görevlendirmeler başladı.
eğiteği takmalarını bekleyecek kadar zamanımızın olduğunu sanmıyorum.Cemal TANER' Alıntı:Mesele basit aslında Eğiteki kimsenin takmaması. İnşallah Yeğiteki takarlar.
vikvik' Alıntı:hocam mevzuat kısmını ekledim
bote2008' Alıntı:Acele etme hocam.Bu ayın 30 'una kadar formatör görevlendirmesi yapmayan iller gerekçelerini EĞİTEK'e sunmak zorundalar. EĞİTEK'den gelen son yazı o şekilde. EBİTEFO ve BİTEFO ların Fatih projesindeki önemine binaen böyle bir tedbir alıyorlar(Gelen yazıdan alıntıdır). Geçerli bir sebepleri olacağını da tahmin etmiyorum. Bu nedenle yakın zamanda formatör görevlendirmesi yapılır.
Geçen gün başka bir başlıkta bunu yazdım ama kimsenin dikkatini çekmedi. Eğitek formatör görevlendirmeyen illere hesap sordu . Görevlendirdiklerinizi mebbis formatör modülüne işleyin, formatör görevlendirmediyseniz nedenini yazın.bote2008' Alıntı:Acele etme hocam.Bu ayın 30 'una kadar formatör görevlendirmesi yapmayan iller gerekçelerini EĞİTEK'e sunmak zorundalar. EĞİTEK'den gelen son yazı o şekilde. EBİTEFO ve BİTEFO ların Fatih projesindeki önemine binaen böyle bir tedbir alıyorlar(Gelen yazıdan alıntıdır). Geçerli bir sebepleri olacağını da tahmin etmiyorum. Bu nedenle yakın zamanda formatör görevlendirmesi yapılır.
bote2008' Alıntı:Aynen Cemal hocamın dediği gibi.
uhaha:murtace' Alıntı:Sayın Milletvekiline Adana ilinde görevlendirmelerin vekilllerin baskısıyla yapıldığını söyleyin...(asparagas) Onların gücü yetiyor, sizin gücünüz yetmiyormu diyin...Zaten yakın zamanda yine olmazsa tanıyan bir arkadaş adana milletvekili bilmem kimle görüşüp durumu anlatacakmış diyin...Belki işe yarar.
İşin şakası bir tarafa il müdürünün formatör görevlendirmelerine karşı çıkışı Hatay a özgü bir olay değil. daha önce çalıştığı il( sanırım Bilecik) aynı sorunu bizden önce yaşamış... İşin iç yüzünü kimse bilmiyor...
ben ilk günden bugüne formatör görevlendirmelerinin elbet! yapılacağı konusunda inancımı hiç kaybetmedim. Ama paniğe kapılıp çığlık atmak için 1 ekim son tarih olacak...
Radikal eylem planları kafamda oluşuyor.(Bu arada Radikal eylem yazdımya kesin bi filtreye takılacak bu mesaj)... Hele bi yapılmasında görevlendirmeler ozaman konuşuruz...ama buradan olmaz. Yüz yüze olmalı...Burada yazarsak heyecanı kaçar, dimi... :scared:
Saygılar...
cubur' Alıntı:evet müdürün tayin gitme ihtimali varmış, valiyle anlaşamıyorlarmış, vali ipini çekmeye hazırlanıyormuş.
müdürü tanıyan biriyle konuştum akşam. formatörlüğe sıcak bakmamasının sebebi bu fatih projesi kapsamında tüm sınıflar teknolojiyle donatılacağından her öğretmen o kadar donanımlı olacakmışmış. formatörlere gerek kalmayacakmışmış. o kadar formatör olmasına rağmen hala milli eğitim teknik servislere para ödüyormuş, madem sorunları çözemeyecek kadar yetersizlermiş neden formatör oluyorlarmışmış. daha bir sürü saçmalık anlattı arkadaş, sinirden ancak bu kadarı aklımda kaldı...
blackpeace123' Alıntı:Hatay’da çalışan bt öğretmenlerim;
Şimdiye kadar çeşitli girişimlerde bulunan(sendikalarla görüşme, il şube müdürü ile görüşme…) arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ama henüz formatörlüğümüzün kabulü için yeterli olmadı.
Geçen sene il müdürü son anda karar değiştirerek formatörlüğümüzü kabul etmişti. Bunda ne etkili oldu bilemiyorum. Zannımca siyasi baskıdan dolayı kabul etmek zorunda kalmıştı. Forumda bir arkadaşımızda üsten gelebilecek bir baskı ile formatörlüğümüzü kabul edebilir demişti.
Bende bu girişimde bulunmak üzere Hatay millet vekilleri ile görüşmeyi planlıyorum. Millet vekillerimizden biri babamın ve kayın pederimin yakın tanıdığı.
Millet vekillimiz bu hafta ilçemizde bulunacak bende konuyu kendisine açmak istiyorum.
Bunun için elimde sağlam kaynaklar bulunması gerekiyor. Ve haklılığımızı kanıtlayacak kısa ama net maddeleri sıralamam gerek. Kendimiz için bana yardım etmenizi istiyorum.
Resmi yazı olarak;
a- MEB.Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 18.12.2008 tarihli ve
B.08.0.ETG.0.21.01.04.00.-209.0/22168 sayılı yazısı.
b- MEB.Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 16.03.2009 tarihli ve
B.08.0.ETG.0.65.04-904.02/4707 sayılı yazısı.
c- MEB.Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 02.07.2009 tarihli ve
B.08.0.ETG.0.65.04.00.774/12271 sayılı yazısı
d- 4 ve 5. Sınıflardan bt dersinin kaldırıldığına dair resmi yazı
Yukarıdakileri kullanmayı düşünüyorum. Ama mevzuat bankasında bunları bulamadım. Ayrıca başka kullanabileceğim resmi yazılar varsa paylaşmanızı istiyorum.
Kısa maddeler olarak;
1) 4.ve 5. Sınıflardan bt dersinin kaldırıldığı ve ders saatlerimizin düşerek maaş karşılığını bile dolduramaz hale geldiğimiz;
2) Maaş karşılığını doldurabilmek için özellikle küçük okullardaki öğretmenlerin iki, üç okul birden dolaşması gerektiğini;
3) Bakanımızın yakın zamanda bt sınıflarının sürekli açık kalmasını istemesi fakat görevlendirme olmazsa bunun yapılamayacağını;
4) Diğer illerde görevlendirmelerin yapıldığını;
5) Görevlendirme yapılmazsa bt öğretmenlerinin madur olacağını;
6) Fatih projesi ile her okula formatör gerekliliği;(neden gerekli olduğunu belirtmenizi istiyorum ne kadar da olsa hatırıma gelmeyen veya unutabileceğim gereklilikler olabilir.)
7) Bt öğretmeni ile okul idaresinin bilgisayar bakımı için harcamalarını azalttığını gibi maddeleri sıralamayı düşünüyorum.
Daha fazla yazılabilecek maddeleri sizlerden bekliyorum.
Merak ettiğim noktalardan biri il müdürünün neden görevlendirmeyi yapmadığı? Mutlaka kendine ait bir haklı sebebi vardır. Görüşmemizde bana böle bir soru yöneltilebilir? Cevabını bilen varsa paylaşmasını istiyorum.
En son olarak il müdürümüzün bu sene ve bundan sonraki senelerde formatör öğretmen görevlendirmesi için kendilerinin ne yapabileceğini soracağım.
salih01tr' Alıntı:Hocam iktidar partisinin millet vekili değilse hiç yorma kendini (malesef)!... Eğer öyleyse elimizden geleni yapalım, istersen yanında olalım toplantı havasında bir görüşme ayarlayabilirsen. Daha sonrada kabul edilirse bu sisteme lanet edelim hep beraber bir kez daha, haklı olduğumuz bir konuda belgelerle,resmi yazılarla, dilekçelerle yaptıramadığımız bir işin bir siyasinin iki dudağının arasından çıkacak 2 kelimeyle halledilmesine!!![/quotete
hocam iktidar partisinden meraklanma. daha demin görüştüm yarın öğleden sonra tekrar telefonlaşıp görüşeceğiz inşallah. gelmek isterseniz beklerim.nerede görüşeceğimiz belli değil.ama ilçemizde olur. bir kaç kişi daha gelirse tabii de daha etkili olur.
ben şu an resmi yazıların üzerinde çalışıyorum. ayrıca kısa ama öz bir konuşma hazırlamaya çalışıyorum. muhtemelen de burada paylaşırım.
sizlerde üzerinde gerekirse değişiklik yaparsınız.