B.1.3.2. Proje Bilgileri
Genel Müdürlüğümüzün, tabi olduğu mevzuatı çerçevesinde 2010 yılında uygulamaya koyduğu
projeler ve projelerin gerçekleşme aşamaları aşağıda belirtilmiştir.
1) Bilgi Teknolojileri Sınıfl arı
Bakanlar Kurulunun 28.02.2006 tarih ve 10038 sayılı Kararı ile “Bilgi toplumunun oluşumuna
katkı sağlamak amacıyla bilgisayar okur yazarlığı da dahil olmak üzere bilgi teknolojilerinin yaygınlaştırılmasına
yönelik hizmetlerin” 5369 sayılı Evrensel Hizmetin Kanunu kapsamı alınması üzerine,
Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülmekte olan eğitime %100 destek kampanyası çerçevesinde Bakanlığımız
ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında 09.03.2009 tarihinde bir İşbirliği Protokolü imzalanarak,
Bakanlığımız tarafından 1.500 ilköğretim okulu ile 750 ortaöğretim okuluna olmak üzere
toplam 2250 okula Bilgi Teknolojileri (BT) Sınıfı kurulması kararlaştırılmıştır. 2009 yılı içerisinde bu
iş için ihaleye çıkılmış ancak; ihale komisyonu tarafından yapılan incelemeler neticesinde ihalenin
iptaline karar verilmiş olup proje 2009 yılında hayata geçirilememiştir.
2010 yılının ilk ayı itibariyle 2250 okula BT Sınıfı Kurulması Projesi ihale hazırlık çalışmaları yeniden
başlatılmış ancak, MEB tarafından “BT Sınıfl arının öğrenme-öğretme sürecinde kullanılması
yaklaşımının terk edildiği, yeni öğretim felsefeleri ile uyumlu olarak her okula BT Sınıfı kurmak yerine
her sınıfın bilişim teknolojileri araçları ile donatılması yaklaşımına geçilmesi gerektiği” öngörülerek
BT sınıfl arı projesi sonlandırılarak yerine yeni bir konseptte gerçekleşecek olan FATİH Projesi
ikame edilmiştir. FATİH Projesi kapsamında okul öncesi, ilköğretim, ve ortaöğretim kademesindeki
42.000 adet okuldaki 570.000 adet dersliğe dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı, genişbant internet
erişimi, akıllı tahta ve fotokopi makinesi kurulumu yapılacaktır. Söz konusu projenin gerçekleşmesini
teminen 22.11.2010 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında işbirliği
protokolü imzalanmış olup projenin 3 yılda tamamlanması planlanmaktadır.