HC05 Bluetooth Modülü (Yardım)

Kodla Büyü

hastasıyız dede 01

Seçkin Üye
Seçkin Üye
App İnventor dan yaptığım uygulama ile cep telefonundan elimdeki HC06 modeline bağlanıp led yakabiliyorum, ancak yeni sipariş verdiğim hc05 modeline apinventor uygulamasından erişemiyorum 507 hatası veriyor.

Hc05 modülü şifresiz geldi AT komutları ile şifre koydum ama yine bağlanmıyor!

Not: Telefon modüle bağlanıyor ancak app inventor uygulaması modüle bağlanmıyor.

Son düzenleme:
App İnventor dan yaptığım uygulama ile cep telefonundan elimdeki HC06 modeline bağlanıp led yakabiliyorum, ancak yeni sipariş verdiğim hc05 modeline apinventor uygulamasından erişemiyorum 507 hatası veriyor.

Hc05 modülü şifresiz geldi AT komutları ile şifre koydum ama yine bağlanmıyor!

Not: Telefon bağlanıyor ancak app inventor uygulaması bağlanmıyor.
hocam aldığınız modülü basit bir arduıno uygulamasında deneyın hani belki arızlaıdır. Açıckası bluetoothe ile birşeyler yapmak sıkıntılı oluyor çok hassas bir modül çok falza kopmalar oluyor. kargo da bile zarar görmüş olabilir.

bikaçtane almıştım hocam yeni gelenlerin hiçbirini çalıştıramadım, elimde olan modüller çalışıyor, yani bağlantıda, kodda yada apinventor uygulamasında bir sıkıntı yok, sadece akklıma gelen yeni aldığım modüllerde bir ayar değişikliğimi yapmam gerekiyor?

Hc05 i at komutlari ile hangi mac adresine otomatik bağlanması gerektiğini(telefonun mac adresi) girin sayın hocam. Hc05 master ozellikdedir hc06 slave

Hc05 i at komutlari ile hangi mac adresine otomatik bağlanması gerektiğini(telefonun mac adresi) girin sayın hocam. Hc05 master ozellikdedir hc06 slave
telefon hc05 e bağlanıyor sayın hocam, app inventor uygulaması bağlanmıyor. app inventor kodları böyle ve hc06 ya bağlanıyor, hc05 e bağlanmıyor.

Ekli dosyalar

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    32.7 KB · Görüntüleme: 23
malesef çözmedi hocam, videodki kişinin telefonunda bazı izinler verilmemiş görünüyor bende izinlerde sıkıntı yoktu, ama dediği ayarları yinede yaptım malesef bağlanmama sorunu devam ediyor.

Hocam baud hızınızi kaç ayarladinizmi problem ondanda olabilir. Hc05 tüm ayarları yapılmadan kullanmak biraz problem yaratıyor. master ozelliginden kaynaklı sanırım ben bir kac Farklı BT makinayı bağlıyorum telofon dışında ama tüm ayarlarını yapıp master özelliği ile kendi otomatik bağlanıyor.

Hocam baud hızınızi kaç ayarladinizmi problem ondanda olabilir. Hc05 tüm ayarları yapılmadan kullanmak biraz problem yaratıyor. master ozelliginden kaynaklı sanırım ben bir kac Farklı BT makinayı bağlıyorum telofon dışında ama tüm ayarlarını yapıp master özelliği ile kendi otomatik bağlanıyor.
kaç olmalı hocam baud? benim tahmininim de AT ayarları ile ilgili olabileceği yönünde, mesela adres yapısı hc06 dan farklı o yüzden bağlanmıyor olabilir, adresi değiştirebiliyor muyuz AT komutlarıyla? yada buna benzer başka ne ayarlar var bağlanmamasına sebep olabilecek?

baud değiştirtmiyor hocam 38400 varsayılan ile ayarlı, 9600 yapmak istediğimde AT+UART=9600 komutu veriyorum ok cevabı veriyor ve AT modundan çıkıyor, sonra tekrar AT moduna alıyorum AT+UART? kodunda cevap 38400 çıkıyor.

AT+UART=9600,0,0 olması gerek sanırım. Not olarak Arduino da rx tx olarak 10 ve 11 i kullanıp farklı bir seri bağlantıya bağlayın hc05i yoksa çakisma yapar USB ile hocam

AT+UART=9600,0,0 olması gerek sanırım. Not olarak Arduino da rx tx olarak 10 ve 11 i kullanıp farklı bir seri bağlantıya bağlayın hc05i yoksa çakisma yapar USB ile hocam
AT+UART=9600,0,0 bu şekildede yaptım hocam ok diyor ama at modundan çıkıp 38400 e geri dönüyor. çakışma olmaması için önce kodları yükleyip sonra rx,tx pinlerini bağlıyorum, ama zaten benim sorunum arduino ya kod yükleyememek değil, sorunun kaynağı baud hızı olabilir diye düşünüyorum, roblink firması ile iletişime geçtim ama tabi yarına anca cevap gelir.

BBNET
Geri