bilişim Teknolojileri Öğretmeninin bu konuyla ilgilendiğini ve bu forumu takip ettiğini biliyorum. 2011 yılı Eylül-Aralık döneminde formatör öğretmen görevlendirmesi geciktiğinde, konuyla ilgili MEB bilgi edinmeye başvurmuştum. Başvuru metnimi ve gelen cevabı sizlerle paylaşıyorum. Yarın mesai bitimine kadar bekleyelim ardında başvuruyla ilgili bir işlem yapılmazsa MEB bilgi edinmeye, BİMER V.B yerlere gönderelim. MEB Bilgi edinmeye gönderdiğim dilekçem ve bana gelen cevap aşağıdadır.

Başvuru Metni:
B.08.0.ETG.0.65.04.00-774-12271 Sayılı, 02/07/2009 tarihli ve formatör öğretmen görevlendirmesi konulu yazınıza rağmen şimdiye kadar Hatay İlinde Okul Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen görevlendirmeleri ile ilgili (Başvuru ve görevlendirme) hiçbir işlem yapılmamıştır. Bilgilerinize sunarım.
Konuyla ilgili tarafıma bilgilendirme yapılmasını arz ederim.

Gelen Cevap:

Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Başvuru No :

Cevap Metni :

İllerden, MEBBİS altında bulunan EBİTEFO-BİTEFO Modülü'ne görevlendirmesi yapılan Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenleri ve Okul Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenlerine ait görevlendirme bilgilerinin girilmesi istenmiştir. Bilgi girişi yapmayan illere neden bilgi girişi yapmadıkları sorulacak bu doğrultuda işlem yapılacaktır.
İstediğiniz belgeler (varsa) Email'a eklenmiştir

Formatör öğretmen görevlendirmesi madem illerin insiyatifine bırakılmış neden böyle bir cevap geldi....

bbnet hocam
sana nasıl böyle bi cevap gönderdiler anlayamadım. bu sizin verdiğinizbilgiye istinaden erilmiş bir cevap gibi görünmüyor. verilen cevap il MEM ne gönderilen bi uyarı gibi duruyor? siz hangi okulda çalışıyorsunuz

Arkadaşlar meb bilgi edinmeden ggelen bu mail, mail adresimde kayıtlı inanan olmaz diye silmedim....
Yani kafamdan uydurduğum bir şey değil....
Gönderdiğim metin ve gelen cevap kayıtlı....
Yarını bekleyelimmmm....
Ardından aynı maili bir daha gönderelim....

Arkadaşlar başka bir fikrim daha var bütün bilgisayar öğretmenleri toplanıp Vali beyle görüşsek bir sonuç almazmıyız?

Arkadaşlar öncelikle hiç zaman kaybetmeden yarın mesai bitiminden sonra durumumuzu anlatan maili
meb,bimer, v.b yerlere gönderelim. Ben size yazağınız metni vardim. Önceden de aynı metinle başvurmuştum.
Gelen cevabı paylaştım. İnanın ne kadar kişisel başvurumuz olursa o kadar iyi olur. Sadece bir kaç dakikanızı alacak metni kopyala yapıştır yapacaksınız. Destan yazmanıza gerek bu metne cevap geldi.

Hakkımızı arayalım, bırakın olmayacaksa yine olmasın. Akacak kan damarda durmaz.
3 dönemdir, aynı sıkıntılar ....

bbnet25' Alıntı:
Arkadaşlar öncelikle hiç zaman kaybetmeden yarın mesai bitiminden sonra durumumuzu anlatan maili
meb,bimer, v.b yerlere gönderelim. Ben size yazağınız metni vardim. Önceden de aynı metinle başvurmuştum.
Gelen cevabı paylaştım. İnanın ne kadar kişisel başvurumuz olursa o kadar iyi olur. Sadece bir kaç dakikanızı alacak metni kopyala yapıştır yapacaksınız. Destan yazmanıza gerek bu metne cevap geldi.

hocam ben göndereceğim mutlaka.

Geri