HATAY formatörlerinin dikkatine!

Kodla Büyü
Mesele basit aslında Eğiteki kimsenin takmaması. İnşallah Yeğiteki takarlar.

Acele etme hocam.Bu ayın 30 'una kadar formatör görevlendirmesi yapmayan iller gerekçelerini EĞİTEK'e sunmak zorundalar. EĞİTEK'den gelen son yazı o şekilde. EBİTEFO ve BİTEFO ların Fatih projesindeki önemine binaen böyle bir tedbir alıyorlar(Gelen yazıdan alıntıdır). Geçerli bir sebepleri olacağını da tahmin etmiyorum. Bu nedenle yakın zamanda formatör görevlendirmesi yapılır.

bote2008' Alıntı:
Acele etme hocam.Bu ayın 30 'una kadar formatör görevlendirmesi yapmayan iller gerekçelerini EĞİTEK'e sunmak zorundalar. EĞİTEK'den gelen son yazı o şekilde. EBİTEFO ve BİTEFO ların Fatih projesindeki önemine binaen böyle bir tedbir alıyorlar(Gelen yazıdan alıntıdır). Geçerli bir sebepleri olacağını da tahmin etmiyorum. Bu nedenle yakın zamanda formatör görevlendirmesi yapılır.

inşallah öle olur. yazıyı paylaşabilir misiniz?

bote2008' Alıntı:
Geçen gün başka bir başlıkta bunu yazdım ama kimsenin dikkatini çekmedi. Eğitek formatör görevlendirmeyen illere hesap sordu . Görevlendirdiklerinizi mebbis formatör modülüne işleyin, formatör görevlendirmediyseniz nedenini yazın.

benim tanıdığım yok ama gecen hatay millet vekillerinin netten mail adreslerini bulup mail atmıştım işe yarar belki :roll:
bu arada bu gece sayın müdür zaatalleri geliyor şimdi yoldadır tayin cıkma ihtimali varmış gece gece sevindireyim sizleri :)

evet müdürün tayin gitme ihtimali varmış, valiyle anlaşamıyorlarmış, vali ipini çekmeye hazırlanıyormuş.
müdürü tanıyan biriyle konuştum akşam. formatörlüğe sıcak bakmamasının sebebi bu fatih projesi kapsamında tüm sınıflar teknolojiyle donatılacağından her öğretmen o kadar donanımlı olacakmışmış. formatörlere gerek kalmayacakmışmış. o kadar formatör olmasına rağmen hala milli eğitim teknik servislere para ödüyormuş, madem sorunları çözemeyecek kadar yetersizlermiş neden formatör oluyorlarmışmış. daha bir sürü saçmalık anlattı arkadaş, sinirden ancak bu kadarı aklımda kaldı...

Daha bir e-posta hesabı açıp mesaj atamayan öğretmenlerin olduğu yerde mi formatöre ihtiyaç olmuyacakmış.

Sayın Milletvekiline Adana ilinde görevlendirmelerin vekilllerin baskısıyla yapıldığını söyleyin...(asparagas) Onların gücü yetiyor, sizin gücünüz yetmiyormu diyin...Zaten yakın zamanda yine olmazsa tanıyan bir arkadaş adana milletvekili bilmem kimle görüşüp durumu anlatacakmış diyin...Belki işe yarar.
İşin şakası bir tarafa il müdürünün formatör görevlendirmelerine karşı çıkışı Hatay a özgü bir olay değil. daha önce çalıştığı il( sanırım Bilecik) aynı sorunu bizden önce yaşamış... İşin iç yüzünü kimse bilmiyor...

ben ilk günden bugüne formatör görevlendirmelerinin elbet! yapılacağı konusunda inancımı hiç kaybetmedim. Ama paniğe kapılıp çığlık atmak için 1 ekim son tarih olacak...
Radikal eylem planları kafamda oluşuyor.(Bu arada Radikal eylem yazdımya kesin bi filtreye takılacak bu mesaj)... Hele bi yapılmasında görevlendirmeler ozaman konuşuruz...ama buradan olmaz. Yüz yüze olmalı...Burada yazarsak heyecanı kaçar, dimi... :scared:
Saygılar...

murtace' Alıntı:
Sayın Milletvekiline Adana ilinde görevlendirmelerin vekilllerin baskısıyla yapıldığını söyleyin...(asparagas) Onların gücü yetiyor, sizin gücünüz yetmiyormu diyin...Zaten yakın zamanda yine olmazsa tanıyan bir arkadaş adana milletvekili bilmem kimle görüşüp durumu anlatacakmış diyin...Belki işe yarar.
İşin şakası bir tarafa il müdürünün formatör görevlendirmelerine karşı çıkışı Hatay a özgü bir olay değil. daha önce çalıştığı il( sanırım Bilecik) aynı sorunu bizden önce yaşamış... İşin iç yüzünü kimse bilmiyor...

ben ilk günden bugüne formatör görevlendirmelerinin elbet! yapılacağı konusunda inancımı hiç kaybetmedim. Ama paniğe kapılıp çığlık atmak için 1 ekim son tarih olacak...
Radikal eylem planları kafamda oluşuyor.(Bu arada Radikal eylem yazdımya kesin bi filtreye takılacak bu mesaj)... Hele bi yapılmasında görevlendirmeler ozaman konuşuruz...ama buradan olmaz. Yüz yüze olmalı...Burada yazarsak heyecanı kaçar, dimi... :scared:
Saygılar...
:puhaha:

Arkadaşlar bende son gün olarak 30 eylül'ü düşünüyorum.Ümitliyim bu konuda görevlendirmenin olacağına inanıyorum...

bu adam kendinden daha bir üst amir valilik milletvekili bakanlık yapacaksın demedikten sonra kesinlikle yapmaz.... adam bilişimcileri sevmiyor istemiyor.... gereksiz görüyor... insiyatif bu adamda kaldığı sürece yapmaz.... ancak kafasına biri çökecek o zaman kul köpek olur yapmak zorunda kalır..

cubur' Alıntı:
evet müdürün tayin gitme ihtimali varmış, valiyle anlaşamıyorlarmış, vali ipini çekmeye hazırlanıyormuş.
müdürü tanıyan biriyle konuştum akşam. formatörlüğe sıcak bakmamasının sebebi bu fatih projesi kapsamında tüm sınıflar teknolojiyle donatılacağından her öğretmen o kadar donanımlı olacakmışmış. formatörlere gerek kalmayacakmışmış. o kadar formatör olmasına rağmen hala milli eğitim teknik servislere para ödüyormuş, madem sorunları çözemeyecek kadar yetersizlermiş neden formatör oluyorlarmışmış. daha bir sürü saçmalık anlattı arkadaş, sinirden ancak bu kadarı aklımda kaldı...

hocam fatih projesi ilk önce ortaöğretime gelecekmiş. yani ilköğretime gelmesi 2014'den itibaren. ozaman fatih projesi bir bahane olamaz. her öğretmenin o kadar donanımlı olması mümkün değil zaten, daha adını bilgisayarda yazmayı bilmeyen öğretmenler var. ha belki her bt öğretmeni tamir bilmiyor olabilir, ozaman teknik servise para vermek istemiyorsa kısa süreli bt öğretmenlerine yönelik eğitim versin hem onlar kazansın hem öğretmen kendini geliştirsin. teknik servisi ayrıca öyle ha dedim mi bulamaz, artı teknik servisler bozuk bilgisayarlarla öyle aman o dosya önemlidir onu kurtarmak lazımda demez, ne uğraşacam der atar formatı. neyse velhasıl bunlar bahane.
madem formatörlük gereksiz buluyorlar ozaman adam gibi yapsınlar şu dersin müfredatını

blackpeace123' Alıntı:
Hatay’da çalışan bt öğretmenlerim;
Şimdiye kadar çeşitli girişimlerde bulunan(sendikalarla görüşme, il şube müdürü ile görüşme…) arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ama henüz formatörlüğümüzün kabulü için yeterli olmadı.
Geçen sene il müdürü son anda karar değiştirerek formatörlüğümüzü kabul etmişti. Bunda ne etkili oldu bilemiyorum. Zannımca siyasi baskıdan dolayı kabul etmek zorunda kalmıştı. Forumda bir arkadaşımızda üsten gelebilecek bir baskı ile formatörlüğümüzü kabul edebilir demişti.
Bende bu girişimde bulunmak üzere Hatay millet vekilleri ile görüşmeyi planlıyorum. Millet vekillerimizden biri babamın ve kayın pederimin yakın tanıdığı.
Millet vekillimiz bu hafta ilçemizde bulunacak bende konuyu kendisine açmak istiyorum.
Bunun için elimde sağlam kaynaklar bulunması gerekiyor. Ve haklılığımızı kanıtlayacak kısa ama net maddeleri sıralamam gerek. Kendimiz için bana yardım etmenizi istiyorum.
Resmi yazı olarak;
a- MEB.Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 18.12.2008 tarihli ve
B.08.0.ETG.0.21.01.04.00.-209.0/22168 sayılı yazısı.
b- MEB.Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 16.03.2009 tarihli ve
B.08.0.ETG.0.65.04-904.02/4707 sayılı yazısı.
c- MEB.Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 02.07.2009 tarihli ve
B.08.0.ETG.0.65.04.00.774/12271 sayılı yazısı
d- 4 ve 5. Sınıflardan bt dersinin kaldırıldığına dair resmi yazı
Yukarıdakileri kullanmayı düşünüyorum. Ama mevzuat bankasında bunları bulamadım. Ayrıca başka kullanabileceğim resmi yazılar varsa paylaşmanızı istiyorum.
Kısa maddeler olarak;
1) 4.ve 5. Sınıflardan bt dersinin kaldırıldığı ve ders saatlerimizin düşerek maaş karşılığını bile dolduramaz hale geldiğimiz;
2) Maaş karşılığını doldurabilmek için özellikle küçük okullardaki öğretmenlerin iki, üç okul birden dolaşması gerektiğini;
3) Bakanımızın yakın zamanda bt sınıflarının sürekli açık kalmasını istemesi fakat görevlendirme olmazsa bunun yapılamayacağını;
4) Diğer illerde görevlendirmelerin yapıldığını;
5) Görevlendirme yapılmazsa bt öğretmenlerinin madur olacağını;
6) Fatih projesi ile her okula formatör gerekliliği;(neden gerekli olduğunu belirtmenizi istiyorum ne kadar da olsa hatırıma gelmeyen veya unutabileceğim gereklilikler olabilir.)
7) Bt öğretmeni ile okul idaresinin bilgisayar bakımı için harcamalarını azalttığını gibi maddeleri sıralamayı düşünüyorum.

Daha fazla yazılabilecek maddeleri sizlerden bekliyorum.

Merak ettiğim noktalardan biri il müdürünün neden görevlendirmeyi yapmadığı? Mutlaka kendine ait bir haklı sebebi vardır. Görüşmemizde bana böle bir soru yöneltilebilir? Cevabını bilen varsa paylaşmasını istiyorum.

En son olarak il müdürümüzün bu sene ve bundan sonraki senelerde formatör öğretmen görevlendirmesi için kendilerinin ne yapabileceğini soracağım.

hocam öncelikle ellerine ve emeğine sağlık deyip teşekkür etmek istiyorum böyle bir iş yaptığın için. gerçekten çaba verenlerdensin ki bizlere tek tek ulaşmışsın. hocam müdürümüz formatörlüğün gereksiz olduğuna kendince bazı sebepler bulacaktır muhakkak. eğer bana bu soru sorulsaydı: "haklısınız hocam size katılıyorum, notu olan ders seçmeli yapılıp öğretmenin not hakkı elinden alınıyor, sonra haftada 2 saat olan 6,7,8'ler 1 saate indiriliyor, daha sonrada haftada 2 saat olan 4 ve 5ler hepten kaldırılıyor. şahsen bende kendimi gereksiz görüyorum" derdim...
bu işin şakası değil ciddi yanı!
evet resmi evrakları toplayarak çok iyi ediyorsunuz elinizde bunların bulunması gerekir. ama birazda karşı tarafa kendimizi anlatmamız gerekiyor, maddi manevi açıdan ne sıkıntılara düştüğümüzü. bir kere maddi olarak ek ders yok, öyleki maaş karşılığı bile dolmuyor, bildiğimiz işi yapmak varken anlamadığımız işleri yapıyoruz. ben ne anlarım müzikten, teknoloji tasarımdan. ha sen öğretmensin herşeyi yapmalısın diyene madem bir öğretmen bütün dersleri verebilme kapasitesine sahip ozaman niye branşlaşma var, biri din kültürü öğretmeni olsun matematiğe de girsin sosyalede. hiç onun eğitimi alanla almayan bir olurmu? eğer laf olsun yeterki dersleri boş geçmesin çocuklar bu dersi hakkı ile öğrenmesine gerek yok diyorsanız amenna, diyeceksin. ben kiradayım kendi evim olsun istiyorum, çocuğum var onu en iyi şekilde yetiştirmek ve okutmak istiyorum, ailemin maddi olarak bir isteği olduğunda başımı öne eğmek istemiyorum diyeceksin. daha çok şey var da bunlar aklıma gelenler...
manevi olarak ise mail de attım bunları ama sesim duyana, veli okula geliyor çocuğunun derslerini soruyor, her öğretmene soruyor, sen ne öğretmenisin? bilgisayar, ha deyip geçiyor. sene sonu şök'te her öğretmene öğrencinin durumu sorulup öğretmenelrden bilgi alınıyor, bt öğretmenine soran yok, öğrenci karşına geçiyor, ha ha sizin notunuz yok değilmi öğretmenim sınıfa bi duyurayım diyor gülünüyor. öğretmenler sınavı olmayınca, bt dersini kimse takmıyor olunca onlarda zannediyorlar ki biz hiçbirşey apmıyoruz hiç çaba vermiyoruz bedavadan para kazanmak oluyor. oysaki bu kadar aşağılanan bir dersin öğretmeni olmak, elinizde hiç bir koz yokken bu dersin ciddiyetini anlatmak çok daha zor oluyor. o yüzden kimse "çağ bilgisayar çağı demesin" o yüzden mi bu dersi al aşağı ettiniz diyeceksin. başka şeylerde söyleyeceksin ama neyse :)
ben çok uzattım, aslında çok kısa kestim :)
vel hasıl kelam benim söyleyeceğim resmi evraklardan ziyade, gerçekte düşmüş olup da resmi evraklara yansımayan yanımız...
bunlardan da bahsedin hocam, yoksa resmiye kılıf uydurmak kolaydır. birde bi arkadaşıma da cevap yazım tekrar aynısını yazmak istemiyorum teknik servisle ilgili. onu da okursanız belki ordan da bana katıldığınız ve aktarmak istedikleriniz olur.
herşey için teşekkür ederim, kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın...

tşkk hocam; taşın altına elinizi soktuğunuz için. değerli milletvekillerimizi kırabileceğini hiç sanmıyorum. milletvelimiz olsun yönünde öneride bulunacakta reddedilecek:)) rüyamda belki görürüm.
görüşmenizin hayırlı olmasını dilerim.

Hocam iktidar partisinin millet vekili değilse hiç yorma kendini (malesef)!... Eğer öyleyse elimizden geleni yapalım, istersen yanında olalım toplantı havasında bir görüşme ayarlayabilirsen. Daha sonrada kabul edilirse bu sisteme lanet edelim hep beraber bir kez daha, haklı olduğumuz bir konuda belgelerle,resmi yazılarla, dilekçelerle yaptıramadığımız bir işin bir siyasinin iki dudağının arasından çıkacak 2 kelimeyle halledilmesine!!!

salih01tr' Alıntı:
Hocam iktidar partisinin millet vekili değilse hiç yorma kendini (malesef)!... Eğer öyleyse elimizden geleni yapalım, istersen yanında olalım toplantı havasında bir görüşme ayarlayabilirsen. Daha sonrada kabul edilirse bu sisteme lanet edelim hep beraber bir kez daha, haklı olduğumuz bir konuda belgelerle,resmi yazılarla, dilekçelerle yaptıramadığımız bir işin bir siyasinin iki dudağının arasından çıkacak 2 kelimeyle halledilmesine!!![/quotete

hocam iktidar partisinden meraklanma. daha demin görüştüm yarın öğleden sonra tekrar telefonlaşıp görüşeceğiz inşallah. gelmek isterseniz beklerim.nerede görüşeceğimiz belli değil.ama ilçemizde olur. bir kaç kişi daha gelirse tabii de daha etkili olur.
ben şu an resmi yazıların üzerinde çalışıyorum. ayrıca kısa ama öz bir konuşma hazırlamaya çalışıyorum. muhtemelen de burada paylaşırım.
sizlerde üzerinde gerekirse değişiklik yaparsınız.

yapacağım konuşmaya ait yazımı yayınlıyorum daha can alıcı olması için eklemeler yapabilirsiniz.

İlçemizde .. ioo okulunda bilişim teknoloji öğretmeniyim. Son yıllarda alanımızla ilgili bir çok problemle baş etmek zorunda kaldık. Önceleri 4-8.sınıflarda zorunlu olan dersimizin ders saati azaltıldı, en son olarak da 4 ve 5. Sınıflardan dersimiz kaldırıldı. (burada konu ile ilgili resmi yazıyı göstereceğim.) ben ve bir çok öğretmenimiz ilimizde, Türkiye’de ders saatlerinin azalmasından norm fazlası olup okul değiştirmek zorunda kaldı.
Bakanlığımız tarafından bilişim teknolojileri öğretmenleri her sene görevlendirmeyle formatör öğretmen yapabilmektedir. Bt öğretmeni sadece dersine girmek ile görevlidir. Formatör öğretmen bilişim teknolojileri öğretmeninden farklı olarak (15 mart 1993 -2378 sayılı resmi yazıyı sunacağım farklar daha net yazıyor.aşağıdakileri belirteceğim.)
BT sınıflarının eğitim öğretim sırasında sürekli çalışır durumda kalmasını sağlamak;
Bt sınıflarının ders saatleri dışında öğrencilerin ve halkın yararlanmasını sağlamak;(yeni bakanın bu konuda konuşmasına atıfta bulunacağım.)
Bilişim destekli eğitimle ,eğitim ve öğretim alanında gelişmekte olan teknolojilerin ve araçların kullanımında öğretmen ve öğrencilere rehberlikte bulunmak;
İnternet sayfasını hazırlamak;
Okulda çıkan bilgisayar arızalarını giderek ekstra harcamaları azaltmak
Projelerin takibini yapmak(Dyned,FATİH) gibi görevleri bulunmaktadır. Ki fatih projesi ile tüm okullarda formatör öğretmenin bulunması zorunlu hale gelecektir. Bakanlığımız bulunla ilgili yeni çalışmalar başlatmıştı
Bakanlığımız “Bilgi toplumu” olmanın zorunlu hale geldiğini, bunun için de formatör öğretmen görevlendirmesinin gerekliliğini bildirmektedir.( 4707 sayılı yazıyı vereceğim.)
Öğretmenlerin maaş karşılığı 15 ders saati girmesi gerekmektedir. Şu anda 6 saat derse giriyorum. İki,üç okulda daha derse girmem gerekiyor ki 15 saati doldurabileyim. İlimizde aynı durumda olan 10larca arkadaşım bulunmakta. Dolayısıyla ek dersimizi alamamaktayız ve bizleri ekonomik olarak ciddi derecede etkilemekte. Eşim ev hanımı ve yakında doğum yapacak. Aynı durumda eşi ev hanımı olup çocukları olan arkadaşlarımız var. Ek dersimizin yokluğu bizleri manevi olarak da sıkıntıya sokmakta.
Formatör öğretmen görevlendirmesiyle bahsettiğim işleri ve daha fazlasını yapmak karşılığında ek ders alabilmekteyiz. Diğer illerimizde formatör öğretmen görevlendirmesi ile bu problem aşılmış durumda. İl milli eğitim müdürümüz zor durumda olan bt öğretmenler arkadaşlarının bu durumunu bilmesine rağmen formatör öğretmen görevlendirmesini yapmak istememekte.
İlimizde bu zor durumda olan 70e yakın öğretmenimiz (geçen sene 2.dönem 68 kişi formatör olarak görevlendirilmiş. ) Formatör öğretmenliğimizin kabulu için sizlerden yardım bekliyoruz.

hocam iktidar partisinden meraklanma. daha demin görüştüm yarın öğleden sonra tekrar telefonlaşıp görüşeceğiz inşallah. gelmek isterseniz beklerim.nerede görüşeceğimiz belli değil.ama ilçemizde olur. bir kaç kişi daha gelirse tabii de daha etkili olur.
ben şu an resmi yazıların üzerinde çalışıyorum. ayrıca kısa ama öz bir konuşma hazırlamaya çalışıyorum. muhtemelen de burada paylaşırım.
sizlerde üzerinde gerekirse değişiklik yaparsınız.[/quote]

hocam hangi ilçe de buluşacaksınız? yakın olursa gelebilirim bende tabi faydası olacaksa

Geri